• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
bu mide bulantıları beni mahvediyor.diyorlar ki 4. aya kadar sürermiş.nasıl dayanacağım YARABBİM....

off sayfalar ne hızlı ilerliyor, yetişemiyorum :):) :D

Merhaba arkadaşlar. SAT ım 5 aralık. 6 ocakda kan testimde 300 kusurdu, 8 ocakta 600 küsur olmuş. fakat bugun akşam saatlerine doğru hafif ir kahverengilik geldi. çok korktum . hemen halkalı acıbadem hastanesine gittim. yakında diye. doktor ultrasona aldı. keseyi gördük çok şükür. fakat istirahat etmemi söyledi rapor aldım. (bugun okulda nöbetçiydim ve ayakta bayağı durdum. belimde ağrıdı) dr. beklemek ve istirahatten başka yapacak bir şey yok dedi. akşamlaarı 200 lük progestan, 1 aspirin, 1 folikasit, 1 de bebek için vitamin gibi bi şey içiyorum. çok tereddütteyim ve korkuyorum.
benim gibi belirtisi olan var mı acaba. midemde hala bulanma falan yok.
Canım benim önceki gebeliğimde kanamam olmuştu, öncesinde coraspirin kullanıyordum, kanama olunca aspirini kesmişlerdi kanı sulandırdığı için. Doktorunun gözünden mi kaçtı acaba?
Bir de daha hamileliğin çok başındayız, niye şimdiden vitamin verdi ki? Değerlerin düşük mü acaba?

Hepinize gunaydunlar. Gece boyunca adet olacakmisim gibi his oldu lavaboya gittim heran adet gelekmis gibi cok korktum.ayak tabanlarim cok sicak. Bi de az once lavaboya gittim kahverengi geldi biraz korktum. Daha once boyle olan var mi? Umarim bi sorun olmaz.fikrinizi almak istiyrm

Ara ara o adet olma hissi bende de oluyor. Bir de pazartesi çok yoruldum ben de, akşamına kahverengi lekelenmem oldu, dün akşama kadar sürdü. Evde progestan vardı, önceden kalmıştı, onu kullanmaya başladım, kendimi yormamaya çalışıyorum.
Sen de dinlen canım bol bol.

Merhaba arkadaşlarım beni de aranıza alır mısınız, sat 13 aralık, ovulasyonda koyu çizgiyi 16. Gün gördüm bugün 33. Günüm ilk goto pazartesi alşam yapılan alttaki foto bu sabah yapılan test arasında 36 saat var yorumlar mısınız koyulaşma var mı Eki Görüntüle 1374069 Eki Görüntüle 1374069

Canım çok silik bir çizgi görünüyor gibi, umarım hamilesindir. Hayırlısı olsun.

kızlar bende henüz bulantılar oluşmadı ama endişe hali ve can sıkıntısı tavan yaptı.. herşeyi kafama takıyorum, aylar sonra olacak şeyleri ya şöyle olursa ya böyle giderse diye dert ediyorum.. elimde değil.. mesela bebeğin doğumu hac dönemine gelecek, arabistanda yaşadığımız için ailelerden gelmek isteyenler var, gelirlerse mikrop getirirlerse öperlerse öpmeyin diyemezsem gibi bi milyon tane şey üretiyorum.. bana bişeyler deyin nolur..

Ben de bazen kendimi alamıyorum saçmasapan düşüncelerden ama yapmamalıyız canım, boş yere kendimizi üzüyoruz. Bebeklerimize yazık, daha olmamış şeyler için kurup kurup üzülmenin hiç anlamı yok. Aklına geldi mi at kafandan gitsin. Başına gelirse de kırmadan ufak ufak söylersin insanlara, üzüldüğüne değmez.

Peki içinde sadece tuz ve su bulunan konserveler var. Doğal ürünler içeren (ton vs.). Onlara da yasak var mı canım? Ya da dondurulmuş mesela superfresh, feast gibi sebzeler ya da balık (örnek iglo)??

benimde merak ettiğim bir konu bu, balık yememiz gerekiyor diye ton balığı alıp yiyorum bazen.. balık ayıklayıp pişiremiyorum da ben :KK43: her zaman dışarı da çıkılmıyor en azından ton balığı alıp yiyorum ama sonuçta konserve yararı mı var zararı mı bilmiyorum ??

