2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

Off gececek bu gunler de insallah.
Benim uykusuzluk, aglama ve gaz disinda bir sorunum yok, buna da sukur. Yakinda da ise baslicam zaten.
Allah yardimcin olsun

kakasının kendisi böyle sümük gibi uzuyor yapışıyor. jel kıvamda oluyor bazende. sebepsiz yere yeşil kaka yada köpüklü kakada belirti olabilir. bilgin olsun.

Ama benim oglumun da kakasi boyle uc gunde bir yapiyor diye boyle oldugunu dusunmustum. Tek belirti bu mu?

sag ol canim.gaz sancisi oluyor bizde.aglama huzursuzlikta var.memeyi cekistirme

Gecmis olsun canim, bu saydiklarinin hepsi bende var. hatta cogu bebekte var diye biliyorum. Ben de korktum simdi. Nasil emin oldunuz alerji olduguna?

Alerji kendini yarım saatle 1 hafta arasında gösterebilir ama bu yarım saat olayı eğer gıdayı bebek yiyorsa geçerli yoksa sen yiyeceksin 2 saat sonra en az sütüne geçecek sonra bebeğe geçecek. öyle düşün.

sürekli yemekle alakalı olmaz. onu küçükken annelerimiz çikolata şeker için söylerlerdi ama onlar asla gerçek bir alerji değil aşırı yüklemeye bağlı bünyeden atılana kadar şeker ve kakaonun oluşturduğu bir durum. için rahat olsun bu arada süt alerjisi için pirinçte güvenli gıda.

dün canım çok tatlı istedi ve bende sütsüz sütlaç yaptım süt yerine su ile. Gayet güzel oldu. glutensiz undan un helvasıda olur tabi ayçiçekyağı ile margarinsiz tereyağsız ve en önemlisi fıstıksız.

pirinç çorbası olabilir ama salçasız çünkü domates çok alerjen bir meyvedir.

un çorbası olabilir. sarımsağın etkileri hakkında çok bilgim yok çünkü sevmediğim için araştırmadım.

benim içinde çok zor bir durum hele ki hamileliğin 30. haftasından sonra tuz tamamen yasaktı ve birçok canımın çektiği şeyi yiyememiştim. o zamandan alışığım galiba. birde ne zaman elimi birşeye uzatsam oğlumun ağlaması kulağımda çınlıyor. şuan yan koltukta eşim hamburger yiyor sırf benim canım istiyor diye benim yerime normalde hiç sevmez nefret eder ama benim için yiyor. öyle teselli ediyorum. onun patatesinden bile yemiyorum aynı yağda peynir ve tavukta kızartıyorlar diye. geçen biri bana yaprak sarma uzattı nelerin yasak olduğunu saydıktan sonra bak bunda pirinç var diye şak diye yapıştırmışım içinde salça var onun diye kadın afalladı kendi elimle yaptım ama aklıma gelmedi dedi. nasıl sıktıysam kendimi.

Ama benim oglumun da kakasi boyle uc gunde bir yapiyor diye boyle oldugunu dusunmustum. Tek belirti bu mu?
yok bu sadece kakadaki görülme şekli. fışkırır tarzda kusma, köpüklü kusma, beslendikten 1 saat sonra gibi geç zamanda kusma, deride isilik şeklinde kırmızılıklar (benim evim en fazla 23 derece ve asla çok kalın giydirmem oğlumu isilik olmasına imkan yok yani), özellikle yüzde atopik dermatit dedikleri doktorların beyaz pul pul döküntü, kaka yaparken ve kusarken canı yanıyor gibi ağlama, hasta olmadığı halde hırıltılı nefes alma (beslenmeden hemen sonra değil tabiki yine geç zaman hırıltıları), emerken nefessiz kalıyor gibi olma, özellikle emerken yada kaka yapmadan önce yay gibi geriye kıvrılma, emerken beni dövüyordu mesela (hala geçmedi bu durum) küt küt vuruyor o el hiç durmuyor. daha o kadar çok ki. ama en belirgin olanı kakada kan damlaları yada tamamen kanlı kaka (bizim bi kere turuncu olmuştu rengi)...
Allah kimseye vermesin çok zor ya. birde bunlar sürekli oluyor hiç normal olmuyor yani. yada bizim değer çok yüksekti belki ondan bizim sürekli oluyordur tam emin değilim sürekliliğinden başkalarında.

Canım, bizim bir haftadır buna benzer sıkıntımiz var. Ben de bebek olduktan sonra ilk kez girebildim gebelikte çıkmadığım bu topige. Sırf buna bakmak için. Dr kontrolü ocağın ilk haftasi. Geçen haftadan beri bebeğimin kakasi 2 günde bir yapışkan ve biraz da katı. Bir de dunden beri kusuyor. 3bucuk aylık bebeğim ilk kez kustu.. Yani bu alerji 3 aydan sonra olabilir mi? Çünkü evhamli bir anneyim aslında çok dikkat ederim kakasina. Geçen haftadan beri var bunlar. Dr kontrolünü bekleyeyim mi sence? Yoksa hemen mi gidelim.. Bilemedim ki...

