Ben de yaptırmayacağım.ben de yaptirmadimm
Ama artık aşılarda cıva yokmuş kullanılmıyormuş 2010 yılından beri.Zehirli ishal asisi dedikleri sey sanirim bu rota asisi yok bizde yaptirmadik. Aslinda icime sinmedi.Asilarda civa var kanserojen tartismalari ciktigindan beri zorunlu asilar bile bana batiyor istemeye istemeye yaptiriyorum.
Can'ım 1 ocakta 4. Ayını doldurup, 5. ayından gün alacak. Sen artık 4 aylık diyebilirsinKızlarrrr.. Bebeğim kaç aylık? Her gelenin dediğini dinlemeyeyim diyorum, dinliyorum malesef! Internetten gelişimine bakayim dedim ama işin içinden çıkamadım ben. 1 Eylül doğumlu bebeğim.
Tesekkur ederim.
Evde rutubet sorunumuz var kalorifere su koyuyorum yine de burnunu da hep cekiyorum otri ile ne zaman gecer.siz neden hastanede kalmak zorunda kaldiniz cigerlere mi indi simdi nasil yavrunuz?!
Benim oglum 3 aylık agzı sürekli salyalı bazen köpük oluyor eli hep agzında daha yeni yeni tutmaya başladı bazı şeyleri tuttgunuda agzına götürüyor yüzünü yüzüme sürtmeye başladı henüz çok erken diş çıkartması ama şüpheleniyorum yarın doktora gidicem sorucam arkadasıkın kızı 4aylıkken diş çıkartmış birde diş çıkarma genetikmiş anne baba erken çıkartmışsa bebekte çıkarabilir mişUfakligim ne bulursa agzina goturuyor salyalariyla beraber bu ayin sonunda 4.ay bitiyor 5ten gun alacagiz dis kasintilari basladi gibi geliyor bana bizi nelerbekliyor acaba internette arastirdim ates cikabilir diyor uykular kacacak diyor bakalim neler yasayacagiz bebeklerinde dis kasintilari baslayan var mi?
saydığınız belirtiler bizde de var, ben kendi kendime bu alerjik bir reaksiyon olabilir mi demiştim demek haklıymışım,kesinlik kazanması için kan tahlili mi yaptırmak gerekiyor yani alerji testi diye bir şey var mı?Alerji kendini yarım saatle 1 hafta arasında gösterebilir ama bu yarım saat olayı eğer gıdayı bebek yiyorsa geçerli yoksa sen yiyeceksin 2 saat sonra en az sütüne geçecek sonra bebeğe geçecek. öyle düşün.
sürekli yemekle alakalı olmaz. onu küçükken annelerimiz çikolata şeker için söylerlerdi ama onlar asla gerçek bir alerji değil aşırı yüklemeye bağlı bünyeden atılana kadar şeker ve kakaonun oluşturduğu bir durum. için rahat olsun bu arada süt alerjisi için pirinçte güvenli gıda.
dün canım çok tatlı istedi ve bende sütsüz sütlaç yaptım süt yerine su ile. Gayet güzel oldu. glutensiz undan un helvasıda olur tabi ayçiçekyağı ile margarinsiz tereyağsız ve en önemlisi fıstıksız.
pirinç çorbası olabilir ama salçasız çünkü domates çok alerjen bir meyvedir.
un çorbası olabilir. sarımsağın etkileri hakkında çok bilgim yok çünkü sevmediğim için araştırmadım.
benim içinde çok zor bir durum hele ki hamileliğin 30. haftasından sonra tuz tamamen yasaktı ve birçok canımın çektiği şeyi yiyememiştim. o zamandan alışığım galiba. birde ne zaman elimi birşeye uzatsam oğlumun ağlaması kulağımda çınlıyor. şuan yan koltukta eşim hamburger yiyor sırf benim canım istiyor diye benim yerime normalde hiç sevmez nefret eder ama benim için yiyor. öyle teselli ediyorum. onun patatesinden bile yemiyorum aynı yağda peynir ve tavukta kızartıyorlar diye. geçen biri bana yaprak sarma uzattı nelerin yasak olduğunu saydıktan sonra bak bunda pirinç var diye şak diye yapıştırmışım içinde salça var onun diye kadın afalladı kendi elimle yaptım ama aklıma gelmedi dedi. nasıl sıktıysam kendimi.
