• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım gündüz 3-4 saat uyuyor iki gündür gece de 5 saat annem sen de öyleydin diyor dogdugundan beri uykuyu zaten seviyor da bu kadar uyuyunca da tedirgin oldum sizin durum da zormuş canim allah kolaylık versin

Benim de bazi gunler cok uyuyor bazi gunler az uyuyor karisik. 2 saatte bir kaldirmaya gerek yok ki emzirmek icin artik buyumus, kendi istediginde emziriyorum ben doktor tavsiyesiyle

Degistire degistire sagiyorum canim. Sag bitti saniyorum, sola geciyorum, sonra saga geciyorum baktim bitmemis.bole dvam ediyorum. Bosalmiyor olabilir bence de. Sen de bu yontemi mi yapiyorsun

Bn de oyle yapiyorum ama bi yerden sonra damla damla geliyo sikilip birakiyorum.. En fazla ikisinden 80cc geliyo 3 saatte:cry: bi 110-120yi gorsem cok rahatlicam.. artmasi icin bisi yaptiniz mi:KK34:

Bn de oyle yapiyorum ama bi yerden sonra damla damla geliyo sikilip birakiyorum.. En fazla ikisinden 80cc geliyo 3 saatte:cry: bi 110-120yi gorsem cok rahatlicam.. artmasi icin bisi yaptiniz mi:KK34:

Hep sagip mi veriyorsun? Ben devamli sagmiyorum, ihtiyac oldugunda, bi yere gideceksem fln. 3 sabahtir da depo icin sagiyorum. Gece doldugu icin sabah 6-7 arasi sagdim, 200-125 ve 225 cikti. Bir de o saatlerde denesen.
Ben ozel bisi yapmiyorum, zaten benim de cok degil :( kimyon ve rezene iciyorum gaz icin. Aksam yemeklerinde de tarhana corbasi, tavuk ya da kofte, bulgur ya da pirinc pilavi, yesil sogan, maydonoz yemeye calisiyorum
Arkadaslar kuru duttan bahsediyorlardi, onu denicem.

Bebeginin kilo alimi nasil?

Bu arada bence sutumuz makinanin cektiginden fazla, ise baslayinca baska makina alcam ben, simdilik butcem yok:KK12:

Hep sagip mi veriyorsun? Ben devamli sagmiyorum, ihtiyac oldugunda, bi yere gideceksem fln. 3 sabahtir da depo icin sagiyorum. Gece doldugu icin sabah 6-7 arasi sagdim, 200-125 ve 225 cikti. Bir de o saatlerde denesen.
Ben ozel bisi yapmiyorum, zaten benim de cok degil :KK43: kimyon ve rezene iciyorum gaz icin. Aksam yemeklerinde de tarhana corbasi, tavuk ya da kofte, bulgur ya da pirinc pilavi, yesil sogan, maydonoz yemeye calisiyorum
Arkadaslar kuru duttan bahsediyorlardi, onu denicem.

Bebeginin kilo alimi nasil?

Hem emzirip hem mama veriyorum ama mamayi birakmaya calisiyorum. O yuzden Tomris'in emzirme notlarinda bahsettigi pompa kampiyla sutumu arttirmaya calisiyorum.. Oglusum gece 2.30-3ten sonra nerdeyse saat basi kalkip emiyo o yuzden gece ne kadar oluyo bilmiyorum:KK64: yesil sogan gaz yapmaz mi?

Ilk ay 900g almisti:KK49:

Kızlar aranızda spiral taktıral var mı?? Taktıranlar memnun musunuz spiralden ?

Ben taktırmıştım ilk doğumumdan sonra ama çok yığın adet kanamalarım oldu başa çıkamadım

Kizlar bebegim kirk günlük oldu gece uykulari uzadi bu ara 3-4 saate kadar. Zorla uyandirip yediriyorum ama bazen kalkmiyor normal mi?
Benim oğlumda geceleri artık 3-4 saat uyuyor. Gündüzleri pek uyumuyor. Ben de endişeleniyordum. Ama kilo alımı çok iyi olunca rahatladım. 4 saati geçmemesine dikkat ediyorum sadece.

Benim oğlumda geceleri artık 3-4 saat uyuyor. Gündüzleri pek uyumuyor. Ben de endişeleniyordum. Ama kilo alımı çok iyi olunca rahatladım. 4 saati geçmemesine dikkat ediyorum sadece.
Galiba artik uyku duzeni değişiyor e malum büyüdüler ama ben alismisim tabi iki saatte bir durtulmeye :) e ilk bebis olunca acemilik oluyor tabi onun etkisi de var :)

Kızlar aranızda spiral taktıral var mı?? Taktıranlar memnun musunuz spiralden ?

Bende taktirmayi dusunuyorum. Diger yontemlere gore en aklima yatan spiral geliyor. Kanamayi artirma durumu kisiden kisiye gore degisir. Denemek lazim.. Bi sikinti gorursem cikarttirirm diye dusunuyorum.

