2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Daha once hiç duymadım canım malesef bilgim yok

canım mesele şeker yüklemesi yapmak değil, mesele zaten şekerli unlu ve zararlı şeyler yemeyerek en başta bebeğin damak tadında bile bu tatların oluşmasını engellemek.. karataya zaten uyan (ama herşeyiyle, pişirme tekniği olsun malzemesi olsun..) günlük 15-20 dk sporunu yapan bir insanın hamilelikte zaten şekeri yükselmez..
karatay yapıp şeker tansiyon kolesterol reflü ilaçlarını bırakan insanlar biliyorum. nodulleri küçülen kendim de faydalarını yaşadım. herkesin kendi bileceği şey kendi tercihi.. mesele sadece çocuğun gerizekalı olmasıyla anlaşılmıyor, çocuklarda diyabet oranı her geçen gün artıyor, etraf çok erken adet gören/ düzensiz adet gören/ adet göremeyen ve hormonal sorunlar yaşayan gençlerle dolu.. şu ortamda bile malesef ne kadar çok insanın bebek sahibi olamadığını görüyoruz. bunlar hep dejeneratif hastalıklar, zamanla birikimle oluşuyor. çoğunun kaynağı da yediğimiz içtiğimiz yapay gıdalar.. şeker de bunlardan biri.. karatayın kitabını okudum ve ben kendisinin dedikleri konusunda ikna oldum. öncesinde ara öğünlü diyetleri savunurdum ama kendim bizzat bu yüzden insulin direnci hipoglisemi sorunu yaşadım..
benim dediğim bir tavsiye değil, kimseye tavsiye verecek konumda değilim. mesleğim de tıptan çoook uzak. ben sadece ne yapacağımı nasıl besleneceğimi söylüyorum karşı görüşlere de saygım sonsuz.. hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum..

Canım çok geçmiş olsun, ne diyeceğimi bilemedim daha önce bi kez benimde Başıma geldi. 1 gün önce iyi görüp de 1 gün sonra nasıl anladınız kalbinin durduğunu??

Internette araştırma yapmıyorum ki... Bu sonuca kendi egitimim yüzünden ulaştım. Bazen bilmek de iyi değil gerçekten...

anladım canım mesleğini bilmeden yorum yaptım kusura bakma, hakkaten bazen bilmek de iyi değil. dün doktor kalp atışlarını dinledi istemiyorum diyemedim kendimi yedim tüm gün.. endişe etme, en azından kendi tecrübemle söyleyeyim ilk belirti kanama, bir kere karnımı kapıdan geçerken turnikeye sert çarpmıştım zamanında açılmayınca, nasıl korkmuştum. o da ilk belirtinin kanama olacağını söylemişti hep. o yüzden bir sıkıntı olursa mutlaka kendini belli eder..

Benim migrenim var canım. Dr otekilerin uerini tutmaz ama hamilelikte parol alabilirsin dedi. Dayanmaya çalışıyorum olmazsa alıyorum mecbur. Rabbim miniklerimizi korusun..

işte zaten mesele bu canım:) karatay şeker yüklemesine de ekmeğe de aynı şeyi söylüyor:)
karatayın kitaplarını okumayan ve özellikle bir kere denemeyen farkı anlayamaz ben anlamamıştım açıkcası..

ben de perşembe günü gidicem tekrar. 12. haftama girmiş olucam. inş cinsiyetini de öğreniriz :)

canım çoğunlukla yanılıyorlar benim oğlana kız dedi doktor bir arkadaşıma erkek dediler oğlum da oğlum gezdi 4 hafta sonra kız dediler çok kızmıştı:) ama yanılma ihtimali yüksek..

Ben kullanıyorum canım iğneyi, kolundan da yapabilirsin. BenIm de Göbeğim morardı, çok acıdığında bir kaç kez kolumdan da yaptık.

Benim migrenim var canım. Dr otekilerin uerini tutmaz ama hamilelikte parol alabilirsin dedi. Dayanmaya çalışıyorum olmazsa alıyorum mecbur. Rabbim miniklerimizi korusun..
migren mi bilmiyorum canım ama migrenle yarışır yani, benimkisi kesin hamilelik migreni diye bişi varsa ondandır. 2 gebeliğimde de aynı şekilde baş ağrısı yaşıyorum. evde minosette vardı içsem acaba diye düşündüm. en iyisi dr aramak olacak sanırım akşamüstü bi şansımı deneyeyim..

