Allah yardımcıniz olsun canımBizim de 2.aydan beri salya vardı. Kakasinda mukus vardı. Enson gecen hafta pazar gunu gece kan gorunce kakada soluğu acilde aldık. Acil doktoru enfeksiyon dedi ama içimden bir ses alerji diyordu nitekim ertesi gün cocuk doktoru onayladı çünkü ateş yok. Daha önceden köpüklü kakasida oluyordu. Bizim kanda inek sütü alerjisi çıktı ama bende çoklu gıda alerjisidir diye her alerjiye uygun beslenmeye çalışıyorum. Glutensiz un aldim ekmek yaptım onu yiyorum. Patates, zeytin, zeytinyağı, marul birde üzüm pekmezi. Bunların çoklu gıda alerjisinde güvenli olduğunu okudum. Sıkıntısı bitince her hafta 1 gıda deneyerek diyetimi genisletecegim. Ben 1 haftadir yapıyorum diyeti. Kendimde alerjiğim zaten. Yer fıstığı, kaju, bazı antibiyotikler ve ilaçlar, mevsim şartları, güneş, yağmur, soğuk, polen gibi. Kendimde hiç sikayet etmemiştim ama oğlumda olunca bağıra bağıra isyan edesim var.
evet sadece o yazdıklarımı yiyorum. glutensiz ekmeği yapmak lazım belli mi olur süt falan girer hazır olanda yada aynı hattan geçse aynı kalıpta pişse bile zararı var bebeklerimize. vereyim tarifinibende patatesi cok tuketiyordum.ama bayanin biri yazmis patatesle cevizi birakinca bebegin kusmasi gecmis.en buyuk korkumda tahil alerjisi.ne yiyecegimide sasirdim.bakliyat hic yemiyormysun?
burde ekmegi nasil yaptin canim?
bende halk ekmekten glutensiz ekmek almayi dusunuyordum ama kimi findik var icinde diyor.sut olsun diye ne yapicagimi sasurdim.birde dikkat et ilaclarda da laktoz oluyor.decavit gibi
bende bulamadım. ama nelerin dokunmadığını bulmak dahakolay gibi. alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldumcanim bizimde bir ayi gecti.ama kafama 3.ay dank etti.sut neysede coklu besin alerjisi cok kotu.hala bulamadim neyin alerji yaptigini.
bende ne yapacağımı düşünüyorum. çok şükür işin uzmanı doktordan randevu aldım artık doktor takib,ndeyiz ama zor işteAllah sabır versin hepimize canım. Bu gece bi arkadaşımızın bebeğinin 1. Yas gününe gittik ve ben eve gelince ağladım. Orada herkes yiyip icerken ben glutensiz ekmegimi evde unuttuğum için sadece su içtim ama beni ağlatan bu değildi. Beni ağlatan ilk doğum günümüzün asla böyle pasta kek kurabiye pogaca ile yapamayacak olusumuzdu. Beni ağlatan oglumun yıllar sonra neden benim pastam olmuyor diye sorma ihtimali idi. Bu meretin geldi mi gidesi pek olmuyor malum. 1 haftadır her anım kabus, her hayalim kırık. Allah bize çooooookkkkk sabırlar versin çünkü cok ihtiyacımız olacak.
kötü cnm ya, doğundan beri bi sürü şeyle uğraştım ama en kötüsü şimdilik besin alerjisi. ne yesem dokunuyor bizim oğlana. patates ekmek zeytinle yaşıyorum. ilerde başımıza neler gelecek merakla bekliyorum. sen nasılsın ?Naber canim nasil gidiyor?
canim ben oraya uye olmak icin facebookum yoktu.once oraya uye oldum dun bu platforma uyelik icin basvurdum ama daha uye olamadim.bende bulamadım. ama nelerin dokunmadığını bulmak dahakolay gibi. alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum
Emziriyorum ve sütüm gayet yetiyor ama bunu kendine inandırman lazım süt olayı tamamen psikolojik ben buna kanaat getirdim teşhis ilk konduğunda ben 3 gün hiç bir şey yemedim sadece su içtim. ama sütüm yetti oğluma. ki aslında çoookkk obur bir çocuktur, doymazsa ortalığı inletir. doğduktan sonra ilk bir hafta sütüm yetene kadar kullanmıştık mesela o vermek istediğim mamayı sonra gerek kalmadı. aç kalsa ağlardı kesin yani.canim eline saglik.esim icine bakmadan ekmegini almis ama icinde margarin var.unu alip yapayim.cok guzel gorunuyor.canim sadece emziriyormusun sende?ben bu kadarcik seyi yesem sutum olmaz ki
moralim sifir.canim ben o belli basli alerjikleri hic yemiyorum zaten.dun mesela bulgur pilavi ve otlu bir yrmek yedim tum gun.burde zeytin ve mayakoy un organik tam arpa,bugday ekmegi var.yine salyadan kurtulamadim.tahila mi alerjiosi var anlamadim.moralim sifir
Emziriyorum ve sütüm gayet yetiyor ama bunu kendine inandırman lazım süt olayı tamamen psikolojik ben buna kanaat getirdim teşhis ilk konduğunda ben 3 gün hiç bir şey yemedim sadece su içtim. ama sütüm yetti oğluma. ki aslında çoookkk obur bir çocuktur, doymazsa ortalığı inletir. doğduktan sonra ilk bir hafta sütüm yetene kadar kullanmıştık mesela o vermek istediğim mamayı sonra gerek kalmadı. aç kalsa ağlardı kesin yani.
