2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

Canım benim bebeğim erken Doğduğu için evde 2 saate bir besliyoruz, genelde uyuyor daha normal bi bebek gibi tepki veremiyor
Memeyi tutamıyor Çene kaslarından ötürü sütü sağıp veriyorum
Evde süt sağ sakla, bebeği besle, gazını çıkar, Altını temizle bu döngünün içindeyiz :)
Evde rahat rahat dinlen canım ve hazırlıklarını mümkün olduğunca tamamlamaya çalış erken gelmeye kalkınca elimiz ayağınıza dolaştı bir Sürü eksik çıktı :)
Oyy kuzucuk en kısa zamanda toparlanır canım merak etme etme sen, Haklısın bu bebelerin pek bi ihtiyacı varmış biz de aldık bildiler ama bakalım ne olacak

Cnm birsey soracağım , tarafsız bir uzmanın görüşüne ihtiyacım var. Cuma son deneme süremiz vardı ve feci ağladı yine, bizimki yetişkin gibi hiçbirşeyi unutmaz, oyalamakta zorluk çekilir, hiç bebekler gibi değil maalesef, diğer ufaklıkları bile ağlatıyor bu tavrıyla, mecburen ağlayanları ayırdılar . Şimdi benim gözlemlediğim ögretmenini sevmediği, ilk gün başka bir stajyer öğretmen vardı ondan zor koparmış ve dışarı çıkartmıştık, yeni öğretmene hiç yanaşmıyor ve hep ağlıyor . Diğeri 1 Eylül'de başlayacakmış. Bunu yöneticiye söylediğimde ilk n olayın farkında değildi ondan böyle tepki vermiş ve eğlenmiştir dedi, mantıklı tabi ama bu öğretmene hiç gitmiyor, sence alışır ve sever mi yoksa 3 hafta hep ağlayacak mı, 3 gün boyunca birtek benimki ağladı durdu? Yoksa 1 hafta ara verip mi gitmeliyim? Dün kreşe yaklaşırken 'anne Eren korktu, okul sevmiyor' diye aglatarak soktum içeri kuzumu, 23 ay kreş için erken mi? Dünden beri balkona çıkmama izin vermiyor, gözünün önünden ayrılamıyorum, anne anne diye gittim sanıp ağlıyor . Babasınıda salı günü italya a uğurladık , artık ayda 1 ya da sanslıysak 2 kere gelir onunda korkusu olabilir içinde. Ay çok yazdım ama kreş yöneticisi yerine tarafsız birinin görüşüne ihtiyacım var. Doğumdan en az 1,5-2 ay önce kreşe verilmeli kuralı olmasa birkaç ay sonrasını denerimde, aksi halde doğumdan 6 ay sonra baslatılabilşr dendi oda cok uzun bir süreç, kafam epey karışık...o_O
Canim bana sormamissin ama yine de yazmak istedim ben kızımı ilk gonderdigimde 28 aylık ve sadece 20 gün dayanabildi k ki bende bir eğitimci olarak yaklaşım herseyi anlattım kızıma uyku egitiminde bile 3 gun 1 er saat aglamisti ama ivim rahatti dogru birsey yapyigima dair benimki de seninki gibidir bir tane öğretmen vardı dibinden ayrilmiyordu ne oyunlara ne başka bir etkinliğe katılmıyordu normalde çok çok sosyal bir çocuktur her gün ağlıyordu ve bir gün bayılacak dereceye kadar aglamis gözleri şişti aldığımda ve altını ıslatma basalmıştı ve tamam artik dediğim gün oldu gün içinde aradığım da da aglamadigini ama mutlu gorunmedigini söylediler anlıyordum zaten halinden bir sene geçti tekrar deneyecegiz daha hevesli daha sorunsuz olacağını düşünüyorum durum biraz farklı sanırım sen evde bir süre kendin bakamayacaksin Allah yardimcin olsun ama bebiş 6 aylık olana kadar kendim bakacagimdan calismaya başladığımda ikisini birlikte kreşe bırakmayı düşünüyorum bu fikre alıştırma ya çalışıyorum

Tebrik ederim, hem birini bulmuş hemde şükür sağlıklı bir doğum yapmış. Hayırlısı neyse o olsun artık cnm pek gücüm yok tartışmalara, Dr Dr aramaya. Istanbul dayım, Kurtköyde oturuyorum, heryere feci uzagım, biraz merkezde oturuyor olsam işlerim dahada kolaylasırdı
Seni çok iyi anlıyorum yorgun ve belki yetemiyor gibi hissedeceksin ama inan bana bilinçli bir annesin ve iç gudulerine de güven için rahat değilse sonra tekrar deneeşin. Vazgeç diye söylemiyorum zaten belki de gulucukle ugurlayacak bir süre sonra ben de bunun için 20 gün bekledim ama olmadı kreş şansım sadece bir taneydi bulunduğum yerde çok sistemli değildi açıkçası güven vermedi bana da malesef

