2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

mrb denk geldim paylaşımınıza yazmadan geçemedim..
bence her şeyi akışına bırakın. sancıyla dönebilen çok bebek var. dönmezse zaten sezaryen hep var olan bir doğum şekli.. bırakın bebeğiniz karar versin gelmeye. ilk doğumunuza sahip çıkın. sezaryenden sonra normal doğum şansınız gene var ama bunu yapan doktoru bulmak zor ve maliyetli..

hem doğum kendiliğinden başlarsa o bilinç hemen oluşur sizde hormonlar salgılanır, bebk dünyaya gittiğinin bilincinde olur, sütünüz güzel gelir..

doktorunuzla konuşun ve doğumun sezaryen bile olsa kendiliğinden başlamasını beklediğinizi söyleyin..

hayırlı doğumlar..

Canim bebis masallah tombik simdi bu saatden sonra donermk bilemiyorum ama bole makat pozisyonunda normal dogum istememelisin cunki Allah korusun bircok riskler var hem bebek adina hem senin kilosundan dolayida kolay bi dogum olmaz zaten.gelelim sezeryana inan korkudan can cekisiyorum ben normal dogum kendim dusunmuyorum ozel sebeplerden dolayi saglikla ilgili.sezeryanima doktor simdilik senin gibi ayin 10u diyo.Allahin iznile insallah kolay dogumlar nasibimiz olur

Gunaydin kizlar feci bir bel agrisiyla uyandim dusa girdim sicak su sakinlestirdi ama simdi sol belime igne batip cikiomus gibi git gide siddetleniyor. Dakikayida nasil tutcagimi anlamadim yanlis alarmmi acaba bilen?

Hayorlinolsun sağlıkla analai babalı buyurun inşallah bende yarın alacağım pitirciklarimi kucağıma inşallah acayip jeyecanliyim

Aynı durumdaysak beni anlayan biri var aynı sıkıntıları yaşıyoruz demek...gerçekten daha ilk tecrübede çok zor ters bebek nefes almam zorlaşıyor hareketlerim kısıtlı ve bebiş de kilosuylada iyice zorluyor...ameliyat olmayı bırak tek dikiş bile atılmadı bana ve bu pskoloji de zorluyor beni... Acaba akışına bıraksam ne olur diyorum , tabi bunu kestiremiyorum...sen istekli olarak sezeryan demişssin pskolojik olarak da doktorun da uyarmış ama bugün doktorla konuştuğumda bakalım o ne diyecek...
İnşallah hepimiz sağlıcakla alalım elimize bebişlerimizi canım çok teşekkürler...bol şanslar sana da

Günaydın arkadaslar bu yalancı sancılar nasıl oluyor dün aksam 2 saat arayla 2 Defa girdi ama böyle sanki gaz sıkışması gibiydi öyle mi oluyor acaba

Çok tebrik ederim Allah meleğinize uzun ömürler versin darısı başımıza inşallah dua et arkadaşım

Kizlar bugun asagiya dogru vajinadami desem genital bolgemi klitoral bolge mi desem anlamadim tam olarak nerde baski oldugunu ama igne batar gibi baski oluyo gozum korkduuu sizdede oluyo mu

Benim bu aralar çok sık oluyor özellikle yürüyüşte . Dün doktoruma söyledim aferin bastırsın alıştırma yapıyor dedi

Ewet arkadaşım aynı düşünüyoruz ama benim sıkıntım o sırada dönmezse ikimizde stres olcaz bebişle ve bi terslik çıkar mı acaba ??? İşte bunu bilmemek korkutuyor...bebişde kilolo maşallah zorlanır mıyım ilk doğum ve doktor muayene etmedi çatıma bakmadı...doğuma bırakmıştım ben istememiştim ama bizim köftehor dönmedi işte...anlıycan doğumdan korkuyordum şimdi bu belirsizlikler beni iyice korkutuyor :-( umarım hepimizin gönlüne göre verir mevla canım teşekkür ederim cevabına bakalım bugün neye karar verirsek hayırlısı artık...

