Doktor konusunu konuşuyorsunuz ya devlet ya da özel olması farketmiyor bence. Ben önceki hamileliğimde ciddi para verip özel bir hastanede hatrı sayılır bir devlet hastanesinde isim yapmış bir doktora gidiyordum. (İsmini vermek istemiyorum çünkü artık kadınla uğraşmak istemiyorum özür dilerim. Eğer biriniz tercih ederseniz ki ben sessiz okuyucu olarak tim sayfaları okuyorum görürüm o zaman o kişiye hastaneye yazdığım dilekçeyi yollarım, uyarırım) Tecrübeli diye tercih etmiştim. Bebeğim haftasından hep geride geliyormuş ama hanımefendi her seferinde gayet sağlıklı diyip yollamıştı bizi. Üzerine plasentam rahim ağzımdaydı ve kanamam oldu. Ne bir ilaç için, ne takip için adam gibi ilgilenmedi. İkinci kez kanamam olduğundan başka bir doktora gittiğimde öğrendim bebeğimin 15günden fazla bir geriliği olduğunu, bu kadar sık kanamamın olmasının pıhtılaşma gibi bi sıkıntıya işaret olabileceğini vs.. Bir sürü test istedi ama bebeğim dayanamadı o kadar.. Bebeğimi kaybettikten sonra da nasıl olur böyle böyle dediler bana siz ne diyorsunuz diye konuşmaya gittiğimde de kovdu bizi hanımefendi :) istediğiniz tazminatsa açın davanızı alın paranızı dedi. Çok istedim dava açmayı ama ailemde avukat bol olmasına rağmen izin vermediler. Benim psikolojim için iyi bi karar değilmiş.. Ben de hastane yönetimine şikayet ettim, peşini de bırakmadım. Ama malesef ki sağlık bakanlığına şikayet edemedim özel hastane olduğundan..
Ha devlet hastanelerindekilerin hepsi iyi demiyorum. Çok akıllı geçinen bir doktora denk gelmiştim tam düğün arefesiydi. Rutin kontrol için gitmiştim, doğum kontrol hapı kullanacaktım ve hormonlarıma bakılmasını istiyordum. Hanımefendi vajinal muayene etmek istedi.. Bekarım ben nasıl olcak o dediğimde de doktor olan benim bana işimi öğretmeyin demişti.. Tartıştım ve çıktım odasından. Önce başhekime sonra sağlık bakanlığının şikayet hattına şikayet ettim onu da..
Şimdi evime çok uzak olan özel bir muayenehaneye devam ediyorum. Doktorum annemin doktoru. Kısmeti yoksa bebeğimin tabi sıkıntım olsa da göremeyecek gene ama özel hastanede insanlıktan uzak bi tavırla karşılaştım, devlet hastanesinde ise mantıksızlıkla :) doktoruna göre değişirmiş bu iş bunu öğrendim artık. Memnun kalan da çok yani. Benim bu sıkıntıyı yaşadığım özel hastanede doğum yapıp çoook memnun ayrılan arkadaşım da var, devlette takibini yaptırıp doğum yapan ve çook memnun kalan arkadaşım da :) kısmet işi işte doktor işi biraz. Kimse biri memnun kalmadı diye devletten ya da özelden vazgeçmemeli bana göre. Buradaki şikayetlere göre değerlendirmeyin yani deneyin bi şansınızı arkadaşlar :) ümitsizliğe, korkuya düşmeyin yani :)
Dipnot1: mimlenmiş doktorlarda uyarırız birbirimizi, ben bunu yaşamıştım dikkatli ol deriz tabi ki :)
Dipnot2: çok uzun olmuş kusura bakmayın, hakkınızı helal edin..