• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
rapor almayı düşünüyordum evde olursam herşey benim üstüme kalır gibi..aman napcağımızı şaşırdık vallaa...bide yüzün eğilmicek sürekli gülecen karşısında alınganlık yapıyor çocuk gibi...yok yarın giderim yok sabah ilk arabayla çıkarım..istemiyorsunuz vs. tarzında birsürü laf..
bu ne ya hem suçlu hem güçlü gibi takmıcan canım benim kayınvalide de gelir bir ay kalır bir kere eline bardak almadan dönerdi bir ara hiç konuşmadık yeni yenievlerine gidiyorum zaten artık o kadar da gelemez çok aptalmışım eskiden onu anladım kendisi kaybetti sen de bu halinle bi de ona hizmet etmeye kalkma nolur
Akşam yemeğinden sonra mutfağı düzeltip mutfaktan çıkıyorum başka da bir şey almıyorum yemiyorum yatana kadar
Yatarken bir bakıyorum 3 tencere yemek yapsam o kadar dağılmaz tezgah
Büyük bir şey de yemiyor ne ara o hale getiriyor şaşıyorum
Bana çok yorma kendini diye her zaman tembihliyor ama hiç yardım yok
Dün kızartma yaparken su damladı kızgın yağa fayansa, tezgaha, yere hep yağ sıçradı eşime dedim ki viledaya biraz su ile deterjan koyup getirsene dedim
Ama nasıl sinirliyim her yer yağ içinde oraları siliyorum falan geldi viledayı koydu kapının önüne döndü gitti oturdu oyun oynuyor, gittim bi sinirle vileda da yaptım
Ya dedim o kadar yemek yaptım, üstüne yağla uğraştım hani ben silivereyim de kadın hamile yorulmasın demiyor musun içinden dedim, biraz kızardı bozardı ya aklıma gelmedi demek dedi
Allahım hepsi aynı bu erkeklerin :KK70::KK70:
kolayı var sekerım calısıyor musun blmıyorum ama onune tek cesıt yemek yok anca buna yetısebılıyorum de enınde sonunda yola gelıyorlar valla ıkı cesıt bulunca mutlu oluyor benımkı hele agır vakıt alıcı yemeklerı hıc yapmıyorum cogu zaman

Kendi kızı var mı ? Acaba kızına aynı şeyler düşünülse ne yapar? Neden bu kayinvalideler gelinleri kızları gibi değil de hizmetcileri gibi görüyor
Bu kayınvalidelerden çektiğimiz ne ya biz altli üstlü oturuyoruz nalet olsun tövbe tövbe her zaman çıkmıyorum önce çalışıyordum rahattim hamile kalınca bıraktım benden iş bekliyorlar ya cildiriyorum yukarı bir cikim dedim şuram ağrıyor buram ağrıyor yemek yapamadım edemedim diyor evde benden bir yaş büyük kızı var o bebek ben el kızıyım ya şeker yüklemesi yapacam dedim hemen büyük kızını aradı kızım sen yaptırmış mıydın yarın fulya dr.gidip yaptıracakmış diyor sanki kızıyla göbeğim bitişik onada dedi kızım yemek yapamadım diye oda nedemese begenirsin gelinin yokmu yapsın diyor cildirdim ve halada cildiriyorum direk gidiyorum ben dedim ciktim kendiside gelin hiç yapmadı halada anası yapıyor yemeğini evine götürüyor ne istiyorlar bu gelinlerden yaa benim kimseden bir beklentim yok kımsenın de benden olmasın ya kocam kiyamiyor ben yaparim diyo hiçbişey yapma diyor ben yine duramıyorum ayaklarım balon gibi şişiyor allaha havel ediyorum ne deyim