Ben zaten doğru beslenme için değil şeker yükleme testi hakkında yazmıştım. Benim konum buydu.

Hamile olduğumuzu unutmamak lazım. Hamilelikte değerler farklı. Bebeğin de oluşturabileceği faktörler var. Ayrıca ben hiç şekerli beslenmiyorum ama yine de hormonal problemler çekebiliyorum. hipoglisemin varsa ve sağlıklı beslendiğin halde oluşmuşsa büyük ihtimal senin de aileden gelen bir şeker hastalığı yatkınlığın var. Şu an ileride şeker hastalığına yakalanma ihtimalinin en azından % 25 olduğunu söyleyebilirim. Hamilelikte durumlar ise daha da aleyhimize. Senin savunduğun şeyler sağlıklı ve hamile olmayan insanlar için geçerli olabilir ama şu an değil. Sen portakal da mı yemezsin? Herhangi bir meyve? Bezelye? Tüm bunlarda da şeker olduğunu bilerek yazıyorsun değil mi? Kısacası yapay şekeri belki sofrandan bir miktar uzak tutabilirsin ama doğal şekeri sağlıklı besleniyorsan hele hamilelikte c vitaminine kalsiyumuna dikkat ediyorsan asla. Sonuçta doktorlar kimseye zorla test yapamazlar, öyle bir hakları yok ama çocuğunu düşünen her anne adayı zaten gönüllü olacaktır. Yanlış bir fikrin arkasından gidiyorsun ama senin kararın sonuçta. Umarım böyle bir problem hamilelik döneminde oluşmaz.

Ama seninde ilk soldaymış sonra sağı tercih etmiş bence önemli olan bu teoride başta nerde durduğu oğlum soldaydı ilk tekmesini de solda hissettim şuan buda solda gibi sol hep ağrıyor sızlıyor burdan yola çıkarak bende buda erkekmi acaba diyorum bakalım artık benim sağ sol hikayem bu

şunu biliyorum, bebeklerin belirli bir haftaya kadar kuyruk sokumlarında kuyruk olurmus sonra bu kuyruk kaybolurmuş. Muhtemelen seninki de kaybolmuştur, yeri de yavaş yavaş kapanıyodur. Kadınlar kulübünün gebelik takviminde 9 hafta 2 günlükken böyle bi ifade var: Bebeğinizin hala bir kuyruğu var ve görülüyor ama çok ufalmış ve muhtemelen bu haftasonuna kadar yok olacaktır. Bence senin bebeğindeki durum da bununla ilgili, yani bi süre sonra kendiliğinden kapanacaktr die düşünüyorum.[/QUOTE]
E
benimde hep solda hissediyorum dr dun ultrasyonddan bakti soldaydi hayirlisi bakalim

Minoset sadece plus olan değil aman cnm o daha kuvvetli çünkü. Parasetemol içeren ağrı kesici kullanabilirsin tamol parol minoset aklıma gelen bunlar 3 4 taneye kadar alabilirsin günde.

inşallah öyledir canım ya uff her şeyden tedirgin oluyoruz ne zor simdiden anne olmak. bekleyip göreceğim bakalım umarım bi aksilik çıkmaz. çok sağ ol canım yorumun için

Rica ederim canım bi nebze olsun rahatlattıysam ne mutlu. Gönlünü ferah tut , inşallah bi aksilik olmaz, haklısın gerçekten zormuş anne olmak, ben de aynı şeyi -daha şimdiden- çok düşünür oldum, inşallah evlatlarımızın doğduğu, büyüdüğü, anne anne diye ortalıkta gezindikleri günleri de görürüz

Kızlar ya bugün ayaklarım dizden itibaren çok ağrıyo neden olabilis gerçi çalışıyorum hergün sabahtan akşama sandalya tepesinde olmaktandır diyorum ama hiç böyle olmamıştı

Uc gundur gecmeyen bir migren atagi yasadim. Ananeme yaptigim ziyarette bi mendile uc damla nane yagi ve bir damla karanfil yagi damlatti. butun gun ara ara onu kokladim ve aksamina agrim kesilmisti. siddetle tavsiye ediyorum bulantiyida kesiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…