• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Allah aşkına bu halinde rapor alıp dinlenecegine ona hizmet mi edeceksin. Oram kötü buram kötü de yat ne yiyecekse hazirlasin yazık günah. Isine gelmiyorsa da çeksin gitsin sen insan degilmisin
yatacam napacam kalkamam vallaa kendimi çekemiyorumda ben.. evide afedersin mok götürür artık birbirimize inat etmekten...bi gün işten öğle vaktiydi çıktım bir gibi falan ..bize gelmiş yine kalmaya....normalde kendi evinde sabahın altısında kalkan kadındır..anam geldim eve yatağı duruyor ..gözler uyumaktan şişmiş.....o saate kadar nasıl yattıysa..basılmış gibi oldu..ayy işte öğle uykusuna yatayım dedim kızım diyor bide bana:KK70::KK70::KK70:sanki bilmiyorum deliksiz o saate kadar uyuduğunu..

yatacam napacam kalkamam vallaa kendimi çekemiyorumda ben.. evide afedersin mok götürür artık birbirimize inat etmekten...bi gün işten öğle vaktiydi çıktım bir gibi falan ..bize gelmiş yine kalmaya....normalde kendi evinde sabahın altısında kalkan kadındır..anam geldim eve yatağı duruyor ..gözler uyumaktan şişmiş.....o saate kadar nasıl yattıysa..basılmış gibi oldu..ayy işte öğle uykusuna yatayım dedim kızım diyor bide bana:KK70::KK70::KK70:sanki bilmiyorum deliksiz o saate kadar uyuduğunu..
Yapma valla. Nefret ediyorum dusuncesiz insanlardan hele ki bu halde. Allah korkusu da mı yok anlamıyorum. Evi de ne götürür se götursun sen yapmazsin o yapmaz eşine de kadın tut dersin çatlar kaynanan :KK70:

Yumurtanın iyi pişmesi gerekiyor çünkü zararlı bakteriler olabiliyor yani şöyle ki özellikle salmonella denilen bakteri genelde dışkıda bulunur zaten tavoktan yumurta çıkarken yumurtanın dışına bazen nadir de olsa içine geçebiliyor. Yumurtanın üzeri zaten kapalı bir durum da yani üzerindeki porlar denilen açıklık eğer sen yumurtayı alıp yıkamadığın sürece açılıp içine girmez. Amma Bazı titiz hanımlar yumurtayı alıp bi güzel yıkayıp dolaba kaldırır ki bu çok risklidir o zaman yüzeyden içeri geçer bakteriler o yüzden kullanmadan önce yıkamalıyız. Markette satılan yumurtalar da asla suyla yıkanmaz genelde iyonize ışınlarla dezenfekte edilir ve %90 kaba kirler uzaklaştırılır. Yani bu işleme pastörizasyon denilmez sadece hazırsatılan yumurta beyazı ya da sarısı ya da yumurtanın tamamı şişe içinde satılanlar genelde pastanelerin kullandıkları hazır kırılmış şeklinde olan yumurtalar pastörize edilir. Sen bundan sonra iyi pişmesine dikkat et Bugüne kadar bişey olmadıysa şimdi korkcak bişey yok rahat ol. Erken doğuma yol açama riski olduğu için tam pişmesi salmonella dediğimiz bakterinin ölmesi gerekiyor yani:))
Cok guzel aciklamissin tesekkurler canim. Zaten bundan sonra dikkat edicem bunu duyduktan sonra bugun icim rahat etmedi kahvaltiya omlet olarak yaptim yumurtayi. Insallah bisey olmaz korktum acikcasi cunku mide bulantilarim gectiginden beri nerdeyse her gun rafadan yumurta yedim o_O ama cok pisince de hicbir faydasi olmadigini duydum napicaz ki biz simdi yani.
bu arada o yumurtayi yikayip dolaba dizen ev hanimlarindan bitanesi de bendim neyseki hamile olmadigim zamanlarda yaptim o hatayi ve ne kadar zararli oldugunu cabuk fark ettim. Hemde oyle boyle degil lavabonun icine doldurur sunger ve deterjanla tektek kopukler durular kuruturdum :KK53:

Benim kayınvalide de geçenlerde yani ben 3 ay önce falan
Ben kiralık ev bakıyorum kardeşim yakın olmak iyi oluyor çocuk bakarken dedi hatta sizin apartmandan ev bakayım çocuğa bakacak biri lazım vs dedi
Ben de "ben hoşlanmıyorum o kadar yakın oturma muhabbetinden , ha aynı ev ha alt kat bütün herkesin düzeni huzuru bozuluyor tanıdığım herkes sorun yaşadı" dedim
Daha önce ağzından kaçırmıştı dubleks ev alalım bi katında siz bi katında biz yaşayalım Chek yemeklerimizi yapar gelir yeriz yemeğimiz hazır olur demişti içimden olduuu hizmetçin vardı dedim

