2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
canım benim ayağım kramp haricinde agrimiyor normalde. ama kasiklarim agridiginda net bir şekilde elimle hissediyorum batma olan yeri. bol bol dinlen cnm benim ayakta çok kaldığımda daha çok batma oluyor
aynen canım ben de ayakta çok kaldığımda batma oluyor,dün doktorumu aradım gaz sancısı ya da rahim büyümesindendir dedi. bugün devam ederse doktora gitmeyi düşünüyorum. bi de dün mide yanması çok oldu,bi kaşık gaviskon içtim azcık geçti fakat leblebi yediğim için aşırı derecede gaz yaptı,gece boyunca sancıdan kıvrandım.

Sağol canm âmin inş,bu üçüncü kalp durması oldu artık doktor bile benden bu kadar benm ilmim bu kadarına yetiyor dedi resmen ,hiçbirşey yoktu dün görmüştük en son ,Hayırlısı buymuş demekki kısmet

canım Allah sabır versin çok üzüldüm, üçüncü olması da ayrıca üzücü... araştırma yaptılar mı? neden olarak birşey var m diye bakacaklar mı?

Evet canım var ama zaten başından beri coraspin ,cleaxene iğne kullanıyordum,öncekiler pıhtılaşmasandır diye düşünüyorduk bu sefer ,ok inançlıydık ama olmadı sağlık olsun vardır Rabbimin bir bildiği.

Sağol canm âmin inş
sağol canm benm elden gelen birey yok oysa gelişimi bile önden gidiyordu bebeğimin hiçbir sorun yoktu,sağlık olsun nasip değilmiş demekki

Canm Sakın kendini sürekli inceleyip sitres yapma ,emin ol stres çok etkiliyor,ben bu sefer hiçbir şekilde anlamadım belirtilere falanda takılma 3 gündür belirtilerim hep kaybolmuştu ama bebeğim sağlamdı,Allah ol derse olur olma derse olmaz bu kadar.gerisi sadece seni ve Bebeğini strese sokar,inş hayırlısıyla alırsın kucağına
Amin canım. Allah razı olsun. Bundan sonra kafama takmıyorum artık. Ben de çok sitresli 5 gün geçirdim. o yüzden endişelenmiştim. ama dediğin gibi fazla takmaya da gerek yok. Allah razı olsun tavsiyelerin için.

tahlilim bu canım

canım doktor değilim ama benim de demir değerim senin gibi, kendi doktorum da hafif düşük ama çok önemli seviyede değil dedi, zaten 12.haftadan sonra vitamin takviyesi başlıyor dedi, kardeşim de doktor, o da aynı şekilde hamilelikte bu değerin zaten normal değerinden düşük çıktığını söyledi. endişe etme yani kendi doktorun düşük demedi diye..

Cnm geçmiş olsun Allah sabır versin, ben de bugün hepimiz için Kur'an okudum dualar ettim çok üzüldüm şimdi:KK43: Allah'tan hayırlısı buymuş demek ki, en yakın zamanda kızına sağlıkla bi kardeş gelir inşallah

Allah kabul etsin canım sağolasın..

8. Haftadayim. Tsh hormonum 2.835 cikti doktor 2.5 altinda olmasi gerekiyor dedi. Benim gibi yuksek cikan varmi? Endokrinolojiye gitmem gerekiyormus

tsh çok önemli, mutlaka gidin ihmal etmeyin. bir arkadaşımda da çok yüksek çıktı bir de geç farkedildi, sizin erken anlaşılmış iyi olmuş..

Beni endiselendiren sey endometriumun yani rahim iç duvarının bozuluyor olabilme ihtimali. Yani Allah korusun bebeğe birsey olmasi...

canım bi guruldamadan bu sonucu nasıl çıkarıyorsun :) internette çok araştırma yapma bir sıkıntı olursa ilk belirtisi kanama olur, sıkıntı kendini mutlaka belli eder..

