- 21 Aralık 2012
- 198
- 162
- 123
Daha once hiç duymadım canım malesef bilgim yok1 saat once yazdim bu mesaji ama gozden kacmasin belki bi bilen vardir diye tekrar paylasiyorum;
Kızlar merhaba bir şey danışmak istiyorum size. bugün üroloji de randevum vardı hafta sonu enfeksiyon geçirmistim onun için. üroloji bizlik bir problem kalmamış ama istersen kadın doğum uzmanına bir görün yeniden dedi. Devlet Hastanesindeydim o an. annemin yıllardır gittiği bir doktoru var tesadüf ondan randevu buldum hemen girdim. bebeğe baktı ellerini fln gösterdi ense kalinligini ölçü. 2 li taramayi da yaptırdı sağ olsun kadın çok ilgilendi. ama en son dedi ki bebeğin kuyruk sokumunda kucuk bir açıklık var bu haftalar için normal aslında ama 2 hafta sonra mutlaka görücem seni dedi. kafama takıldı söylediği şey. internette bir şey bulamadım pek. özeldeki doktoruma randevum da haftaya salı. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ya da rica etsem yakın zamanda doktor randevusu olan fırsat bulabilirse sorabilir mi? çok endiselendim elde olmadan
inşallah öyledir canım ya uff her şeyden tedirgin oluyoruz ne zor simdiden anne olmak. bekleyip göreceğim bakalım umarım bi aksilik çıkmaz. çok sağ ol canım yorumun için
ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)
Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.
Canım çok geçmiş olsun, ne diyeceğimi bilemedimSağol canm âmin inş,bu üçüncü kalp durması oldu artık doktor bile benden bu kadar benm ilmim bu kadarına yetiyor dedi resmen ,hiçbirşey yoktu dün görmüştük en son ,Hayırlısı buymuş demekki kısmet
Internette araştırma yapmıyorum ki... Bu sonuca kendi egitimim yüzünden ulaştım. Bazen bilmek de iyi değil gerçekten...
hanımlar merhabalar,
bugun dr gittik çok şükür iyiyiz. başımın çok ağrıdığını söylemeyi unuttum heyecandan sanırım :) ilk hamileliğimde minoset vermişti dr diye hatırlıyorum ben, öyle miydi? minoset plus mıydı? yoksa şimdi dr başka bir ağrı kesici mi öneriyorlar?
doktorunuz size baş ağrısı ile ilgili bir tavsiye de bulundu mu?
Bu konuyu ben de endokrinoloji uzmanına sormuştum araştırma hastanesinde. Karataya saydırdıklarını hiç anlatmayayım da :) sadece şöyle açıkladı durumu : bir öğünde 3 dilim ekmek yemekle aynı zararı görüyorsun fazlasını değil dedi. Gerçi Karatay beyaz Ekmeğe de karşı ama neyse :) :)
Iyiyim canım çok şükür. Sessiz okuyucuyu moduma devam ediyorum :) sen nasılsın?
ben de perşembe günü gidicem tekrar. 12. haftama girmiş olucam. inş cinsiyetini de öğreniriz :)
Ben kullanıyorum canım iğneyi, kolundan da yapabilirsin. BenIm de Göbeğim morardı, çok acıdığında bir kaç kez kolumdan da yaptık.Kızlar clexan iğne kullanan varmı,göbekten yapılıyor normalde ama göbeğimde vuracak yer kalmadı altı mosmor olduğu için canımıda çok yakıyır.bacağa yada kola geçsek olurmuki 9.haftamdayım daha
migren mi bilmiyorum canım ama migrenle yarışır yani, benimkisi kesin hamilelik migreni diye bişi varsa ondandır. 2 gebeliğimde de aynı şekilde baş ağrısı yaşıyorum. evde minosette vardı içsem acaba diye düşündüm. en iyisi dr aramak olacak sanırım akşamüstü bi şansımı deneyeyim..Benim migrenim var canım. Dr otekilerin uerini tutmaz ama hamilelikte parol alabilirsin dedi. Dayanmaya çalışıyorum olmazsa alıyorum mecbur. Rabbim miniklerimizi korusun..
canım mesele şeker yüklemesi yapmak değil, mesele zaten şekerli unlu ve zararlı şeyler yemeyerek en başta bebeğin damak tadında bile bu tatların oluşmasını engellemek.. karataya zaten uyan (ama herşeyiyle, pişirme tekniği olsun malzemesi olsun..) günlük 15-20 dk sporunu yapan bir insanın hamilelikte zaten şekeri yükselmez..
karatay yapıp şeker tansiyon kolesterol reflü ilaçlarını bırakan insanlar biliyorum. nodulleri küçülen kendim de faydalarını yaşadım. herkesin kendi bileceği şey kendi tercihi.. mesele sadece çocuğun gerizekalı olmasıyla anlaşılmıyor, çocuklarda diyabet oranı her geçen gün artıyor, etraf çok erken adet gören/ düzensiz adet gören/ adet göremeyen ve hormonal sorunlar yaşayan gençlerle dolu.. şu ortamda bile malesef ne kadar çok insanın bebek sahibi olamadığını görüyoruz. bunlar hep dejeneratif hastalıklar, zamanla birikimle oluşuyor. çoğunun kaynağı da yediğimiz içtiğimiz yapay gıdalar.. şeker de bunlardan biri.. karatayın kitabını okudum ve ben kendisinin dedikleri konusunda ikna oldum. öncesinde ara öğünlü diyetleri savunurdum ama kendim bizzat bu yüzden insulin direnci hipoglisemi sorunu yaşadım..
benim dediğim bir tavsiye değil, kimseye tavsiye verecek konumda değilim. mesleğim de tıptan çoook uzak. ben sadece ne yapacağımı nasıl besleneceğimi söylüyorum karşı görüşlere de saygım sonsuz.. hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum..
