• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
40 günlük rapor nedir cnm? 4 ay dışında kalan bir şey mi ilk defa duydum da..
ben de 37.haftaya kadar çalışmak istiyorum ki doğumdan sonraya kalsın zamanlar ama gerçekten çok zor.zaten ücretsiz izin de kullanmak istiyorum 2 ay, çok az izin var çünkü, umarım alabilirim..
Gebelik boyunca 40 günlük rapor alma hakkımız var sgk da onu kullanmayı düşünüyorum cnm..

Gebelik boyunca 40 günlük rapor alma hakkımız var sgk da onu kullanmayı düşünüyorum cnm..

aa ben bunu bilmiyordum :) şu an çok sevindim. peki nerden alabiliyoruz? nasıl oluyor yani prosedür? doğumdan önceki süreyi doğum izninden değil de bu rapordan kullanma şansımız var mı? bununla ilgili tebliğ, kanun vs nerde varsa bana da gönderir misin?

Aranızda bebek arabalarına bakan var mı? Biz makul birşeyler arıyoruz. Graco evo modelini gördüm. Kullanan ya da etrafında kullanan varsa yardımcı olabilirmisiniz? İyi bir çocuk mağazasının satıcısı bize hiç tavsiye etmedi. Garantisi varmış ama kullanıcı hatası diye hiçbirşey yapmıyorlarmış. Çok şikayet alıyorlarmış. Sanırım çabuk bozuluyor. Başka alternatifimiz ne olabilir? Ana kucağı içinde birşeyler almak istiyoruz.
Cnm ben e bebekten joie marka bebek arabası aldım 300 tl çokta kullanışlı geldi bana marmara form mağazasına gittim ben reyon görevlisi çok sattım bundan dedi açıkçası benimde içime sindi ..

aa ben bunu bilmiyordum :) şu an çok sevindim. peki nerden alabiliyoruz? nasıl oluyor yani prosedür? doğumdan önceki süreyi doğum izninden değil de bu rapordan kullanma şansımız var mı? bununla ilgili tebliğ, kanun vs nerde varsa bana da gönderir misin?
Yok cnm doğum izni öncesinde öyle bir hakkın var doğum izni yerine vermiyorlar raporu.. Zaten doğum izni öncesi düşük tehlikesi gibi durumlarda yatmak gerekiyor ya o gibi durumlar için rapor dr konuşup zorlandığını ifade edip alabilirsin..

Yok cnm doğum izni öncesinde öyle bir hakkın var doğum izni yerine vermiyorlar raporu.. Zaten doğum izni öncesi düşük tehlikesi gibi durumlarda yatmak gerekiyor ya o gibi durumlar için rapor dr konuşup zorlandığını ifade edip alabilirsin..
cnm memursan eğer 32.haftadan sonra
çalışır raporu aldıysan ve 37.haftaya kadar çalışma düşüncen varsa,
32.haftadan sonra kullanamıyorsun o rapor hakkını.
özel sektör nasıl bilmiyorum.
kendi doktorunuzdan alabilirsiniz.kendimi iyi hissetmiyorum
dediğiniz zaman 5-5-10 o şekilde veriyorlar.
Birde hamile olmasanda memuriyette yılda en fazla 40 gün rapor olayı var zaten.
o günden sonrası heyete giriyor ama.
benim ilk hamileliğimde doktor, mide bulantımdan dolayı kendi vermişti.
Ayrıca evet h&m yi unutmuşum.ordada güzel şeyler oluyor.
P Patates01 pantolonu ne kadara aldın canım?
kızlar birde hamileliği şimdiden
eski kıyafetleriniz olmadığı için mi alıyorsunuz yoksa rahat etmek için mi?

canım ağrın şiddetliyse dinlenmeden pek geçmiyor. eğer alabiliyorsan izin al git dinlen. sessiz bi odada gözlerinede bant tak. uyumaya çalış. bi süre ağrı devam ediyor. ama ısrarla yataktan cıkma. bi bakmışım uyumuşun. uyandığında hiç bişey kalmamış. bi iki saat uyku seni kendine getirir. yani bende bu işe yarıyor. doktor minoset içebilirsin dedi ama ben ısrarla içmiyorum.

ben de ilaç almıyorum canım, normalde de kullanmam pek.. en iyisi izin alıp gitmek dediğin gibi..

