2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Günaydın kızlar ya bişey sorucam sizdede ellerde parmaklarda şişlik var mı ben yüzüğümü bile zor takıyorum çok şişiyo

Bende de olmuştu ama çok az sadece 1 kez Dr sordum normal dedi ama dinlenmeye çalış ayrıca rengi kırmızıya dönerse hemen Dr git canım
doktoruna danış gerekiyorsa git muayene ol, belki ilaç vermesi gerekiyordur.. geçmiş olsun canım inşallah bir daha olmaz..
Çok çok teşekkür ederim. Dün gittim doktora açık kahve rengiydi kırmızıya donmedi. Baktı kese bozulmamış kanama görünmüyor ama bu durum düşük riski olduğunu gösterir dedi. Progestan verdi. Dinlen dedi. Bugün yok bisey. Inşallah bi daha olmaz

Günaydın herkese... Çok güzel bir gün diliyorum :)

çok üzüldüm bebeğinizi kaybetmenize Rabbim bir daha göstermesin. Benim günde 3 taneydi gebelikten önce gebelikle bire düşürdü Dr ama ufak ufak karin agrilarim var ataklardan korkmuyor degilim.

Amin Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. 3 taneden 1 e inmesi çok fazla olmamış mı? Benim hiç değişiklik yapılmadı dozda hamilelikten dolayı.

bende progestan kullanıyorum hemen hemen bütün hamileler kullanıyor sanırım 3 ay önemli gecmiş olsun canım

kaç haftalıksıznız ? kalbmiz yavaş atıyor demişsiniz? ben 6. haftada ilk duydum öyle cılızdı ki bılk bılk diye balık gibiydi.. 8. haftada kii bando takımı gibi güp güp güp güp nasılda hızlı, yani demem o ki haftanın çok önemi var o atışlarda..

sağlıkla:)

benim 7. haftada başlamıştı, 8. haftada kötüleşmişti, hatta kahvaltıya gitmiştik ve tabağımdan tek parça yiyememiştim. Aslında ben tam bir kahvaltı canavarı olmama rağmen. Bu dönemde genelde insan alışık olduğu yemeği istiyor, kim ne pişirirse pişirsin annemin yemeği diye çok ağladım, sadece onun yemeği midemi bulandırmadı. O da ilginç bir öğün çok güzel yediğim yemek ertesi gün kötü gelebiliyordu. Çok kötü olanlar doktorundan dramamine istesin derim. Ben yoksa hiç bir şey yiyemeyip ağlayıp duruyordum. Dramamine bayağı hafifletiyor. Sanırım belli haftaya kadar verilmiyor bebek iyice gelişsin diye ben de 9-10 gibi başladım sanırım. Midesi bulanmayan anneler çok şanslı anlatılmaz derece zor. Annem bile anlamamıştı başlarda.

Dr m bana progestan vermedi sadece folik asit kullanmami syledi. Progestan kullanmamiz gerekiyormu ki?
progestan riskli gebeliklerde kullanılır, daha önce düşük vs yapanlar ve kanaması olanlar için, benim kanamam olmasına rağmen kimi doktor artmazsa gerek yok demişti ben hiç kullanmadan geçti çok şükür.

Kızlar bebekte kalp atışı görmek yeterlimi illa duymakmi gerekir.. Ben 5 haftada duydum 6 haftada gördüm sadece duyamadik bu hafta perşembe tedirginim duymassak die
duymak önemli değil eğer kıpır kıpır atıyorsa tamam zaten, doktor şüphelenirse sıklığına bakar. Tedirgin olmayın boşuna.

Kızlar benimde ilk hamileliğim ama göbeğim kocaman ya sanki 6 aylık
başlarda gazdan vs şişme çok oluyor benim akşamları 3 aylık gibi sabah bir şey yok gibi olurdu, öyle öyle 3 aya kadar gidebiliyor.

Anladim canim. Zor bi donem olsa gerek Allah yasatmasin ne tekrarini ne de baska birimize.

canim bende suan 8 haftalik hamileyim herhangi bir test yaptırmadim sen ne gibi test yaptırdım acaba
Merhaba canım dr bana şu testleri verdi

Hemogram
HBA1C
Glukoz açlık
Glukoz (tokluk 1 saat) ( Önceki gebeliğimde, gebelik şekerim olduğu için, şeker testi verdi)
Vitamin b12
AST
ALT
Ferritin
FSH
FT4(free T4)
HBS AG (ECLİA)
Anti HIV Combi (ECLİA)
Anti HCV (ECLİA)
TIT(Tam idrar tahlili)
Toksoplazma Igm
Rubella Ig (kızamıkçık)

ilk hamilelğimde hatırladığım kadarıyla
b 12
hemogram
Eclia testleri verilmişti tek
sanırım doktoruna göre değişiyor.

Evet canım bende erken olduğunu düşünüyorum ama tabi birazda bünye meselesiymiş. Çekilecek dert varsa çekerim ne yapayım meleğim iyi olsun yeter kucağımıza alalım hepimiz sağlıkla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…