• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Tecrubeli anneler bana yardimci olursaniz sevinirim gobek bagimiz henuz dusmedi 8gunluk oglum. pansuman yapmadik
Yapmamiz gerekiyormu bilmiyorum doktorda birsey soylemedi sizler dogum sonrasi nasil bakim yaptiniz
Eczanelerde bebek gobek bakim seti var sprey seklinde sikiliyor gunde 3 kez beb o sekilde yaptim gobegi dustu hala devam ediyorum bir kac gun daha kullanacagim

Tecrubeli anneler bana yardimci olursaniz sevinirim gobek bagimiz henuz dusmedi 8gunluk oglum. pansuman yapmadik
Yapmamiz gerekiyormu bilmiyorum doktorda birsey soylemedi sizler dogum sonrasi nasil bakim yaptiniz
Ben hicbirsey kullanmadım 8 gunde dustu gobegimiz

Pansuman değilde dr bana babusol adlı ilac yazmisti.sabah akşam onu sıkıyordum gobegine o kadar.5.gunde dusmustu gobegi.
size ilac verilmedi mi?

Canım bende seninle aynı durumdayım... Bende tecrübeli annelere bunu sorcaktm..
Sezeryanla doğum yaptım benim bebiş de 2 haftalık oldu gece gündüz uyutmuyor...dewamlı emme gereği duyuyor..sütüm yetersiz dedik mama werdik derken zehirli ishal oldum daha iyileşemeden bebişimle bütünleşemeden..ilaç aldığımdan 5 gün emmedi mamaya dewam ve dewamlı emme refleksi gerek duyduğundan anne memesiyle uyumlu meme de aldk ama nafile... Dewam ettim anne sütüne azalmıştı tektar sütüm şimdi arttı sanırım ama halaaaa ağlıo... Gazı mı war diyorum yok altımı pis yine ağlıo...elimde uyuyo hop beşikte ağlıo sağı solu arıoki meme war mı mama veriom anca duruo bazen...gerçekten kafayı yiyecem onu mutlu edemiyorum diye ağladım kaç gece ama zayıf düşmekten korkuyorum...
Eğer tecbüreli anneler yardımcı olursa bizim gibi yeni annelere sewinirim... Allah yawrularımızın güzel günlerini görmeyi nasip etsin ve bu günler emek dolu hatıralar olarak kalsın inşallah...iyi bayramlar...
Cnm esin gidip birkaç çeşit uyduruk bile olsa emzik alsın. Her bebek en kalitelisini sevecek diye Düşünme, bakkal emziğini bile tutan oluyor, yuvarlak Uç, damla Uç birkaç model Alıp birkaç gün tut. Bazı bebeklerin emme refleksi çok kuvvetli oluyor ve yeni Doğdu, korku ve endişeyi emerek rahatlıyorlar. Bahsettiğin sendromlar daha cok sezeryanlı bebeklerde oluyor, aniden Dünya'ya gelmeleri şok etkisi yaratıyormuş, eğer doğar dogmazda anne kucağına verilip rahatlaması sağlanmadan temizlenmeye gönderilirse bi Endişe korku kalıyormuş, sonradan çok araştırdım , koklamama bile izin vermeden aldılar götürdüler , 5 saat küvezde yalnız kaldı ben ona bağlıyorum bizimkinin hallerini. Emzik Şart cnm, Benim salak kocam ve kayınvalidem emzik sevmediklerinden tutturduğum emziği vazgeçirmek zorunda kaldım ama benim bebek inan seninkinden iyidir eminim, her gece gögsÜmden çekmeden 4 saat emerdi, çektiğim an kıyamet kopardı yatağa koymak ne mümkün. 2 senedir uyku nedir bilmiyorum sonra çok pişman oldular emzikten vazgecirdikkerine ama iş işten geçmişti , olan anneye oluyor. Şimdi kısmetse 4 gün sonra yine doğum olacak, ilk gördüğüm an Ağzına hastanede takıcaM walla.
Sende Sak'ın ağlayıp moralini bozma, her anne Herşeyin en güzelini yapmaya Çalışır , onun sınavı yeni başladı annesi, bol bol ayetel Kürsü oku hem sen sen o biraz rahatlasın.

Doguma bir günüm kaldi ama hala sanci yok.dr gecen hafta 2cm aciklik ve yumusama var demisti.gebelik sekerim var son iki hafta,üç gunde bir nstye girdim ve muayene oldum.hersey cok iyi cok sukur.bebegin kilosuda yerinde suyuda iyi.
sancim gelmezse pazartesi sabahi suni sanci verilecek.dr gebelik sekerin olmasaydi 41.haftaya kadar bekletirim,ama seker oldugu icin 40.haftada dogurtulmasi gerek dedi.kızımı 39+4de dogurmustum.
oglum gec geliyor.
insaallah pazartesiye kendi sancimla giderim.ikinci dogumlar daha hızlı ve kolay oluyor dedi.
Hepimiz cok beklemeden bir an evvel doguralim insaallah.

Son düzenleme:
Kizlar merhaba, Rabb'imin hukmuyle bebegim bize uc hafta oncesinden surpriz yaparak 37.haftanin son gunu dunyaya geldi. Epidural normal dogum oldu. Eger epidural sansiniz varsa mutlaka yapin bu sekilde 7tane bile dogum yapabilecegimi anladim. Ve normal doguma sicak bakin o ilk kucaginiza verdikleri andaki sicaklik paha bicilemez. Merak eden olursa hikayemi paylasirim seve seve. Lutfen dualarinizda kizimla beni de unutmayin. Sevgiler .
Canım,gözün aydın, izindeydim,şimdi gördüm. Allah analı babalı büyütsün.Sağlıklı,uzun,mutlu bir ömrü geçirmesini ve hayırlı bir evlat olmasını diliyorum.

Canım günlük spreyi var ben onu sıkıyorum günde bir kere benim ki 5 günlük 10 güne düşer diye düşünüyorum sen herhangi birşey kullanmıyor musun ?

Canım ben doğumdan sonra göbeğine herhangi bir şey kullanmadım. 5 . Gun düştü göbeği. Bu arada göbeği düşene kadar banyo yaptırmadık biz.

Bu konudaki yeni kabul kuru bakımmış canım bizde yapmadık hiç bişey ama su değmeyecek dedi doktor. İlk banyosu gönek düştükten 24 saat sonra. Bi kere oğlum çişini yapmıştı doktor o zaman tek seferlik bir sprey sıktı o kadar

Bu konudaki yeni kabul kuru bakımmış canım bizde yapmadık hiç bişey ama su değmeyecek dedi doktor. İlk banyosu gönek düştükten 24 saat sonra. Bi kere oğlum çişini yapmıştı doktor o zaman tek seferlik bir sprey sıktı o kadar

Canim depresyondayim demistim nasil oldun?

Ben ilk gunden beri banyo yaptiriyorum gobegi 4. gun dustu. Bakim spreyi sikiyorum hala. Bir diger konu da su verilmesi doktorlar ne kadar itiraz etse de her gun iki uc cay kasigi su iciriyorum. Bu da doktorlarin surekli fikir degistirdigi goreceli birsey.

Gözünaydın cnm, Allah analı babalı büyütsün, detayları yazman biraz zaman alabilir, ben 20 gündür yazamadım :KK66:

Tam dün gece hastanede yazıyordum sonuna çok yaklaşmıştım şarj bitti hepsi gitti malesef artık 2.ye ne zaman toparlanıyor fırsat bulabilirim bilmiyorum :D

Back