Benim kiziminda bikac gundur sumukumsu kakasi oluyo. Ve 1 aydir istahi hic yok. 15 gundur sadece mama yiyor. Bir yada iki gunde bi cok az once sutu veriyorum. ( sutum olmadigi icin) suan bende endise ettim kontrolu beklemek ile beklememek arasinda kaldim. Alerji testi vucuda mikrop verilerek yapilmiyomuydu. Yoksa bunlarin hepsi kan tahlilinde cikar mi?

canım geçmiş olsun ama bizimki hala günde 6-7 kere yapıyor birtek gece uyurken yapmıyor onun haricinde kakasız bezimiz yok 1 kaftada 62bezin 55ini kakalı atıyoruz taşmalı falan böyle yani bunu da göz önüne al

hayır alerji testiinde bebeğe hiçbirşey vermiyorlar 2 tüp kan aldılar bizde biri test içindi ankaraya gitti diğerinde hemogram baktılar ama başka sebep aramak için kanlı kakada.

birde karnından mütemadiyen gurul gurul sesler geliyor bağırsaklarından

Cok zormus canim gercekten, Allah sana sabir, guc kuvvet versin.

Bu belirtilerin cogu bizde de var, kusma, kakada kan ve ciltteki degisiklikler disinda. En onemlileri de bunlar oldugundan, yoktur heralde bir sey. Alakasi var mi bilmem ama benim de esimin de hic bir seye alerjisi yok.

Allah evladını tüm dertlerden korusun...
Yok dediğin belirtiler aslında durumu hastalıktan en net ayıran belirtiler. Umarım basit ve geçici bir durumdur.
Alakası şöyle var özellikle anne olmaz üzere anne veya babanın alerjik olma durumu bebeğin alerjik olma riskini çok arttıtıyor. Bende bazı alerjiler vardı gıda, ilaç, iklim gibi benim bebeğim seninkine göre çok daha fazla risk taşıyordu yani.

sen cok ozenli ve bilgili bir annesin, kuzucugun baska sorunu olmasin da halledersin.
Mesela benimki de bazen memeyi dovuyor gibi kipkirmizi oldu gecenlerde el devamli ciziyor, ama ben gaza bagliyorum herseyi, her gittigimiz dr cok gazli diyor, takip edecegim bundan sonra. Kakasinin da akiskan sulu olmasini 3 gunde bir falan yapmasina baglamistim.gazini yaparken ve kakasini yaparken aglamasini da poposundaki catlaga bagladim.

teşekkür ederim keşke bu konuda bebekler ve bu bebeklerin emzirilmesi konusunda daha sağlam bilgim olsaydı. Şuan yerli yabancı kaynaklardan araştırıyorum ama sanırım oğlum düzene girmeden rahat edemem.
gazdanda yapabiliyor zaten bizim bunları yaşamamızın sebebi alerjininde çocukta gaz yapıyor oluşu. 2,5 aylıkken doktora gittiğimizde 3.4. ayda geçer diyip bizi savuşturmuştu ama benim bebeğimde kakasını yaparken ağlamasına yol açacak makat çatlağı yoktu mesela. sulu kaka demişsin benimkinin sulu olduğu zamanlar deterjan yutmuşcasına köpüğü oluyor ve altı açıkken siper alamadan yaparsa benim üstümü 1 karıştan fazla kirletiyor. öyle bir tazyik yani yeni bağladığım bezden daha zıbının çıtçıtını takarken ensesinden çıkartacak derecede yapıyordu ve dediğim gibi 2 aylıktan sonra kaka sıklığı azalması gerekirken bizimkinin günde 10 kere yaptığı günler oluyordu.

benim oglumda dediginiz gibi sıvı köpüklü seri :) yapardı 10 gündür kaka yapması azaldı günde en fazla 2 genel de1 yapıyor 5 gün sonra 3 aylık olucak kontrolde doktora sorucaktım okuyunca içim rahatladı olması gereken azalması sanırım birde huyumuz çok degişiti sebepsiz aglamalar başladı

İnşallah birşeyi yoktur. 3. Ayda bazen olur huy değişimi sağlıkla büyütsün inşallah.

birde karnından mütemadiyen gurul gurul sesler geliyor bağırsaklarından

Bizde de ara ara guruldama var. Benim esas endişem babasında da olmasi. Babamızda da bazı besinlere karşı alerji var. Dr 3 ay sonrası alerji testi yapalım demişti. Belki yeni annelik evhami bilmiyorum canım. Ama yazdıklarının bazıları var. Kontrolde dr a da söyleyeyim inşallah. Yazarım tekrardan buradan.

Babada alerji varsa bir test yapılsın tabi inşallah temiz çıkar canım sonuçtan haberdar et olur mu. eğer varsa bir alerji yardımlaşalım destek olalım.

Babada alerji varsa bir test yapılsın tabi inşallah temiz çıkar canım sonuçtan haberdar et olur mu. eğer varsa bir alerji yardımlaşalım destek olalım.
canim nasil gidiyor?salya gecti mi?
ben simdide tahillari kestim cok uzuluyorum.bir turlu duzelmiyor.su mama icin rapor cikardi doktor ama tadi kokmus balik gibi.bugun denedim ne tadino sevfo ne biberonu aldi.biberondan emmeyide bilmiyor.napi am bilmiyorum.cani sen alerjiye mi yoksa gastro.ve beslenmeye mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…