2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Cok haklisin aslinda fazla telaslanabiliyorum bazen ilk gebelik ne zor oluyormus. Ha birde gecen gun konusmustuk dr 9 haftada seker yuklemesi yapacak bana diye simdi aklima geldi gecmis haftalarda hipertansiyon olayim olmustu sanirim o sebeptendi.
Hipertansiyonla şekerin pek alakası yok ama...Tamam doğru hatırlıyormuşum. 24-28.haftalar arası glikoz taramasının yapılması lazım. Benim doktorum herhalde bana 14.hafta gibi yaptıracak. Haftaya onu da sormaya çalışacağım. Bana erken yapmak istemesinin sebebi şekerim yok ama ailesel yatkınlığımın olması. Bir de kilo alımını çok çok dikkat etmem gerekiyor bu sebepten. Kitaplarımdan birine baktım. Eğer anne ileri yaşta, obez ya da ailesinde diyabetik yatkınlığı varsa daha erken dönemde ve daha sık bu test uygulanır diyor. Belki senin doktorun da risk varsa aralarda tekrarlayabilir. Yoksa dediğim gibi 24.haftadan itibaren yapıyorlar.

Son düzenleme:
kdrl kdrl canim bende erken diyordum ama sorduk bu sekilde söyledi Dr martta tam belli olur artik.
Tahminde bulunur bence seninkide
Bizimkinin pozisyonu da iyiydi görüldü :)

Kabızlıktan dert yanan arkadaşlara bi kaç şey tavsiye etmek istedim. Progestan da kabızlık yaparmış bu arada bilginiz olsun. Ben hem progestan hem kan ilacından dolayı kabızlık yaşıyordum. Doktoruma sordum o da zararı olmadığını söyledi ve bu önereceklerimin hepsinin bana faydası oldu :)
- Kurutulmuş kayısı ile kurutulmuş eriği biraz suda kaynatıyorum. Sonra blendırdan geçiriyorum ve sabahları istediğim gibi sulandırıp içiyorum. Bu çooook işe yarıyor. Hiç olmadı kuru kayısı az suda yumuşatın blendırdan geçip yoğurda karıştırmak da işe yarıyor.
- Yukarıda yazdığımı yapmaya üşeniyorum bazen ve sabahları uyandığımda sadece kurutulmuş kayısı yiyorum. Üzerine de ılık su içiyorum. Bu da inanılmaz işe yarıyor.
- Ananasın bağırsakları çalıştırdığını söylemişti eczacı bir arkadaşım. Denedim ve gerçekten işe yarıyor. Ayrıca bebek için de faydalı diye hatırlıyorum ananas.
- Armut bağırsakları çalıştırırmış (bunu doktorum söyledi. Geçen bi alışveriş merkezinde kurutulmuşunu gördüm, ama denemedim ben)
Bir de eğer kabız olmuşsanız ve o an için bir çözüm arıyorsanız, ki plasenta rahim ağzına yakınsa zorlanmamak gerekirmiş, bir tatlı kaşığı zeytinyağı içmek iyi gelirmiş.. (açıkcası pek mideme güvenemedim ben o yüzden hiç denemedim ama bebeklerde işe yaradığını gördüm :) )

Bende bastan oyle dusunuyordum ve kesinlikle karsiydim ancak plasentaya seker gecip gecmedigini seker yuklemesi yapmadan takiple anlayabileceklerini sanmiyorum artik
Şeker yüklemesi yapmadan şekerle ilgili bir problemin olup olmadığını anlamak mümkün değil maalesef... Bir de zaten aldığımız şeker bir kola ya da... sen mi demiştin? (bir başka arkadaşın doktoru da söylemiş olabilir..ah bu unutkanlık! :))..) üç beyaz ekmek kadar oluyormuş. Sorun değil yani. Tehlikeli bir durum değil.