Ilk zamanlar da çoğunlukla iyi pisirdim zaten sadece sarisini yerim ama hep kayısı kivamindaydi onu canım daha çok istiyordu öyle yedim inşallah bişey olmaz. Rafadan olmasın sadece o daha pismemis e yakın ya. Icinizi ferah tutun
Canim kayisi kivami da pismis oluyor sonucta bisey olmaz merak etme. Hem cok fazla pisirdigindede hic faydasi kalmiyormus icindeki protein yaga donusuyormus diyorlar en mantiklisi kayisi kivami galiba.

Canim kayisi kivami da pismis oluyor sonucta bisey olmaz merak etme. Hem cok fazla pisirdigindede hic faydasi kalmiyormus icindeki protein yaga donusuyormus diyorlar en mantiklisi kayisi kivami galiba.
Evet bende okudum bir kez kahvaltı da kayısı olunca eşim yeme dedi bende canım böyle istiyor ne yapayım dedim. Allah a sukur bu zaman a kadar bir sıkıntı olmadi.
zaten diğer yiyeceklere bakarsak yediklerimiz doğal değil yerli değil Allah yavrularimizi korusun

Benim kayınvalide de geçenlerde yani ben 3 ay önce falan
Ben kiralık ev bakıyorum kardeşim yakın olmak iyi oluyor çocuk bakarken dedi hatta sizin apartmandan ev bakayım çocuğa bakacak biri lazım vs dedi
Ben de "ben hoşlanmıyorum o kadar yakın oturma muhabbetinden , ha aynı ev ha alt kat bütün herkesin düzeni huzuru bozuluyor tanıdığım herkes sorun yaşadı" dedim
Daha önce ağzından kaçırmıştı dubleks ev alalım bi katında siz bi katında biz yaşayalım Chek yemeklerimizi yapar gelir yeriz yemeğimiz hazır olur demişti içimden olduuu hizmetçin vardı dedim
Kendi kızı var mı ? Acaba kızına aynı şeyler düşünülse ne yapar? Neden bu kayinvalideler gelinleri kızları gibi değil de hizmetcileri gibi görüyor

Canım öyle de insan hiç mi heyecan duymaz odun gibi eşimi biliyorum normal de heyecanlarini çok dışta yaşar. Inan öyle doluyum ki hala herseyi benden bekliyorlar çok doluyum çok :KK43:

hiç konuştun mu eşinle? mesela hangi konuda heyecan duymasını istiyorsun? o ne hissediyor belki korkuyor bebek gelince daha farklı olmanızdan endişe ediyor ne bileyim iyi bir baba olamamaktan korkuyor.. olabilir yani.. benim eşim de öyledir asla içe kapanık biri değildir ama aynısını yaşadık.

Puhhahahahahahhahahahahah:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: ya benim koca fena. Dün gelmişiz 11 de eve zaten çalışan bayanım o saatte bir de salata yap sofrayı kur dedim bizimkine vallaha yatcam zaten idrarımda da sorun çıkmışrı dedim sofrayı sen kaldır. Tamam dedi. Gittim yattım. Sabah kalktım evin hali şöyle ;

1. yatak odasında yere atılmış yuvarlanmış, top yapılmış bornoz
2.salon da soda içilmiş şişe masada , çoraplar yerde battaniye koltukta top yapılmış,
3. mutfak (buna girmesemde olur.) 2 tabak içinde yarım kalan yemekler mutfak tezgahın üstünde. çatallar ve bardaklar lavabonun içinde. Çorba tenceresi ve yemek tenceresi kapakları açık halde ocağın üstünde......:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Demek ki rabbim ona göre bana ağırlık vermiyor. Yemin ederim bayılazağım sandım. Ben ağırlaşınca ne yapıcam. Adam bulaşık makinasına bile üşeniyor tabakları koymayı. Ha bu arada banyo da berbattı.....