Canım bende aynı durumdayım ama durumumuz biraz farklı sürekli ağlamak istiyorum hiç ilgi gösteren yok kendi kendime yaptım sanki bu çocuğu eşimin ailesi iki defa ancak aramıştır bir eksiği var mı diye soran yok iki güne bir eşimin zoruyla ben arıyorum ailesini. eşim desen sanki hep ilgisi eksik geliyor ne hayal kuruyor ne şunu alalım diyor ben kendi başıma herseyi düşünüp yapıyorum sağolsun annem bi liste yap eksiklerini dedi çoğu şeyini ben alırım dedi. Çok yalnız hissediyorum kendimi gurbette tek başımızayiz zaten :KK43:
Bende aynı durumdayım. Çocuğun eksiklerini bi Düşünen benim. Yemin ettim Doğana kadar bi kalem bişe almayacam. Herhalde utanır alırlar diye bekliyorum. Kocam Yanımda yok bebek oluncada olmayacak tek başına bu sorumluluk çok zormuş. Alahım bize yardım etsin.

tatlım hemen depresyonu yakıştırma kendine.. hormonlarla ilgili bi durumdur bi süre sora düzelir bence.. hamilelik hepimizi farklı etkiledi.. kimimiz dha duygusal, kimimiz dha agresif kimimiz dha sakin olduk.. ama ne olursa olsun bebişlerimizi kucağımıza alınca, herşey biticek yepyeni musmutlu bi sayfa açılıcak bizim için.. dilerim hepimiz sağlıkla o günleri görürüz..
İnşallah canım Dediğin gibi olur ve çabucak o zaman gelir.

canım yürüyüş yapabiliyorsan yürüyüş yap, eşinle başbaşa piknik vs ormanlık bir alana gidip bol oksijen almaya çalış haftasonları. bir de omega 3 bu durumlara birebir, ayrıca d vitaminin düşük olabilir. d vitamini eksikliği depresyona eğilimi artırıyor..bol dua et, bebeğini görünce ona aşık olacaksın :) hiç endişe etme o konuda...
Tavsiyelerin için teşekkürler canım. Sorunda bu doktor yürüyüş yap dedi ama dışarı çıkamıyorum bişe olurmuş bebeğe araba çarparmış yolda sancım tutamış vs vs. Bi Sürü olay oluyor dışarı çıkmam. eşimde Yanımda yok ki onla çıkayım. Bunalttılar beni iyice..

ne dertliymiş bu gelinler kayınvalidelerinden eşlerden :KK48:
aman kızlar boş verin biraz zaman herşeyin ilaçı oluyor yeterki kendinizden ödün vermeyin hee birde mümkünse uzak oturun 3 5 yıl sorun oluyor ama sonra inanın geçiyor istisnalar hariç tabii :KK51: 13 yıl oldu biz evleneli uzak ve tatlıyız kısmen tabi :) ama başta bende 3 4 yıl çaba sarf ettim ben böyleyim kimse için ödün veremem kendim den ne yaptılar alıştılar tabi. tek sorun annemlerle kayınvalidemler komşu artık onada yapcak bişi yok :)

Bu kayınvalidelerden çektiğimiz ne ya biz altli üstlü oturuyoruz nalet olsun tövbe tövbe her zaman çıkmıyorum önce çalışıyordum rahattim hamile kalınca bıraktım benden iş bekliyorlar ya cildiriyorum yukarı bir cikim dedim şuram ağrıyor buram ağrıyor yemek yapamadım edemedim diyor evde benden bir yaş büyük kızı var o bebek ben el kızıyım ya şeker yüklemesi yapacam dedim hemen büyük kızını aradı kızım sen yaptırmış mıydın yarın fulya dr.gidip yaptıracakmış diyor sanki kızıyla göbeğim bitişik onada dedi kızım yemek yapamadım diye oda nedemese begenirsin gelinin yokmu yapsın diyor cildirdim ve halada cildiriyorum direk gidiyorum ben dedim ciktim kendiside gelin hiç yapmadı halada anası yapıyor yemeğini evine götürüyor ne istiyorlar bu gelinlerden yaa benim kimseden bir beklentim yok kımsenın de benden olmasın ya kocam kiyamiyor ben yaparim diyo hiçbişey yapma diyor ben yine duramıyorum ayaklarım balon gibi şişiyor allaha havel ediyorum ne deyim
Aynısı bizdede var ama çok şükür ki kızı yurtdışına gitti evlenip, ama yazları geldiğinde hiçbir işe elini sürmez hep gelinlerden bekler. Kızı annesine gelir 1 ay kalır ama eltim annesine gider mesela 1 ay kalır memleketide hemen laf yaparlar ne işi var diye gelde çıldırma o zaman senin kızın niye gelip kalıyor hey allahım ya. Ne diyim böyle kaynanalar allaından bulsunlar. Çok şükür ben çalışıyorum diye benden çok fazla beklentileri yok allahtan ama haksızlığa da tahammül edemiyorum.

