2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar bi arkadasimla konustum oda hamile bana dedki bebek saga yatarsa erkek sola yatarsa kiz olurmus ne derece dogru bilmiyorum ama :)

Benim kaybettiğim bebeğim erkekti. Ilk ultrasonda solumdaydı. Hareketlerini 13.haftada hissetmeye başlamıştım sanırım yanlış hatırlamıyorsam, daha çok hareketlendikten sonra özellikle 16.haftadan sonra balık gibi kayıp sağımda durduğunu hissediyordum ki gün boyu hep sağımda hissediyordum oğlumu. Hatta gece soluma yatıyordum, sabah uyanıp sırt üstü döndüğüm anda anında sağıma geçiyordu :) mesela kalçalarım da genişlemişti tam hatırlamıyorum ama başka şeylerde olmuştu geçen sefer ve anneannem ısrarla kız olduğunu söylüyordu hatta "doktor dediğin de bi insan yanılıyordur bu bebek kız" diyip hiç bi zaman inanmamıştı ama oğlandı işte doğduğunda gördüm :) o yüzden pek itibar edemiyorum cinsiyet tahminlerine :)) ama erkek bebek sağda yatmıştı bende, belki dediğin doğru olabilir :) ama bak nub teorisi dediklerine bi arkadaşım bakmıştı ve 11.haftamdı sanırım bu erkek demişti :) Nuba az biraz inanılabilir ama benim için şu an tek önemli olan o minik kalbi o yüzden henüz hiç bakmadım bu sefer. Bu bebeğim ilk ultrasondan beri sağımda. Bugün 10+3 olduk. Henüz hareketlerini hissedemedim, bu minik ne tarafı tercih edecek bilemiyorum :)

merhaba bu bahsettiğiniz iğne nedir arkadaşlar merak ettim.?Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

H
Hayirlisi olsn canm onemli olan miniklerin saglikli olmasi cinsiyet cokta onemli deil :)

Kahverengi lekelenmelerden korkmamamı söylemişlerdi bana. Kahverengi lekelenme önceden olmuş yada rahimde önceden kalmış olan kanamanın atılmasıymış. Kırmızı ve pembe lekelenmeler ise miktarı ne olursa olsun yeni bir kanamanın işaretiymiş. Öyle biliyorum ben. Tabi ikisinde de doktora söylemekte fayda vardır sanırım :)

canım benim çok bi bilgim yok ama sadece şunu biliyorum, bebeklerin belirli bir haftaya kadar kuyruk sokumlarında kuyruk olurmus sonra bu kuyruk kaybolurmuş. Muhtemelen seninki de kaybolmuştur, yeri de yavaş yavaş kapanıyodur. Kadınlar kulübünün gebelik takviminde 9 hafta 2 günlükken böyle bi ifade var: Bebeğinizin hala bir kuyruğu var ve görülüyor ama çok ufalmış ve muhtemelen bu haftasonuna kadar yok olacaktır. Bence senin bebeğindeki durum da bununla ilgili, yani bi süre sonra kendiliğinden kapanacaktr die düşünüyorum.

inşalllah bi sıkıntı yoktur..
cinsiyeti normalde belli olur derler özellikle 12. haftadan sonra ama söylememeyi tercih eder drlar. yanılma payı olabilirmiş.
evet ya ama insan merak ediyor işte , acaba ne diye bakalım sağlıklı olsun da er geç öğreniriz. ben de iştahsızlık var canım sende de var mı bulantı azaldı . doğru düzgün bişey yiyemiyorum

evet ya ama insan merak ediyor işte , acaba ne diye bakalım sağlıklı olsun da er geç öğreniriz. ben de iştahsızlık var canım sende de var mı bulantı azaldı . doğru düzgün bişey yiyemiyorum
sanirim bu istahsizlik herkezde var bende bisey yiyemiyorum yemeklere karsi bi tiksinti oldu ins gecer

Ilacı 2 gün elimde tuttum ama icemedim riske girmeyim die ama araştırma yaparken ogrendimki egerki idrar yollarında iltihap ilerlerse allah gostermesin bebekte görme kaybına kadar yol aciyormus.inşallah çabuk iyilesirsin
canim haklisin idrar yolu enfeksiyonu tehlikeli ve takip edilmesi gerekn bir durum 12. haftayi atlatmis olsam rahatca kullanacaktim ama tedirgin oldum iste...portakal suyu ve su takviyseni arttirip bir daha test yapayim olmazsa kullanacagim kacis yok artik...

hanımlar merhabalar,
bugun dr gittik çok şükür iyiyiz. başımın çok ağrıdığını söylemeyi unuttum heyecandan sanırım :) ilk hamileliğimde minoset vermişti dr diye hatırlıyorum ben, öyle miydi? minoset plus mıydı? yoksa şimdi dr başka bir ağrı kesici mi öneriyorlar?
doktorunuz size baş ağrısı ile ilgili bir tavsiye de bulundu mu?

benim iştahım iyi canım ya:) bi bakıyosun turşu yiyorum bi bakıyosun tatlı. İllaki tiksindiğim şeyler var ama bulantım öyle kusacak kadar olmadı hiç. özellikle sabah başlıyo öğlen azalıyo. elimden geldiğince faydalı şeyler tüketmeye çalışıyorum. ama sen bişey yiyemiyorum diye hiç üzülme. dr um da "kasma kendini canın ne istiyosa ye, şu aşamada bebek zaten senden alacağını alıyo ilerleyen haftalarda beslenmene dikkat etmen gerekir" dedi. ben ankaradayım sen de sanırım. hangi dr a gidiyosun.

Ne işe yarıyor yani neden karın bölgesine iğne vuruyornusunz
ben daha once 2 dusuk yaptim...yapilan arastirmalarda kan pihtilasmasi oldugu tespit edildi bu duruma istinaden bu gebeligimde kani sulandirmak maksadiyla her gun igne vuruyorum....gobekten kana daha cabuk ulastigi ve etkili oldugu icin yapiyoruz canim...

Tsk ederim canım inşallah bebekleriniz sagliklidir

inşallah öyledir canım ya uff her şeyden tedirgin oluyoruz ne zor simdiden anne olmak. bekleyip göreceğim bakalım umarım bi aksilik çıkmaz. çok sağ ol canım yorumun için

Anladım şimdi çok teşekkürler aydınlattığın için allah sağlıklı bebeğinizi kucağınıza almayı naşi etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…