• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Doktordan geldik te birazmoralim bozuldu :KK43: geçen hafta 2800 dü, bugun 3000 gr olmuştur diodum ama pek kilo almamış. Suyu da azalmış gibi. Pazartesi gel mutlaka dedi. Duruma göre suni sancıyla doğum deneriz dedi. Acaba dedim beslenemedimmi.. Pazartesiye kdr protein, muz vs abartıcam. Önerisi olan varsa sevinirim çünkü ilk bebeğimde böyle bi sorun olmamıştı. Bide minyon dedi ki ailem gayet iridir.. Korkuyorum ya, erkek çocuğu daha iri olur derler, benim kızın maşallahı var, gören 6yaş sanıo ki 4 bitio daha.. Dua edin nolur :KK43:
Ayni sikintilar bende de var canim Allah yardimcimiz olsun..

Doktordan geldik te birazmoralim bozuldu :KK43: geçen hafta 2800 dü, bugun 3000 gr olmuştur diodum ama pek kilo almamış. Suyu da azalmış gibi. Pazartesi gel mutlaka dedi. Duruma göre suni sancıyla doğum deneriz dedi. Acaba dedim beslenemedimmi.. Pazartesiye kdr protein, muz vs abartıcam. Önerisi olan varsa sevinirim çünkü ilk bebeğimde böyle bi sorun olmamıştı. Bide minyon dedi ki ailem gayet iridir.. Korkuyorum ya, erkek çocuğu daha iri olur derler, benim kızın maşallahı var, gören 6yaş sanıo ki 4 bitio daha.. Dua edin nolur :KK43:

canım sen merak etme doğunca toparlanır anne sütü sonrasında ek gıda derken tosun gibi yaparsın sen onu...

Canim hamilelik takviminde yaklasik 2.850 diyor, seninki 3.000'mis. Bana hic minyon gibi gelmedi.kac haftada 200 gr almis acaba? Benim en son bir haftada 300 gr. almisti ben cok sevindim. O hafta her gece muzlu sut ictim 2 bardak.her gun badem ve ceviz yedim.haftada 4 gun et yedim. Arkadaslar patates tavsiye etti ama yiyemedim. Ama iki dr.a gittim ikisi de beslenmeyle alakasi yok demisti, bosuna kendim kilo aliyorsun dediler.yine de bence etkili oldunu dusunuyorum.
Gunlerimiz ayni sayilir, benim en son 2.400du, asil minyon bu yani:KK46:

Canim hamilelik takviminde yaklasik 2.850 diyor, seninki 3.000'mis. Bana hic minyon gibi gelmedi.kac haftada 200 gr almis acaba? Benim en son bir haftada 300 gr. almisti ben cok sevindim. O hafta her gece muzlu sut ictim 2 bardak.her gun badem ve ceviz yedim.haftada 4 gun et yedim. Arkadaslar patates tavsiye etti ama yiyemedim. Ama iki dr.a gittim ikisi de beslenmeyle alakasi yok demisti, bosuna kendim kilo aliyorsun dediler.yine de bence etkili oldunu dusunuyorum.
Gunlerimiz ayni sayilir, benim en son 2.400du, asil minyon bu yani:KK46:
Yok cnm işte 3000 olmamış, 2800 de kalmış yine. Bu hafta kilo almamış. Ya kendm iri olunca bebek te iridir diodum ama minyonmuş işte. O bişey değil de eğer bu hafta da kilo almazsa sıkıntı :( ben de yiyeyim içeyim dediklerini bakalım

Bence kilosu cok normal.okadar kilolu olmasida iyi birsey degil.endiselenme derim.pazartesiye daha cok var ozamana kadarda alir bebek ve tam normal kiloda dogar.zaten normalde bana gore tabi.bende bugun ogrenecegim kilosunu bakalim nasil benim oglusum.

