2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kızlar merhaba şimdi dr dan çıktım. ikili tarama testi için sıra bekliyorum. aç tok farketmiyor. Cinsiyetine %90 erkek dedi :) yanılacağımı sanmıyorum ama görücez dedi :) çok mutluyum. bugün 5 cm olmuşuz. 3 marta randevu verdi bir dahaki sefere. benden havadisler böyle :)
Canim cok sevindim ayni seninle haftalarimiz inşallah bizimki de bu gittigimze belli olur allah tamamina erdirsin inşallah:))

İnşallah canım. Teşekkür ederim cevabın için. Açıkcası bilmiyorum neye bakılır vs diye önceki bebeğimde yaptırmamıştım da. Ama randevu aldığım yerdekiler de doktorumun dediğini dedi. Yani detaylı bi kontrol yapıldığını ardından kan alındığını söyledi.. Yarın kendi doktorumda randevum var, rutin kontrolüm için gideceğim. Gitmişken ona da sorayım bende niye detaylı bakılıyor diye...

Şimdi düşündüm de belki de ikili testte senin dediğin şeylere de bakılıyodur, yani plesanta kordon vs ama doktorlar genel olarak ense kalınlığı ve kan testi diyor olabilirler. Sorduğunda bize de haber ver canım, öğrenmiş olalım

Şimdi düşündüm de belki de ikili testte senin dediğin şeylere de bakılıyodur, yani plesanta kordon vs ama doktorlar genel olarak ense kalınlığı ve kan testi diyor olabilirler. Sorduğunda bize de haber ver canım, öğrenmiş olalım
Tamam canım yarın 3te randevum doktorumda. Haftaya çarşamba da perinatologda randevum var. Yarın sorarım sizlere de söylerim inşallah.

gayet normal hiç endişe etmeyin hatta sevinin ben bugün iyice ne yiyip de bastıracağımı şaşırdım, çubuk kraker alsın diye birini gönderdim markete, tuzlu sirkeli iğrenç bi pirinç krakeri almış gelmiş :-) tadına baktım belki kraker diye iyidir diye, daha da fena oldum..
Değişik bir dönem ya hamilelik.. Miden bulansa bir türlüsün, bulanmasa başka bi türlüsün.. Şu 3 ay bir geçseydi hayırlısıyla.. 1. trimester riskli ya biraz.. Bi de benim 2 anembriyonik gebeliğim oldu ve ileri yaş gebeliği.. Çok rahattım aslında şimdiye kadar da niyeyse 2 gündür bir evham başladı.

kızlar selam.. hepimizin dertleri aşağı yukarı aynı :) Ben de günlerdir sabah akşam mide bulantısı çekiyordum.. Bugün birden bire kesiliverdi.. Kendimi çok iyi hissediyorum.. Ama bu sefer de acaba bebeğe bşi mi oldu ondan mı midem bulanmıyo falan diye evhamlara kapıldım.. Utanmasam eve ultrason alıcam, istediğim zamanlar açıvericem bakıcam bebişime :))

kızlar selam.. hepimizin dertleri aşağı yukarı aynı :) Ben de günlerdir sabah akşam mide bulantısı çekiyordum.. Bugün birden bire kesiliverdi.. Kendimi çok iyi hissediyorum.. Ama bu sefer de acaba bebeğe bşi mi oldu ondan mı midem bulanmıyo falan diye evhamlara kapıldım.. Utanmasam eve ultrason alıcam, istediğim zamanlar açıvericem bakıcam bebişime :))
Ne guzel olur canim bende istiyorum eve almak ultrason bende sabah bulantisi gecdi ddiye mutlu oldum simdide aksam bulantisi cikdi ortaya(( Aah yardicimiz olsun insallah

az önce işyerinden biriyle konuşuyorum bulantılarımın bugün daha da arttığını söyleyince o da hamileliğinde hiç yaşamadığını çok tuhaf geldiğini söyledi, çok normal yani:)
türk filmlerinde bi de gebe olduklarını bulantı ve baş dönmesiyle anlıyorlar ya çok gülüyorum :)

benimde çok şükür bulantım hiç olmadı ama daha hamile olduğumu öğrenmeden başım dönüyordu aç tok farketmeden 5-6 kere oldu sonra müjdemi aldım bende

hayırlı olsun canım, inşallah bizler de en kısa zamanda öğreniriz :) bi de ikili testle ilgili bişey sormak istiyorum; test yaptırmak için kadın doğum doktorumuzdan mı randevu alıyoruz yoksa başka bi birimden mi, bi yerde arkadaş radyoloji uzmanı bakıyor fln demişti, ben de ayın 23 ünde gidicem de direk kendi doktoruma gideyim di mi?

