• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Simdi geldim doktordan keseyi gorduk cok sukurr iki hafta sonraya randevu verdi bebisle kalp atisini duymak icinn :) Bize sorcam kizlar 5+1 haftalık hamilelik için kese boyutu 4 mm normalmi ?
doktor bana
5+3 haftalıkken 9 mm dedi
bugün başka doktorda
5+6 haftalıkken 12 mm dedi
belki cihazdan cihaza değişiyordur
burda biri yazmış 5mm'lik 'te oluyormuş,demekki normal
umarım yardımcı olabilmişimdir.
link bu
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ebelikte-gebelik-kesesi-kac-mm-olmali.426435/

Evet günde 2 kez kullanıyordum.
Önceki hamileliğimde günde bir kulanıyordum, sonra bebeğimi kaybedince psikolojim çok bozuldu, ataklarım artınca günde 2 ye çıkardık, o zamandan beri 2 kullanıyorum.
Siz devam ediyor musunuz? benim doktorum, ataklar düşük riskini arttırır dediği için ben bırakmayı düşünmüyorum.

:( çok üzüldüm bebeğinizi kaybetmenize Rabbim bir daha göstermesin. Benim günde 3 taneydi gebelikten önce gebelikle bire düşürdü Dr ama ufak ufak karin agrilarim var ataklardan korkmuyor degilim.

Allaha çok şükür canım sağlık sıhhat olsun yeterki. umarım bu gebeliğinizde rahat geçer. aşağı yukarı aynı tarihlerde bekliyoruz bebeklerimizi :) bende 6+0 da doktora gittim kese 12,65 mm ama kalp atışı göremedik bir hafta sonra gel dedi bu cuma gideceğim umarım duyarım meleğimin kalbini.
inşallah canım,bilmukabele :) malum bir kızım daha var zorlamasın beni
ben bu cuma değilde,önümüzdeki cuma gidicem daha çok var :)

Bayanlar benim sat 13 Aralık internetten baktığımda 8 haftalık gösteriyor ama bugün gittim doktora herşeyim güzel keseyi embrıyoyu gördük ☺️ ben sordum kaç haftalık diye haftaya tam belli olur suan 5.5 6 haftalık dedi sizler yazıyorsunuz ya şu kadar hafta bu kadar günlük felan diye doktor mu söyledi yoksa internetten hesapladıgınız mı çok merak ettim

Bayanlar benim sat 13 Aralık internetten baktığımda 7 haftalık gösteriyor ama bugün gittim doktora herşeyim güzel keseyi embrıyoyu gördük ☺️ ben sordum kaç haftalık diye haftaya tam belli olur suan 5.5 6 haftalık dedi sizler yazıyorsunuz ya şu kadar hafta bu kadar günlük felan diye doktor mu söyledi yoksa internetten hesapladıgınız mı çok merak ettim

Bayanlar benim sat 13 Aralık internetten baktığımda 7 haftalık gösteriyor ama bugün gittim doktora herşeyim güzel keseyi embrıyoyu gördük ☺️ ben sordum kaç haftalık diye haftaya tam belli olur suan 5.5 6 haftalık dedi sizler yazıyorsunuz ya şu kadar hafta bu kadar günlük felan diye doktor mu söyledi yoksa internetten hesapladıgınız mı çok merak ettim
Benım de 12 aralık bu tarıhe gore hesaplanıyor yanı ultrason olçumu bir iki hafta değişebılır dogana kadar boyle devam bıle edebılır önemli olan bebegının saglıklı olması cnm

Ben kalp atışlarını gormuştum cuma gunu tekrar kontrol olucam hersey yolundaysa kan tahlılı ozaman verıcem dedı doktor umarım hersey yolundadır
İnşallah her şey yolundadır . Hakkımızda hayırlısı olsun. Sağlık Ocağında gebelik takibi yapıyorlar ebe demişti bana da tahlili. Belki kadın doğum dr u da tahlil ister bilmiyorum

Kızlar mide bulantısından yemek yapamaz hale geldim sizde durumlar nasıl ?
bende çok fenayım valla bu kez hamilelik beni baya zorlayacak galiba. 2. çocuk daha zormuş gerçekten kafanı koyup yatamıyorsun mecbur kalkıp onunla ilgileniyorsun. bu sabah itibari ile kusmalar ben de başladı
Kızlar bana bi bakarmisiniz :KK47: bulantim sabah olup oda bisi yiyince gecio açlık bulantısı gibi, goguslerimde bi şişkin bi değil bi açık bi acimio anlamıyorum. Zaten düşük tehlikem var acaba bisi oluoda benim anlamiorum
yok canım aklına kötü şeyler getirme bebiş oluyo işte :)

