2015 Ekim Anneleri

canlar napıyosunuz özledim sizleri valla
o kadar yoğunum ki iş ev çocuklar derken kendimden geçmişim haberim yok
bu yoğunluk böyle giderse benden eser kalmaz yakında
birde mert 10 gündür gece yarım saat te bir kalkıyor derdi ne anlamadım sürekli meme de kalmak istiyor
annem artık aklı eriyor senden ayrılmak istemiyor diyor ama nebilim bizde durumlar böyle
bu arada mert 4 aylık aşısını oldu 2 hafta önce 7.150 gr boyumuzda 64 cm olmuş hemşire iyi dedi
sizler iyisiniz inşallah ediz duru hifa zeynep .......... yaramazlık yok dimi aman olmasın sizleri seviyorum
canim cok yogun oldugunu biliyorum ama cok sevindim yazdigini gorunce arada boyle haber ver bize ogluslardan kendinden. Masallah mert in kilosuna da boyuna da. Yarim saatte bir kalkmasiyla nasil bas ediyorsun cok zordur bir de sabah ise gitmek. Umarim yakin zamanda atlatirsiniz. Buyume atagi mi diyecegim ama 10 gun surer mi? Belki annenin dedigi dogrudur. Oyleyse her kalktiginda emzirmen aliskanlik yapiyor olabilir mi? Ama emzirmesen baska turlu uyuyabilir mi? Yanina gitmesen cok aglar mi? Zaten calisiyorsun yanina gitmesen iyice mi vicdan yaparsin? Ay bilemedim zor bir durum. Ne yaptigini haber ver bize. Biz iyiyiz canim cok sukur. Ediz gitgide buyuyor, ev surekli kahkahalaroyla cinliyor:)

birde mert 10 gündür gece yarım saat te bir kalkıyor derdi ne anlamadım sürekli meme de kalmak istiyor
annem artık aklı eriyor senden ayrılmak istemiyor diyor ama nebilim bizde durumlar böyle
bu arada mert 4 aylık aşısını oldu 2 hafta önce 7.150 gr boyumuzda 64 cm olmuş hemşire iyi dedi
sizler iyisiniz inşallah ediz duru hifa zeynep .......... yaramazlık yok dimi aman olmasın sizleri seviyorum
Bizde oturduğumuz yerde hayıflanıyoz be cancaazım sen kaça bölündün :( gecer gecer canını sıkma burda hersey yolunda minik problemlerden bile iyi haberler alıp seviniyoruz .. Sende iyi ol iyi kal

Bir de o var ağlayana kadar bekliyorlar en son veriyorlar anneye daha sinir oluyorum çok çocuk büyüttülerya sakinleştiririm sanıyorlar ama yapamıyorlar hihihi geçen dışarı çıkarken kızımın astronot montunu kv ben giydiriyim dedi peki dedim içimden dedim giydiremeyecen çünkü kızım hiç sevmiyor onu giymeyi ben konuşa konuşa giydiriyorum ve tabiki yapamadı sen giydir olmassa dedi hani kaç çocuk büyütmüştünüz hani hani nerde :KK48::KK48:bir de çoğu zaman bana güvenilmediğini de hissediyorum sanki bakamazmışız gibi
İşin ucunda yavrularımız olmasa, çok mu istiyosun al bakalım diceksi
Ya kızlar belki tepki verceksiniz haklısınız da ama bende ne kp ne kv ne görümce hiç biri yok... Ve ben keşke olsaydı konuşsalardı diyorum ..çünkü yeri geliyo bi güvence yabancı ele bırakmaktansa bebeğimi... Hani annelik bana bişi olsa ...o yüZden çok takılmayın bebekler bizim ve herhalükar da biz onların vazgecilmezi olcaz :KK66: gelinler damatlar bizden çok çekicek :KK70: ben yapmam demesin kimse .. İnanmamki :KK70:
Ben kv mi çok severim zaten :) yıllardır tanışıyoruz, evlenmeden önce de tanışıyorduk, çok iyidir.ama kendi annesiyle geçinemeyen insanım kv ile sorun yaşamak normal benim için :) bi de kvciğim çocuklarına çooook düşkündür, o yüzden benim hassasiyetimi en iyi onun anlaması gerek:KK48::KK66:

Çok sağol canım. Süt olayı bende de travma yarattı resmen. Yetmiyor kelimesi tüylerimi diken diken yapıyor. Çok şükür emzirme duygusunu yaşadım buna da şükür derken şimdi sütüm hemen hemen yetiyor. Inşallah sütlerimiz bol olur da uzun zaman emziririz bebişlerimizi.
Benim kendi annem bile kaç defa dedi bana acaba sütun yetmiyomu acmi bu çocuk diye. Diyorlar yani ben artık alıştım da açıklama yapmak bana zor geliyo