Günaydın arkadaslar bu yalancı sancılar nasıl oluyor dün aksam 2 saat arayla 2 Defa girdi ama böyle sanki gaz sıkışması gibiydi öyle mi oluyor acaba

Gaz sıkışması gibi yaşıyorum canım belden başlıyor genelde sonra da tuvalete çıkıyorum ishallik var biraz ama günde 1 maksimum 2 sefer . Kızlar doğum belirtisi diyor ama az benimkisi sanmıyorum daha

Merhabalar sizler tecrubelisiniz o yzuden bilgilerinize ihtiyacim var soyleki ben yeni basladim bebek tedavisine yumurtalarim erken yaslanmaya girmis doktorlar tup bebk dediler ancak ozel doktora gittim bi kere asilama deneyelim dedi ve hergun 3 doz menopur kullanmaya basladim 10 gun sonrasinda ise doktorum 4 tane yumurtamin ve 18 mm ya ulastigini soyledi ve asilama yapmayalim sen catlatma igneni ol ve esinle gun asiri iliskiye gir bu sekilde sansin daha fazla gorunuyo dedi bende tamam dedim 24 agustosda catlatma ignesini oldum ve hergun crinone jel kullaniyorum normal adet tarihim 12 eylul zaman yaklasiyo kasiklarim agriyo belim agriyo goguslerim sis ve cok aciyo jelin yan etkilerini oldugunu dusunuyorum ama yinede bilmiyorum pazartesi test yapasim var sizce asilama olsaydi daha mi iyi olurdu

doğum sakinlği sever teslimiyeti sever.. doğada bak canlılara mesela kediler karanlığa gidip kendi kendine doğum yaparlar..

işte en güzeli bu müdahalesiz doğum.. sen elinden geleni yap gerisi Allah a emanet..
çatı darlığı muayenesi kadar saçma bir şey yok.. eskiden annelerimiz evlerde doğuruyormuş.. o bölge esnektir. doğumda açılmaya başlar. doktor doğumda karar verir. şayet olmuyorsa ki bu çok azdır sezaryene karar verir. zira ameliyattır sezaryen. önceden karar verip yapılması doğru değil.. doğumdan sonrası çok önemli işte. insanın özgürce ayağa kalkması bebişle birlikte o doğumhaneden ayakta ayrılması paha biçilemez..

bebek strese girmez emin ol kendi istediği zaman gelirse.. işte suni sancı gibi dışarıdan müdahale olunca kuzular zamansız olduğu için stres oluyorlar..

sizde bol bol dua edin, bebeğinize yaptığınız hazırlıklara bakın, bebeğinizin geldiği zamanı düşünün stres falan kalmaz.

inş bir avazda sağlıkla kucağınıza alırsınız minnoşu..

Gaz sıkışması gibi yaşıyorum canım belden başlıyor genelde sonra da tuvalete çıkıyorum ishallik var biraz ama günde 1 maksimum 2 sefer . Kızlar doğum belirtisi diyor ama az benimkisi sanmıyorum daha
Benim bir tanesi sol kasığıma doğru vurdu baya etkiliydi ama yavaş yavaş geçti korktum açıkcası tam zamanında gelmesini istiyorum

Bak korku yönünde de senle aynıyız sünnetden kaçan çocuklar gibi kaçacam da bu koca göbekle saklansam nereye kadar şaka bi tarafa sezeryan demek amaliyat demek ve tek dikişim bile yok...ama normal doğumdan da korkuyorum doğal olanını deneyim diyordum bu şartlarda mümkün mü bu gün tekrar konuşcam doktorla bakalım...yani korkunun ecele faydası yok o bebek çıkacak ordan ya öyle ya öyle de umarım hepimizin yawrusu da sağlıkla ve bizlerde güçlü bi şekilde üstesinden geliriz Bakalım bugün karar vercez hayırlısı canım... Bu arada dip not vereyim aynı durumdayz sanırm bu yönde , beni en çok rahatlatan hayal kurmak..kuzumla koklaştığım anları düşünüyorum...herşey onunla güzel olcak diye düşünüyorum sende öyle yap canm

İnşallah amiiinn hepimiz sağ sağlim deniycem doktorumla bugün konuşcam bakalım hayırlısı arkadaşım çok saol

