2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    473
Selam kızlar kontrolden geldim oglum 3 kg olmuş 37 haftayı bıtırmışım vajınal muayenede oldum kan ve idrar tahlili yaptırdı sizinde istemişmiydi doktorlarınız ?
 
Ah canım biz de dün taburcu olduk merak etme bizim en yüksek değerdi, iki üç günde toparladı Allaha şükür. Sizin billuribin kaç çıktı?
K Karamel2013 Zeynocan kizlar benimde bebisim sarilik oldu degerimiz 14 cikti sizin degerleriniz kac
Yarin kontrolumuz var insallah dusmustur degeri...uyudugu icin dewamli emzirmek cok zor oluyo sagip vermeye calisiyorum bende
 
Canim bende hazirladim hurma. Bebege nasil verdin Peki? Emzirmeden oncemi verdin?

Evet canım. Doğuma girerken bebek hemşirelerine tembihledim, ilk önce hurma ve zemzem vermek istiyorum ben lütfen başka birşey vermeyin dedim. Odama geçtiğimde oğlumu getirdiler emzirmeden önce hurmanın kabuğunu aldı hemşire tuttu ağzına oğlum da emdi biraz. Ardından da bir iki damla zemzem damlattı sonra oğlumu bana verdi emzirdim.
 
Kizlar simdi bir yazi okudum ve merak ettim. Son haftalarda kalsiyum ve magnezyumu biraktiriyormus doktorlar kasilmalari engelledigi icin, ne kadar dogru bilmiyorum varmi aranizda doktorunun ilaci kestigi?

Ben kalsiyum almıyordum ama günde 2 defa magnezyum kullanıyordum. Doğumumdan bir hafta önce yani 37.haftanın sonunda magnezyumu bire düşürmüştük. Ve evet magnezyumu azaltınca kasılmalarım artmıştı. Ama erken doğum riskim vardı zaten benim, belki onla da alakalı olabilir bu etkisi.
 

Hurma ye canım bol bool :) ben hurmanın ucunu kaçırmıştım doğumdan 2 gün önce salı günü ve o gece sancılarım yüzünden acile koşmuştum :)) taze hurmaydı yediğim, farkı olur mu bilmiyorum ama. Sancılarım düzenli değildi diye eve yollamışlardı acilden, 2 gün ara ara devam eden sancılar sonrasından perşembe günü açılman var senin doğumun başlamış bu gece ya da yarın doğurursun sen demişti doktorum :)) oğlum da cuma sabahı doğdu :))
 
Kızlar merhaba,

Doğum izinleri başlayan arkadaşlara sormak istiyorum, hatırladıklarım @miskamber, ECEONUR , ferideei
Çalışabilir raporumda izin başlangıç tarihi 26.8.15 yazıyor, ben 24.8.15 te çalışamaz raporu almak istedim doktor veremem git 2 gün daha çalış dedi... Öncesinde 5 hafta içinde ne zaman istersen çalışamaz raporu alabilirsin demişti
Onun haricinde de iznimin başladığına dair herhangi bir rapor falan düzenlemedi, düzenlemesi gerekiyormuydu?
Doktor SGK işlerinden anlamadığını kendisi söyledi, pek güvenemiyorumda, sadece doğumdan sonra raporu kapatacağız dedi. Sizler rapor işlerini nasıl yaptınız ?
 
Mrb arkadaşlar doğum yapanlara Allah sağlıcakla büyütmeyi,doğum yapacaklara sağlıklıca kucağına almayı hastanede bebeğini bekliyen arkadaşlarımada sağlık sıhhatle evlerine getirmelerini diliyorum.
 
Herkese selamlar şu Son zamanlar hiç geçmek bilmiyor offf yorgunum halsizim hayırlısıyla doğursaydık
 
İyi günler kızlar doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun sağlıkla büyütün evlatlarinizi. Normal doğumu bekleyenlerdenim bende iki gündür düzensiz sancım var yarın da kontrol var aksi gibi haftaya doktorum da izinli
 
ayy bugüne kadar her satırı okuyordum ama işlerim dolayısıyla cevap yazamıyordum sohbete katılamıyordum. yarın işyerinde son günüm şükür. buralar da sessizleşti herkes doğumlara başlayınca :)
dün çok iyiydim ama bugün resmen bel ağrısı ile kıvranıyorum ve de okadar uykum var ki heran ayakta uyuyabilirim. Ama doğurmamam lazım haftasonu kardeşimin düğünü var :)
dag cilegi çalışabilir raporun bittikten sonraki gün doktorundan çalışamaz raporu alman gerekiyor. Doktorunun bişey bilmesine gerek yok zaten o sadece klasik evrakları imzalayacak sen de hastanenin ilgili servisine teslim edeceksin. SGK ve işyerin de buna göre işlem yapacak canım. doktor muhtemelen seni iyi görüp 2 gün daha çalıştırdı :)
 
Cevabın için teşekkürler, doktorumun sgk anlaşması olmadığı için çalışabilri raporunun başka bir hastaneden almıştım... Raporun bitmesine 2 gün kala gittim, çalışamaz için ayrıca rapor yazmıyoruz, otomatik başlıyor dedi
Gerçi ben tatmin olmadığım için sizlere soruyorum işte
 
Dun aksam gittim canim..sabaha kadar karnimda toplanma hep oldu ama tik yok..Bakalim asıl yarin belli olur kendi dr.da acilma varmi yokmu ins. Acilmam olmustur...
inşallah olmuştur canım. Benim şuan 7 dk da bir sancım var ama çooook hafif uf dedirtmiyor. Bekliyorum evde takip ediyorum
 
Doğum yapan arkadaşlar bu adet sancısı i
İlk başta hafif hafif başlar ve zamanla artarsa hastaneye gidiliyor dimi? Algılayamıyorum ne olduğunu ya. Hafiften girip çıkıyor ama öyle dayanılmaz değil.
aynen canım benimde şuan 7 dk bir geliyor ama acıtmıyor yani çok hafif anlamadım gitti. Herkes doğum sancısı olsa anlarsın diyor ama dun gece nst de 20 dk da bir 70-80 sancım vardı ama bwn hiç hissetmedim. Nasıl anlayacağız kiiiii
 
dag cilegi ben 2012'de 37de gidip çalışamaz raporu almıştım. ama şimdi değişti mi acaba prosedür? ama doktor da gel dedi 37 bitince bana. işyerine sorsaydın bi de keşke.
missladybird sen de perihan gibi canlı yayında doğurcaksın sanki haydi hayırlısı.
 
Gunaydinlar
Son zamanlarda hep bacak kramplariyla uyaniyorum. Son haftalarinda bu sikayeti yasayan var mi kizlar yoksa ben magnezyumu hep unutuyorum icmeyi ondan dolayi mi
Tabi ondan cnm benim magnezyumum bittiğinde 5 gün içmemiştim dr a gidene kadar bırak bacak krampını resmen karın kasılmalarım bbariz arttmıştı cnm, o çok etki ediyor direk kasları rahatlatan bişey magnezyum
 
gittiğin hastane sgk anlaşmalı işe her hengi bir şey yapmıyorsun onlar sistemden giriyor. yok değilse o zaman rapor düzenletip, birde doğumdam doğum kagıdı almam ve sgk ya götürmen gerekiyormuş, bana anlattıkları bu şekilde cnm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…