Ama seninde ilk soldaymış sonra sağı tercih etmiş bence önemli olan bu teoride başta nerde durduğu oğlum soldaydı ilk tekmesini de solda hissettim şuan buda solda gibi sol hep ağrıyor sızlıyor burdan yola çıkarak bende buda erkekmi acaba diyorum bakalım artık benim sağ sol hikayem buBenim kaybettiğim bebeğim erkekti. Ilk ultrasonda solumdaydı. Hareketlerini 13.haftada hissetmeye başlamıştım sanırım yanlış hatırlamıyorsam, daha çok hareketlendikten sonra özellikle 16.haftadan sonra balık gibi kayıp sağımda durduğunu hissediyordum ki gün boyu hep sağımda hissediyordum oğlumu. Hatta gece soluma yatıyordum, sabah uyanıp sırt üstü döndüğüm anda anında sağıma geçiyordu :) mesela kalçalarım da genişlemişti tam hatırlamıyorum ama başka şeylerde olmuştu geçen sefer ve anneannem ısrarla kız olduğunu söylüyordu hatta "doktor dediğin de bi insan yanılıyordur bu bebek kız" diyip hiç bi zaman inanmamıştı ama oğlandı işte doğduğunda gördüm :) o yüzden pek itibar edemiyorum cinsiyet tahminlerine :)) ama erkek bebek sağda yatmıştı bende, belki dediğin doğru olabilir :) ama bak nub teorisi dediklerine bi arkadaşım bakmıştı ve 11.haftamdı sanırım bu erkek demişti :) Nuba az biraz inanılabilir ama benim için şu an tek önemli olan o minik kalbio yüzden henüz hiç bakmadım bu sefer. Bu bebeğim ilk ultrasondan beri sağımda. Bugün 10+3 olduk. Henüz hareketlerini hissedemedim, bu minik ne tarafı tercih edecek bilemiyorum :)
canım benim çok bi bilgim yok ama sadece şunu biliyorum, bebeklerin belirli bir haftaya kadar kuyruk sokumlarında kuyruk olurmus sonra bu kuyruk kaybolurmuş. Muhtemelen seninki de kaybolmuştur, yeri de yavaş yavaş kapanıyodur. Kadınlar kulübünün gebelik takviminde 9 hafta 2 günlükken böyle bi ifade var: Bebeğinizin hala bir kuyruğu var ve görülüyor ama çok ufalmış ve muhtemelen bu haftasonuna kadar yok olacaktır. Bence senin bebeğindeki durum da bununla ilgili, yani bi süre sonra kendiliğinden kapanacaktr die düşünüyorum.
benimde hep solda hissediyorum dr dun ultrasyonddan bakti soldaydi hayirlisi bakalimAma seninde ilk soldaymış sonra sağı tercih etmiş bence önemli olan bu teoride başta nerde durduğu oğlum soldaydı ilk tekmesini de solda hissettim şuan buda solda gibi sol hep ağrıyor sızlıyor burdan yola çıkarak bende buda erkekmi acaba diyorum bakalım artık benim sağ sol hikayem bu
Minoset sadece plus olan değil aman cnm o daha kuvvetli çünkü. Parasetemol içeren ağrı kesici kullanabilirsin tamol parol minoset aklıma gelen bunlar 3 4 taneye kadar alabilirsin günde.hanımlar merhabalar,
bugun dr gittik çok şükür iyiyiz. başımın çok ağrıdığını söylemeyi unuttum heyecandan sanırım :) ilk hamileliğimde minoset vermişti dr diye hatırlıyorum ben, öyle miydi? minoset plus mıydı? yoksa şimdi dr başka bir ağrı kesici mi öneriyorlar?
doktorunuz size baş ağrısı ile ilgili bir tavsiye de bulundu mu?
inşallah öyledir canım ya uff her şeyden tedirgin oluyoruz ne zor simdiden anne olmak. bekleyip göreceğim bakalım umarım bi aksilik çıkmaz. çok sağ ol canım yorumun için
migren mi bilmiyorum canım ama migrenle yarışır yani, benimkisi kesin hamilelik migreni diye bişi varsa ondandır. 2 gebeliğimde de aynı şekilde baş ağrısı yaşıyorum. evde minosette vardı içsem acaba diye düşündüm. en iyisi dr aramak olacak sanırım akşamüstü bi şansımı deneyeyim..
Daha once hiç duymadım canım malesef bilgim yok
rica ederim canim hayirlisi ile hepimiz aliriz insallah kucagimiza...Anladım şimdi çok teşekkürler aydınlattığın için allah sağlıklı bebeğinizi kucağınıza almayı naşi etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?