Canim Hadi gozun aydin. Dogum detaylarini bekliyoruz. Normal dogum isteyenlere motivasyon Lazim
Herkese çok teşekkür ederim.gece çektiğim sancılar hatırı sayılır di ama çok dayanilmiyacak kadar değildi tuvalet ihtiyaci hissiyle gece defalarca tuvalete girip surekli uyumadan yurudum.Hatta sabah gitmiycektim bile hastaneye belki geri gönderirler diye sabah nişan geldi.Ama sanki sancıların arası açılmıştı.hatta nisan yeni geldi Beklesem mi derken bebeğe bişey olur mu endişesiyle hastaneye gittim.Ve daha önce yazdığım gbi sancılanmadan bir kaç saat önce doktor daydim gelmeye niyeti yok dedi.sonra neyse sabah gittik ebe muayenede rahim çok iyi yumuşamış açıklık da 4 cm dedi epidural e gerek olmayabilir dedi olmadı da sonra orda nst ye bağladılar sancıların arası biraz açıldı.Aciklik 6cm olunca suyu patlatti doktor gelip.Açıklık olduğu için biraz suni sancı verdiler o ara sanırım bi serum bağladılar sancılar çoğaldı ve sıklaşti en zoru o 1-1.5 saatti.onun dışında öyle dayanilmiyacak bi ağrı olmadı o şiddetli ağrılar geldiğinde de en güzeli yürümek daha da artıyor sancı ama bebek kafası bası uyguladığı için açılma hızlanıyor. Bu arda doktorun benden hiç ümidi yoktu normal doğum için yapabilcenmi diyip duruyodu önceki haftalarda muayene lerde. Daha önce doğum yapmadım ama düşündüğüm kafamda büyüttügum kadar zor değildi doğum ve hep kafamda canlandırdığım gbi soğuk değildi doğum hane muayene odası gibiydi bide herkes sakin sakin olunca insan ne kadar doğal diye düşünüyor bir ameliyat havası olmadığı için ve o bebeği görünce şükredip aglmaktan başka bişey düşünmüyor insan o acı da orada kalıyor. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum hemde epidural siz.o alttaki kesi yi duymuyosunuz bile.Ve doğumu yaklaşanlara taze hurma yi şiddetle tavsiye ediyorum çünkü rahmin o kadar yumusamasi doktoru bile şaşırttı.Bide benim çatı da üst kemik basikti kafa atlamayabilir diyordu doktor .çok şükür normal doğum oldu.Ve ben o fatma ana eli otunu aldım sancılar başlayınca annem dualar okudu sabaha karşı suya koyduk onun da bi manevi gücü olduğuna inandım daha çok çünkü doktorda çok güzel bir doğum olduğunu söyledi kolay dedi.Ben ilk tecrübe olduğu için kolay mı zor mu kıyaslama yapamadım tabi ama korktuğum kadar değilmiş. Umarım bekleyen herkesi benimkinden daha daha kolay doğum larla meleklerine kavuştursun Rabbim.

Allah bağışlasın kuzunu canım, sana da çok çok geçmiş olsun.. İnşaAllah mutlu, huzurlu, sağlıklı bir bebek olur..

2 saatlik uykuyla herkese günaydın kızlar Sabah 6'dan beri sancılarım var. 5,6 veya 7 dk aralıklarla oluyor. İşin garip tarafı oğluşum da kasılmalardan rahatsız oluyor herhalde sürekli oynuyor garibim Bu kadar uzun sürmemişti hiç bu yalancı kandırıkçı sancılar.. Şimdi de bilemiyorum gerçek mi yalan mı Ama şu var ki 2 gündür süren yalancı sancılardan biraz daha şiddetlendi ve bacağıma doğru geliyor hafiften sancı başlayınca. Sanki bir tık daha yaklaştık.. Artık bunlar da fiyasko olursa bu da mı gol değil ulen diyeceğim

Canım mrb Allah analı babalı büyütsün beni hatırladınmı bilmiyorum.dikişin sezeryandamı alındı sonrasında ağrı sızın oldumu bunu soraym dedim merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…