2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ha bide savha savha arkadaşım plasentan aşağı yerleşmişken yukarı çıkması bebeğin hareketlenmesi sonrasında olurmuş yani hemen çıkmasını bekleme ve daha çıkmadı diye üzülme plasentan tam yerleşmişse şu andan onlar hareketlencekler de çekcekler tutup yukarı gibi bişey :) çıkmaması da sorun değilmiş sadece normal doğum yapamıyorsun. plasentadaki kanama durdurulabiliyorsa, kanama plasenta ile rahim duvarı arasında değilse yani plasentada ayrılma olmamışsa kanamadan da korkma :) rabbime emanetler onlar içini ferah tut :KK68: Ben de kimse bana açıklama yapamamıştı çünkü etrafımdaki kimse bilmiyordu, çok panik olmuştum başta. Kanamayı görünce insanın eli ayağı boşalıyor.. Sonra araştırınca öğrendim bunları :) bi de sonradan bulduğum bi doktoru soru yağmuruna tutmuştum o açıklamıştı biraz :) sana da anlatma ihtiyacı hissettim umarım biraz da olsa rahatlamana yardımcı olabilir yazdıklarım :)

ben de 2-3 hafta öncesine kadar yiyordum ama şimdi hiç yiyemiyorum, hatta süt peynir de tüketemiyorum, doğru düzgün besleyemiyorum bebeğimi diye üzülüyorum açıkçası :110:
Olsun canm zaten ılk uc ay depolardan yararlanıomus bebek uzulme sakın iyi gelişiyordur emin ol

Benim bulanti ogleden sonra basliyor. Kahvalti ediyorum ama bazen elevit midemi bulandiriyor tadindan alamiyorum. Maden suyunu deniycem aklima gelmemisti. Mide yanmasina da iyi gelir umarim. Boyle bogazimda takili kalmis gibi bir his oluyor mide surekli ayakta azicik baharatli yada belli bir tadi kokusu olan birsey yersem sanki hep o tadi aliyorum agzimda ve cok kotu oluyor. Ekmek yemekten bi hal oldum en azindan tadi ve kokusu yok.
canım elevit helal olmadığı konusunda haberler var. bilgin olsun.
http://www.helalplatform.com/elevit-helal-mi.html
http://cahidejibek.com/2013/10/28/gebelerin-kullandigi-vitaminde-domuz-katkisi/
başka siteler de de benzer yazılar var.

Kızlar nasıl beslenıyorsunuz.bol cevız yi cevız bebeklerımızın gelısımı ıcın cok onemlı
şimdilik ne yiyebiliyorsam o :)
ilk 3 ay depolardan alıyorlar alacaklarını zaten sonrasında bol takviye istiyor. yine de bebek ne lazımsa alıyor depolardan sonra olan anneye oluyor.doğumdan sonra dişlerde çürük, unutkanlık, demir eksikliği vs vs..
yani sadece bebişler için değil kendimiz içinde beslenmemize dikkat etmeliyiz.

Olsun canm zaten ılk uc ay depolardan yararlanıomus bebek uzulme sakın iyi gelişiyordur emin ol

inşallah iyi besleniyodur canım ama sanırım benim kalsiyum depolarımdan kullandığı için daha şimdiden dişlerimi fırçalarken dişlerim sızlamaya başladı, bir an evvel süt içmeye başlamam lazım ama nasıl :KK17:

ben de 2-3 hafta öncesine kadar yiyordum ama şimdi hiç yiyemiyorum, hatta süt peynir de tüketemiyorum, doğru düzgün besleyemiyorum bebeğimi diye üzülüyorum açıkçası :110:
bulantılar geçtikten sonra istediğin gibi beslenmeye devam edersin cnm merak etme şuan depolardan alıyor alacağını

Türkiye'de maalesef doktorlar sezeryanı empoze ediyorlar çünkü onlar için daha kolay ve zamanlı. Ayrımına iyi varmak lazım.
onlarda haklı bi bakıma bir hasta muayenesi için doktora 15 dk verilirse sonuçları böyle olur elbette...
aynı doktor bir normal doğum yapacak diye bütün gününü doğumhanede geçirebilmesi mümkün mü?

Benim annem direk sezeryan olur seninki diyor. Yaş 38 ya... Ama geçenlerde bir arkadaşının kızının (benim yaşımda) normal doğum yaptığını duyunca çok şaşırdı.
maşallah ilk bebek mi?
normal doğumla yaşın pek alakası olacağını sanmıyorum herhangi bir sağlık problemi yoksa.
30 yaşımda ilk doğumumu normal beklerken bebeğin yerine tam olarak yerleşmemesinden dolayı sezeryan oldum, şimdi 33 de yine sezeryan olurum herhalde bu konuda dr güvenmekten başka yapıcak bir şey yok diye düşünüyorum.
ama kesinlikle emin olduğum bir şey varsa o da yaş ilerledikçe çocuk bakmak daha zor oluyor.