Merhaba kızlar maşallah hepinizin doğumu yaklaştı. Ben de eylün annesi olacaktım rabbim nasib etmedi.:KK61: Ama hep sayfayı takip ettim neler yaşadığınızı okudum. Bazen çok üzüldüm ben de olabilirdim burda yazan anne adayı diye. Bazen de buna da şükür dedim. Rabbim hepinize hayırlı doğumlar; vatana millete ana babasına hayırlı sağlıklı evlatlar nasib etsin. Bir de benim için dua ederseniz çok mutlu olurum. Hamişlerin duası kabul olur derler. İnsallah bana da o duyguyu tatmak nasib olur. Allah yardımcınız olsun. Kolay doğumlar nasib etsin
Allah senin de yardimcim olsun inşallah sana da nasip olsun isteyen herkese de aramadan versin

Yok cnm işte 3000 olmamış, 2800 de kalmış yine. Bu hafta kilo almamış. Ya kendm iri olunca bebek te iridir diodum ama minyonmuş işte. O bişey değil de eğer bu hafta da kilo almazsa sıkıntı :KK43: ben de yiyeyim içeyim dediklerini bakalım

Anladim canim, kilo almayinca doktorlar panik yapiyorlar, bir dene bakalim insallah kilo alir bebisko da zamaninda dogurursun

Kizlar birşey sorcam acilma olmadan bebeği istediğimiz bi zamanda aldirma sansimiz yokmu illa doktorun dediği tarihmi olacak ? Bir yada iki hafta önceden aldirmak istesem doktor kabul etmezmi yada bunun bi sakincasi varmidir acaba .bide bana doktorun normal doğum için 25 eylül dedi sezeryan istersen 20 eylül dedi .sezeryan normal doğumdan iki hafta önce filan yapilmiyormu yani bana 10-11 eylül demesi gerekmiyormi sezeryan tarihi için ?

Cevremdeki arkadaslardan birisi isteyerek 37.haftasinda sezeryan oldu, bir diger arkadasim 36+4te artik dayanamiyorum,strese girdim vs gibi psikolojik nedenlerden oturu aldirdi ve saglikla bebeklerine kavustular,
Ben de 37,38 haftalari arasinda sezeryan tarihi istedim ama benim doktor karsi cikti,yani illa 39u bekliyelim az daha dayan dedi, bi arkadas burda doktorlugun artik oznel bir meslek oldgunu dusunmeye basladim yazmis, ben de katılıyorum valla

Arkadaslar kontrolden geldik 35+3 oglum 2.802 gr ama boyunu söylemedi kagıtlardada Yazmıyor... dün saglık Ocağında protein Kaçağı çıkmıştı bugün yaptırdık enfeksiyon çıktı doktorum bu enfeksiyona çıkması normal dedi kaşıntım olmuştu onun içinde test yapıldı sıkıntı çıkmadı ama enfeksiyon için antibiyotik ve fitil verdi nasıl kullanıcam fitili bilmiyorum :KK43: ilk nts ye de girdim çokkk sıkıcı artık haftada bir kontrole gidicem bizden haberler bu kadar

Kızlarcım selamlar nasılsınız?
Bnm dün gece 4te bi sancım başladı 06.30a kdr durmadan devam etti.. Baya şiddetli böbrek sancısı gibi belimde sağlı sollu sancılar ortada birleşip iice şiddetlendi.. Oğluşum da bi sağda bi solda her taraftan vurdu, kasıldı, daha fazla dayanamadım dr umu aradım sabaha karşı.. Şiddeti sabit ve ara vermiyorsa doğum sancısı değildir ama sabah gel bi kontrol edelim dedi.. Ben de gittim, çok şükür bi sıkıntı yok ama bebiş iice kanala girmiş, 2 hafta içinde doğum olabilir dedi.. Takip edicez dedi.. İnş 36. Haftayı da doldurur da sonra ne zaman isterse gelsin oğluşum :KK200::KK46:

Bnm dün gece 4te bi sancım başladı 06.30a kdr durmadan devam etti.. Baya şiddetli böbrek sancısı gibi belimde sağlı sollu sancılar ortada birleşip iice şiddetlendi.. Oğluşum da bi sağda bi solda her taraftan vurdu, kasıldı, daha fazla dayanamadım dr umu aradım sabaha karşı.. Şiddeti sabit ve ara vermiyorsa doğum sancısı değildir ama sabah gel bi kontrol edelim dedi.. Ben de gittim, çok şükür bi sıkıntı yok ama bebiş iice kanala girmiş, 2 hafta içinde doğum olabilir dedi.. Takip edicez dedi.. İnş 36. Haftayı da doldurur da sonra ne zaman isterse gelsin oğluşum :KK200::KK46:

Sağlıkla gelsin canım ..
Benimde sabah belimin sol tarafı ağrıyordu şimdi iki taraftanda ağrıyor geçsin die bekliyorum ama geçmedi :(

Canım benım bebegımde 37. Haftanın sonunda 2800 du her bebek gelısımı farklı uzulme dogum kılosu farklı oluyor

hadi bakalım, başladı sancılar artık:)) bana da doktorum sancıların dinlenmekle, ılık duşla ve minoset ile geçmez ve 10 dakika 1 e düşerse hastaneye gidiyorsun dedi, orda nöbetçi doktorlar bakıyor ve hemen bana haber veriyorlar dedi. ilk defa doğum hakkında konuştuk dün, pek bi heyecanlandım. sen NST'ye giriyor musun?

