• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
arkadaslar bende devlet hastanding gitmeyi düşünüyordum ama yazılan olumsuzluklardan etkilendim inş iyi bir dr bulurum ankarada giden varmı dr
cnm ankarada nerede oturuyorsun, bende ankaradayım ama özele gidiyorum, daha önceki gebeliğimde zekayi tahir burak kadın doğumun çayyolunda semt polikliniği var orda seval hanıma gitmiştim o doktor güler yüzlü sakin ilgili ama orada doğum bölümü yok o yüzden bu sefer tercih etmedim birde ultrason tek odada iki tane doktor var bir süre biri kullanıyor ultrasonu sonra diğeri :KK45:

Kizlar ya cig kofte yiyormusunuz etsiz olanindan.cok canim istiyor ama daha hic yemedim bisey yapar diye.doktorumda cig kofte yeme demisti ama etsiz olanidami kasdetti bilmiyorum sormakta hic aklima gelmemis.

dışarda satılan etsiz çiğköftelere bulyon veya etsuyu konuluyor tutması için.. onun da ne kadar sağlıklı olduğu belirsiz.. evde yapılmadığı sürece yemeyin

canim etsiz cig köftenin kesinlikle bir sakıncası yok ben daha önceki gebeligimde de çok yedim
ben de çok yedim ama malesef bulyon veya etsuyu konuluyormuş, bulyon da çok zararlı.. en iyisi evde yapmak kısırla vs idare etmek canımız çekince..

Doktor konusunu konuşuyorsunuz ya devlet ya da özel olması farketmiyor bence. Ben önceki hamileliğimde ciddi para verip özel bir hastanede hatrı sayılır bir devlet hastanesinde isim yapmış bir doktora gidiyordum. (İsmini vermek istemiyorum çünkü artık kadınla uğraşmak istemiyorum özür dilerim. Eğer biriniz tercih ederseniz ki ben sessiz okuyucu olarak tim sayfaları okuyorum görürüm o zaman o kişiye hastaneye yazdığım dilekçeyi yollarım, uyarırım) Tecrübeli diye tercih etmiştim. Bebeğim haftasından hep geride geliyormuş ama hanımefendi her seferinde gayet sağlıklı diyip yollamıştı bizi. Üzerine plasentam rahim ağzımdaydı ve kanamam oldu. Ne bir ilaç için, ne takip için adam gibi ilgilenmedi. İkinci kez kanamam olduğundan başka bir doktora gittiğimde öğrendim bebeğimin 15günden fazla bir geriliği olduğunu, bu kadar sık kanamamın olmasının pıhtılaşma gibi bi sıkıntıya işaret olabileceğini vs.. Bir sürü test istedi ama bebeğim dayanamadı o kadar.. Bebeğimi kaybettikten sonra da nasıl olur böyle böyle dediler bana siz ne diyorsunuz diye konuşmaya gittiğimde de kovdu bizi hanımefendi :) istediğiniz tazminatsa açın davanızı alın paranızı dedi. Çok istedim dava açmayı ama ailemde avukat bol olmasına rağmen izin vermediler. Benim psikolojim için iyi bi karar değilmiş.. Ben de hastane yönetimine şikayet ettim, peşini de bırakmadım. Ama malesef ki sağlık bakanlığına şikayet edemedim özel hastane olduğundan..
Ha devlet hastanelerindekilerin hepsi iyi demiyorum. Çok akıllı geçinen bir doktora denk gelmiştim tam düğün arefesiydi. Rutin kontrol için gitmiştim, doğum kontrol hapı kullanacaktım ve hormonlarıma bakılmasını istiyordum. Hanımefendi vajinal muayene etmek istedi.. Bekarım ben nasıl olcak o dediğimde de doktor olan benim bana işimi öğretmeyin demişti.. Tartıştım ve çıktım odasından. Önce başhekime sonra sağlık bakanlığının şikayet hattına şikayet ettim onu da..
Şimdi evime çok uzak olan özel bir muayenehaneye devam ediyorum. Doktorum annemin doktoru. Kısmeti yoksa bebeğimin tabi sıkıntım olsa da göremeyecek gene ama özel hastanede insanlıktan uzak bi tavırla karşılaştım, devlet hastanesinde ise mantıksızlıkla :) doktoruna göre değişirmiş bu iş bunu öğrendim artık. Memnun kalan da çok yani. Benim bu sıkıntıyı yaşadığım özel hastanede doğum yapıp çoook memnun ayrılan arkadaşım da var, devlette takibini yaptırıp doğum yapan ve çook memnun kalan arkadaşım da :) kısmet işi işte doktor işi biraz. Kimse biri memnun kalmadı diye devletten ya da özelden vazgeçmemeli bana göre. Buradaki şikayetlere göre değerlendirmeyin yani deneyin bi şansınızı arkadaşlar :) ümitsizliğe, korkuya düşmeyin yani :)

Dipnot1: mimlenmiş doktorlarda uyarırız birbirimizi, ben bunu yaşamıştım dikkatli ol deriz tabi ki :)
Dipnot2: çok uzun olmuş kusura bakmayın, hakkınızı helal edin..

