Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim karnım en başından beri büyüdü maalesef. Neden bilmiyorum. Hamilelik kıyafetleri için çok erken ama bir yandan da hiçbir şeyime sığmıyorum. Bu konuda çözümü olan var mı? :)Mrhb guzel anneler herkes iyidir umarim.karnim kasiniyor kizlar benim galiba buyuyor minigim.kiyafetlerden birazda olsa kendini belli etmeye basladi:)kilolariniz nasil kizlar ben almadim qma vermedimde:))
Geçmiş olsun. Çok fena mı bastı üstüne? Normalde birşey olmaması lazım ama... Kanama ya da leke geldi mi? Eğer için rahat etmeyecekse en azından doktorunu arayıp sorabilirsin.Kizlar selam herkese bisey sorucam yegenim yanima gelmek isterken sag bosluguma basti sancim var sizce bisey olurmu kontrole gitmelimiyim
Dr umu aradim ancak hasta ve raporluymus ulasamadim kendisine. Cok derken 5 yasinda ve 25 kilonun uzerinde bi bebe. Kanamam olmadi sadece akinti cogaldi gibiGeçmiş olsun. Çok fena mı bastı üstüne? Normalde birşey olmaması lazım ama... Kanama ya da leke geldi mi? Eğer için rahat etmeyecekse en azından doktorunu arayıp sorabilirsin.
Bir alternatif de yakındaki bir hastanenin mesela acilini arayıp sorman. İçin rahat etmeyecekse git acile ultrasonla baktır herhangi bir kanama var mı ve kalp atışları duyuluyor mu diye. Peki yarın gelecek miymiş doktor? Eğer kanama gelmediyse yarına doktorunu bekleyip tekrar arayabilirsin. Ya da cebinden arayabilirsin hemşireden ya da sekreterinden isteyip. durumu anlattıktan sonra tabiki. Ben tabi böyle konularda kararını etkilemek istemem ama kanama yoksa şu an için telaşlanman gereken bir durum olduğunu sanmıyorum. Bebek sıvı kesesinin içinde ve çok küçük. Korunmuştur diye düşünüyorum. Ama sancıların devam ederse acile gidip ultrason kontrolü yaptırmanda da hiçbir sakınca yok.Dr umu aradim ancak hasta ve raporluymus ulasamadim kendisine. Cok derken 5 yasinda ve 25 kilonun uzerinde bi bebe. Kanamam olmadi sadece akinti cogaldi gibi
senin anneliğini yargılamıyorum. Lütfen konuya duygusallık karıştırma. Sen benim ne demek istediğimi anlamamış olabilirsin. Portakal ve bezelye gibi gayet faydalı şeylerde de şeker var. Zaten şeker hastalığını hamilelik oluşturuyor yediklerin sadece resmin ufak bir kısmı. Seni yargılamak gibi bir düşüncem yok. Tabiki istediğini yapacaksın. Ben buraya genel yazıp fikrimi söyledim. Fikirlerimi yargılayan sensin. Ben sadece konuyu tartışıyorum. Bu arada evet doktor ünvanına sahibim o yüzden biraz daha bilerek ve okuyarak bunları konuşuyor olabilirim ama bunun önemi yok şu an, kişisel fikrimi ve zaten olağan bir protokolü söylüyorum.
işaretlediğim cümleler gayet yargı içeriyor, çocuğunu düşünen her anne buna gönüllü olur dedin, daha ne diyeyim:) yanlış düşünüyorsun dedin, bunlara yargılama diyoruz.. ben senin dediğin hiçbişeye yanlış/doğru demedim.. karatayın konusu açıldı ve ben de bu konuda kendisinin doğru olduğuna inandığımı söyledim. doktor da olsan hatta kadın doğum uzmanı da olsan burada bana yanlış deme hakkın yok.. artık lütfen konuyu devam ettirmeyelim kimsenin gerilmesini istemiyorum benim yüzümden.. sen yazmak istersen de senin tercihin..Ben zaten doğru beslenme için değil şeker yükleme testi hakkında yazmıştım. Benim konum buydu.
Hamile olduğumuzu unutmamak lazım. Hamilelikte değerler farklı. Bebeğin de oluşturabileceği faktörler var. Ayrıca ben hiç şekerli beslenmiyorum ama yine de hormonal problemler çekebiliyorum. hipoglisemin varsa ve sağlıklı beslendiğin halde oluşmuşsa büyük ihtimal senin de aileden gelen bir şeker hastalığı yatkınlığın var. Şu an ileride şeker hastalığına yakalanma ihtimalinin en azından % 25 olduğunu söyleyebilirim. Hamilelikte durumlar ise daha da aleyhimize. Senin savunduğun şeyler sağlıklı ve hamile olmayan insanlar için geçerli olabilir ama şu an değil. Sen portakal da mı yemezsin? Herhangi bir meyve? Bezelye? Tüm bunlarda da şeker olduğunu bilerek yazıyorsun değil mi? Kısacası yapay şekeri belki sofrandan bir miktar uzak tutabilirsin ama doğal şekeri sağlıklı besleniyorsan hele hamilelikte c vitaminine kalsiyumuna dikkat ediyorsan asla. Sonuçta doktorlar kimseye zorla test yapamazlar, öyle bir hakları yok ama çocuğunu düşünen her anne adayı zaten gönüllü olacaktır. Yanlış bir fikrin arkasından gidiyorsun ama senin kararın sonuçta. Umarım böyle bir problem hamilelik döneminde oluşmaz.