Sağlıkla bir doğum olsaydı canim sürekli ağlamak istiyorum eşimi arıyor benimle konuşuyor kızımızın olmasına az kaldı falan diyor yapmacık geliyor böyle olunca eşim tek erkek evlat 3 gün aramazsam eşim zorla arattiriyor bıktım artık bu tutumundan annesine gel kal doğuma kadar diyor 4. Ay da geldi yatağını bile ben açtım hiçbir iş yapmıyor tatile gelir gibi geliyor o zaman da cok agrım vardı eşim de düşüncesiz bu konuda

canım gözünü korkutmak için demiyorum ama bir de torun olunca aşırı sahiplenme ve müdahale durumları oluyor, sen sakin karşılamaya çalış benim de çok zoruma gitmişti doğuma gelip en ufak şeye ellerini sürmeden bırakıp gittiler, doğum sonrası insan öyle hassas oluyor ki düşün düşün kendimi resmen doğum sonrası depresyonu yaşarken buldum. anca işe başladıktan ve kafamı başka şeylere verdikten sonra geçti. eşler malesef zamanla olgunlaşıyor. ama göreceksiniz bana da hep diyorlardı inanmıyordum, baba olduktan sonra çok daha farklı olacak herşey inşallah. benim eşim kadar annesine düşkün biri acaba var mıydı yeryüzünde.. ama zamanla o düşkünlük eşlerine kayıyor. annelerinin kaygısı da bundan oluyor zaten. boşver aramasın sormasın yardım da etmesin. eksik kalsın yardımları..

hiç konuştun mu eşinle? mesela hangi konuda heyecan duymasını istiyorsun? o ne hissediyor belki korkuyor bebek gelince daha farklı olmanızdan endişe ediyor ne bileyim iyi bir baba olamamaktan korkuyor.. olabilir yani.. benim eşim de öyledir asla içe kapanık biri değildir ama aynısını yaşadık.
Canım insan gelip karnını oksayip konuşup sevmez mi? Yok İşte onu bile yapmıyor yatarken hareket edince ben elini tutup karnima koyuyorum hissetsin diye. Canım çocuk gelince çok güzel olacağına inanıyor konuşunca da sen çok büyütüyorsun çok takiyorsun diyor mutlu olsun diye o kadar çaba sarfediyorum ki sevdiği yemekler, hoşuna gidecek şeyler herseyi yapıyorum karşılığını beklemez mi insan?

Canım insan gelip karnını oksayip konuşup sevmez mi? Yok İşte onu bile yapmıyor yatarken hareket edince ben elini tutup karnima koyuyorum hissetsin diye. Canım çocuk gelince çok güzel olacağına inanıyor konuşunca da sen çok büyütüyorsun çok takiyorsun diyor mutlu olsun diye o kadar çaba sarfediyorum ki sevdiği yemekler, hoşuna gidecek şeyler herseyi yapıyorum karşılığını beklemez mi insan?

benim eşim de karnımı okşamaz:) sen inan ki sabırlı ol metanetli ol bebek gelince çok farklı olacak... tecrübemle söylüyorum yeter ki şimdi canını sıkma...

canım gözünü korkutmak için demiyorum ama bir de torun olunca aşırı sahiplenme ve müdahale durumları oluyor, sen sakin karşılamaya çalış benim de çok zoruma gitmişti doğuma gelip en ufak şeye ellerini sürmeden bırakıp gittiler, doğum sonrası insan öyle hassas oluyor ki düşün düşün kendimi resmen doğum sonrası depresyonu yaşarken buldum. anca işe başladıktan ve kafamı başka şeylere verdikten sonra geçti. eşler malesef zamanla olgunlaşıyor. ama göreceksiniz bana da hep diyorlardı inanmıyordum, baba olduktan sonra çok daha farklı olacak herşey inşallah. benim eşim kadar annesine düşkün biri acaba var mıydı yeryüzünde.. ama zamanla o düşkünlük eşlerine kayıyor. annelerinin kaygısı da bundan oluyor zaten. boşver aramasın sormasın yardım da etmesin. eksik kalsın yardımları..
Bunları yasayacagimi biliyorum zaten canim şimdi cocuguma kızım demesine bile sinir oluyorum eşim de diyor sen çok kavga edersin çocuk yüzünden milletle diyor. Sabırla eşimin beni sahiplenecegi günü bekliyorum adam evli olduğumuzu 2 sene geçti hale kabullenemedi varsa yoksa anası babası

kayınvalideler kızları evlenince dünya kaç bucak anlıyorlar ve gelinlerle uğraşmaktan vazgeçiyorlar :-):-)
Canım benimkinin 4 kız 1 erkek evladı var kızların hepsi evli hatta gorumcemin biri 2 sene ayrı yaşadı yeni barıştı kayinvalide yüzünden sorun yaşamışlar ama yine aynı :) yapacağını yapıyor

selam fulyacım.. ne zmndır konuşamadık.. nasılsın? herşey yolundadır inş.. bnm de bugün kontrolüm var, doktorum muhtemelen şeker yüklemesi isticek :) ama ben yaptırmak istemiorum.. bakalım napıcaz :)

açlık tokluk baksa ilk aşamada? çıkarsa vereceğiniz diyete şimdiden uymaya söz veriyorum de yapmaz:)

Back
X