Şimdi 54 günlüğüz ama çok az pembe kan (incecik pıhtı gibi, doğumdan önce gelen nişan gibi) devam ediyor. 50. günde muayeneye gittim, her şeyin normal olduğunu, dikişlerin iyi olduğunu söyledi. Sıkıntım olup olmadığını sordu, bazen hafif sancıdığını (özellikle yüksek veya uzak bir şeyleri almak için sünerken-elimi uzatırken) söyledim, çok nadir de âdet sızısı gibi alt tarafta sancı-sızı olduğunu söyledim, eşimle dokunup konuşup ondan etkilenince rahimin kasılıp sancı yaptığını söyledim, bilemedi, bana bir cevap veremedi. Artık doktorun bilgisinden de şüphe etmeye başladım ciddi ciddi, bir daha ona gitmeyeceğim. Şu an diz üstü bilgisayarı dizime koyup yazıyorum, o bile hafif bi acı verdi dikiş yerine. Ben normalde böyleyken ilişkiye girmeyi aklımdan bile geçiremiyorum.Canım pek normal gelmedi bana bu durumun.ben de sezaryen oldum ve 53 gün oldu.hiç kasılmam ağrım kanamam yok.15 kilo bir kızım daha var,o kucağımdan inmiyor.karnımın üstünde hoplayıp zıpladığı da oluyor.onu kucağıma alıp koştuğum bile oluyor.bence hemen doktoruna kontrole gitmelisin
Şimdi 54 günlüğüz ama çok az pembe kan (incecik pıhtı gibi, doğumdan önce gelen nişan gibi) devam ediyor. 50. günde muayeneye gittim, her şeyin normal olduğunu, dikişlerin iyi olduğunu söyledi. Sıkıntım olup olmadığını sordu, bazen hafif sancıdığını (özellikle yüksek veya uzak bir şeyleri almak için sünerken-elimi uzatırken) söyledim, çok nadir de âdet sızısı gibi alt tarafta sancı-sızı olduğunu söyledim, eşimle dokunup konuşup ondan etkilenince rahimin kasılıp sancı yaptığını söyledim, bilemedi, bana bir cevap veremedi. Artık doktorun bilgisinden de şüphe etmeye başladım ciddi ciddi, bir daha ona gitmeyeceğim. Şu an diz üstü bilgisayarı dizime koyup yazıyorum, o bile hafif bi acı verdi dikiş yerine. Ben normalde böyleyken ilişkiye girmeyi aklımdan bile geçiremiyorum.Hemen doktora gitmelisin bence, dikislerinde acilma olabilir, 49 gun sonra agri vs olmuyor cunku. Gecmis olsun
Gündüz uykusu nerdeyse kalmadı (2-4 saat). Gündüz hep emsin istiyor. Emiyor bol bol da balgamlı kusuyor. Her yerimiz kusmuk (kilosu normal hatta fazla). Gündüz bebeği bırakıp iş filan yapamıyorum. Sürekli kucakta veya memede olacak. Gündüzden yemeği yapıp koyardım önceden, şimdi akşam vakti eşim gelince yapar oldum artık.Benim kizimda 2 aylik ve 2 gundur cok huysuz tam uyuttum diyorum 2 dk sonra uyaniyor surekli ayagimda salliyorum uyusun diye. Birde son gunlerde kusmaya basladi sanirim fazla emdigi icin geri cikartiyor huysuz oldugundan surekli meme istiyor. Halbuki 2 gun once her aksam 10 da uyur sabah 7 ye kadar uyanmazdi ben emzirip yatirirdim geceleri ve gunduzleride mutlaka 2 kere 1 saat 2 saat falan uyurdu ama simdi hic uyku yok. Uykusuzlukyan delirmek uzereyim. Acaba 2. Ay da normal bisemi bebeklerin bu durumlari anlamadim ki
Merhaba hanimlar nasilsiniz ben bebegimin burnu hep tikali uyurken horluyo resmen fizyolojik serum sıkıyorum otribebeyle cekiyorum pislik cikiyo ama yine ayni hirilti devam ediyor doktor burun kanallari dar olur normal dedi ama rahat bi uyku uyuyamiyor yavrum bazen de sanki nefessiz kalip irkiliyo napacagimi sasirdim var mi boyle olann
Canım emzik tutmadı mı.benim bebeğim de öyleydi,emzikle anca rahatladık.emmek onlar için reflex ve rahatlama hareketi.aç olmasalar da emmek istiyorlar.belliki seninki çok çok emip fazlasını çıkarıyor.bence emziğe alıştırGündüz uykusu nerdeyse kalmadı (2-4 saat). Gündüz hep emsin istiyor. Emiyor bol bol da balgamlı kusuyor. Her yerimiz kusmuk (kilosu normal hatta fazla). Gündüz bebeği bırakıp iş filan yapamıyorum. Sürekli kucakta veya memede olacak. Gündüzden yemeği yapıp koyardım önceden, şimdi akşam vakti eşim gelince yapar oldum artık.