Kızlar az önce telefon geldi sağlık kurumundan arıyoruz hamileymissiniz ve sağlık ocağına henüz kayıt yaptirmamissınız yarın son gün lütfen sağlık ocağına gidiniz dedi kapattı.sizleride arayan oldumu?
bütün hamilelerin kayıt yaptırması gerekiyor sağlık ocağına devlet beyin kesin emri var. geçen sene ben bir rahatsızlığımdan ötürü kadın doğuma gittim. ertesi hafta mı ne aradılar hamilemisniz diye. yok dedim başka bir rahatsızlıktan ötürü dr gitmiştim diye.
hamilelikte tetanoz aşını yapıyorlar. bebeğin topuk kanı ve 2 yaşına kadarki aşıları için kayıt gerekli.

Simdi geldim doktordan keseyi gorduk cok sukurr iki hafta sonraya randevu verdi bebisle kalp atisini duymak icinn :) Bize sorcam kizlar 5+1 haftalık hamilelik için kese boyutu 4 mm normalmi ?
gözün aydın canım. normaldir annesi normal ;)
Bayanlar benim sat 13 Aralık internetten baktığımda 8 haftalık gösteriyor ama bugün gittim doktora herşeyim güzel keseyi embrıyoyu gördük ☺️ ben sordum kaç haftalık diye haftaya tam belli olur suan 5.5 6 haftalık dedi sizler yazıyorsunuz ya şu kadar hafta bu kadar günlük felan diye doktor mu söyledi yoksa internetten hesapladıgınız mı çok merak ettim
ultrason çıktısında yazması lazım.

Hayırlı olsun öncelikle. Bana doktorum geçen hafta beş haftalık dedi ben de cuma kan tahlili yaptırdım 41 bin çıktı hcg. Tahmini altı haftalık .bence kan tahlili kesin sonuç. Benim geç döllenme olmuş yoksa sat a göre sekiz gorunuyo

Saolasin canim. Demek ki doktoruna gore degisiyo bu is. Kimisi istiyor kimisi istemiyor. Ben yine de bir hatirlaticam gittiğimde. Bnde çok memnunum doktorumdan. Herşeyin hayirlisi canim:)
cnm benim de adet tarihim Aralık ama ultrasonda yazıyo week ve date diye

[QUOTEches, post: 39203158, member: 614153"]bende hiçbirşey hissetmiyorum :KK43: 6 hafta 4 günlüğüz. doktora sordum bende bir anormallik mi var diye :D oda sorunsuz giden gebelik sorunlu olarak tanımlanamaz dedi :D belkide erkendir bilemiyorum. Allah sağlık sıhhat versin hepimize.[/QUOTE]
canim senle ayniyiz benimkide 6 hafta 3 gunluk

Merhabalar herkese
Rabbim bebeğini kaybeden arkadaşlarımıza en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Bizlere de hayırla sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Biz bugün 9+2 olduk. Kalp atışı dinlemekten bahsediyorsunuz kiminiz ama merak ettim. Benim doktorum hiç kalp atışı dinletmedi bana o_O önceden 20.haftamda bebeğimi kaybettiğim için riskli gebelik takibindeyim ve 15günde bir kontrole gidiyorum. En son 30ocak yani geçtiğimiz cuma gittim. Bir önceki randevumda da, cuma günü de kalp atışını gördük sadece. Bana bu dönemde kalp atışı dinletmeyi sağlıklı bulmadığını söylemişti, tekrar sormadım ben de ama kalbi yavaş atıyor, normal atıyor diye yazıyorsunuz ya bunu dinleyerek mi söyledi doktorunuz?
Bir de 11-14 hafta taraması başka bir deyişle ikili taramayı mutlaka istedi doktorum. Kan tahlili haricinde detaylı ultrason kontrolü yapılıyormuş bu taramada, o detaylı ultrasonu mutlaka istiyorum dedi bana. Gayet sağlıklı görünüyor ama perinatolog tarafından da kontrol edilmeni istiyorum dedi. Son adet tarihim 29kasım, beklenen doğum tarihim hem adetime hem ultrason ölçümlerine göre 5eylül ve hesaplayarak ikili testi 16şubat ile 1mart arasında yaptırmamı söyledi. Sizlere tarih için bir şey dedi mi doktorunuz?