Kizlar bebeginin kolik oldugunu dusunen var mi aranizda? Benim kizim gece olunca basliyor aglamaya :( bazen sesi falan kisiliyor aglamaktan cok uzuluyorum. Insan cok tedirgin oluyor. Bazi damlalar kullaniyoruz ama cok bi faydasini goremedik. Birde o kadar cok ikiniyo ki o kadar ikinmaya tik yok ama kabiz degil ne yapacagimizi sasirdik

Kizlar bebeginin kolik oldugunu dusunen var mi aranizda? Benim kizim gece olunca basliyor aglamaya :KK43: bazen sesi falan kisiliyor aglamaktan cok uzuluyorum. Insan cok tedirgin oluyor. Bazi damlalar kullaniyoruz ama cok bi faydasini goremedik. Birde o kadar cok ikiniyo ki o kadar ikinmaya tik yok ama kabiz degil ne yapacagimizi sasirdik
Benim oglum suan4 yasinda agir kologi vardi 1 sene gece gunduz bagirdi 1 yasindan sonra azaldi. Simdi kkizim sadece geceleri bagiriyor aksamuzrri 6 gibi basliyor sabah 6 ya kadar. Kolik tedavisi olmayan birsey hafifletmek icin bebegin sarilip sicak tutulmasi yataginin sallanir olmasi karin masaji yapilmasi annenin gazli yiyeceklerden kacinmasi gerekiyor ama ne yaparsan yap maalesef hicbir ilacla gecmiyor:( Bu farkli olur diye 4 yil sonra cesaretlendim ama bunda da cekiyorum Allahin gucune gitmesin ama soyle uyuyan bir bebek doguramadim gitti. Yedigim herseyle kimyon yiyorum bir nebze rahatliyor rezene iciyorum bio gaz ilaci kullaniyorum ama tutundu mu tutunuyoe. Bebek bu surecte yipranmiyor sadece anne ve baba yipraniyor merak etme ona hicbirsey olmutor benim de kizimin sesi kisik suan bagirmaktan. Bu gunler de gececek ne yapalim gulucukler sacnaya basladilar bile

birak uyusun canim ya derdi olsa ağlar. benim oglum da 52 gunluk ve 15 dk kendi uyumuyo hep salliyoruz ya da memede.inan wcye bile gidemiyorum annemle bakiyoruz yoksa inan başimi kasiyamam o derece vahim halimiz :/ kizim da böyleydi bizim genlerde sorun herhalde. aglayasim var yaaaa
Bizim genlerde de var ayni sorun:) ikincide kesin karar verdm

Bizim genlerde de var ayni sorun:) ikincide kesin karar verdm
ay senin de mi ayni. sevinmedim desem yalan :-P herkes 3 5 saat uyuyo dedikçe ben inanamiyorum. 3 tane istiyodum ama bu da 15 dk kendi uyumayinca vazgecmek uzereyim :D sabah namazini bile kilarken esim salliyo sonra ben aliyorum hep bu haldeyiz şaka gibi ya :/

merhaba kizlarr benim bebisim kizim iki gundur cok cok az emiyor emmek istemiyor memeyle savaşıyor.icmeyince kasikla veriyoruz onuda agzindan cikariyor 55.günümüz bugun.neden acaba ? gazini cikariyorm cok gazli ama huzurluykende emmiyor istahi niye yokki sizde de öyle oluyor mu??

Can'ım biz 3 ayı bitirdik şükür. Yaklaşık 2 haftadır falan geceleri 4-5 saat uyuyor. 3 . Ay kontrolünde doktora sordum, uzun mu oluyor uyuması ? Diye. Yok Can'ım daha ne istiyorsun , bırak uyusun, zaten acıkınca uyanır o , dedi.

ay senin de mi ayni. sevinmedim desem yalan :p herkes 3 5 saat uyuyo dedikçe ben inanamiyorum. 3 tane istiyodum ama bu da 15 dk kendi uyumayinca vazgecmek uzereyim :KK70: sabah namazini bile kilarken esim salliyo sonra ben aliyorum hep bu haldeyiz şaka gibi ya :/
Ben aynııı bızı terbıye ettiler

Aranızda emzik kullanan var mı kızlar bnm bebiş çok huysuz hep emmek istiyor uyanık olduğu her zaman ağlıyor susması için ya uyumalı ya emeli diğer zamanlarda hep ağlıyor çocuk uyanacak da durduramayacağını diye korkuyorum artık emzik alsa belki ağlamaz

Aranızda emzik kullanan var mı kızlar bnm bebiş çok huysuz hep emmek istiyor uyanık olduğu her zaman ağlıyor susması için ya uyumalı ya emeli diğer zamanlarda hep ağlıyor çocuk uyanacak da durduramayacağını diye korkuyorum artık emzik alsa belki ağlamaz
Canım geç bile kalmissin ver emzigi ben ilk gün verdim kurtarıcı inan gazi olunca mememi cekistiriyor kivraniyor memeyi çıkartıp emzik veriyorum

Back