2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Bu konuyu ben de endokrinoloji uzmanına sormuştum araştırma hastanesinde. Karataya saydırdıklarını hiç anlatmayayım da :) sadece şöyle açıkladı durumu : bir öğünde 3 dilim ekmek yemekle aynı zararı görüyorsun fazlasını değil dedi. Gerçi Karatay beyaz Ekmeğe de karşı ama neyse :) :)

Internette araştırma yapmıyorum ki... Bu sonuca kendi egitimim yüzünden ulaştım. Bazen bilmek de iyi değil gerçekten...
Cnm merak etme ben de aynısını geçen hafta yaşadım benîm 9. Haftamdı, 7-8-9 da devir teslim kanaması diye birşey yaşanırmış, ben aynen regl olucakmışım gibi şeyler yaşadım 1 damla da kan geldi hatta, telaşla Dr a gittim herşey yolundaydı.kızımda böyle bîrşey yaşamamıştım o yüzden çok korktum ama çok normalmiş, yumurtalık bu haftalarda görevi plesantaya teslîm edermiş, aynı regl belirtîleri olabilirmiş umarım rahatlarsın biraz, endişe en kötüsü

Ben önceki hamileliğimde kullanmıştım canım, koldan bacaktan da vurabilirsin ama en iyisi göbekten diye biliyorum. Bir de dikkatli vurduğun takdirde morarma yapmaz, acemiliği atınca daha iyi olacaktır inşallah.

Bir de hangi arkadaş hatırlamıyorum, bebeğinin önden gittiğini yazmıştı. Bebeğin kaç haftalık olduğunu sonuçta o anda doktor, iki nokta arasındaki mesafeyi kendi kullandığı cihazın kalitesine göre bulup ölçüp buna göre de tahmini gelişim haftasını söylüyor. Peşpeşe yaptığı iki ölçüm arasında bile farklılık çıkabilir. Dolayısıyla sata göre geri de çıkar ileri de çıkar. Takmamak lazım :)

Ayy çok sağol ya bunu nasıl atladım ben. Endişe işte... Buldum sebebini :) Normalde hamilelik başlarsa yumurtanın yumurtaliktan atıldığı yerde oluşan sarı cisim yani Corpus luteum varlığını devam ettirir ve gebeliğin devamını sağlayan progesteron salgılar. senin de dediğin gibi 7.-8. Gebelik haftalarindan itibaren bu hormonu salgılama görevini plasenta üstlenir. Sebep bu yani :) Çok teşekkür ederim. Cidden endişe çok kötü, insana bildiklerini de unutturup ekstra sıkıntı yaratıyor. Çok sağol :)

Ben kullanıyorum canım bu ıkıncı hamıleliğim bundan once 9 ay vurmuslıgumda var yanı gobek şu an için en ıdeal yer bence cunku gobek sertlesınce kol bacak dolanıcaksın gobek altına vurma gobek deliğinin sag ve sol taraflarına dorder park delikten uzaklas o cıvarlara yap dıkkatlı yap zamamanla morarma olmıycaktır ben bacsgıma hıc yapsmadım cok canımı yaktı dort aydan sonra hep koka yamıstım kolda yer daha cabuk tukenıyo ama tabı karnın bıtaz gecene kadar baska yerlere yap hıc bi sakıncası yok

korkma cok az yuksek benim 7 idi endokrine gittim sentetik hormon verdi 2.5 a dustu. Strestende olabiliyor. Senin azicik yukselmis belki doktor bi sure sadece takip eder.
Gebelikte cikabiliyormus hele de benim gibi yuksek kiloda hamile kaldiysan
Ben cok dusuk kilo ile hamile kaldim doktorda cok yuksek degil dedi iyot takviyesi ve ilac verdi. İnsan normalin ustunde olan hersey icin korkuyor elinde olmuyor bazen.seninkide dusmus cok sevindim ins bidaha yukselmez

Te
tsh çok önemli, mutlaka gidin ihmal etmeyin. bir arkadaşımda da çok yüksek çıktı bir de geç farkedildi, sizin erken anlaşılmış iyi olmuş..
Tesekkur ederim doktora gittm cok yuksek degil dedi ilac verdi bir problem olmadigini soyledi.ama kontrol altinda olacak tabiki

Geçen hafta randevumu beklerken doktorum başka bi hastasını şeker yükleme testine çağırdı, o kız da zararlı değil mi fln dedi, doktor da sadece 1 kutu koladaki şeker kadar içindeki şeker dedi. Benim de aklımda soru işaretleri var bu testle ilgili ama yaptırıcam gibi görünüyor.

Çok teşekkürler ,bu nasıl bir ağrı ama hep devam edecekmi ki acaba bende cumartesi gidicem doktora sorucamm bebeğe bişey olmasında..
hmmm tatlım ama benim bahsettiğim ara ara ve adet sancısı gibi , senin bahsettiğin gibi çok şiddetli değil bence bi doktora danış

hmmm tatlım ama benim bahsettiğim ara ara ve adet sancısı gibi , senin bahsettiğin gibi çok şiddetli değil bence bi doktora danış

Yani evham yapmak istemiorum cumartesi gidicem doktora şükür kanama filan yok kasık ağrısı ama bazen şiddetlenniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…