- 3 Aralık 2014
- 916
- 1.294
- 83
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
SuperrrrrKızlar şapkamız nasılbabannemiz örmüş
![]()
Kızlar slm zor gunler gecırıyorum cuma gunu cok agrım oldu acıle gıttım hamıle oldugum ıcın kadın doguma yonlendırdıler kendı doktoruma gıttım hersey normal dedı sadece sol yanım acıyodu bebegın kafası burda o yapıyo olabılır dedı magnezyum verdı gecmezse tekrar gel dedı ılac bıraz ıse yaradı gıbı ama gece sancıyla uyandım tum karnıma yayılmıstı ıkı dakıkada bır keskın sancılar vardı kadın dogum hastanesıne gıttım acıl nst ye bagladılar dogum sancın baslamıs dedı doktor hemen durdurmamız lazım yoksa erken dogum olcak dedı. Bu erken dogum da olmnaz dusuk olur dedı dusuncesız doktor. Dunya basıma yıkıldı sankı uc gun yattım taburcu oldum agrı hıssetmıyorum ama nst de cıkıyor. Tuvalet dısında ayaga kalkmak yasak. Surekklı yatıyorum. Bana cok dua edın. Rabbım bebegımı bana bagıslasın. Psıkolojık olarak cokmus durumdayım. Kendınıze cok dıkkat edın hersey bı anlık cok korktum
Cok sagol tatlim...insallah sizlerde birsey cikmaz...brn basindan beri 12 kilo aldim ve normalde tatliyla aram yoktur hamile kaldigimdan beri tatlisiz gunum gecmedi ve doktorum bu duruma cok kizdi cok yemissin kilo almissin diye..sanrm seker yuzunden bu kadar cok tatli canim istedicanım geçmiş olsun en azından teşhis edilebilmiş. benim önce normal şeker seviyesine bakılacak kanla, ihtiyaç olursa şeker yüklemesi yapılacak çünkü oğlumda da çok düşüktü şeker sorunum yoktu inşallah bu sefer de olmaz.
bebeğin kilosu vs önde gidiyor mu? veya canın çok tatlı istiyor mu? şekerin yüksek olduğuna dair belirti var mı?
Benim bebik aldı başını gidiyor canım tatlı istemiyor ama, neyse göreceğiz durumubildiğim en bariz belirti karın çapının büyük olması ve bebekte irilik. şeker hastaları çok susar ve canları tatlı ister. tahlil sonuçlarımı almadım ben de merak ediyorum sonucu
Benimde ilk gebeligimde seker vardi,diyetisyen ve dahiliyeye gidiyordum.insülinde vurunuyordum.duzenli diyete,insülune ragmen dusmuyordu benim seker.hergun evde ölcum yapiyordum.ilk gebelikte seker varsa diger gebeliklerdede olur diyor doktorlar.malesef kaçış yok.bana yükleme yapilmayacak çünkü evde seker cihazimla ölctüm yüksek çıkınca perinatologda kendi doktorumda yüklemeye gerek yok sekerin yuksek dedi.doktorum direk diyetisyene yönlendirdi.ben cocukla gelemem şimdilik evde yapayim diyeti dedim.1 hafta diyet yapicam son 3 gün sekerimi ölcucem.ona gore dahiliyeye gondercek düsmezse insülin kullanicam.ama büyük ihtimal diyetisyenede baslicam çünkü şekere gore diyet listesi veriyor.gitmek sorun degil hastane uzak bir cocuk var cok zor olacak benim icin.hepsini bir arada nasil yapicam bilmiyorum.ilk gebeligimde esimle şekerimin cikmasina memnun bile kalmistik.saglikli ve duzenli beslendigim icin.ama simdi cocuk var cok zor olacak.
Bende varım inşallah insülin yapma seviyesine ulaşmaz benim ki, geçmiş olsun sanada. Zaten kan sulandırıcı yapıyorum birde insülin yapmak istemiyorum.Slm kizlar okumaya calistim ama eskiler cok fazla takip edemedim...ben gecen hafta seker yuklemesi yaptirdim 75lik yapildi 3 kere kan alindi ve bende malesef seker cikti..endokrolojiye gittim bi hafta diyetle sekerimi takip etmemi istedi ve aclik tokluk sekerlerime bakarak bu haftayi gecirdim ve sabah sekerlerim yuksek seyretti...malesef insuline basladim dunden beri ve cok uzgunum(var mi benmle ayni olan neler yapiyosunuz belki gecmise yazmissinizdir ama okuyamadm bilgi paylasirsak birbirimizden faydalanabiliriz...