Canım emzik tutmadı mı.benim bebeğim de öyleydi,emzikle anca rahatladık.emmek onlar için reflex ve rahatlama hareketi.aç olmasalar da emmek istiyorlar.belliki seninki çok çok emip fazlasını çıkarıyor.bence emziğe alıştır
Canım ilk zamanlar uykusu varken,hafif sallayarak ve elimle emziği ağzında tutarak alıştırdım.bebek hemşiremiz öyle önerdi.bazen de o açken sadece bir iki dakika sırf alışsın diye emzirmeden önce veriyordum,öyle öyle alıştı.ilk kızım üç aylıkken alışmıştı.yani sabır gerekiyor.gerekirse bir hf uğraş.eninde sonunda alışıyorlar.ve hem anne hem bebek için güzel bişey.yeğenim alışmamıştı,iki yaşına kadar yengem her gece 4-5 defa uyanıp sırf uyusun diye emziriyordu onu.çocuk kendi kendine uyumuyordu,uykusu çok bölünüyorduEmzige nasil alistirdin? Iki gundur asiri ugrasiyorum tik yok, elini, omzumu fln emiyor
Canım ilk zamanlar uykusu varken,hafif sallayarak ve elimle emziği ağzında tutarak alıştırdım.bebek hemşiremiz öyle önerdi.bazen de o açken sadece bir iki dakika sırf alışsın diye emzirmeden önce veriyordum,öyle öyle alıştı.ilk kızım üç aylıkken alışmıştı.yani sabır gerekiyor.gerekirse bir hf uğraş.eninde sonunda alışıyorlar.ve hem anne hem bebek için güzel bişey.yeğenim alışmamıştı,iki yaşına kadar yengem her gece 4-5 defa uyanıp sırf uyusun diye emziriyordu onu.çocuk kendi kendine uyumuyordu,uykusu çok bölünüyordu
Doktor ilac verirse kullanmayin derim bitkisel cozumler deneyin once sutten bebege gecip kisa surede etki ediyorcanım benimki de öyle, gece emerken hırıltılı, gündüz normal, sırtında da bi hırıltı var, bu hafta dr gideceğiz inş...
Emerken nefessiz kalıp irkilmesi oldu bi dönem 2 haftadır falan düzeldi çok şükür
Canim genisleme degil sikilasma oldu bende hamileyken cok genis oluyor rahim buyudugunden de simdi daha iyi benceNormal doğum yapan arkadaşlar. Doğum sonrası ilk ilişkinizde doğumdan dolayı bir genişleme hissettiniz mi? Ben bu durumun aile hayatımı etkilemesini istemiyorumtecrübeleriniz neler bilgilendirir misiniz?
