• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Sabah ölçtüm açlık 86, 2 saatlik tokluk 129 çıktı. Kızımda o şekilde kontrol etmişim. Kontrol tablosunu atmamıştım. Sende mi o şekilde ölçüm yapıyorsun. Açlık ve 2 saatlik tokluk şeklinde? Bu arada kızımdaki doğum başlangıç kilom ve ilerleyişim bu gebeliğimde de aynı. O zaman 1900 kalorilik diyet uygulamıştım. Diyetime başladım bugün itibariyle pazartesiye kadar kontrol edip dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum.

Bende varım inşallah insülin yapma seviyesine ulaşmaz benim ki, geçmiş olsun sanada. Zaten kan sulandırıcı yapıyorum birde insülin yapmak istemiyorum.

Ben kızımda ağız kuruluğu ve dilimin fırça gibi olması belirtileri vardı. Bunda 100 lük şeker yüklememin ilk saatinde ağız kuruluğu yaşadım sadece. Şu anda ağız kuruluğu devam ediyor. :KK43:
Hayir ben 1 saat sonra bakiyorum tokluk sekerine,gebelere 1 saat sonra bakiliyor.
bana soylenen hep bu sekilde.
doktormu 2 saat sonra bakicaksin dedi?
ilk gebeligimde cogunlukla tokluk sekerine bakilmisti hergun gunde 3 defa bakiyordum. ara ara aclikta bakiyordum.
bu gebeligimde sabah ve oglen tokluk sekerine baktim.yuksek cikti.simdide son 3 gun hem aclik hem tokluk bakicam ona gore dahiliyeye gidilecek.

bbbbbbb.webp
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Sanada gecmis olsun...ben basladim insuline dustu degerlerim simdilik diyete dewam bakalim hayirlisiyla gecsin su gunler
Ne guzel seninki dusuyor.benimki dusmuyordu.gerci bir zararini da gormedim.doktorlar sana degil bebege zarar verir demisti.
bende cok özen göstermistim.
sanada gecmis olsun ama diyeti falan uygulayinca hic bir sorun olmuyor.Allah beterinden korusun.
Biz hic sorun yasamadik Şükür.

canım yüksek çıktıktan sonra doktor nasıl takip ediyor peki?
kandan mı bakıyor açlık,tokluk kan şekerine?
benim sınırda ama benim tatlıyla aram yok zaten.
çıkarsa ben nasıl anlıcam?
bu arada benimde ilk hamileliğimde sıkıntım yoktu.
Canim ben gunde 6 kere aclik ve yemekten 1 saat sonra tokluk sekerime bakiyorum aclik 95in altinda tokluk 145in altinda olmasi gerekiyo.benm sabah degerlerim yuksek ciktigi icin gece yapilan bi insuline basladm hemen dusurdu sekerimi yine bakmaya dewam ediyorum ayni zamanda diyete dewam ediyorum

ne kadar çok ekmek var, ben bu kadar ekmek yemiyorum sabah 2 dilim öğlende varsa bulgur pilavı, makarna fln o kadar, akşam hiç yok. teyzemde gebelik şekeri çıktığında meyve yerken yanında ayran içiyordu şekerini yükseltmesin diye.
Ben doymuyordum hep aclik hissi vardi bende,sanirim o yuzden cok vermis.ama ekmekler şu küçük ince dilimler varya onlardan.şimdi bundanda az yiyorum.
meyveye tarcin dokebilursin demisti sekeri azaltiyormus.ama makarna yoktu listemde.
bir ara esmer makarna yedim.canim cok cekti deyince verdi.pilav patates bezelye karpuz kavun üzüm kiraz pismis havuc yok.Hergun 1 tane çiğ havuc yerdim ama.
sebzelerde fazla kalori yok yesillik falan yiyebilirsin derdi.

