2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
bende patatesi cok tuketiyordum.ama bayanin biri yazmis patatesle cevizi birakinca bebegin kusmasi gecmis.en buyuk korkumda tahil alerjisi.ne yiyecegimide sasirdim.bakliyat hic yemiyormysun?
burde ekmegi nasil yaptin canim?
bende halk ekmekten glutensiz ekmek almayi dusunuyordum ama kimi findik var icinde diyor.sut olsun diye ne yapicagimi sasurdim.birde dikkat et ilaclarda da laktoz oluyor.decavit gibi

Allah yardımcıniz olsun canım

evet sadece o yazdıklarımı yiyorum. glutensiz ekmeği yapmak lazım belli mi olur süt falan girer hazır olanda yada aynı hattan geçse aynı kalıpta pişse bile zararı var bebeklerimize. vereyim tarifini

4 su bardağı glutensiz un (carrefour'da sinangil yarım kilosu 4 tl birde ege marka var 1 kgsi 12,5)
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı içme suyu
1 paket instant maya (ben yuvanın mayasını kullandım hani şu kabartma tozu gibi küçük paketlerdekilerden)

Önce un, tuz, mayayı kapta harmanlıyoruz
Sonra suyunu ve yağını ekleyip önce kaşıkla birbirine yediriyoruz sonra mikserle pütür kalmayana dek çırpıyoruz oldukça cıvık bir hamur oluyor. kek kalıbını zeytin yağı ile yağlayıp mayalanmasını beklemeden hemen kalıba aktarıyoruz hamuru sonra hava almayacak şekilde streçfilm ile sarıyoruz kalıbı sıcak bir yerde 2 katı olana dek mayalanmaya bırakıyoruz. benim evim en fazla 23 derece olduğundan ben kaloriferin önüne koyuyorum kalıbı.

fırını önceden 200 dereceye getiriyoruz. içine ısıya dayanıklı bir kasede su koymuş olmalısın ama önceden 30-40dk arasında fırına veriyoruz. mis gibi yumuşacık ekmeğimiz oluyor. ben gluteni güvenli gıda listesine alırsam artık normal ekmeğimi de böyle yapıcam çok beğendik eşimle.

o ilaç mevzusunu biliyorum bir c vtamini çinko e vitamini takviyem var şuan üzerinde gluten ve laktoz içermez yazıyor. bulabilirsem birde d vitaminli kalsiyum almak istiyorum geçen eczanede anlattım dedimi eve geldim güvenip açtım tam bardağa attım bir baktım laktoz içeriyor döktüm bir yudum bile almadan. kalsiyum ne kullanıyorsun?

dirim bu tarifle 650-750 gr kadar ekmeğin olacak. birde aklında olsun ceviz badem fındık bunlar alerjenliği yüksek gıdalar konyrolü sağladıktan sonra deneyerek tüket derim. ben oğlum diyetle sağlığını düzelttikten sonra her gıdayı sırayşa diyetime ekleyip 1 hafta bekliycem yeni gıda için.

Birde özellikle inek sütü alerjisi olan cocuklarda alerjik astım olma riski 5 kat fazlaymış doktor bize bunun için damla verdi önlem olarak. normalde ilacın kullanımı kilo başına 1 damla ve bu dozu sabah akşam alınırken biz tedbir amaçlı sadece akşamları 3 damla alıyoruz

canim eline saglik.esim icine bakmadan ekmegini almis ama icinde margarin var.unu alip yapayim.cok guzel gorunuyor.canim sadece emziriyormusun sende?ben bu kadarcik seyi yesem sutum olmaz ki
moralim sifir.canim ben o belli basli alerjikleri hic yemiyorum zaten.dun mesela bulgur pilavi ve otlu bir yrmek yedim tum gun.burde zeytin ve mayakoy un organik tam arpa,bugday ekmegi var.yine salyadan kurtulamadim.tahila mi alerjiosi var anlamadim.moralim sifir

canim osteocare kalsiyum ve d vitamini hapim.ferro sanal duexonal da kullaniyprtum

bende ne yapacağımı düşünüyorum. çok şükür işin uzmanı doktordan randevu aldım artık doktor takib,ndeyiz ama zor işte

bende bulamadım. ama nelerin dokunmadığını bulmak dahakolay gibi. alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum
canim ben oraya uye olmak icin facebookum yoktu.once oraya uye oldum dun bu platforma uyelik icin basvurdum ama daha uye olamadim.
kac gunde oluyor acaba?
ben sut urunleri,yumurta tum et turleri beyaz et dahil kuruyemis hatta meyveleride cikardim ama yok yine var.oglumdada alerji var ama sonradan cikmisti.boylesi cok daha koyu

Emziriyorum ve sütüm gayet yetiyor ama bunu kendine inandırman lazım süt olayı tamamen psikolojik ben buna kanaat getirdim teşhis ilk konduğunda ben 3 gün hiç bir şey yemedim sadece su içtim. ama sütüm yetti oğluma. ki aslında çoookkk obur bir çocuktur, doymazsa ortalığı inletir. doğduktan sonra ilk bir hafta sütüm yetene kadar kullanmıştık mesela o vermek istediğim mamayı sonra gerek kalmadı. aç kalsa ağlardı kesin yani.

