2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
evet yapılabiliyor, avrupada sormuyorlar bile sezeryan mı normal mi diye, mutlaka deniyorlar normal doğumu..benim yaşadığım ülkede de öyle.. ilk doğumum sezeryan, ben de normal çok istedim olmadı kısmet.. ama hakkaten hangisi sağlıklı olacaksa o olsun, ikisinde de ısrar etmemek gerek..
şahsen bende çok diretmiştim normal diye ama sezaryan oldu malasef ve 2 ci acaba normal olurmu diye düşünürken sanırım çok zor o sancı ile ve ıkınma ile dikişlerin açılması çok olağan onun içindir ki Türkiyedeki dr lar bu riski göze alamıyor ben bile okadar çok normal doğum yanlısı olmama rağmen bu gerçeği düşündüğümde vazgeçiyorum.

gebelikten önce çok yiyordum, karataycı olduğum için, kavrulmamış çiğ badem kaju ceviz fındık.. haftalardır yiyemiyorum.. bulantılarım geçsin karataya geri döneceğim inşallah..
inş canım bende yiyorum cok şükür cevız,badem,kaju,fındık umarım iyi gelısır bebeklerımız annelık hep emek,hep dusunmekmıs

şahsen bende çok diretmiştim normal diye ama sezaryan oldu malasef ve 2 ci acaba normal olurmu diye düşünürken sanırım çok zor o sancı ile ve ıkınma ile dikişlerin açılması çok olağan onun içindir ki Türkiyedeki dr lar bu riski göze alamıyor ben bile okadar çok normal doğum yanlısı olmama rağmen bu gerçeği düşündüğümde vazgeçiyorum.

ssvd grupları var fbda, bence oradan bu konuda uzman doktorlara gidebilirsin.. eğer yeterli zaman geçmişse neden olmasın.. 2 sezeryandan sonra bile normal deneyen var.. ben trde olsam kesinlikle öyle yapardım.. suni sancı uygulanmıyor, bolca hareket spor esneme hareketleriyle bence olur, çok yapan insan var.. ben sezeryandan daha çok korkuyorum aynı yer tekrar kesilecek ne hale gelecek diye geliyor aklıma sürekli.. ama normal olmuyor sezeryan derse de kabul ederim..

Kixlar bniyiyimbebekte iyihastanedeyim dr yatis verdi

ay çok güzel ya bebek duruyormuş demek:)) bak düştü diye üzülmüştün Rabbim isterse yaşatır onu:) inşallah sağsalim çıkarsınız canım hastaneden.. güzel haberlerini bekliyoruz..

kızlar aranızda bursada doğum yapacak olan var mı? Hangi hastane hangi doktor? Tavsiyelerinizi bekliyorum..

canım ben de bursadayım, jimerde doğum yapıcam gibi görünüyor, doktorum cenk bey, aslında çok pahalı ama cenk beyden cok memnun olduğum için başka bir yer istemiyorum. Sen kime gidiyosun ve doğumu nerde düşünüyosun

Kanaması olan arkadaşlara rabbim şifa versin.inşallah herşey yolundadır. Hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmak nasip olur inşallah..

savha savha arkadaşım benim önceki hamileliğimde plasentam rahim ağzıma yakındı. (Bebeğimi kaybetme sebebim bu değildi ama) Doktorum ilerleyen dönemlerde yukarı çıkar demişti çok ciddi bir risk söylememişti ama kanaman olabilir panikleme demişti sadece.. Bana hiç yat dinlen vs dememişti ben şehirlerarası uzun seyahatlar bile yapmıştım. Benimki yukarı çıkacağına aşağı iniyordu. Önce 2cm sonra 3cm diye diye rahim ağzımdan sarkıyordu. Son kontrolde rahim ağzından sarkması 3cm de geçmişti. Sonra 17.haftamda kanamam oldu ve o günden sonra yalnızca yemek ve wc için kalmak kaydıyla yatmıştım. Bide banyo yaparken dikkat ediyordum: kesinlikle sıcak suyla banyo yapmamak gerekiyormuş, dayanabileceğin kadar ılık olmalıymış su çünkü sıcak su kanamayı artırırmış. Sonuç olarak 10gün yataktan kalkmamamın neticesinde rahim ağzından sarkan plasentam rahmin içerisinde çıkmış hatta ortalara kadar ilerlemişti :) doktorların dediğinden çok sonra yerine çıkmıştı plasentam. Sen de panik olma plasentanın yeri konusunda diye söylemek istedim :) bir de sonradan gittiğim doktor plasenta kaynaklı kanamanın tekrarlaması veya uzun sürmesi halinde pıhtılaşmada sıkıntı mı var diye yani kanama durmuyor mu acaba diye kontrol edilmesi gerektiğini söylemişti aklında olsun senin de.

Kızlar merhaba uzun zamandır yazamadım foruma.Bulantılarınız ne durumda .benim 3 gündür arttı.artık azalır diye beklerken.

bide şu hamilelik takvimini nasıl silebiliyorum,gördükçe kötü oluyorum
Bebeğini kaybedenlere Allah tekrardan bebek nasip etsin
kanaması olanlarada şifa versin inşallah.

sağ üstte profilinin üzerine gel,kişisel bilgileriniz yazısı çıkar
ona tıkla,aşağıda hamilelik takvimi ve tarih yazar
tarihin üzerine tıkla yazıyı sil
aşağıda değişiklikleri kaydet butonu var,en son oraya tıkla.

inş canım bende yiyorum cok şükür cevız,badem,kaju,fındık umarım iyi gelısır bebeklerımız annelık hep emek,hep dusunmekmıs

ben de 2-3 hafta öncesine kadar yiyordum ama şimdi hiç yiyemiyorum, hatta süt peynir de tüketemiyorum, doğru düzgün besleyemiyorum bebeğimi diye üzülüyorum açıkçası :110:

evet yapılabiliyor, avrupada sormuyorlar bile sezeryan mı normal mi diye, mutlaka deniyorlar normal doğumu..benim yaşadığım ülkede de öyle.. ilk doğumum sezeryan, ben de normal çok istedim olmadı kısmet.. ama hakkaten hangisi sağlıklı olacaksa o olsun, ikisinde de ısrar etmemek gerek..
Türkiye'de maalesef doktorlar sezeryanı empoze ediyorlar çünkü onlar için daha kolay ve zamanlı. Ayrımına iyi varmak lazım.

Benim annem direk sezeryan olur seninki diyor. Yaş 38 ya... Ama geçenlerde bir arkadaşının kızının (benim yaşımda) normal doğum yaptığını duyunca çok şaşırdı.

Back