yok canım kendi dr una gidiyorsun o önce enseyi ölçüyor sonra ikili için kan testine yolluyor. rabrotuvar dan kan veriyorsun bu kadar canım. inş 23 ünde hayırlı haberlerle gelirsin cnm. kendi dr una git direk

dediğin gibi daha önceden kaybın olduğu için ayrıntılı istemiş olabilir canım, ben henüz yaptırmadım ikili test ama benim bildiğim de sadece ense kalınlığına bakılıyor ve kan testi yapılıyor, doktor bi sıkıntı yok dediyse öyledir, bence stres yapma kendine
onu ben demiştim, benim gittiğim hastanede kadın doğum doktorları değil,radyolog bakıyor
sanırım ultrasanlor farklı,daha detaylı bakıyor
kadın doğum doktoruna gidiyorsun,o sana kağıda yazıp gönderiyor,ödemeyi yapıp,radyoloji odasına gidiyorsun
hala aynı hastaneye gidiyorum,başka hastaneler nasıl işliyor orasını bilmiyorum.

İkili testi yaptıran arkadaşlar yalnızca kan alınıp ense kalınlığı mı ölçüldü? Doktorum perinatologdan randevu aldırdı haftaya. Bana doktorum kan alınmasının yanı sıra plasenta, kordon, rahim ve bebeğin detaylı olarak kontrol edileceğini söylemişti. Bir sıkıntı yok demişti ama şimdi içime kurt düştü.. Acaba önceki kaybım yüzünden tedbir amacıyla mı ben detaylı bi kontrole gidiyorum yoksa bi gariplik mi var bizde? Hepinizde sadece ense kalınlığı ölçüldü ve kan mı alındı? :110:

Benim doktorum senin dediklerini 20. haftada perinayologa gonderip yaptiracagini söylemişti. detaylı ultrasonmus adı. benim de daha önce bir düşugum var ama sana niye öyle söyledi bilemiyorum. Ayrıca 2 li yi yaptırdım salı günü. sadece ense kalinligini ölçü kendisi bir de kan alindi

hayırlı olsun canım, inşallah bizler de en kısa zamanda öğreniriz :) bi de ikili testle ilgili bişey sormak istiyorum; test yaptırmak için kadın doğum doktorumuzdan mı randevu alıyoruz yoksa başka bi birimden mi, bi yerde arkadaş radyoloji uzmanı bakıyor fln demişti, ben de ayın 23 ünde gidicem de direk kendi doktoruma gideyim di mi?

sanırım hastanesine göre değişiyor, trde kendi doktorum bakmıştı ultrasona, burada radyolojiden ayrıca randevu aldırdılar sonucu doktora götürecekmişim.

İkili testi yaptıran arkadaşlar yalnızca kan alınıp ense kalınlığı mı ölçüldü? Doktorum perinatologdan randevu aldırdı haftaya. Bana doktorum kan alınmasının yanı sıra plasenta, kordon, rahim ve bebeğin detaylı olarak kontrol edileceğini söylemişti. Bir sıkıntı yok demişti ama şimdi içime kurt düştü.. Acaba önceki kaybım yüzünden tedbir amacıyla mı ben detaylı bi kontrole gidiyorum yoksa bi gariplik mi var bizde? Hepinizde sadece ense kalınlığı ölçüldü ve kan mı alındı? :110:

canım bana da ayrı randevu aldırdı doktor, endişe etme hastanelerin uygulamaları farklı oluyor..

Değişik bir dönem ya hamilelik.. Miden bulansa bir türlüsün, bulanmasa başka bi türlüsün.. Şu 3 ay bir geçseydi hayırlısıyla.. 1. trimester riskli ya biraz.. Bi de benim 2 anembriyonik gebeliğim oldu ve ileri yaş gebeliği.. Çok rahattım aslında şimdiye kadar da niyeyse 2 gündür bir evham başladı.

Allah korusun insan olumsuz şeyler yaşayınca korkar çok haklı olarak.. çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla kavuşursunuz..

Back