Bu arada sakın arpa buğday vs ekmekleri alayım deme. en azından glutenden de şüpheleniyorsan çünkü gluten içerebiliyor yada karışım un kullanılabiliyor. Zeytin alırken dikkat et açık zeytin alma, içindekiler kısmında sitrik asit(salamura zeytinlerde bulunuyor, fora marka sele zeytinde yok) diyorya o limondan elde ediliyor. turunçgillere alerjisi olabilir eğer varsa geçmez o mukus.

dirim P Patates01 kızlar birde dün 2 site buldum bunların facebook sayfaları da var bizim gibi annelere alerjiye uygun tarifler var hatta pasta tarifi bile var. hani diyordum ya oğlumun doğum günü pastası olmayacak mı diye artık olabilir. Çok mutlu oldum. Ayrıca bebeklerimize alerjiye uygun ek gıdaya başlama ve bebek tarifleri de var. Yalnız siteler ve facebook sayfaları ingilizce ama çeviri konusunda yardım gerekirse o konuda destek olabilirim. Eşim anadil seviyesinde ingilizce bilir bende de gıda üzerine mesleki ingilizce var biraz. yardımlaşarak çeviri yapıyoruz. Konu gıda ve teknikler olunca eşim yetersiz kalabiliyor ama onu ben tamamlıyorum. Yani sıkıntımız yok ben ilgimi çeken tarifleri çevirdikçe yayınlarım zaten.

Siteler şöyle:
http://livingwithcowsmilkproteinallergy.com/
http://cowsmilkproteinallergysupport.webs.com/

Birde bu gün doktora gittik kan değerimizi öğrenmeye İgE 0-0,35 referans aralığı olan inek sütü test sonucumuz 2,41 doktor çok fazla dedi. Bu testin sonucuna göre süt ürünleri denemelerine başlayacakmışız. Ama bizde tünelin sonu görünmüyor henüz.

Kızlar alerji belirtileri hangileri? salya ağızda olan salya mı, kakada mı oluyor? kakada mukus dediğiniz balgamlı kaka mı? benim bebeğimin de salyası çok, kakada da balgam çok oluyordu bir ara.

canim salamura aliyorum iyiki soyledi.dunku tam bugday ekmeklerinden sonra ve bulgur pilavindan sonra ishal oldu tekrar
agla agla care bulamiyorum.
canim glutensiz un aldircam iceriklerinde sikinti yok degil mi?alerjen madde yani.bizde yarin gayta vericez tekrar reduktan madde pozitif cikmisti.laktazim kullaniyorduk.o da fayda etmedi
canim ben onu ceviremem ki
sen kendine cevirdikcw paylasirsan sevinirim.

nur kakada salya canim.sumuksu sunen bisey.

canim kan degerinde yuksek cikmis neden deniyorsunuz?bizimki negatif ama ben pwrhiz yapinca anladim alerji yaptigini

glutensiz unda katkı yok canım gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. 2 çeşit süt alerjisi varmış biri laktoz sindiremiyormuş kakada çıkarmış birisüt proteinine ak yuvarlar saldırıyormuş mikrop gibi kabul edip savaşıyormuş vücut bizimki gibi. bazı çocuklarda ise her iki alerji aynı anda görülebiliyormuş. belki seninki de böyle ikilidir.

canim kan degerinde yuksek cikmis neden deniyorsunuz?bizimki negatif ama ben pwrhiz yapinca anladim alerji yaptigini

kan değeri yüksek evet bu kesin demek zaten gerçi bizimkiler çok küçük bazen bu kadar küçük çocuklarda kanda çıkmayabiliyormuş ama bizimki çok ilerlemiş ondan çok yüksek çıkmış dedi doktor. Neden diğer gıdalardan şüpheleniyorum özellikle glutenden biliyor musun çünkü en tehlikelisi o ve kalıcı. Şimdi oğlum düzelene kadar ne kadar az şey yersem o kadar iyi. Sonra sırayla deniycem ki oğlum en az sıkıntıyı çeksin. Yoksa başka şeylere de alerjisi varsa ben 10 ay süt diyeti yapsamda semptomlar bitmez. oğlum da o süre hep acı çekmiş olur ben şimdi çekeyimde o ağrı sancı çekmesin. ilk 3 gün sadece su içtim mesela bu yediklerimin güvenli olduğuna ikna oluncaya kadar. Ama çok şükür yüzündeki deri dökülmeleri azaldı baya.

Kızlar alerji belirtileri hangileri? salya ağızda olan salya mı, kakada mı oluyor? kakada mukus dediğiniz balgamlı kaka mı? benim bebeğimin de salyası çok, kakada da balgam çok oluyordu bir ara.
kakasının kendisi böyle sümük gibi uzuyor yapışıyor. jel kıvamda oluyor bazende. sebepsiz yere yeşil kaka yada köpüklü kakada belirti olabilir. bilgin olsun.

Gecmis olsun kızlar,salya ve sümüksü kakadan mi anladiniz alerji oldugunu
peki bebekte bi rahatsizlik oluyormu huzursuzluk ağlama falan.

canim guvenli gida demek icin kac gun beklemek lazim sence?
bende ertesi gun beliryi verdi sanki.
birde bizde dokuntu yok simdilik.kusma,ishal,salyalu kaka,hurilti,gaz sancisi.canim
bende arastirdim.laktoz intoleransi ve sut alerjisi farkli seyler.bizim ph normal cikti.alerjiye bagli laktoz cikmistir dedi doktorda.
canim peki surekli patates yemekte patatese alerji olusturmaz mi?
senin dedigin mantikli ama yapamiyorum bir turlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…