canım senin de kanaman vardı, ne durumda şimdi, doktora gittin mi, inşallah senden de güzel haberler alırız
Daha iyiyim canım ben doktora 4 gün önce gitmiştim ve olacak korkma bir süre sonra duracak dedi. Ben istirahat etmem gereken zamanda maalesef fırsat bulup yatamadım bazı nedenlerden dolayı. Şmdi yeni istirahat moduna aldım kendimi iyi olucaz inşallah biz de :) ilgin için çok teşekkür ederim arkadaşım :)

inşallah iyi besleniyodur canım ama sanırım benim kalsiyum depolarımdan kullandığı için daha şimdiden dişlerimi fırçalarken dişlerim sızlamaya başladı, bir an evvel süt içmeye başlamam lazım ama nasıl :KK17:
ben kendimi bildim bileli hiç süt içmem.. ilk hamileliğimde de içmedim. dr da 6 ay raf ömrü olan bir şeyi içmeni önermem dedi. çocuklar için satılan küçük yoğurtları önerdi. meyvalı falan var ya günde 2 tane onlardan yedim. çok şükür bişi olmadı..

canım ben de bursadayım, jimerde doğum yapıcam gibi görünüyor, doktorum cenk bey, aslında çok pahalı ama cenk beyden cok memnun olduğum için başka bir yer istemiyorum. Sen kime gidiyosun ve doğumu nerde düşünüyosun
merhaba :) ben şimdilik acıbademe gidiyorum aylin hanım doktorum.. Ama acıbadem çok pahalı.. Aslında odunlukta oturuyoruz ve jimer çok yakın.. Bend e jimere gitmeyi düşünüyorum.. Sakıncası yoksa muayene ücreti ve doğum ücretleri hakkında bilgi verebilir misin?

evet ya şeker yüklemesine çok karşı, ama kadındoğumcuların hepsi yaptırılmasından yana benimde kafama takılan bir konu...
Her programda ısrarla yaptirmayin diyor Mantiklida geliyor aslında
ama benim Dr karatayı hiç sevmiyor işimize karışıyor diye

Daha iyiyim canım ben doktora 4 gün önce gitmiştim ve olacak korkma bir süre sonra duracak dedi. Ben istirahat etmem gereken zamanda maalesef fırsat bulup yatamadım bazı nedenlerden dolayı. Şmdi yeni istirahat moduna aldım kendimi iyi olucaz inşallah biz de :) ilgin için çok teşekkür ederim arkadaşım :)

burda artık aile gibi oluyoruz canım, elimizde olmadan endişeleniyoruz merak ediyoruz birbirimizi ama iyi olmana çok sevindim, dediğin gibi bolca dinlen, inşallah senden de alıcaz güzel haberler :KK19:

ben kendimi bildim bileli hiç süt içmem.. ilk hamileliğimde de içmedim. dr da 6 ay raf ömrü olan bir şeyi içmeni önermem dedi. çocuklar için satılan küçük yoğurtları önerdi. meyvalı falan var ya günde 2 tane onlardan yedim. çok şükür bişi olmadı..

çokkk teşekkür ederim bu bilgi için, en azından şimdi süt içmek için zorlamam kendimi, o yoğurtlardan yerim hatta çok severek yerim, tekrar teşekkürler :KK49:

Bayanlar ben bir de eşimin kokusundan tiksiniyorum.Eşimin ben yaklaşmadığım sürece bana yaklaşmasını istemiyorum.Elimde değil ama üzülüyorum. :(

Cnm bnmki sabah düştü galiba ,bişiy düştü vc ye ,birikmiş pıhtımıydı bebekmiydı bılmıyorum :KK43:ağrımda vardı n baya ..ilkin yoktu sonraki kanamada başladı ağrı ..şimdi kanamam yok kahverengi şekilde ,ağrımda az aşırı değil ..ama galiba düşük yapıyorum :KK43:sen benden etkilenme cnm ,
anımbenim daha önce düşüğüm olmştu aşırı derecede ağrılı oluyor ve bi kaç gün daha kanamalar devam edip kesiliyor.çok ağrı çekmiştim hatta doğum ağrısı gibi diyolar. senink düşük değildir inşallah. bol bol uzan ve ayağının altına yastık koy.inşallah herşe yolundadır.

çokkk teşekkür ederim bu bilgi için, en azından şimdi süt içmek için zorlamam kendimi, o yoğurtlardan yerim hatta çok severek yerim, tekrar teşekkürler :KK49:
bugün süt içme tekniği geliştidim ;) büyük pipetle hüüüüppp diye içiyorum artık ;) soğuk içtim. ii bir teknik tavsiye ederim ;) deneyin bence

Selamm
Cuma ilk kalp atislarini duydum cok sukur,ama biraz zor gordu bebegi kurcaladi bayaa,bide kesemin seklini begenmedi progestan verdi ,agir kaldirma dedi ..iliski 2ay daha yasak
hayırlı olsun cnm. benim de kesemin şekli yuvarlak değil oval,senikinin şekli nasıl?,kasılma var bende ara ara hissediyorum. o yüzden progestan ve iğne kullanıyorum. inşallah hepimiz için herşey yolunda gider ve yavrularımız sağlıklı hayırlı doğar.

Back