Kabızlıktan dert yanan arkadaşlara bi kaç şey tavsiye etmek istedim. Progestan da kabızlık yaparmış bu arada bilginiz olsun. Ben hem progestan hem kan ilacından dolayı kabızlık yaşıyordum. Doktoruma sordum o da zararı olmadığını söyledi ve bu önereceklerimin hepsinin bana faydası oldu :)
- Kurutulmuş kayısı ile kurutulmuş eriği biraz suda kaynatıyorum. Sonra blendırdan geçiriyorum ve sabahları istediğim gibi sulandırıp içiyorum. Bu çooook işe yarıyor. Hiç olmadı kuru kayısı az suda yumuşatın blendırdan geçip yoğurda karıştırmak da işe yarıyor.
- Yukarıda yazdığımı yapmaya işleniyorum bazen ve sabahları uyandığımda sadece kurutulmuş kayısı yiyorum. Üzerine de ılık su içiyorum. Bu da inanılmaz işe yarıyor.
- Ananasın bağırsakları çalıştırdığını söylemişti eczacı bir arkadaşım. Denedim ve gerçekten işe yarıyor. Ayrıca bebek için de faydalı diye hatırlıyorum ananas.
- Armut bağırsakları çalıştırırmış (bunu doktorum söyledi. Geçen bi alışveriş merkezinde kurutulmuşunu gördüm, ama denemedim ben)
Bir de eğer kabız olmuşsanız ve o an için bir çözüm arıyorsanız, ki plasenta rahim ağzına yakınsa zorlanmamak gerekirmiş, bir tatlı kaşığı zeytinyağı içmek iyi gelirmiş.. (açıkcası pek mideme güvenemedim ben o yüzden hiç denemedim ama bebeklerde işe yaradığını gördüm :) )
Tek bir noktada parantez açmak istedim. Ananasın rahim kasılmalarını tetikleme durumu var. Artık çocuk doğsun derseniz iyi bir yöntemmiş ;)... Aslında çok çok faydası var. O yüzden ilk trimesterde sorun olur mu bilmiyorum ama aksi ispatlanmadıkça çok fazla yemeyelim derim.

Hipertansiyonla şekerin pek alakası yok ama...Tamam doğru hatırlıyormuşum. 24-28.haftalar arası glikoz taramasının yapılması lazım. Benim doktorum herhalde bana 14.hafta gibi yaptıracak. Haftaya onu da sormaya çalışacağım. Bana erken yapmak istemesinin sebebi şekerim yok ama ailesel yatkınlığımın olması. Bir de kilo alımını çok çok dikkat etmem gerekiyor bu sebepten. Kitaplarımdan birine baktım. Eğer anne ileri yaşta, obez ya da ailesinde diyabetik yatkınlığı varsa daha erken dönemde ve daha sık bu test uygulanır diyor. Belki senin doktorun da risk varsa aralarda tekrarlayabilir.
30 yasindayim ailemin anne tarafinda seker var bi iki kiside. Bakalim simdi gidicem hastaneye diger dr la konusurum yeniden.

Arkadaşlar hiç doğru düzgün beslenemiyorum.sürekli herşeyden miğdem bulanıyor nasıl büyücek bebek :KK61:
Çok dert etme. O beslenir bir şekilde. Su içebiliyorsan iyi... İleride plasentanın çok etkin olduğu aylarda bunu telafi edersin nasıl olsa. Vitamin ve folik asit alabiliyor musun?

30 yasindayim ailemin anne tarafinda seker var bi iki kiside. Bakalim simdi gidicem hastaneye diger dr la konusurum yeniden.
Çok geçmiş olsun tekrardan. İyi haberlerini bekliyorum. Doktora bugün gidiyorsan yaz bize de bebiş iyi mi :)

Çok dert etme. O beslenir bir şekilde. Su içebiliyorsan iyi... İleride plasentanın çok etkin olduğu aylarda bunu telafi edersin nasıl olsa. Vitamin ve folik asit alabiliyor musun?

