- 9 Ocak 2012
- 15.060
- 28.949
- 798
Günaydın hanımlar... Bayadır giremiyordum ama dewamlı takipteyim...doğum yapanlara sağlık ve hayırlar diliyorum, benim gibi bebişini bekleyenlere de sabır ve sonunda mutluluklar sıhatler versin Rabbim...
Konuma gelecek olursak biraz endişeliyim Bebeğimizin sağlığı iyi gelişimi 2 hafta önde hatta şükür...kilosu 3700 geçen hafta...yalnız sıkıntımız bebiş makat tarafında yani tershemde bi tarafta yani sağ tarafta c pozisyonunda ve bu durum baştan bu tarafa böyle...hep bu pozisyon ve bu yönde bebeğin artık dönmesi kilo bakımından da zor, dogum anında döner mi döner belki ama zorlanabilirsin diyo doktorum :-( geçen hafta sezeryana gün verdi karar ver dedi ayın 10u dedik ama bugün bir hafta da bekleyelim tam haftasında doğsun hatta eziyet olacak ama doğumun gelmesini bekleyelim diyeceğm fakat bu eziyet sonrası bebek ve ben cok stres olcaz dönmezse de çok yorulcaz...
Bugün doktora ne diyeceğimi bende kestiremiyorum...ilk doğumum ve bebeğim iyice ağırlık yapmaya başladı...yürüyemiyorum resmen çok da zorlanıyorum yatakta bile uyuyamıyorum dönerken etim kesilio eşimde kendine işkence yapıosun bebiş büyüdü gelişti gir sezeryana diyo kızıo aslında kaçacak bi yer bulsam kaçacam korkuyorum zaten iyice arada kaldım ve aslında sezeryandan da normal doğumdan da korkuyorum ama çıkacak bi şekilde ama doğal ve zamanında istiyorum
Aranızda benim durumumu yaşayan ya da önerisi olan varsa fikirleriniz benim için çok önemli
mrb denk geldim paylaşımınıza yazmadan geçemedim..
bence her şeyi akışına bırakın. sancıyla dönebilen çok bebek var. dönmezse zaten sezaryen hep var olan bir doğum şekli.. bırakın bebeğiniz karar versin gelmeye. ilk doğumunuza sahip çıkın. sezaryenden sonra normal doğum şansınız gene var ama bunu yapan doktoru bulmak zor ve maliyetli..
hem doğum kendiliğinden başlarsa o bilinç hemen oluşur sizde hormonlar salgılanır, bebk dünyaya gittiğinin bilincinde olur, sütünüz güzel gelir..
doktorunuzla konuşun ve doğumun sezaryen bile olsa kendiliğinden başlamasını beklediğinizi söyleyin..
hayırlı doğumlar..