Son düzenleme:
hımmm...doğrudur canım ben pek bilmiyorum tarihlerini. benim ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olur. sezeryanda genelde 38. hafta da alıyorlar.benim şimdilik tahminin eylul 10-15 arasında gbi bişi olacak.
birde dikkat etttiniz mi bilmiyorum 24 eylul kurban bayramına geliyor.:KK73::KK73:

benim de ilki sezeryan ama bunda normal doğum istiyorum inşallah olur hayırlısıysa...

Bu arada çiğ köfte konusunda bi önerim var :) geçen benim de aklıma düştü ama nasıl canım çekti anlatamam.. Bi tanıdığımız da çok güzel yapar :oops: Aradık hemen yaptı baya çiğ etli olarak yaptı. Ben kendim yemek için bir parçasını aldım avucumun içinde incelttim ve tavada pişirdim. Oldu sana pişmiş etli çiğ köfte :KK22: Gayette lezzetli oluyor, nefsiniz de köreliyor. Dışarıda etsiz olanlarda çok fazla katkı maddesi varmış bence normalini pişirebilirsiniz siz de. Tavsiye ederim :)

Dün akşam biraz lekelenmem olduğunu yazmıştım çok korkmustum bana destek olanlara teşekkür ediyorum önce. Bu sabah doktora gittim. Devlet hastanesinde tahlillerimi yaptirmayi planliyordum. Gittim içeri girip selam verdim genç bi doktor du yüzüme bile bakmadan neyin var dedi? Bende hamile olduğumu söyledim ultrason a geç dedi geçtim Dr geldi ultrason cihazıyla hasta arasında resmen barikat var nerdeyse ekranda ona dönük. 15 mm kese dedi çekti gitti. Ben daha uzerimi duzeltirken içeriye başka hasta aldılar bende dr bey bi saniye ben daha şikayetlerimi anlatmadim dedim ilk defa o an yüzüme baktı ilaç kullaniyormusun dedi kullandığım folik asit ismini söyledim. Tam sikayetlerimi anlatacaktim ki hamilelikte olur dedi elime barkodlari tutusturup resmen kovdular. Neye ugradigimi şaşırdım. Bayilacaktim nerdeyse minibüsle giderken de çok kötü olmuştum zaten. Çok uzattım farkındayım ama çok üzüldüm tahlilleri verip çıktım cubuk kraker yemeye başladım hemen ordan özeldeki doktora gittim hemen sıra geldi tansiyonum 9/6 o kadar tuzlu yememe rağmen halbuki diğerine de kendimi iyi hissetmiyorum demiştim :KK43: neyse özeldeki doktor tansiyonu ölçtü ultrasondan baktı ve 19 mm olduğunu söyledi. tahlilleri devlet hastanesinde yaptirsam diye sordum bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyor dedi. Çok kötü bi gün geçirdim resmen :KK43:

devlet hastanelerinin genel hali, ne muayeneye giderim ne de doğum yaparım Allah muhtaç etmesin.. artık iyi doktorlar da özelde çalışıyor Allah imkanı olmayana yardım etsin.. hakkaten çok zor..

Kizlar bu sonuclarla ilgili fikri olan var mi
ANti CMV igg pozitif 16.5
Anti rubella igg pozitif 12.6
anti toxoplazma igg pozitif 80.8

Kizlar birde benim B12 im soyleee
vitamin B12 -----203 cikti referans araligi 214---915 nasil sizceeee

Kizlar bisey sorcam benim bulantim yok sadece istahsizlik basladi kokular rahatsiz ediyor normal mi

Ah be arkadaşım seninki de bişey mi ben devlete çıktım önce . Sırf Beta hcg değerim yavaş artıyo diye dış gebelik olabilir dedi yok tüplerinden biri alıncak yok bilmem ne nasıl moralimi bozdu Ağlayarak çıktım yanından. Devlette de iyi doktorlar var muhakkak ama daha çok hasta bakmak için sallıyolar resmen. Günahları boynuna nasıl öderler vebalini bilmiyorum

bana da devlet üniversitesinin hastanesinde doktor daha 20 yaşındayken çok az yumurtan var, çocuğun olana kadar biter demişti.. nasıl bir yıkılma yaşadım o zaman anlatamam.. koskoca yrd.doç bunu diyen..bunun yetiştirdiği doktorlardan ne olacak ki.. Allaha şükür daha menapoza girmedim:)) 2 bebeğime de 1 ayda hamile kaldım binşükür..

Ankara da dr soranlar ben gebelik den önce lina hast. Mine hanm gttm bna vitamn takviye vs verdi öbür ay hamile kaldım doğru teknikleri uygulyrk. Hamileyken yoğunluk dan bu hast. Randevu alamadim komsumun kardeşi dogum yaptığı hast randevu aldim kesemzi ve kalp atışlarıniatışlarındai orda duydk ikili test icin de oraya gdecegim Yenimahalle bilgi hasthastansi. nida hanim.
koru hastanesini de cok iyi diyorlar.
Ama ben Allah nasup ederse doğum a istanbul a ailemn yanina gdecegim

Merhaba kizlar...bugun hic halim de keyfim de bulantilar basladi sabah beri ne yedigsem cikarttim geri...
6+6 haftalik oldu minis...