yok bu sadece kakadaki görülme şekli. fışkırır tarzda kusma, köpüklü kusma, beslendikten 1 saat sonra gibi geç zamanda kusma, deride isilik şeklinde kırmızılıklar (benim evim en fazla 23 derece ve asla çok kalın giydirmem oğlumu isilik olmasına imkan yok yani), özellikle yüzde atopik dermatit dedikleri doktorların beyaz pul pul döküntü, kaka yaparken ve kusarken canı yanıyor gibi ağlama, hasta olmadığı halde hırıltılı nefes alma (beslenmeden hemen sonra değil tabiki yine geç zaman hırıltıları), emerken nefessiz kalıyor gibi olma, özellikle emerken yada kaka yapmadan önce yay gibi geriye kıvrılma, emerken beni dövüyordu mesela (hala geçmedi bu durum) küt küt vuruyor o el hiç durmuyor. daha o kadar çok ki. ama en belirgin olanı kakada kan damlaları yada tamamen kanlı kaka (bizim bi kere turuncu olmuştu rengi)...
Allah kimseye vermesin çok zor ya. birde bunlar sürekli oluyor hiç normal olmuyor yani. yada bizim değer çok yüksekti belki ondan bizim sürekli oluyordur tam emin değilim sürekliliğinden başkalarında.
bana da 25saat verdiler malesef bizim okulda ogretmen yok en azi bu kadar olabildiiArkadaşlar, ben öğretmenim ve haftaya bebeğim 4 aylıkken işe başlayacağım. Bebeğe annem bakacak, sorun yok. Ama 15 saat ders istememe rağmen ısrarla 21 vermek istiyorlar. Napacagim? Idareci ya da tecrübeli öğretmen arkadaşlar....Yönetmelikleri okuyorum sabahtan beri. Yardımcı olur musunuz?
Ben bol bol su içiyordum ama yanmalar 5. aydan sonra başladı Allah yardimcin olsun canımmrblar doguran anneler saglikla buyutsunler insallh bende 17 haftalik hamileyim ilk hamileleigim mide yanmalariniz Nasil gecti benim cook yaniyor birde sizinde tup bebekmi
mrblar doguran anneler saglikla buyutsunler insallh bende 17 haftalik hamileyim ilk hamileleigim mide yanmalariniz Nasil gecti benim cook yaniyor birde sizinde tup bebekmi
bana da 25saat verdiler malesef bizim okulda ogretmen yok en azi bu kadar olabildii
Benim çok fazlaydı başlarda sonradan portakal yedikten sonra bunun olduğunu anladım. Portakal yemeği kesince Ağrı'da kesildi. Benim tüp bebek değildi. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.mrblar doguran anneler saglikla buyutsunler insallh bende 17 haftalik hamileyim ilk hamileleigim mide yanmalariniz Nasil gecti benim cook yaniyor birde sizinde tup bebekmi
aynen kader ortakligi basa gelen cekilir dicez 4 gun okula pasa pasa gidicemBen de hiç istemiyorum ama inatlaşirsam da 15 saat verip beni 30 saat okulda tutarlar yaptıkları programla. Mecbur paşa paşa kabul edeceğim galiba. Seni düşünüp aynı dertten muzdarip kaderdaşlarim var, diyeyim bari :-D
Canım kan tahlilinde ige alerjilere bakilabiliyor cilt testi icin ise biraz erken olabilir. Her ikiside negatif ciksa bile alerjik olabilir çünkü non ige alerji de var testlerde cikmayan. Alerjide aslolan tepkidir. Eger tepkiyi bagirsakta görüyorsanız ve sehrinizde cocuk gastroentereloji varsa mutlaka gidin. Alerji ciddi bir durum. Önlem alınmazsa cok tehlikeli sonuçlar dogabilir ki bunun en hafifi gelişim geriliği olur. Geçmiş olsun.saydığınız belirtiler bizde de var, ben kendi kendime bu alerjik bir reaksiyon olabilir mi demiştim demek haklıymışım,kesinlik kazanması için kan tahlili mi yaptırmak gerekiyor yani alerji testi diye bir şey var mı?
Gavıscon kullandım ben ama tableti midemi bulandırdı çiğnemesi kötüydü Şurubu iyi rahatlattı beni bayağımrblar doguran anneler saglikla buyutsunler insallh bende 17 haftalik hamileyim ilk hamileleigim mide yanmalariniz Nasil gecti benim cook yaniyor birde sizinde tup bebekmi