Aranızda bebek arabalarına bakan var mı? Biz makul birşeyler arıyoruz. Graco evo modelini gördüm. Kullanan ya da etrafında kullanan varsa yardımcı olabilirmisiniz? İyi bir çocuk mağazasının satıcısı bize hiç tavsiye etmedi. Garantisi varmış ama kullanıcı hatası diye hiçbirşey yapmıyorlarmış. Çok şikayet alıyorlarmış. Sanırım çabuk bozuluyor. Başka alternatifimiz ne olabilir? Ana kucağı içinde birşeyler almak istiyoruz.

dediğin bebek arabasini bilmiyorum canım ama fiyat olarak nasıl bir sey bakıyorsun? ben chicco lite way travel sistem aldım pusetle birlikte takım. 680 e. puset istemiyorsan çok daha ucuzdur bir de ona bak istersen

Cnm muhasebeciyim gayet net biliyorum izin olaylarını özel sektörde :) bu arada kıyafet bol ama artık bir beden büyüdük rahat olmak adına alınıyor eski kotlarıma giriyorum ama sıkıyor bütün gün.. Tayt ve gebe pantolonları çok rahat bebekte rahat ediyor bana dr dedi kontrole gittiğimde artık gebe kıyafetleri giyin bebeğini ezme dedi :KK48:

Bende araştırma içindeyim casual cadillac aklımdanki modeldi içime ençok sinen hatta e bebekte inceledimde ama geçen gün başka bir mağazada denk geldim katladim çok yer kaplıyor ben az yer kaplayan bir araba istiyorum bagaja rahat sığarcak..
casualin baston puset arabası var onu inceledim oda çok hoşuma gitti ama son kararı graconun fusio treval modeli var onuda inceledikten sonra vericem graconunki daha cazip geldi açıkçası hem baston hem çift yönlü olması sebebiyle

Cnm ben e bebekten joie marka bebek arabası aldım 300 tl çokta kullanışlı geldi bana marmara form mağazasına gittim ben reyon görevlisi çok sattım bundan dedi açıkçası benimde içime sindi ..
Peki ana kucağı da var mı? Tam yatıyor mu? Oldukça ucuzmuş. Baston puset olmasın? Bebeğin ilk 6-9 ayında ergonomik, tam yatabilir ve bebeğin anatomisine uygun birşey olmalı.

benim pantolonlar da etekler de olmuyor artık. hamile pantolonlarına geçtim ama üstler hala normal kıyafetler gömlekler..

dediğin bebek arabasini bilmiyorum canım ama fiyat olarak nasıl bir sey bakıyorsun? ben chicco lite way travel sistem aldım pusetle birlikte takım. 680 e. puset istemiyorsan çok daha ucuzdur bir de ona bak istersen
Chicco'nun dediğin ürününü de beğendim ama bebeğe çok uygun gelmedi. Ayaklandıktan sonra olabilir ama. Bebek için tam yatması ve anatomisini bozmayacak birşeyler olmalı. Bir de korumasını ayrıca alman gerekiyor. Baston puset bu yüzden düşünmüyorum ama yine de oldukça hafif birşeyler arıyoruz. Port bebeli ya da ana kucaklı olmalı. Ana kucağının olmaıs en iyisiymiş. Hem hastahaneden arabaya getirirken kanunen şart olan sanırım ana kucağı. Sabitlenebiliyor arabaya..