Kızlar ben daha önceden araştırmıştım bu konuyu, şu anda detaylarını çok net hatırlayamıyorum ama dip balıklarını yememiz yasak ve ton balığı da bir dip balığıdır. Ayrıca benim fikrim konserveden uzak durmalıyız, ne kadar yok dense de katkı maddesi muhakkak vardır, yoksa o kadar uzun süre dayanması mümkün değil yani. Benim bir kuzenim endüstri müh. gıda sektöründe staj yapmıştı ve bana demişti ki o zaman içlerinde neler olduğunu bilsen hazır olan hiçbir şeyi ne yersin, ne içersin :)

Gunaydin kizlar cok sukur kesemizi gorduk..15 gun sonra kalp atisi icin cagirdi bu korkular sanirim hic bitmicek

Gözün aydın canım, darısı başıma :)

Bu arada uyku işi başıma bela oldu ya, bütün gün uyusam yetmicek gibi sanki.
İşe hiç konsantre olamıyorum, yaptığımı anlamıyorum, off :(

Ben de dün gittim ve görünmedi henüz.
Zaten doktor ve hastaneyle de aram hoş değildi. Haftaya başka bir doktorla keseyi görürüz inşallah. Yeni ise acele etme benim gibi canım. Beni yeni doğum yapmış arkadaşlarım çok gazladı:-)
Ben düşük yaptım 2 kere.. Bu haftaların deneyimlisiyim artık. 6. haftanın içindeyim ben, kese ya görünür ya görünmez daha.. Stres yapmayayım diye erteleyeceğim bir müddet daha.. Korkuyorum çünkü diğer durumda, kafamda kurup duruyorum. Nasip kısmet biraz da.. Akışına bıraktım bu defa, bakalım nolcek. :KK53:

Selam herkese, nihayet kesemi gördüm:) ama bebek görünmedi. 6+2 deyiz, yolk kesesi göründü bu da sağlıklı gebelik demekmiş çok şükür, artık daha bi hamiş hissediyorum☺️ Buarada cilt bakımlarım vardı benim gidebilirmişim sadece akne maskesi yasak, buhar falan yaptırabilirmişiz

Canim ole nasipten ote koy yok ben 3.tup denememde oldu 2 kaybim var surekli paronaya oldum ciktim rabbim yazdiysa yicegi ekmegi varsa kucagimiza almak nasip olur
Aynen canım, benim de 3. gebeliğim. 2 kere düşük yaptım. Nasip kısmet artık..

Ben düşük yaptım 2 kere.. Bu haftaların deneyimlisiyim artık. 6. haftanın içindeyim ben, kese ya görünür ya görünmez daha.. Stres yapmayayım diye erteleyeceğim bir müddet daha.. Korkuyorum çünkü diğer durumda, kafamda kurup duruyorum. Nasip kısmet biraz da.. Akışına bıraktım bu defa, bakalım nolcek. :KK53:
4 ay önce dedim doktora geç gidicem buyusun daha iyi görürüm dedim gittigimde 6 haftadan sonra gelişimi durmuş kürtaj olacaksın dediler dünyam başıma yıkıldı sanki iyi haberlerini merakla beklerken duyduguma inanamamıştım şimdiki düşüncem yine beklemek allah bize nasip etcekse zaten ne yaparsanız yapın bebeğiniz sizinle tekrar aynı şeyleri yaşamamayı ümit ediyorum

Bide lekelenme oldu düşük olcak diye hemen telaşa kapılmayın ilk bebegimde progestan kullandım düşüğümde hiç bi belirti yoktu

arkadaşlar ilk haftadan itibaren özel hastaneye mi gitmek daha iyi yoksa tahlilleri devlette yaptırıp sonra mı gitmeli özele

4 ay önce dedim doktora geç gidicem buyusun daha iyi görürüm dedim gittigimde 6 haftadan sonra gelişimi durmuş kürtaj olacaksın dediler dünyam başıma yıkıldı sanki iyi haberlerini merakla beklerken duyduguma inanamamıştım şimdiki düşüncem yine beklemek allah bize nasip etcekse zaten ne yaparsanız yapın bebeğiniz sizinle tekrar aynı şeyleri yaşamamayı ümit ediyorum
Canım onun erken gitmekle geç gitmekle ilgisi yok. Gebeliğin ilk üç ayında olan düşükler doğal seleksiyonmuş. Yani doğsa sakat engelli olacak bebekleri vücut atıyormuş. İlk haftalarda hemen bişey görünmüyor, zaten beklemek gerekiyor. Gebeymiş gibi yaşamına özen gösterdikten sonra bence 6. haftadan önce doktora gitmeye gerek yok.. Kanama olmadığı müddetçe tabii..

arkadaşlar ilk haftadan itibaren özel hastaneye mi gitmek daha iyi yoksa tahlilleri devlette yaptırıp sonra mı gitmeli özele
Ben hem özele hem devlete gitmeyi planlıyorum takip amaçlı. Doktorlara karşı çok güvensizim :(
Daha önceden de tahlillerimi hep devlette yaptırıyordum özele giderken, boşa masraf yapmaya gerek yok.