Arkadaslar kontrolden geldik 35+3 oglum 2.802 gr ama boyunu söylemedi kagıtlardada Yazmıyor... dün saglık Ocağında protein Kaçağı çıkmıştı bugün yaptırdık enfeksiyon çıktı doktorum bu enfeksiyona çıkması normal dedi kaşıntım olmuştu onun içinde test yapıldı sıkıntı çıkmadı ama enfeksiyon için antibiyotik ve fitil verdi nasıl kullanıcam fitili bilmiyorum :KK43: ilk nts ye de girdim çokkk sıkıcı artık haftada bir kontrole gidicem bizden haberler bu kadar

Bende fitil isticem doktordan akıntım çok fazla kasıntı koku yok ama peynir kesiği gibi dedikleri o tabire uyan türden..

hadi bakalım, başladı sancılar artık:)) bana da doktorum sancıların dinlenmekle, ılık duşla ve minoset ile geçmez ve 10 dakika 1 e düşerse hastaneye gidiyorsun dedi, orda nöbetçi doktorlar bakıyor ve hemen bana haber veriyorlar dedi. ilk defa doğum hakkında konuştuk dün, pek bi heyecanlandım. sen NST'ye giriyor musun?

girdim cnm bu sabah.. hafif sancı çıktı ama dr um bu kdrla doğum olmaz, takip edicez dedi.. vallahi dün bi korkmadım desem yalan olur, doğum gerçekten zor olucak, yeni yeni idrak ediyorum :)

Canım ya bozma moralini o zaman Allah mutlaka bi kolaylığını verecektir ; kendi sancılarını takip et sıklığı ne kadar yarım saatten aza düşerse ya da bu arada suyun gelip te sızmaya başlarsa o zaman çok beklemeden hastaneye gidip durumu anlatırsın ebe de olsa zaten açılma var mı diye bakar canım; moralini yüksek tut yavruna kavuşacağını düşün canım
Evet haklısın canım. Sancı gibi değil de ayrı ayrı belim ağrıyor kasılma oluyor. Doğum yok şu anda sanırım

Kizlar birşey sorcam acilma olmadan bebeği istediğimiz bi zamanda aldirma sansimiz yokmu illa doktorun dediği tarihmi olacak ? Bir yada iki hafta önceden aldirmak istesem doktor kabul etmezmi yada bunun bi sakincasi varmidir acaba .bide bana doktorun normal doğum için 25 eylül dedi sezeryan istersen 20 eylül dedi .sezeryan normal doğumdan iki hafta önce filan yapilmiyormu yani bana 10-11 eylül demesi gerekmiyormi sezeryan tarihi için ?
Genelde sezeryan isteyenleri Doktorlar risk olusturmaması acısından Bebeğin normal doğum zamanına denk gelmeden 10 gün kadar öncesinde almak istiyorlar ama son kontrollerde bebek gelişiminede dikkat ediyorlar diye biliyorum. Arkadaslarıma bu sekilde işlem yapıldı hatta 10 gün deyip biraz daha beklememiz laxım deyip tarihi ileri attıkları bile oldu

Cnm Sıkma canını, sen doğru birsekilde beslendiğine inanıyorsan gerisini takma. Bebek Gelişimi ile anne karnındaki gıda ilişkisine bakarsan en çok balık işe yarar. Haftanın 3 gÜnü balık ye bak bebiş nasıl toparlanır. Bu konuda cok araştırma Yaptım ama bence sıkıntılık bir durum gözükmemekte

Bebegimi surekli hickirik tutuyor,klima gun boyu kapanmıyor, acaba usutuyormuyum,anlayamadim,normal bi durum mu, pirpir atiyor resmen gunde en az 3 defa oluyor,

Back