Bu arada cig kofte yemeyi sabirsizlikla bekliyorum 2 ..3haftaya kadar yiycem insallah...
Ilk hamilelik de doktorum etsiz cig kofte yiyebilirsin demisti....tabi ben 3 ay aş verdikden sonra yemistim... bunda o kadar beklemicem inşallah :)

bana da devlet üniversitesinin hastanesinde doktor daha 20 yaşındayken çok az yumurtan var, çocuğun olana kadar biter demişti.. nasıl bir yıkılma yaşadım o zaman anlatamam.. koskoca yrd.doç bunu diyen..bunun yetiştirdiği doktorlardan ne olacak ki.. Allaha şükür daha menapoza girmedim:)) 2 bebeğime de 1 ayda hamile kaldım binşükür..

Ay bak buna benzer birşey de yaşadım ben de :) ama ne devlet ne özel hastaneydi. Yoğunluktan zar zor randevu alabildiğim bi özel muayenehanedeydi doktor :) lisedeydim, öss stresi vardı ve ben adet görememiştim 2.ayım geldi halen tık yoktu. Stresten kist oluşuyor bende, adet söktürücü kullanmam gerekmişti bir kere. Gene öyle heralde diye düşünüp evime yakın doktor arayışına girmiştim. Bu doktorun methini duyunca randevu aldım gittim. Kadın baktı baktı ay senin rahmin ters duruyor çok zor hamile kalman, tedaviyle anca çocuğun olur demişti.. Bir daha gitmedim. Başka bir doktora gittim saçmalamış o meslektaşım yok öyle birşey dedi ama ben hamile kalana kadar içim içimi yemişti ya haklıysa diye.. Ama ilk bebeğime 2yıl doğum kontrol hapı kullanıp bıraktığımın 4.ayında hamile kaldım ki 3. ayımda da kimyasal gebelik geçirmiştim, bu bebeğime ise doğumumdan sonra izin verilen ikinci ayda kavuştum :)

Ay bak buna benzer birşey de yaşadım ben de :) ama ne devlet ne özel hastaneydi. Yoğunluktan zar zor randevu alabildiğim bi özel muayenehanedeydi doktor :) lisedeydim, öss stresi vardı ve ben adet görememiştim 2.ayım geldi halen tık yoktu. Stresten kist oluşuyor bende, adet söktürücü kullanmam gerekmişti bir kere. Gene öyle heralde diye düşünüp evime yakın doktor arayışına girmiştim. Bu doktorun methini duyunca randevu aldım gittim. Kadın baktı baktı ay senin rahmin ters duruyor çok zor hamile kalman, tedaviyle anca çocuğun olur demişti.. Bir daha gitmedim. Başka bir doktora gittim saçmalamış o meslektaşım yok öyle birşey dedi ama ben hamile kalana kadar içim içimi yemişti ya haklıysa diye.. Ama ilk bebeğime 2yıl doğum kontrol hapı kullanıp bıraktığımın 4.ayında hamile kaldım ki 3. ayımda da kimyasal gebelik geçirmiştim, bu bebeğime ise doğumumdan sonra izin verilen ikinci ayda kavuştum :)

o stresler bizi perişan etti zaten:) ben de ders stresinden sivilceler çıkarmıştım da ondan gitmiştim kadın doğuma.. neyse geçti gitti şükür:) Allah iyi doktora denk getirsin..doğumumdan sonra demişsin hangi doğum?

o stresler bizi perişan etti zaten:) ben de ders stresinden sivilceler çıkarmıştım da ondan gitmiştim kadın doğuma.. neyse geçti gitti şükür:) Allah iyi doktora denk getirsin..doğumumdan sonra demişsin hangi doğum?
Sorma inşallah bizim evlatlarımız hayallerindeki meslekler için bizim kadar zorlu süreçlerden geçmezler. Ben istediği bölümü okuyabilen şanslı kesimdenim ama herkes istediği bölüme, ilk tercihlerine ulaşamıyor malesef..
Ben önceki bebeğimin kalbi durduğunda kürtajla alınmasını istememiştim. 20haftalık kocaman hareket eden bi bebekti. Kıyamamıştım, normal doğum yapmıştım. Ama doğumum sonrasında 3gün kadar ölü olarak durmuş diye rahmimin durumunu kontrol etmek için kürtaja da alındım.. Toparlanmam için 2-3ay korunma vermişlerdi o zaman.

Kizlar bu sonuclarla ilgili fikri olan var mi
ANti CMV igg pozitif 16.5
Anti rubella igg pozitif 12.6
anti toxoplazma igg pozitif 80.8

Kizlar birde benim B12 im soyleee
vitamin B12 -----203 cikti referans araligi 214---915 nasil sizceeee
İgg den korkma ıgm olursa kötü cnm yani bağışıklığın var bu hastalıklara

Back