Kızlar clexan iğne kullanan varmı,göbekten yapılıyor normalde ama göbeğimde vuracak yer kalmadı altı mosmor olduğu için canımıda çok yakıyır.bacağa yada kola geçsek olurmuki 9.haftamdayım daha

cnm bu çok güzel bir şey mutlu olmalısın bebeğin önden gidiyor gelişimi gayet iyi yani maş. benim oğlum da en baştan beri 2 hafta hep önden gitti...

merak etme cnm benimde çıkıyor o aldığını alıyor zaten ama bak mesela gece attığım hiç çıkmıyor bütün gece güzel eriyor içeride ama sabah attığım gün içinde uzanamadığım için oda geliyor merak etme haa çok geliyor diyorsan sabah attığındada fazla dolanma ozman da fazla gelmiyor...

çok sağol canım, içime su serptin :)

canım doktor değilim ama benim de demir değerim senin gibi, kendi doktorum da hafif düşük ama çok önemli seviyede değil dedi, zaten 12.haftadan sonra vitamin takviyesi başlıyor dedi, kardeşim de doktor, o da aynı şekilde hamilelikte bu değerin zaten normal değerinden düşük çıktığını söyledi. endişe etme yani kendi doktorun düşük demedi diye..

bilgin için çok tşk ederim canım :)

ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)

doktor şart koşmazsa yaptırmayacağım.. yalnız buradaki noktaya dikkat etmek gerekiyor, canan karatay şeker yüklemesinden önce zaten şekeri baştan yasaklıyor herkes için.. dolayısıyla da şeker yüklemesini zararlı görüyor.. yani şeker yüksek çıksa da zaten şekersiz ve ekmeksiz beslenmem gerekecek.. ben zaten öyle besleniyorsam başka birşey yok yapacak..
Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.

ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)

Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.
sana katılıyorum canım.cogu doktor canan karatayın biraz şov yaptıgını düşünüyor.tanıdığım birine doktoru canan karatayın dediklerini yapmayacagına söz ver diye tembih etmiş.yani çok zararlı konuşmalarıda olabiliyor.ekrandan söylenen herşey bize uygun olmayabilir.bizi muayene eden gerektiginde tahlillerimize bakarak yorum yapan doktorların dediğini yapmak bana daha mantıklı geliyor.

ilk mesajında aklıma gelen gaz olabileceğiydi ayağını üşütmemeye çalışmanı önermeyi düşünüyordum ama durum baya derinlere indi sen şimdi bilimsel adını falan da yazınca...
klasik hamile-anne endişeleri diye düşünüyordum aslında ama yine de böyle bir ihtimali nereden aklına getirdin ki? diye sorasım var...bilimsel adını da biliyorsun dr böyle bir risk mi var dedi? ben ilk defa duyuyorum, hayrolsun...

Yok doktor böyle bir riskten bahsetmedi. Bilimsel isim kullanmam üniversite egitimimden kaynaklanıyor. Aslında ihtimal şöyle aklıma geldi. Ben regl olmadan önce rahim içimde hareket gibi birsey oluyordu. Nasıl anlatsam... böyle hani birşey yavaş yavaş guruldar gibi hareket eder gibi öyle birşey işte... ardından da regl olurdum. Bu hareketlerin ve gurultularinda regl olmadan once rahim iç duvarının yikimlanmaya baslamasinin göstergesi olarak biliyordum. En azından bende her regl öncesi rahimde sürekli bir hareketlilik vardı. Bu ihtimali bana düşündüren bu yani... Bu hareketler gaz ile ilgili de olabilir tabi ki. Ama ben bildiğim şeylere dayanarak rahimde bir değişim söz konusu olduğunu düşündüm. Belki bu rahimin buyumesinden kaynaklanıyor bilmiyorum. O da kuvvetli bir ihtimal. Beni korkutan tek şey ise regl den önce yaşamış olduğum şey ile ayni olmasi...

canım bi guruldamadan bu sonucu nasıl çıkarıyorsun :) internette çok araştırma yapma bir sıkıntı olursa ilk belirtisi kanama olur, sıkıntı kendini mutlaka belli eder..

Internette araştırma yapmıyorum ki... Bu sonuca kendi egitimim yüzünden ulaştım. Bazen bilmek de iyi değil gerçekten...

arkadaşlar hepinize günaydın Allahım düşük yapanlara sabır versin,hamileliği devam edenlere de sıhhat versin inşallah :KK68:

Back