Benim kendi annem bile kaç defa dedi bana acaba sütun yetmiyomu acmi bu çocuk diye. Diyorlar yani ben artık alıştım da açıklama yapmak bana zor geliyo
Canım benim plamım şu, şimdi bu bebişler büyüyecek ve anneanne banbaanne yanına gidecek değil mi? Onlar da torunumuz gelmiş diye yemekler börekler çörekler yapacak. Gelip gidip bunlar olmamış, az bunlar az, bu çocuk aç dışardan yemek söyleyelim dicez biz de tamam mı :) ay fikri bile çok güzel, çok eğlendim:KK76:

O can yakarak sevmenin mantığını çözemedim ben zaten. Neyin sapkınlığıdır bu arkadaş, bi gün atlıcam birinin üstüne can öyle yakılmaz böyle yakılır diye:KK62:
Canim canı yakarak ya da zorla sevilen çocuğun bilinçaltı sevgi ve acı duygusunu eslestiriyormus sonradan bedenen ve ruhen açıtildiginda seviyor ama diyip boyun egiyorlarmis. Bende bazan kizimi dakikalarca öpmek istiyom. Ama benim kızın hoşuna gitmiyor. Sonra bunlar aklıma geliyo. Bizim toplumda var bu minciklayarak canını yakarak sevmek.

Canım benim plamım şu, şimdi bu bebişler büyüyecek ve anneanne banbaanne yanına gidecek değil mi? Onlar da torunumuz gelmiş diye yemekler börekler çörekler yapacak. Gelip gidip bunlar olmamış, az bunlar az, bu çocuk aç dışardan yemek söyleyelim dicez biz de tamam mı :) ay fikri bile çok güzel, çok eğlendim:KK76:
Ay çok güldüm akşam akşam :KK48::KK48:

Ahh ah kvler karşılıklı konusamadigimiz için kV den pek dertli değilim ama bende de 4 gorumce var hepsi birbirinden bilmiş :confused: bir tanesi de ekim annesi her şeyi karşılaştırmaya bayılıyor bende ne derse hee diyorum artık başka türlü baş edilmiyor:KK69:
Ya senin bu ekim annesi eltin gruptan olasin sakin. Benimde bir komşu var oda ekim annesi ara ara aklıma takiliyo acaba burdan yaziyomu yada okuyomu yazilanlari

:KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:
Ahh ah kvler karşılıklı konusamadigimiz için kV den pek dertli değilim ama bende de 4 gorumce var hepsi birbirinden bilmiş :confused: bir tanesi de ekim annesi her şeyi karşılaştırmaya bayılıyor bende ne derse hee diyorum artık başka türlü baş edilmiyor:KK69:
Görümce kimmiş biliyor musun kaynana yaveri abartmıyorum bulmacalı bir yarışmada çıkmıştı senin durum bizden daha vahim canım sanki :KK48::KK48:

Kızlar bebeklerinizi Nasıl uyutuyorsunuz? Ben kendi kendine uyumaya alıştırıyordum ama olmadı. Şimdi Nasıl isterse öyle uyuyor bazen emerek bazen ana kucağında sallanarak bazen ayağımda. Bide derin uykuya dalması en az 1 saat sürüyor off çok yoruyor beni. Aslında uslu bi kızım var ama bu uykuya dalma işi bunaltıyor beni :KK43: siz neler yapıyorsunuz?
Benim hala belli bi yöntemim yok, gündüz 1,5-2 saatlik uyanıklıktan sonra mama saati değilse yarım kundak yapıp emzik vererek kendi kendine uyutmaya çalışıyorum ama bazen uyuyor bazen uyumuyor, mama saatine gelince de mama yerken uyuyor. İyi veya kötü bi yol bulmak lazım yoksa bu şekillerle uyumayınca ve huysuzlanınca ne yapacağımı şaşırıyorum ve fön makinesine başvuruyoruz.

Kızlar merhaba ben kasım annesiyim ama Ekim'e yakın bi kasım annesi:KK66:4aya az kaldı,size sorun şu bebeklerinize 4 aydan sonra anne sütü dışında herhangi bişeyler tattırmaya Başladınız mı bir de minikleriniZ oturmaya be zaman başladı
Merhaba canım benim bebeğim 4 ay 3 günlük yoğurt tattırdım pek sevmedi, salatalık ve elma suyu emdi emebildiyse tabi :) oturma işi de biraz bebeğe bağlı oturmak istiyorsa oturabilir biz çok erken başladık kucakta oturtmaya millet oturtmayın diyordu benim öğrendiğim kitabi bilgiler de oturtulmaz diyordu, oğlum şimdi destekli oturuyor oyuncaklarına uzanıyor ayağını yakalamaya çalışıyor ama uzun süre durmuyor sıkılıyor :)

Ay çok güldüm ya kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi bizim küçüğü uyutuyomda. Yapalım valla

Benim kucağumda uyuyor uykusu gelince parmak emiyor ben de emmesin diye emzik veriyorum 2 gündür emziği de kabul etmiyor kucağımda konuşuyorum onla bir yandan da holde git gel dalınca da yatağa koyuyorum
senibki ne güzel parmağını emiyormuş bizimki kolunu ağzına kapatıyo kıyafetini diliyle ıslata ıslata uyuyo :D bir de cap cap diye de ses çıkarıyo çok komik oluyo minik şapşikim :)

