• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kızlar ya dün dahiliyeye gittim..ayaklarım şişiyor diye doktorum tahlil istemişti...eşim sonuçları almış dahiliye doktoru sorun yok herşey normal demiş...akşamda kendi doktoruma attık sonuçları..oda ; idararda pro + gözüküyor.. takip edicez..şişliklerin artarsa mutlaka haberim olsun diye yazmış.

sonuç şöyle
benimki...............................................pro +-
normal olması gereken......................pro -
anlayan varmı

CANIM YA BENİM DE ERİTROSİT ÇIKTI İDRAR TAHLİLİNDE YAA, DOKTOR DAHA ÖNCE BÖBREK RAHATSIZLIĞI KUM VS GEÇTİ Mİ DEDİ, BENİM DE HİÇ ÖYLE Bİ SIKINTIM YOKTU. BOL SU İÇ DEDİ BENDE NETTEN BAKTIM ENDİŞELENDİM ŞİMDİ

Kızlar bebeğim çok büyüdü hissediyorum güçlendigini yakinda ultrosana girenlerin bebekleri kaç gram oldu yazabilir misiniz :) benim en son muanede 757 gramdi

Ben çok koyütuyum kızlar ya ,dün tetenoz oldum ,bişiyim yoktu ..bu sabah heryerim ağrıyordu kolum zonkluyor ,belim kasıklarım başım boynum grip olmuşum gibi dokunsan acıyor :(sizde böyle bir etki yaptımı bu aşı ayrıca az ateşimde var galiba ,

Slm kizlar okumaya calistim ama eskiler cok fazla takip edemedim...ben gecen hafta seker yuklemesi yaptirdim 75lik yapildi 3 kere kan alindi ve bende malesef seker cikti..endokrolojiye gittim bi hafta diyetle sekerimi takip etmemi istedi ve aclik tokluk sekerlerime bakarak bu haftayi gecirdim ve sabah sekerlerim yuksek seyretti...malesef insuline basladim dunden beri ve cok uzgunum:KK43:(var mi benmle ayni olan neler yapiyosunuz belki gecmise yazmissinizdir ama okuyamadm bilgi paylasirsak birbirimizden faydalanabiliriz...

canım geçmiş olsun en azından teşhis edilebilmiş. benim önce normal şeker seviyesine bakılacak kanla, ihtiyaç olursa şeker yüklemesi yapılacak çünkü oğlumda da çok düşüktü şeker sorunum yoktu inşallah bu sefer de olmaz.
bebeğin kilosu vs önde gidiyor mu? veya canın çok tatlı istiyor mu? şekerin yüksek olduğuna dair belirti var mı?

CANIM YA BENİM DE ERİTROSİT ÇIKTI İDRAR TAHLİLİNDE YAA, DOKTOR DAHA ÖNCE BÖBREK RAHATSIZLIĞI KUM VS GEÇTİ Mİ DEDİ, BENİM DE HİÇ ÖYLE Bİ SIKINTIM YOKTU. BOL SU İÇ DEDİ BENDE NETTEN BAKTIM ENDİŞELENDİM ŞİMDİ
ya bende böbrekler zaten sıkıntılı..tuz yasak hamile olmadan önce de yani...ve bol su...eritrosit ne peki...bakma canım ben bir iki baktım tahlilden anlamadığım için kafam karıştı..sağolsun kızlar aydınlatıcı oldu...takip altında olursa sıkıntı olmaz inş

canım geçmiş olsun en azından teşhis edilebilmiş. benim önce normal şeker seviyesine bakılacak kanla, ihtiyaç olursa şeker yüklemesi yapılacak çünkü oğlumda da çok düşüktü şeker sorunum yoktu inşallah bu sefer de olmaz.
bebeğin kilosu vs önde gidiyor mu? veya canın çok tatlı istiyor mu? şekerin yüksek olduğuna dair belirti var mı?
SEN BİLİYOR MUSUN ŞEKERİN BELİRTİLERİNİ BEN CUMARTESİ YAPTIRACAĞIM YÜKLEME AMA YİNE DE ENDİŞELİYİM NE ÇIKACAK DİYE. BEN DE AĞIZ KURULUĞU ÇOK FAZLA, BİR DE BAZEN DUDAKLARIM BİRBİRİNE YAPIŞIYOR. BABAANNEM DE OLURDU ÖYLE KADINCAĞIZ 20Lİ YAŞLARINDAN BERİ ŞEKER HASTASI.

normalde de sıfıra yakın tuz kullanıyorum..hem + hemde - ifadesi ne anlama geliyor dedim acaba...böbrekler zaten sıkıntı bende...üroloji doktoruma göstereyim sonucumu bide...dahiliye doktoru neden normal dediki...gebelikte normal demiş eşime...doktorumda hemen gel demedi..sadece ödem artarsa mutlaka haberim olsun diye yazmış.poffff.ama yaklaşık bi haftadır ayakalrımda ödemde yok..tansiyonda normal...bu kaçak oranını nasıl öğrenirim..yani yüksekmi acaba...ayyy gerildim..tahlilleri ne kadar sıklıkla yatırıyorsun..enfeksiyon gözükmüyor sanırım onada bakıldı:KK43:

canım geçmiş olsun doktorun da gel demediyse bir bildikleri vardır diye düşünüyorum endişe etme. böbreklerinde sorun varsa ürolojiye gitmen de iyi olur. için rahat etmiyorsa doktorunu arayıp sorsan, bu normal mi diye.