Ben hem özele hem devlete gitmeyi planlıyorum takip amaçlı. Doktorlara karşı çok güvensizim :KK43:
Daha önceden de tahlillerimi hep devlette yaptırıyordum özele giderken, boşa masraf yapmaya gerek yok.
haklısın aslında ama özeldekiler devletten sonuç istemiyolar genelde. ikisine de gitmekte fayda var bence de;)

Ya bulantı olması iyiye işaretmiş olsun. Yeter ki sağlıklı olsun bebeğim bu sefer.

Ya öyle diyo bazıları ama ne bilim tedirginlik işte. Herkes gibi olmak istiyor insan.

seninle aynı canım tahmini doğum tarihimiz. Bende daha başlamadı. Yoğun akıntı ve halsizlik var o kadar.
bu seferki hamileliğimde umutluydum bulantım olmayacak diye. bulantı+ yanma başladı. Ama benim zaten reflüm var heralde ondan dolayı oluyo

haklısın aslında ama özeldekiler devletten sonuç istemiyolar genelde. ikisine de gitmekte fayda var bence de:KK66:
Devletin tahliline laf eden bir doktora gitmek istemezdim ben zaten direk paragöz demek ki, ben önceden çok doktor dolaştım özelde, şansıma herhalde, hiçbiri tahlilleri burada yaptıracaksın diye ısrar etmedi.

kızlar hiç bi bulantı, baş dönmesi ağrı vs yok. çok korkuyorum ya
niye korkuyosun canım ille de olacak değil ya. benim tanıdığım pek çok kadın hiçbir bulantı olmadan kucaklarına aldılar bebeklerini. erkek bebekte bulantı az olur derler. gerçi beim için geçerli değil bu. oğlumda midem çok bulanmıştı.

bulunduğunuz ilin hastanelerini iyi araştırın.ben samsunda yaşıyorum.burda devlet hastanesinde özel kadar tecrübeli ve iyi doktorlar var.onun için ben devlet hastanesine gidiyorum.hamile bir arkadaşımda özele gidiyor ve doktoru tahlilini devlete yaptır,daha güvenli ve ucuz demiş.doktorumdan memnun olduğum sürece değiştirmeyi düşünmüyorum.

Benimde bugün başladı kuzum napıcaz:))))

hiç bilmiyorum ki,sürekli midem ağzımda sanki.çubuk kraker yiyebiliyorum birtek.birde halsizlik ve uyku hali başladı.namazı bile zor kılıyorum.işyerinde zaten hep sayıklıyorum.haftaya salı randevum var,danışacağım doktoruma.ALLAH ım yardımcımız olsun.

bulunduğunuz ilin hastanelerini iyi araştırın.ben samsunda yaşıyorum.burda devlet hastanesinde özel kadar tecrübeli ve iyi doktorlar var.onun için ben devlet hastanesine gidiyorum.hamile bir arkadaşımda özele gidiyor ve doktoru tahlilini devlete yaptır,daha güvenli ve ucuz demiş.doktorumdan memnun olduğum sürece değiştirmeyi düşünmüyorum.

hiç bilmiyorum ki,sürekli midem ağzımda sanki.çubuk kraker yiyebiliyorum birtek.birde halsizlik ve uyku hali başladı.namazı bile zor kılıyorum.işyerinde zaten hep sayıklıyorum.haftaya salı randevum var,danışacağım doktoruma.ALLAH ım yardımcımız olsun.
amin cnm benim bugün başladı benmde ama hafif bulantı hissi sadece markette iyice bulandı ama bu kadar İNŞALLAH hamiileliğimiz sorunsuz geçer.......

niye korkuyosun canım ille de olacak değil ya. benim tanıdığım pek çok kadın hiçbir bulantı olmadan kucaklarına aldılar bebeklerini. erkek bebekte bulantı az olur derler. gerçi beim için geçerli değil bu. oğlumda midem çok bulanmıştı.
vallahi içime su serptin, yani öyle şeyler duyuyoruz ki insan endişeleniyor. 2 hafta önce keseyi gördük doktor geç döllenme dedi. bu cuma gidip kalp atışını dinlicez. birde gebelik rutinleri diye bir sürü test verdi onları yaptırdım.

slm kızlar bende kan testi yaptırdım adetten 2 gün önce betahcg testim 509.38 çıktı referans agarlıgı 0-5...0 yazıyo sizce ne kadarlık hamileyim tabi hamileysem kafam karıştı saglıkocagında baktırdım doktor kesin bişey demedi cvplarınızı bekliyorum acil...

Back