9Gündüz uykusu nerdeyse kalmadı (2-4 saat). Gündüz hep emsin istiyor. Emiyor bol bol da balgamlı kusuyor. Her yerimiz kusmuk (kilosu normal hatta fazla). Gündüz bebeği bırakıp iş filan yapamıyorum. Sürekli kucakta veya memede olacak. Gündüzden yemeği yapıp koyardım önceden, şimdi akşam vakti eşim gelince yapar oldum artık.
Canım yurtdışındayım,burda bebek hemşiresi olsun doktorumuz olsun sakınca görmedi emziğe.inan ilk kızımda ben de o da çok rahatladık.bir yaşından sonra gece uyansa da emziğini kendi ağzına koyup tekrar dalıyordu.ama okul arkadaşım kızını uyutmak için öğle arası eve gidip göğsünde uyutup geri dönüyordu.emzik onları sakinleştirip rahatlatıyor.halen alıştırabilirsin.emziği birden ağzına koyma öğürebilir,mesela önce alt dudağına diline değdirip bekle,o kendi yalanıp emziği ağzına alır.ilk yıl damaksız kullanın deniyor.ben de damaksız kullanıyorum şu an.Ilk baslarda emzik kullansin istemiyordum, cok sacma geliyordu. O zamanlar verdigim anda aliyordi cork cork emiyordu keske devam etseydim. Hangi emzigi kullaniyorsun canim? Bir de yeni emzik alip deniyim
Canim ayni sikintiyi 15gun cektik. Buhar makinasi serum fizyolojik surup care olmadi. Balgam sokturucu bitkisel kur uyguladim kendime sutten gectip temizledi bogazini sukur. Yarim Tatlim kasigi zencefil nane bi tutam ihlamur adacayi bir bardaga demleyip ictim. Sabahlari ac karnina bal tarcin yedim iki gunde etkisini gosterditavsiye ederim.Benim kizimda da bi kac gundur hirilti ve balgam var. Cok ses cikiyo ve kizimi uyutmuyo. Bugun doktora gittik fizyolojik serum verdi iki kere siktik ama hala gecmedi. O cikan hitilti beni mafediyo ne zaman gecicek bilmiyorum. Zor uyuyo yavrum
Canim ayni sikintiyi 15gun cektik. Buhar makinasi serum fizyolojik surup care olmadi. Balgam sokturucu bitkisel kur uyguladim kendime sutten gectip temizledi bogazini sukur. Yarim Tatlim kasigi zencefil nane bi tutam ihlamur adacayi bir bardaga demleyip ictim. Sabahlari ac karnina bal tarcin yedim iki gunde etkisini gosterditavsiye ederim.
Oğlumun fitil kullanmadan kakasini yapamiyor iki uç günde bir mecbur fitil kullaniyorum ne yapmami onerirsiniz çok zorlaniyo içim aciyooo
Bende hem mama hem anne sütü veriyorum zeytin yaginida denedik cay kasiyila verdik ama ise yaramiyor fitil bitek ise yariyor ama kimisinde bu kadar sik kullanma fitili dio ama başka cagrem yok napicami bilemiormAyni sorun bizde de var 6 gun yapmadigi oldu hatta fitille bile yapmadi.Biz anne sutu ve mama kullandigimiz icin. Mamanin icine gunde bir kere zeytinyagi koymami soyledi. Emziriyosan kasikla verebilirsin.
Bence deneme daha. Ben denedim kanamam arttıBizimde ayin 17sinde 2ay oluyor ve yeni yeni duzeliyor dikis agrilarim ve hala iliski olmadi dun deneme oldu ama o kadar cok agrim olduki devam etmedim psikolojim bozuldu ya
Bırak onu benim dikişlerim sanırım zedelebdi. Daha denemicem kanamam arttı anlamıom ne zamn iilescem. 2 ay olduNormal doğum yapan arkadaşlar. Doğum sonrası ilk ilişkinizde doğumdan dolayı bir genişleme hissettiniz mi? Ben bu durumun aile hayatımı etkilemesini istemiyorumtecrübeleriniz neler bilgilendirir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?