Allah bildiği gibi yapsın. Yazık valla Allah yardimcin olsun. Benim ki de laylaylom bi kadindi kocası olsun dünya umrunda değil ben gelince oğlu kıymetli oldu kıskançlık fesatlik ne ararsan vardı. Bizi ayırmak için elinden geleni yaptı başaramadı. Nikahimiza eşimin tarafından kimse yoktu düğüne de el gibi geldiler oynayıp oynayıp gittiler. Borç dert hersey üstümüze. Allah sorsun. Şimdide doğuma gelecekmis dün eşim söyledi. Ne işleri var dedim nikahima gelmeyenin dogumum da ne işi var ?

Allah bildiği gibi yapsın. Yazık valla Allah yardimcin olsun. Benim ki de laylaylom bi kadindi kocası olsun dünya umrunda değil ben gelince oğlu kıymetli oldu kıskançlık fesatlik ne ararsan vardı. Bizi ayırmak için elinden geleni yaptı başaramadı. Nikahimiza eşimin tarafından kimse yoktu düğüne de el gibi geldiler oynayıp oynayıp gittiler. Borç dert hersey üstümüze. Allah sorsun. Şimdide doğuma gelecekmis dün eşim söyledi. Ne işleri var dedim nikahima gelmeyenin dogumum da ne işi var ?
Bende canım istenmeyen gelin oldum eşim hep yanimdaydi benim tek hatam burda oturmak oldu eşim çok istedi ben senin yanındayım dedi adam calisiyor ne kadar yanımda olabilirki çok sinirleniyorum kaynanam ın gorumcemin laf sokmalarindan susuyorum ama bir yere kadar ne kadar dayanirim bilmiyorum kendi canlari o kadar kiymetliki bebeğime üzülüyorum onuda uzdugun için allaha haval ediyorum hepsini

Aynısı bizdede var ama çok şükür ki kızı yurtdışına gitti evlenip, ama yazları geldiğinde hiçbir işe elini sürmez hep gelinlerden bekler. Kızı annesine gelir 1 ay kalır ama eltim annesine gider mesela 1 ay kalır memleketide hemen laf yaparlar ne işi var diye gelde çıldırma o zaman senin kızın niye gelip kalıyor hey allahım ya. Ne diyim böyle kaynanalar allaından bulsunlar. Çok şükür ben çalışıyorum diye benden çok fazla beklentileri yok allahtan ama haksızlığa da tahammül edemiyorum.
Canım inan evlendim bir ay evde kaldım kriz geçirdim okadar çok zayifladimki yemek yiyemiyordum sırf bunlardan kurtulmak için işe girdim hamile kalınca işi bıraktım yine başladılar önemli olan iş yapmak değil enayi yerine koymaları zoruma gidiyor

Bende aynı durumdayım. Çocuğun eksiklerini bi Düşünen benim. Yemin ettim Doğana kadar bi kalem bişe almayacam. Herhalde utanır alırlar diye bekliyorum. Kocam Yanımda yok bebek oluncada olmayacak tek başına bu sorumluluk çok zormuş. Alahım bize yardım etsin.
Canım çoğu şeyini aldım gerisini de mobilyası falan hep annemler alıyor geldiklerinde de gözlerine soka soka söyleyeceğim annem aldı diye

Back
X