Ben kızımda ağız kuruluğu ve dilimin fırça gibi olması belirtileri vardı. Bunda 100 lük şeker yüklememin ilk saatinde ağız kuruluğu yaşadım sadece. Şu anda ağız kuruluğu devam ediyor.SEN BİLİYOR MUSUN ŞEKERİN BELİRTİLERİNİ BEN CUMARTESİ YAPTIRACAĞIM YÜKLEME AMA YİNE DE ENDİŞELİYİM NE ÇIKACAK DİYE. BEN DE AĞIZ KURULUĞU ÇOK FAZLA, BİR DE BAZEN DUDAKLARIM BİRBİRİNE YAPIŞIYOR. BABAANNEM DE OLURDU ÖYLE KADINCAĞIZ 20Lİ YAŞLARINDAN BERİ ŞEKER HASTASI.
Sanada gecmis olsun...ben basladim insuline dustu degerlerim simdilik diyete dewam bakalim hayirlisiyla gecsin su gunlerBenimde sekerim var.ilk gebeligimdde vardi.dün yazmıştım bir arkadaşa üç mesaj öncesi istersen gecmisten bakabilirsin.suan diyet yapiyorum.dusmezse dahiliyeye gidicem insülin baslanacak.
Kızlar bebeğim çok büyüdü hissediyorum güçlendigini yakinda ultrosana girenlerin bebekleri kaç gram oldu yazabilir misiniz :) benim en son muanede 757 gramdi
Ins gerek kalmaz sabah aclik sekeri belli edio genelde yuksekse diyet pek ise yaparamiyo malesef insulin gerekioo eger degerlerin guzel cikarsa diyetle dewam edersin canmSabah ölçtüm açlık 86, 2 saatlik tokluk 129 çıktı. Kızımda o şekilde kontrol etmişim. Kontrol tablosunu atmamıştım. Sende mi o şekilde ölçüm yapıyorsun. Açlık ve 2 saatlik tokluk şeklinde? Bu arada kızımdaki doğum başlangıç kilom ve ilerleyişim bu gebeliğimde de aynı. O zaman 1900 kalorilik diyet uygulamıştım. Diyetime başladım bugün itibariyle pazartesiye kadar kontrol edip dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum.
Bende varım inşallah insülin yapma seviyesine ulaşmaz benim ki, geçmiş olsun sanada. Zaten kan sulandırıcı yapıyorum birde insülin yapmak istemiyorum.
Ben kızımda ağız kuruluğu ve dilimin fırça gibi olması belirtileri vardı. Bunda 100 lük şeker yüklememin ilk saatinde ağız kuruluğu yaşadım sadece. Şu anda ağız kuruluğu devam ediyor.![]()
aaaaaaaa bugün partimiz vardı dımı.............eeeeeeeeeee ne duruyoruz parti başlasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnKizlarr cikin şu kasvetli konulardan hani parti vardi bugun nolduuuu yalan oldu demi![]()
canım yüksek çıktıktan sonra doktor nasıl takip ediyor peki?Cok sagol tatlim...insallah sizlerde birsey cikmaz...brn basindan beri 12 kilo aldim ve normalde tatliyla aram yoktur hamile kaldigimdan beri tatlisiz gunum gecmedi ve doktorum bu duruma cok kizdi cok yemissin kilo almissin diye..sanrm seker yuzunden bu kadar cok tatli canim istediseker yuklemesi onemli gercekten ve benim ilk saat ve aclik sekerim notmal cikti 2. Saateki sekerim 180 cikti aman kizlar dikkat edin ve yaptirin mutlaka yuklemenizi insulinin zarari yokmus ama tesbit etmeseydik bebege zarari olurdu dedi doktorum...bebisim bikac gun onde gidiodu normal demisti doktoor bikac gun icin.Allah hrpimize saglikla sihatle dogum yapmayi nasip etsin ins...
süpersinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn