- 22 Ekim 2014
- 895
- 679
- 133
Bu konuyu ben de endokrinoloji uzmanına sormuştum araştırma hastanesinde. Karataya saydırdıklarını hiç anlatmayayım da :) sadece şöyle açıkladı durumu : bir öğünde 3 dilim ekmek yemekle aynı zararı görüyorsun fazlasını değil dedi. Gerçi Karatay beyaz Ekmeğe de karşı ama neyse :) :)ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)
Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.