- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Hurma doğuma hazırlık için son haftalarda başlanıyor sadece doğum anında değil canımnHurmayi neden yiyoruz anlamadim ben sadece sanci gelince yicez saniyordum ..
Canım emmek gibi olmuyor azalıyor ama sen şuanda bunu düşünme, biberonla versen bile memeyi de ver tutar eninde sonunda.. 3 hafta sonra hatta 2 ay sonra tutturmayı başaran arkadaşlarım var..bi süre sağarak ver doysun diye, eve alışsın hayata alışsın sonra memeye de alışırİlk iki gün sütum gelmedi diğer günler hep süt götürdüm anne sütü verdiler.
Dün hastane den taburcu olduk kızlar.
Dün gece çok zordu kızım hep ağladı aç di çünkü göğsüm u alamıyorum ağzına bikaç kez alıyor ağlıyor meme ile kavga ediyor sanki.
Sonra kendi sütümu biberon lâ verdim içti . Biberon lâ içmeden sıkıntı olmuyor.
Şırınga ile ben genzine kaçırıyor m bazen panik oluyor m.
Eşim biberon lâ verirsek sütum azalır kesilir diye korkuyor.
Düzenli sağ sam azalır mı ki .
Anne memesi ni alamayıp aylarca sağıp veren var mıdır
Tek sayı olayı sünnet, çalışmalarda 6 diyor diye 6 yiyorum ben, bazen 7 yiyorum, nasıl denk gelirse yaniBen yine de 1 hafta sonra baslayayım artırmayaBBu arada dipnot :hurmayı tek sayılarla yemek gerekiyomuş canım 3 5 7 gibi.Vücuda o zaman daha faydaliymis.
Bence çok güzel olmuş.Güle güle sağlıkla karşıla bebeğini inşallah
Belki olur ama yaa, belki ağrı eşiğimiz falan yüksektir de anlamadan olur açılmalar :) Biz dua edelimAh ah keşke öyle olsa canim dün doktorda 1 cm açıklık var demişti bana bugün de ishal oldum benim minigin gelmesi de yakın herhalde gitsem doktor 6-7 cm açıklık var dese :) ben daha çok şey istiyorum sanki:) bugün hiç durmadı zaten kıpır kıpır ne yapiyorsa içerde
Vee ne güzel çatlamadım derken onca kaşıntının neticesi kırmızı incecik incecik çatladığımı farkettim bugünKasılmalar da bir yandan devam.. Diyorum bu kasılmaların neticesi pazartesi doktora gittiğimde doktor dese aaaa 4 cm e yakın açıklığın var :) Sonra bir yandan suni sancı bir yandan epidural pıtıradak doğursam oğluşumu :) Çok mu şey istiyorum kiiii Sancısız 3-4 cm açıklığı olan duydunuz mu kızlar ?
İlk iki gün sütum gelmedi diğer günler hep süt götürdüm anne sütü verdiler.
Dün hastane den taburcu olduk kızlar.
Dün gece çok zordu kızım hep ağladı aç di çünkü göğsüm u alamıyorum ağzına bikaç kez alıyor ağlıyor meme ile kavga ediyor sanki.
Sonra kendi sütümu biberon lâ verdim içti . Biberon lâ içmeden sıkıntı olmuyor.
Şırınga ile ben genzine kaçırıyor m bazen panik oluyor m.
Eşim biberon lâ verirsek sütum azalır kesilir diye korkuyor.
Düzenli sağ sam azalır mı ki .
Anne memesi ni alamayıp aylarca sağıp veren var mıdır
Allah nasip ederse normal istiyorum.cati muaynesi yapmadi dr um.sancilar baslayinca acilmaya bakarken bakicak galiba,hayirlisi hangisi olcaksa oyle olsun ama gonlum normalden yana,gerci su an hic halkim yok,doguramamgibi gelio,Ooo masallah ben kendime zor bakiyorum konserve fln hic ugrasamazdim :) catlaklari hic sorma devamli krem aliyorum cok duzenli de kullanmiyorum bakalim hayirlisi artik. Normal mi dusunuyorsun?
Darisi bize insIlk doğumumda benim nişan gelmişti ama hiç sancım yoktu çok kararsız gittim hastaneye hatta çantamı götürmeyecektim 4 cm açılmam varmış
Gogus u dogru tutturuyorsunuz degil mi ? Hemsire hanim bana sag gogsu emzirecegim zaman sol isaret parmagim dahil uc parmagi alttan bas parmagi yukardan tutmam gerektigini,bebegi paralel tutmami ve gogus ucunu degil etrafindski halkayi agzina aldirmam gerektigini yanlis emzirmeden catlak oldugunu soylemisti,ayrica gogusun kurulanmasi gerektigini nemliyken gec iyilestigini aventin gogus kalkanlarinin iyi geldigini okumustm bir cok yorumda,umarim faydasi olur allah sifa versinKizlar bebegi.emzirirken muthis gogus uclarim cok aciyor..dr.um garmastan diye i ilac vrrdi yen i kullanmaya basladim ama yine de izdirap napmaliyim..gebelikten once e vitamini ve macedasol kullaniyordum..off eczaneden bide lasinoh alcamm.. sizin fikriniz ne?