Vitamin almıyorum daha doktora bu cumartesi gidicem folik asit içiyorum.su içiyorum hemde 2,5 litre civarı.

arkadaşlar ben balık tüketemiyorum. balıktan omega 3 alamıyorum.sadece ceviz yiyorum. bununla ilgili hap ta kullanmadım. sizler omega 3 takviyesini nasıl hallediyorsunuz bilgilerinizi bekliyorum.

ben balık kelimesinde bile midem bulanıyor şuanda da oldu, o derece, ceviz de yiyemiyorum öncesinde her sabah kavrulmamış ceviz badem fındık kaju karışımı yerdim, yiyebildiğim zaman yine devam edeceğim. şuanda omega 3 destek alıyorum, epa+dha sı yüksek olan, kapsülü balık kıkırdağından elde edilmiş ve ıfos sertifikası olan yani güvenli sularda yetişen balıklardan elde edilmiş bir marka kullanıyorum.

arkadaşlar ben balık tüketemiyorum. balıktan omega 3 alamıyorum.sadece ceviz yiyorum. bununla ilgili hap ta kullanmadım. sizler omega 3 takviyesini nasıl hallediyorsunuz bilgilerinizi bekliyorum.
Bana doktorumun dediği özellikle 4.haftadan sonra omega-3'ün bebek üzerinde etkisi büyük. O yüzden ceviz yeterli gelebilir. Bir de omega-3 ve selenyum takviyeli yumurtalardan alabilirsin. Bunun haricinde piyasada çok iyi bir hap var ama buradan yazmayayım. Benim doktorum gerekirse sana daha sonra yazarım (4.ay itibariyle) şu an gerek yok demişti. Şişmanlamamak için ben de üstelememiştim. Ama bazı hamileler bu takviyeyi direk kullanmaya başlayabiliyor.

Şeker yüklemesi yapmadan şekerle ilgili bir problemin olup olmadığını anlamak mümkün değil maalesef... Bir de zaten aldığımız şeker bir kola ya da... sen mi demiştin? (bir başka arkadaşın doktoru da söylemiş olabilir..ah bu unutkanlık! :))..) üç beyaz ekmek kadar oluyormuş. Sorun değil yani. Tehlikeli bir durum değil.
yook onu ben dememistim muhtemelen baskasi soylemistir o kelimeleri. Ayni sey oldugunu dusunmuyorum bu yuklemeyle gunluk alinan sekerin.

Bide kizlar ben catlaklar icin ekte olani kullaniyorum olusmus ve olusacaklar icin oldukca faydali.

Eklentiler

• 20150211_132728.jpg
    20150211_132728.jpg
    76 KB · Görüntüleme: 55
yook onu ben dememistim muhtemelen baskasi soylemistir o kelimeleri. Ayni sey oldugunu dusunmuyorum bu yuklemeyle gunluk alinan sekerin.

Bide kizlar ben catlaklar icin ekte olani kullaniyorum olusmus ve olusacaklar icin oldukca faydali.

Hande selam :) aynı dönem hamile kalmışız.. İletinin altını görünce farkettim :) inş 2mizde sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz.. Sevgiler..

- Yukarıda yazdığımı yapmaya üşeniyorum bazen ve sabahları uyandığımda sadece kurutulmuş kayısı yiyorum. Üzerine de ılık su içiyorum. Bu da inanılmaz işe yarıyor.
çok güzel anlatmışsın cnm sağol.
ama uygulama kısmında sıkıntı oluyor bende hazırla et zor geliyor ılık su kolay ya onu rahat yapıyorum tabi geri çıkarmazsam bulantıda :) zeytinyağ mümkün değil içemem direk çıkarırım çok zor ki keki bile zeytinyağınla yaparım.. e şimde ben sana nedim diceksin haklısın :) kayısı ve ılık su en kolay ve rahatı şükür ben baya düzeldim inş. diğer arkadaşlarında sorunu biran önce geçer baya can sıkıcı kabızlık ye ye çıkmasın :(

Arkadaşlar ikiz bebek olduğunda kalp atışında belli oluyormu acaba?
Arkadşaım şuan 8 haftalık hamileysen, zaten kalp atışından önce kesede belli olurdu ve doktor söylerdi.. İkiz olma durumu tamamen keseyle alakalı kalp atışıyla bir ilgisi olduğunu sanmam..

Ben gunde 3-5 adet ceviz yemege calisiyorum. Ayrica balikta yiyorum ama haftafa 1 ancak. Imom omega kullaniyorum. Folik asit. Demir ve omega içeriyor

Back