Aynen canım madem oğlumuza gelinimiz güvenmiceksiniz niye evlensiriyonuz oğlunuzu demi =) ( Aman topiğimizin oğlan anneleri siz de öle olmayın ay) =)

Ya kızlar belki tepki verceksiniz haklısınız da ama bende ne kp ne kv ne görümce hiç biri yok... Ve ben keşke olsaydı konuşsalardı diyorum ..çünkü yeri geliyo bi güvence yabancı ele bırakmaktansa bebeğimi... Hani annelik bana bişi olsa ...o yüZden çok takılmayın bebekler bizim ve herhalükar da biz onların vazgecilmezi olcaz :KK66: gelinler damatlar bizden çok çekicek :KK70: ben yapmam demesin kimse .. İnanmamki :KK70:
kızlar valla ben şimdiden diyorum oğluşuma evleneceğin kızı sakın benden fazla sevme tamam mı oğluşum diyorum :D en çok beni sev diyorum :)) çok fena bir kaynana olacağımı sanmıyorum çok yumuşak huyluyum ama kıskanıcsm sanırım gelini :D

Iyiyiz canım çok şükür sürekli başka yerlerde takılıyoruz evimizde değiliz bu ara. Halamıza geldik birkaç gündür buradayız halamızın doktoruna gidip aşı yaptıracağız normalde bugün gidecektik halamızın ders programına göre hareket etmemiz gerekti yarın inşallah sabahtan gidip aşı yaptıracağız inşallah zorlanmadan atlatırız endişeliyim biraz ama inş sorun olmaz ben de sakinlerim. Sana da Allahım kolaylık versin iki çocuk bir de çalışma hayatın var zor iş vesselam

Ya senin bu ekim annesi eltin gruptan olasin sakin. Benimde bir komşu var oda ekim annesi ara ara aklıma takiliyo acaba burdan yaziyomu yada okuyomu yazilanlari
Benim de aklıma gelmiyor değil :KK48: Allahtan internetle arası pek yok 3. Çocuğu aralarında 1 er yaş var buraya vakit bulamaz ama akıl vermeye her zaman vakti vardir:KK59:

Cevap yazıcam derken yok kız uyandı yok kapı çaldı, kime yazdım kime yazmasım bilmiyorum ama hepiniz sağ olun güzel dilekler için :) kv hikayeleri bomba, karikatür dergisi çıkar valla :)
Ben de sürekli fikir verilmesinden muzdaribim, bi de baştan mantıklı olmadığı için kabul etmediğim şeyleri sonradan mecburen yapınca ben demiştim tavırları beni deli ediyor. Ve en çok da benim kızımı benden iyi tanıyormuş gibi konuşmalarına ve o şunu sever hep böyle yapar diye genellemelerine sinir oluyorum. Halbuki yok öyle bişey. 1 kere denk gelmiş ya o hep öyle yapar oluyo.
Bizlerde de var canım o mantılsız şeylerde bile öyle yapar diuorlar hele ki başkalarının yanında ne alak diyorum içimden ya sabır çekiyorum bazen eşim diyor öyle yapmıyor ki diye. Aman ne bileyim psikolojisini hiç anlayamıyorum

Kızlar özledim sizi okuyorum ama yazamıyorum çok vaktim olmuyor malum ise basladim :( iç ile ilgili plana bayıldım hatta gözümde senaryolastirdim bile ;) hahaha çok iyi :) cuma 4 ay aşıları var bakalım boyu kilosu nasıl merak ediyorum. Çünkü yiğit çok emen çok kaka yapan bi bebek o yüzden kilo almiyo çok :( herkese iyi geceler olsun

:D :D :D süpermiş ya bayıldım buna, uygulamam lazım bunu

kızlar valla ben şimdiden diyorum oğluşuma evleneceğin kızı sakın benden fazla sevme tamam mı oğluşum diyorum :KK70: en çok beni sev diyorum :)) çok fena bir kaynana olacağımı sanmıyorum çok yumuşak huyluyum ama kıskanıcsm sanırım gelini :KK70:
Bana göre evlendikten sonra ailen artık sen ve eşinden oluşur, evet anne baban vardır ama seviye atlar onlar farklı boyuta geçer ailem dediğinde kastın eşim ve ben olmalıdır, bu konuda eşimden çektiğim için ne kadar kıskanç olsam da oğluma bunu aşılayacağım "evlenirsen biz tabiki her zaman arkandayız, yanındayız ama ailen artık karındır" :) bu şimdiki fikrim zaman geçtikçe değişir mi bilmem ama değişmez sanıyorum

Canım bugün yaptırmadık yarın yaptıracağız bir aksilik olmazsa halamızdayız onun da dersleri varmış yarın sabahtan müsait olunca yarın gidelim dedik umarım sorunsuz atlatırız
İnşallah kolay atlatırsınız canım, bizim de cuma günü olacak bakalım

Back