Dun bir kaç saatlik uykuyla ayaktayım bugunde bir saat yattım canım gündüz ve şu saat olmuş yeni yatacam canim iyi gecelerAy aynen canım, uyku düzenimiz bozuldu , evet ama acayip bi mutluluk var ben de:) Gündüz henüz uyuyamadım, evde hep birileri vardı, bugün gittiler şükür.
Örneğinin olduğunu görmel ne güzel :) Olabiliyormuş yani, hadi inşaAllah darısı başımızaIlk doğumumda benim nişan gelmişti ama hiç sancım yoktu çok kararsız gittim hastaneye hatta çantamı götürmeyecektim 4 cm açılmam varmış
3,5 kilo doğdu canım. Ben epidural istemiyorum almıycam dedim baştan beri ama o kadar sancı girdi ki dayanamadım. Allahım yardım et hangisi hayırlısıyla diye dua ettim sonra kendimi epidural vurulurken buldum :)Hayırlı olsun canım ne güzel kucağına aldın bebişini peki kaç gr doğdu Epiduralde ıkınma sırasında sorun yaşadınmı kaç dikişin var bende normal bekliyorum
Doğuma birkaç gün kala Allah kadına güç enerji verirmişki doğumu rahat geçsin diye, bizde o enerjiyi ev temizliğine falan veririz . Calişmaya değilde eğlenmeye ver kendini bence yorma, doğum sonrası bızdıklar ne kadar enerjin varsa çekip sömürüyorlarAyyy doğum yakınken herkes ishal oluyor ben kabız oldum herkes uykusuzluk çeker ben bir uyuyorum sorma gitsin birde enerji geldi şu vajina baskısı olmasa koşucam o derece:))) tabi bunda havaların birazda olsa serinlemesinin faydası olmuştur neyse sakin kalıp beklemeye devam..
Anladım canım tekrar hayırlı olsun benim doktorum epidural yapmam ıkınmayı engelliyor dedi oysa epidural normal doğumla ilgili hep güzel şeyler duydum dediğin gibi Allahtan hayırlısı gecenin bu vakti kabusla uyandım ilk defa doğum rüyası gördüm sezeryan oluyomuşum artık nasıl şartlandırdıysam kendimi kabus gibi geldi inşallah senin de bian önce sütün gelir canım senin kaygın yetmezmiş gibi bide kv gelmiş üstüne Allah yardımcın olsun3,5 kilo doğdu canım. Ben epidural istemiyorum almıycam dedim baştan beri ama o kadar sancı girdi ki dayanamadım. Allahım yardım et hangisi hayırlısıyla diye dua ettim sonra kendimi epidural vurulurken buldum :)
Hiç kıpırdamamak önemli olan. Ikınmada sorun yaşamadım dozu az olunca ağrıyı çok az hissediyorsun. Ağrısız sadece ıkındım ben bebeğin çıktığını hissettim sadece.
Sağol canım Allah sana da kolay bir doğum nasip etsin.. İnan her kafadan bir ses çıkıyor. Hiç kendini şartlandırma. Eskiden analarımızın böyle bir şansı olsa hemen kabul ederlerdi bence.. Doğum sancısına dayanırım sandım ben. Doktorum da demişti ki güçsüz düşüp ıkınamazsın eğer iğne istemezsen demişti. Doğum yapmak bir Kahramanlık göstergesi değil, eğlenceli geçmesini istemez misin demişti. Ben de dedim eğer dayanamazsam isterim.. Öyle de oldu :) Başkalarının ne dediğini önemseme. Kendin için yap herşeyi.Anladım canım tekrar hayırlı olsun benim doktorum epidural yapmam ıkınmayı engelliyor dedi oysa epidural normal doğumla ilgili hep güzel şeyler duydum dediğin gibi Allahtan hayırlısı gecenin bu vakti kabusla uyandım ilk defa doğum rüyası gördüm sezeryan oluyomuşum artık nasıl şartlandırdıysam kendimi kabus gibi geldi inşallah senin de bian önce sütün gelir canım senin kaygın yetmezmiş gibi bide kv gelmiş üstüne Allah yardımcın olsun
Spinal oldum şükür kızım kucağımda dün hastaneden çıktık ağrılarım var ama onlarda geçecek inşallah Rabbim bu güzelliği herkese yasatsın inşallah doğum yapacaklar Allah yardımcınız olsn rahat dogumlarınız olsn.ben yine sizi takip etmeye devam kızımla beraberKolay gecer insallah,hayirli olsun simdiden :) genel anestezi ile mi olacaksin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?