- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Doktor degil,diyetisyen vermisti.
Beyaz ekmek tehlikeli tabiki.canan karatay butun ekmeklere karsi.ama tam bugday diye abartmamak lazim.gunde 30 yumurta yeyin yada zeytin yeyin diyor. ben buna katilmiyorum.bence herseyin azi karar çoğu zarar.herseyden azar azar yenmeli.
ekmege gelince deminde yazmistim ben cok acikiyordum doymuyordum o yuzden fazladir belki.birde şu var diyetisyenin verdigi liste bu,o kadar liste varki elimde birinde 3 dilim,birinde 2 dilim diyor.yani o kaloriyi hesap ediyordur bütünüyle.bazen ara ögunde ekmek yok mesela.sekerime ve benim aclik boyutuma gore duzenleme yapiyordu.ben simdilik bunlara benzer diyet yapiyorum.bakalim bugun 2.gun cok acikmadim.ekmegide cok sevmiyorum aslinda.yemeği ekmeksiz yerim mesela.
evet kavrulmamis kuruyemis yiyeceksin diyordu.zaten hergun protein de aliyordum.
hemen hemen hergun et balik yiyordum.
ama o da sınırlı bir sekilde.süt ve yogurtta boldu.ben diyet yapmasaydim bunlari duzenli yiyemezdim.
karatayın kitaplarını okudum 30 yumurta yiyin dediğini duymadım canım:) ama çinde hamilelere 10 yumurta veriyorlarmış,orası ayrı. bi insan zaten 30 yumurta istese de yiyemez. hepimizin sınırı var. 20 zeytin yiyebilirsiniz diyor ama o da marketlerden aldığımız zeytin değil, evde yapılmış olanlardan yani tuzu az olacak.
karatayın sayesinde düzenli beslenmeye alıştım ben çokşükür şimdilik dengeli beslenebiliyorum. tek sorunum balık. aşırı derecede bulantı yapıyor adı geçince bile çıkardığım oldu. 10 gün kadar önce de markette alayım dedim ama yanına gidince bulantılarım başladı. omega 3 alıyorum hergün destek olarak.