Bu arada sakın arpa buğday vs ekmekleri alayım deme. en azından glutenden de şüpheleniyorsan çünkü gluten içerebiliyor yada karışım un kullanılabiliyor. Zeytin alırken dikkat et açık zeytin alma, içindekiler kısmında sitrik asit(salamura zeytinlerde bulunuyor, fora marka sele zeytinde yok) diyorya o limondan elde ediliyor. turunçgillere alerjisi olabilir eğer varsa geçmez o mukus.
canim salamura aliyorum iyiki soyledi.dunku tam bugday ekmeklerinden sonra ve bulgur pilavindan sonra ishal oldu tekrar
agla agla care bulamiyorum.
canim glutensiz un aldircam iceriklerinde sikinti yok degil mi?alerjen madde yani.bizde yarin gayta vericez tekrar reduktan madde pozitif cikmisti.laktazim kullaniyorduk.o da fayda etmedi
canim ben onu ceviremem ki
sen kendine cevirdikcw paylasirsan sevinirim.
nur kakada salya canim.sumuksu sunen bisey.
canim kan degerinde yuksek cikmis neden deniyorsunuz?bizimki negatif ama ben pwrhiz yapinca anladim alerji yaptigini
kakasının kendisi böyle sümük gibi uzuyor yapışıyor. jel kıvamda oluyor bazende. sebepsiz yere yeşil kaka yada köpüklü kakada belirti olabilir. bilgin olsun.Kızlar alerji belirtileri hangileri? salya ağızda olan salya mı, kakada mı oluyor? kakada mukus dediğiniz balgamlı kaka mı? benim bebeğimin de salyası çok, kakada da balgam çok oluyordu bir ara.
Gecmis olsun kızlar,salya ve sümüksü kakadan mi anladiniz alerji oldugunucanim kan degerinde yuksek cikmis neden deniyorsunuz?bizimki negatif ama ben pwrhiz yapinca anladim alerji yaptigini
glutensiz unda katkı yok canım gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. 2 çeşit süt alerjisi varmış biri laktoz sindiremiyormuş kakada çıkarmış birisüt proteinine ak yuvarlar saldırıyormuş mikrop gibi kabul edip savaşıyormuş vücut bizimki gibi. bazı çocuklarda ise her iki alerji aynı anda görülebiliyormuş. belki seninki de böyle ikilidir.
kan değeri yüksek evet bu kesin demek zaten gerçi bizimkiler çok küçük bazen bu kadar küçük çocuklarda kanda çıkmayabiliyormuş ama bizimki çok ilerlemiş ondan çok yüksek çıkmış dedi doktor. Neden diğer gıdalardan şüpheleniyorum özellikle glutenden biliyor musun çünkü en tehlikelisi o ve kalıcı. Şimdi oğlum düzelene kadar ne kadar az şey yersem o kadar iyi. Sonra sırayla deniycem ki oğlum en az sıkıntıyı çeksin. Yoksa başka şeylere de alerjisi varsa ben 10 ay süt diyeti yapsamda semptomlar bitmez. oğlum da o süre hep acı çekmiş olur ben şimdi çekeyimde o ağrı sancı çekmesin. ilk 3 gün sadece su içtim mesela bu yediklerimin güvenli olduğuna ikna oluncaya kadar. Ama çok şükür yüzündeki deri dökülmeleri azaldı baya.
sag ol canim.gaz sancisi oluyor bizde.aglama huzursuzlikta var.memeyi cekistirmeGecmis olsun kızlar,salya ve sümüksü kakadan mi anladiniz alerji oldugunu
peki bebekte bi rahatsizlik oluyormu huzursuzluk ağlama falan.