Kızlar aslında herkese moral vermeye çalışıyorum, sizlerin sıkıntılarını paylaşmak istiyorum.. Ancak bugün çok üzgünüm.. Her an ağlıyorum. Eşim de buktımı naptı bu hamilelik halimden anlamıyorum ama bugün önemsediğim bi arkadşımla buluştuk, eşim ve kızım da vardı. Cafede otururken sürekli limonata isteyen kızım için 'bi limonata alsana zeynoya, yarım bardak, zaten içmicek te ' dedim eşime. Kendisi ne tepki verdi! Kalk kendin al, ayağın yok mu, emir eriyim ya ben' vs diye söylenerek kalktı ve almaya gitti, öyle bozuldum, yerin dibine girdimki.. Hala ağlıyorum bunları yazarken. Doğuma 3-5 gün kala bana bunu söylemesine mi ağlayayım, arkadaşımın yanında beni yerin dibine sokmasına mı bilemedim. Kalbim sıkışıyo. İnsan kaç yıllık evli de olsa kocası bir anda dünyasını yerle bir edebiliyo.. Neyse, uzun oldu kusura bakmayın ama orda bozuntuya vermemek için baya kasıldım. Az sonra kalkınca arabada sessiz sessiz ağladım. Kocama da çıkışmadım çünkü daha fazla iğrenç laf duymak istemiyorum ağzından.
Sizlerle paylaşmak istedim.. Ama görecek bakalım emir erim mi oluyomuş bundan sonraki süreçte yoksa dış kapının mandalı mı..

Canım üzülme erkekler böyle ince düşünmüyorlar . Hamilelik ilk zamanlar ı biraz ilgilendi bizimki sonra baktı hatun her işi yapıyor benden her hizmeti bekledi.
Şimdi de ben doğum yaptım biliyor sun
Canım çektiği bir şey vs alıyor kızıma süt olsun diyor beni düşündüğü için değil .
Dün bizimki de telefon u kartini bulamadı ateş puskuruyor annem de evde sonra buldum bağırıp da misafirler ı tedirgin etme dedim. Anlamıyorlar yanında arkadaşı ailesi vs var dikkat edeyim diyen yok.
Sen sağlıklı bir şekilde bebeğine odaklan üzme kendini

Dogum yapan anneler göğüs ucu yaralariniz oldumu ve ne yapıyorsunuz resmen ağlayarak emziriyorum ne yapıcam bilmiyorum krem sürüyorum temizliyor duş alıyorum ama 2 saatte bir verdiğim için iyileşmiyor sizler ne yaptiniz

:63:
Ağlamaktan uyuya kalmışım.. Şuanda dediğin gibi sakinim cnm ama işte gönül kırılıyor.. Bir de eşimin yıllardır huyu böyle malesef.. Ama hamileyken yapınca da ayrı koyuyor.. Neyse, her erkek yapıosa ddiğin gibi katlanıcaz heralde ne biliim.. Saolasın..

Canim seni o kadar iyi anliyorum ki.. Benim esim de cok iyidir hostur ama bazen oyle tepkiler verir ki insani yerin dibine sokar.. Sonra da bisi demedim ki ne var bunda deyip cikar isin icinden.. Dun arabada giderken yanlis bi yola soktum diye kufur etti bana mesela.. Sonra da hamile kontenjanindan yararlaniosun yoksa daha kotu seyler soylerdim diyo.. Yani kendine gore bana hamile oldugum icin iyi davraniyo:63: ama sonra da gonlumu almaya calisiyo:KK11: hic canini sikma bence.. Huyu de gec:KK37:

Kizlarrr Yoktum 5gun oldu dogum yapali masallah yakisikli oglum suan yanimda uyuyo erken oldu suyum bi anda bitti megr oglum yutmus dogumdan sonra iki gun goremedim yogun bakima aldilr cok uzuldm :KK43: hic giremedim çünkü neler yaşadım neler inanamazsinizz Esim iş kazası geçirdi patlama oldu yandi yanık hastanesinde 1 ay yattı hayati tehlike geçirdi şimdi evde allahasukur taburcu oldu son ayimi hep yoğun bakım kapısında korkuyla sakinlestrcilerle geçirdim zaten benmde erken doğum riskim oldu hastanede yattım bebegm doğdu onuda aldılar yoğun bakıma çok acı cektm ama allahasukur şimdi evdeyz hep birlikte toparlanmaya calisiyorz z bakamadm kimler doğum yaptı acaba :KK46:

Canım çok çok çok geçmiş olsun allahım bian önce toparlanmanızı nasip etsin inş

Dogum yapan anneler göğüs ucu yaralariniz oldumu ve ne yapıyorsunuz resmen ağlayarak emziriyorum ne yapıcam bilmiyorum krem sürüyorum temizliyor duş alıyorum ama 2 saatte bir verdiğim için iyileşmiyor sizler ne yaptiniz
Canim silikn gogus uclarindn al kelebek olanlardn yoksa sik sik emzirdigin icin yilesme olmaz ya da cok uzun surer. Ama kelebek kllanirsan cok hizli toparlarsin.

Arkadaşlar aşırı derecede bulantim var ve istifra ediyorum kasik ağrısı degilde karnimin uzerindede ağrı var kotu bisey degildr degil mi :(

canım hamileyken gögüs ucu kremi kullandın mı???yaralar için garmastan krem ve gögüs ucu koruyucu öneriyorlar.birde emzirdikten sonra sütünle sil kurumasını bekle diyorlar.bu önlemler işe yarıyormuş.

kızlar bende de aynı durum söz konusu başa döndük gaz var midede bağırsaklardada aynı gaz ağrı yapıyor hemde reflü gibi bişey gaz çıkarınca ağıza su geliyor az kaldı inşaallah soda ve yürüyüş iyi geliyor,birde kabızlık ben diyorumki bununda son aydaki hikmeti Allah tarafından ıkınmayı öğrenmek bence:KK36:

Back