Bir alternatif de yakındaki bir hastanenin mesela acilini arayıp sorman. İçin rahat etmeyecekse git acile ultrasonla baktır herhangi bir kanama var mı ve kalp atışları duyuluyor mu diye. Peki yarın gelecek miymiş doktor? Eğer kanama gelmediyse yarına doktorunu bekleyip tekrar arayabilirsin. Ya da cebinden arayabilirsin hemşireden ya da sekreterinden isteyip. durumu anlattıktan sonra tabiki. Ben tabi böyle konularda kararını etkilemek istemem ama kanama yoksa şu an için telaşlanman gereken bir durum olduğunu sanmıyorum. Bebek sıvı kesesinin içinde ve çok küçük. Korunmuştur diye düşünüyorum. Ama sancıların devam ederse acile gidip ultrason kontrolü yaptırmanda da hiçbir sakınca yok.
Evet bu benim fikrim. Bence anneler doktorların dediklerine uyup gönüllü olarak doktorun istediği ve yapılması gerekilen testleri yaptırmalı. Senin fikrini değiştiremediğime üzüldüm ama bu tamamen senin kararın ve saygı duyarım. Lütfen sen de benim görüşlerime saygı duy ve bu konuyu dediğin gibi kapatalım. Diğer anne adaylarını da yanlış yönlendirmiş olmayalım bu mesajlarımızla.işaretlediğim cümleler gayet yargı içeriyor, çocuğunu düşünen her anne buna gönüllü olur dedin, daha ne diyeyim:) yanlış düşünüyorsun dedin, bunlara yargılama diyoruz.. ben senin dediğin hiçbişeye yanlış/doğru demedim.. karatayın konusu açıldı ve ben de bu konuda kendisinin doğru olduğuna inandığımı söyledim. doktor da olsan hatta kadın doğum uzmanı da olsan burada bana yanlış deme hakkın yok.. artık lütfen konuyu devam ettirmeyelim kimsenin gerilmesini istemiyorum benim yüzümden.. sen yazmak istersen de senin tercihin..
Henuz ogrenen olmadi canim
Tavsiyem direk acile gitmen. Ama için rahat olsun. Evhamlanıp bir de kalp atışlarını hızlandırma. Derin derin nefes al ve sancın bir süre sonra geçiyorsa korkma. Rahim sıvısı strese bağlı olarak da artabilir. Ya da sen bu duyarlılıkla daha fazla diye düşünmüş olabilirsin. Eğer huzursuz olacaksan piskolojinin de çok önemli olduğunu düşünüp bir polikliniğe/hastaneye gitmen iyi gelebilir sana.Yarin gelir mi bilmiyorum zaten ilk cepten aramistim acmadi sonra hastaneden ogrendim. Benim korktugumda o sivinin patlamasi yada icerde biseylere sebep olmasi. Gecen gun kotu bi haber izlemistim evhamlandim. p.tesi zaten kontrolum vardi ancak rahat etmezsem ki edemem ogleden sonra baska dr a giderim muayeneye cok sagol.
Henuz ogrenen olmadi canim
Tavsiyem direk acile gitmen. Ama için rahat olsun. Evhamlanıp bir de kalp atışlarını hızlandırma. Derin derin nefes al ve sancın bir süre sonra geçiyorsa korkma. Rahim sıvısı strese bağlı olarak da artabilir. Ya da sen bu duyarlılıkla daha fazla diye düşünmüş olabilirsin. Eğer huzursuz olacaksan piskolojinin de çok önemli olduğunu düşünüp bir polikliniğe/hastaneye gitmen iyi gelebilir sana.
@hly27 bnde dun ogrendim canim drum eylul annesisin diyor.
%80 kiz dedi doktorumuz genelde dogru bikiyormus
Ben kizlar gec belli olur diye duymustum hep.
Gelecek ay tam belli olur sanirim.
Bugun 11+2 yiz bizde
Cok haklisin aslinda fazla telaslanabiliyorum bazen ilk gebelik ne zor oluyormus. Ha birde gecen gun konusmustuk dr 9 haftada seker yuklemesi yapacak bana diye simdi aklima geldi gecmis haftalarda hipertansiyon olayim olmustu sanirim o sebeptendi.
Bende bastan oyle dusunuyordum ve kesinlikle karsiydim ancak plasentaya seker gecip gecmedigini seker yuklemesi yapmadan takiple anlayabileceklerini sanmiyorum artikBana kalırsa şeker yüklemesi yaptırma çok tehlikei olabiliyormuş..
Bende bastan oyle dusunuyordum ve kesinlikle karsiydim ancak plasentaya seker gecip gecmedigini seker yuklemesi yapmadan takiple anlayabileceklerini sanmiyorum artik
arkadaşım Turgut özal hastanesin de ebru hn var ben daha önce gitmiştim kendisine daha önce akropol hastanesinde idi. iyi bir doktor güzel bilgiler veriyor aydınlatıyor fakat hastane için iyi değil diyorlar çalışanlar çok ilgili değilmiş. doğum sonrası ilgi de önemli diye düşünüyorum . hastane hakkında yorumlar iyi değil yani ben de kararsız kaldım açıkcasıcanim bende çok araştırdım özel Hastaneler çok pahali birde tahliller eklenince dahada tuzlu olur Etlik zubeyde Hn iyi bir dr bulursam oraya yoksa turgut ozal unv gitmeyi düşünüyorum çünkü 2 li test zamanı yaklasiyor
Canim benimde randevum haftaya tam 12 haftam bitmis olacak soyker insallah daha erkenmi sence?@hly27 bnde dun ogrendim canim drum eylul annesisin diyor.
%80 kiz dedi doktorumuz genelde dogru bikiyormus
Ben kizlar gec belli olur diye duymustum hep.
Gelecek ay tam belli olur sanirim.
Bugun 11+2 yiz bizde