SEN BİLİYOR MUSUN ŞEKERİN BELİRTİLERİNİ BEN CUMARTESİ YAPTIRACAĞIM YÜKLEME AMA YİNE DE ENDİŞELİYİM NE ÇIKACAK DİYE. BEN DE AĞIZ KURULUĞU ÇOK FAZLA, BİR DE BAZEN DUDAKLARIM BİRBİRİNE YAPIŞIYOR. BABAANNEM DE OLURDU ÖYLE KADINCAĞIZ 20Lİ YAŞLARINDAN BERİ ŞEKER HASTASI.

bildiğim en bariz belirti karın çapının büyük olması ve bebekte irilik. şeker hastaları çok susar ve canları tatlı ister. tahlil sonuçlarımı almadım ben de merak ediyorum sonucu

Slm kizlar okumaya calistim ama eskiler cok fazla takip edemedim...ben gecen hafta seker yuklemesi yaptirdim 75lik yapildi 3 kere kan alindi ve bende malesef seker cikti..endokrolojiye gittim bi hafta diyetle sekerimi takip etmemi istedi ve aclik tokluk sekerlerime bakarak bu haftayi gecirdim ve sabah sekerlerim yuksek seyretti...malesef insuline basladim dunden beri ve cok uzgunum:KK43:(var mi benmle ayni olan neler yapiyosunuz belki gecmise yazmissinizdir ama okuyamadm bilgi paylasirsak birbirimizden faydalanabiliriz...
Benimde sekerim var.ilk gebeligimdde vardi.dün yazmıştım bir arkadaşa üç mesaj öncesi istersen gecmisten bakabilirsin.suan diyet yapiyorum.dusmezse dahiliyeye gidicem insülin baslanacak.

günaydınnnnnnn arkadaşlarımmmm,:KK200::KK200::KK200: herkesler iyidir umarım. bizde diğer arkadaşlar gibi uykusuzluk sendromlarına girdik . değişik bi şekilde uyuyamıyorum. uyuduğumdan da bi şey anlayamıyorum. ama okıuduğum bi kitapta diyordu ki anneyi uykusuzluğa alıştırmak için rabbimin verdiği bir halmiş :KK30:
Aynen bendede ayni geceleri degisik saatlerde uyaniyorum))

Kızlar a101 den aldım bunları ....:KK200::KK200: IMG-20150604-WA0001.webp

Ben çok koyütuyum kızlar ya ,dün tetenoz oldum ,bişiyim yoktu ..bu sabah heryerim ağrıyordu kolum zonkluyor ,belim kasıklarım başım boynum grip olmuşum gibi dokunsan acıyor :KK43:sizde böyle bir etki yaptımı bu aşı ayrıca az ateşimde var galiba ,

Bende salı günü oldum salı günü bir şeyim yoktu
Dünden beri kolum ağrıyor, yukarı kaldıramıyorum, dokunamıyorum

Benimde ilk gebeligimde seker vardi,diyetisyen ve dahiliyeye gidiyordum.insülinde vurunuyordum.duzenli diyete,insülune ragmen dusmuyordu benim seker.hergun evde ölcum yapiyordum.ilk gebelikte seker varsa diger gebeliklerdede olur diyor doktorlar.malesef kaçış yok.bana yükleme yapilmayacak çünkü evde seker cihazimla ölctüm yüksek çıkınca perinatologda kendi doktorumda yüklemeye gerek yok sekerin yuksek dedi.doktorum direk diyetisyene yönlendirdi.ben cocukla gelemem şimdilik evde yapayim diyeti dedim.1 hafta diyet yapicam son 3 gün sekerimi ölcucem.ona gore dahiliyeye gondercek düsmezse insülin kullanicam.ama büyük ihtimal diyetisyenede baslicam çünkü şekere gore diyet listesi veriyor.gitmek sorun degil hastane uzak bir cocuk var cok zor olacak benim icin.hepsini bir arada nasil yapicam bilmiyorum.ilk gebeligimde esimle şekerimin cikmasina memnun bile kalmistik.saglikli ve duzenli beslendigim icin.ama simdi cocuk var cok zor olacak.

canım ne şekilde bir diyet uyguluyordun saatler vs bahseder misin biraz?

Seker hastalarinda agiz kurulugu cok oluyor.gebelik sekeri daha farkli olabilir.ben agiz kurulugu hissetmedim.karnımda normal ölculerdeydi.hatta su an karnım biraz kücük bile kimse anlamiyor.bebegin kilosuda iyi.kizimda normal ölçülerde dogdu.belki sekerin önüne gecilmezse bu belirtiler olur.ama tatli her daim canim cekiyor.cok düşkünüm.

Back
X