Peki ana kucağı da var mı? Tam yatıyor mu? Oldukça ucuzmuş. Baston puset olmasın? Bebeğin ilk 6-9 ayında ergonomik, tam yatabilir ve bebeğin anatomisine uygun birşey olmalı.
mart nisana kadar bebek arabası kullanamayız gibi geliyor tam yatmasa olmaz mı ki.zaten 6 aydan sonra oturabiliyorlar.

Bende araştırma içindeyim casual cadillac aklımdanki modeldi içime ençok sinen hatta e bebekte inceledimde ama geçen gün başka bir mağazada denk geldim katladim çok yer kaplıyor ben az yer kaplayan bir araba istiyorum bagaja rahat sığarcak..
casualin baston puset arabası var onu inceledim oda çok hoşuma gitti ama son kararı graconun fusio treval modeli var onuda inceledikten sonra vericem graconunki daha cazip geldi açıkçası hem baston hem çift yönlü olması sebebiyle
Graco fusio travel'a baktım mı hatırlamıyorum. Dur ona da bakıp konuşayım senle :)
Hepsi yer kaplıyor ağır ve ana kucaklı vs. olması nedeniyle. Sanırım çocuk 1.5 yaşındayken alacağımız araba daha farklı ve hafif olacak. O zaman seyahate uygun bakacağız. Baston puset ve hafif olması önemli olacak.

merhaba kızlar benim mide bulantım olmadı fakat bu 11. haftadan sonra bir iştahsızlık başladı canım bişey istemiyor günde 2 öğün yemek yiyiyorum geceleri çok karnım acıkıyor ama yemiyorum kilo açısından bunun bebeğin gelişiminde bir zararı olurmu kitapta okumuştum dengesiz ve düzensiz beslenmek bebeğin zeka ve vücut gelişinde olumsuz etki yaratırmış sizce doğrumu
Canım seninle aynı günümüz. Bende de şükür hiç bulantı olmadı ama dediğin gibi sonradan biraz iştahım kesildi, mesela ben tatlı falan çok severdim ama şimdi canım istemiyor. Eşim de biraz kızıyor hatta ama ne yapayım.zaten kiloluyum biraz 81 kadar başlangıç kilomdayım. İnş bi sıkıntı olmaz canım.

mart nisana kadar bebek arabası kullanamayız gibi geliyor tam yatmasa olmaz mı ki.zaten 6 aydan sonra oturabiliyorlar.
Yok bebek için uygun değilmiş maalesef. Bebeği ilk bir aydan sonra dışarı çıkarın diyorlar canım. Gelişimi için oksijen lazım, bağışıklık sisteminin gelişmesi için de dışarıya çıkartmak şart. Hava soğuk olacağı için de korunaklı, rüzgarlıklı yağmurluklu birşeyler olması lazım. Ama herşey pahalı ayrı ayrı alındığında. Birlikte alındığında da hantal ama daha ucuz. Biz de bilemedik. Hala araştırıyoruz.

Cnm ben puset almadım gereksiz gördüğüm için.. Bebeği 0-36 ay arası rahat ettirecek bir ürün tam yatay pozisyonda yatak oluyor 5 kademeden oluşuyor ben çok beğendim zaten kullanma klavuzunda da yeni doğana uygundur diye geçiyor ingilizce ithal bir ürünmüş e bebek kendi mağazaları için getiriyormuş ama piyasada varmı bilmiyorum ve her zaman o fiyata olmuyormuş normal fiyati 520 tl biz indirimden ellerindeki son 3 üründen birini almışız öyle dedi satıcı.. bi tanede sepet beşik beğendim ama kalmamıştı millet peynir ekmek gibi alıyordu hafta sonu indirimi çok güzeldi mağazanın bayağı bişey aldım..

canım ben düğmemi açarak dolaşmaktan bıktım.pantolonlar kapanmıyor malesef.zorla kapatsamda rahat edemiyorum o yüzden yani.birde göğüslerim acayip büyüdü.yavaş yavaş üst te almak lazım.

Back
X