Ne guzel seninki dusuyor.benimki dusmuyordu.gerci bir zararini da gormedim.doktorlar sana degil bebege zarar verir demisti.
bende cok özen göstermistim.
sanada gecmis olsun ama diyeti falan uygulayinca hic bir sorun olmuyor.Allah beterinden korusun.
Biz hic sorun yasamadik Şükür.
Insallah sorunsuz tamamlariz hepimiz bebislerimize bisi olmasinda ben bisi yemeemeye raziyim

ne kadar çok ekmek var, ben bu kadar ekmek yemiyorum sabah 2 dilim öğlende varsa bulgur pilavı, makarna fln o kadar, akşam hiç yok. teyzemde gebelik şekeri çıktığında meyve yerken yanında ayran içiyordu şekerini yükseltmesin diye.
canım bende bu kadar ekmek yemiyorum.benim nasıl sınır çıktı anlamış değilim.
yesem demek ki tavan yapardı.canım süt artırıyormuş heralde.
meyvenin yanında ayranı ilk kez duyuyorum bende öyle yapayım.

Canim ben gunde 6 kere aclik ve yemekten 1 saat sonra tokluk sekerime bakiyorum aclik 95in altinda tokluk 145in altinda olmasi gerekiyo.benm sabah degerlerim yuksek ciktigi icin gece yapilan bi insuline basladm hemen dusurdu sekerimi yine bakmaya dewam ediyorum ayni zamanda diyete dewam ediyorum
Canım makinan mı var nasıl ölçüyorsun?
birde suyu az içmek şekeri artırır mı bilgin var mı canım?

Liste sekerime göre ayarlaniyordu
fakat hepsi birbirine yakın
simdilik diyetisyene gitmiyorum evde kendim uyguluyorum,önümüzdeki haftalarda gidebilirim.

Sabah kalktiginda 3 kayisi ve 2 bardak su

asabah Saat 9: kahvalti: 2 dilim peynir,3-4 zeytin
1 haslanmis yumurta,1 bardak sut tam yagli
domates salata maydanoz limon
3 dilim tam bugday yada ruşeymli ekmek.

Ara saat 11: süt kuruyemiş yada meyve

öglen saat 13: 4-5 yemek kasigi sebze
1 bardak yogurt salata 3 dilim ekmek

Ara 15: 2 dilim ekmek arası kaşar istersen tost yapabilirsin.1 porsiyon meyve

Aksam saat 18:et balik tavuk yada kofte.bunlar yoksa kuru baklagiller
1 bardak yogurt yada ayran
salata.ekmek 1 kase corba yersen 1 dilum ekmek yemiyorsun.
sıcak yemek ve mercimek corbasini blenderden gecirmek sekeri artirir derdi diyetisyenim.posasiyla yemek gerekiyor.

Ara saat 21: 1 bardak kefir yada süt ve meyve

yalniz bunlarin gramajlari var ben evde ekmegi kendim yaparsam ve eti tartarak yiyordum.dedigim gibi listede oynamalar oluyor her gittigimde bir yiyecegin yerine baska alternatif grliyor.mesela grissini,leblebi ekliyor ara öğüne.

canım tabi doktor vermiş ama ekmek şekeri aynı şeker gibi yükseltmiyor mu? yanlış anlamazsan ekmek çok bence. ben şuanda ekmek hiç yemiyorum, daha önce çok uzun süre karatay beslenmesi yaptım o dönemde alıştım ve yemeye yemeye tatlı isteğim de kesildi ve insulin direncim kırıldı. eskiden kayısı vs beni kesmezdi şimdi yiyemiyorum aşırı şekerli geliyor, meyve suyu içemiyorum elmayı bile zor yiyorum. kahvaltımı ekmeksiz yapıyorum 2 yumurtayla. yumurta çiftlik yumurtası alıyorum zaten 2 tanesi market yumurtalarının 1ine anca denk geliyor:) hamileliğin başlarında hiçbişey yiyemez olmuştum o dönem ekmeğe geri döndüm malesef. sonra yine bıraktım.

şekeri düşük tutmanın püf noktası glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmek. proteinin sütün yumurtanın kavrulmamış çerezlerin ve birçok sebzenin g.i si sıfır. meyvelerin şeker oranına göre gittikçe yükseliyor. muzun gi si 100 mesela. çok yüksek. sulu yaz meyvelerinin de oldukça yüksek. meyvenin yanında süt veya yoğurt tüketmek şekerin yükselmesini bir nebze engelliyor. mercimek evet blenderdan geçmemeliymiş posa azaldıkça gi yükseliyor gıdalarda..

Back
X