Merhaba canım benım kızımda eylül 2013 dogumlu nasıpse tam 2yas olucak araları bıraz yorucu olucak belki ama sonra beraber buyucekler inş ikinci bebişlerımızde daha alışık ve pratık olucaz inş bizde ıkıncıyı ıstıyoduk ama planlı değildi kızım emıyo emmeden ayrılıncs dıyoduk genede cok sevındık tabı inş ssglıkla dogar kuxularımız
Canım kızın ayın kaçında doğdu,benimki 30 eylül doğumlu...çalışıyor musun,senin bulantı ve halsizlik durumun nasıl gidiyor...ben çok halsiz hissediyorum,sürekli bir bulantı ve sürekli bir karamsarlık var üstümde ;(

Doktorunun dediği gibi bence haftayı bekle. Benim 9.haftaya kadar adet tarihime göre hesapladı. Bebeği tam ölçemeyiz, biraz büyüsünki daha net görürüz, ölçüm daha doğru bir tarih verir demişti. Geçen hafta 8+6da vajinal ultrason ile baktı ve bu seferki ölçümümüz doğru oldu deyip bebeğin haftasının adet tarihimde uyumlu olduğunu söyledi. Ki gerçektende önceki kontrollerimde hiç haftasında çıkmamıştı hep bir yada iki gün gerideydi :)

Merhaba annedaslar :)

Doktordan geldik. Bebeğimiz çok şükür büyümüş :) Tam 11.45 mm olmuş. Kesemiz 29.96 mm, yolk sac ise 3.94 mm olmuş. Kalp atislarini da tekrar duyduk. Bugün 7+2 olduk :) Rabbim e çok şükür... Rabbim isteyen herkese nasip etsin herkesin yavrusunu korusun inşallah...

:KK43: çok üzüldüm bebeğinizi kaybetmenize Rabbim bir daha göstermesin. Benim günde 3 taneydi gebelikten önce gebelikle bire düşürdü Dr ama ufak ufak karin agrilarim var ataklardan korkmuyor degilim.
Kizlar bu ataklar ne oluyor ? Rabbim cumlemizin evladini korusun ve saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin insaAllah..

Merhabalar herkese
Rabbim bebeğini kaybeden arkadaşlarımıza en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Bizlere de hayırla sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Biz bugün 9+2 olduk. Kalp atışı dinlemekten bahsediyorsunuz kiminiz ama merak ettim. Benim doktorum hiç kalp atışı dinletmedi bana o_O önceden 20.haftamda bebeğimi kaybettiğim için riskli gebelik takibindeyim ve 15günde bir kontrole gidiyorum. En son 30ocak yani geçtiğimiz cuma gittim. Bir önceki randevumda da, cuma günü de kalp atışını gördük sadece. Bana bu dönemde kalp atışı dinletmeyi sağlıklı bulmadığını söylemişti, tekrar sormadım ben de ama kalbi yavaş atıyor, normal atıyor diye yazıyorsunuz ya bunu dinleyerek mi söyledi doktorunuz?
Bir de 11-14 hafta taraması başka bir deyişle ikili taramayı mutlaka istedi doktorum. Kan tahlili haricinde detaylı ultrason kontrolü yapılıyormuş bu taramada, o detaylı ultrasonu mutlaka istiyorum dedi bana. Gayet sağlıklı görünüyor ama perinatolog tarafından da kontrol edilmeni istiyorum dedi. Son adet tarihim 29kasım, beklenen doğum tarihim hem adetime hem ultrason ölçümlerine göre 5eylül ve hesaplayarak ikili testi 16şubat ile 1mart arasında yaptırmamı söyledi. Sizlere tarih için bir şey dedi mi doktorunuz?
Bebeğini kaybetmene üzüldüm,böyle şeylerde ne diyeceğimi bilemiyorum ben
sadece üzülüyorum,rabbim diğerine sağlık versin
Dr Benimde ilk gebeliğimde 9-10.haftalarda dinletti kalp atışlarını,aceleye mahal yok
sağlıklı sıhhatli olsunlar,gerisi boş.

Son düzenleme:
yani şimdi bende anlamadım son adet tarihinden itibaren 7+2 görünüyorsun
internetten değil,ben kendim hesaplıyorum.
dokorumda ilk gittiğimde 5+4 demişti bana,çok konuşmadık gerçi.

canim dr söylüyor ayrıca ultrason çıktısinda da yazıyor

Back