çok haklısın canım, Allah dilerse olur, biz elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz, inşallah bizde burda güzel haberlerimizi yazarak paylaşmaya devam ederiz.canım benim ilk denemem olcaktı rapor cıktı ilaçları aldık adeti beklerken hamile olduğum anlaşıldı fakaaat öğrendiğim günün gecesi düşük oldu.4 yıllık evlıyım ılk defa böyle oldu bizde raporun daha zamanı olduğu için biraz bekleyelim belkı yıne olur dıye düşündük.bizde ki sıkıntı eşimde varikosel ve hareketlerde sıkıntı var amelıyat oldu ama pek bi deişme olmadı.kısaca şubata kadar faln beklemeyı düşünüyorz.sana tavsıyem kendıne bi uğraş bul kafanı dağıt.biz ne yaparsak yapalım rabbim ol demedikten sonra olmuyor.sanırım ben artık bu konuda nötrleştim olursa olur olmazsa yapabılceğim bişi yok çünkü yaratma işi rabbime ait :) işimi allaha havale ettim rahatladım :) ve rabbim çok merhametli burda yaşatmadığı duyguyu inşallah ahirette yaşatıcak ve sonsuz bi şekılde yaşıcam bunu düşünüyorum içim huzur doluyor..rabbim hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar versın inşallah..
Mrblar[/QUOTE]Mrb lar. Ben ilk defa tup bebek yaptircam. 30 yaşındayım. Kac embriyo transfer edilir acaba. Cok merak ediyorum cevap ltf
="gunef, post: 37738545, member: 156624"]bu arada yaş 30 her ne kadar kendimi 30 hissetmesemde :)
Merhabalar pozitif düşünmen iyi tabi ki de iyi düşünün iyi olsun.. Umarım herşey gönlünce olurKızlar topiğimiz geriye düşmüş, toplaşalım :) vücudumuzu gebeliğe hazırlamak için neler yapıyoruz, konuşalım. Malum, hamile kalınca (hepimiz inşallah) bir süre bulantılardan dolayı beslenme sıkıntısı yaşayabiliriz, o yüzden öncesinde depolamakta fayda var.
Mesela ben folik asit ve omega-3 balık yağı içiyorum günlük, ayrıca biraz kilo vermeye de çalışıyorum, 1 ayda 3 kilo verdim, 68'den 65'e düştüm, boyum 1.72, aslında kilo dıkıntım yok ama hamile kalınca (innnnşşşşaallllahh) alcam nasılsa' diye 1-2 kilo daha vereyim diyorum.
Bir de bişey sormak istiyorum kızlar, sizin psikolojiniz ne durumda? Ben acayip pozitifim, nedense içimden bir his tutacak diyor, tabi Rabbim bilir, ama bazen düşünüyorum, kendimi fazla kaptırıyorum hayal kırıklığı yaşayabilirim yine diyorum, nedense içimde negatif, olumsuz bir duygu gelmiyor, acaba gerçektende kendimi bir hayale kaptırarak mı yaşıyorum?
Bir de hergün bir tane meryem suresi okuyorum, bugün 12. Gün oldu, 40'a tamamlayacağım inşallah
çok haklısın canım, tabiki çocuk herşey demek değil, bir çocuk doğurmak için yaratılmadık sonuçta! başkalarının ne söylediğini bende hiç bir zaman umursamadım, çocuk isteği tamamen içimden gelen bir duygu, asla "ya artık çocuğumuz olmalı, herksin var bizim niye yok, çocuksuz evlilik olmaz" gibi saçmasapan duygulara girmedim. dediğin gibi çok şükür huzurumuz mutluluğumuz yerinde. bu süreci yaşamak ayrı bir heyecan verdi bana nedense, daha önceki tüp denememde çok stresliydim ve çok endişeliydim, ama şimdi bir heyecan içerisindeyim, tabiki hakkımda hayırlı olan neyse Allah onu nasip etsin.ben hiç bişi yapmıyorum ne zayıflamayla uğraşıyorum ne de folık asit falan hiç :) zaten folık asıtın fazla kullanımnda çinko eksıklıgı yapıyo ılk senelerde kullnmıstım sonra tırnaklarımda beyazlıklar cıktı doktora söyledım o da folıkasıttendır dedı onn yerıne elevıt vermıstı ama onunda ıcınde domuz jelatını oldunu öğrennce bıraktım doğal beslenerek bu vıtamınlerı almaya calısyorum cevızdı bademdı falan :) biraz ilaca karsıyımdır elımden geldıgınce ılac kullanmamaya dıkkat edıyorum.kiloya gelirsek boyum 1.65 kılomda 57 yapı olarak zayıf yapılıyımdır sadece basen kısmmda vardır belım ve yukarsa zayıf ordan kurtarıyorum :) bıde ben hıc dıyet yapmadım yapamamda zaten az yerım ama yemekten kısmam.neyse psıkolojık olarakta olursa olur olmazsa olmaz modundayım:) sımdılk zaten bekleme sürecindeyız bı kac ay kendılıgınden olmazsa tüp bebeğe gecıcez o da olmazsa tekrrlarmıyım bılmıyorum vücuduma tekrr bı hormon yuklemesı yapmak hiç işime gelmıyo bıde benm vücut hemen tepkı verıyo çene bölgemde kistik sivilceler cıkıyo hanı böyle ağrı yapan cinsten onn ıcın istemiyorum uzunca bı sure tekrr denemeyı.ne demısler gelin ata binmiş ya nasip demiş bizimkıde öyle nasipte kısmette varsa olur yoksa dahada yapabılceğim bişey yok.her şey çocuk demek değil huzurum mutluluğum yerinde çok şükür dışardan konuşan insanlarda hiiiiç umrumda değil konuşup bi güzel benim küçük günahlarımı alıyolar kendileride hem dedıkodu günahına gırıyolar hemde kul hakkını onlar düşünsün üzülsün ben değil :) biraz uzunca bi yazı oldu galiba ama bende cok kısa yazmayı sevmem ıcımden geldimi yazarım uzuuun uzuun :) ben şimdilk gider arapça kursu beni bekler akşamada misafir bu akşam bana oturmak yok :) haydı kalın sağlıcakla birazda topiği şenlendirin :)
Aslinda bizim hic fabrikasyon iceren yiyecek tuketmemiz lazim vucud normal olsun rabbim olan sebebleri kaldirip yardim etsin.bol bol dogal besin almaliyizçok haklısın canım, tabiki çocuk herşey demek değil, bir çocuk doğuretsinn yaratılmadık sonuçta! başkalarının ne söylediğini bende hiç bir zaman umursamadım, çocuk isteği tamamen içimden gelen bir duygu, asla "ya artık çocuğumuz olmalı, herksin var bizim niye yok, çocuksuz evlilik olmaz" gibi saçmasapan duygulara girmedim. dediğin gibi çok şükür huzurumuz mutluluğumuz yerinde. bu süreci yaşamak ayrı bir heyecan verdi bana nedense, daha önceki tüp denememde çok stresliydim ve çok endişeliydim, ama şimdi bir heyecan içerisindeyim, tabiki hakkımda hayırlı olan neyse Allah onu nasip etsin.
sağlıklı beslenme konusunda bende takıntılıyımdır, çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanmam, folik asitin fazlası zarar evet, zaten drların tavsiyesi günlük 400mg'ı geçmemeli, koyu yeşil yapraklı sebzelerle bu sağlanabilir, ama maalesef artık öyle doğal sebzeler bulamadığımız için hep hormonlu gıdalarla beslendiğimiz için vücutta yeteri kadar birikmiyor, balıkyağı kullanımı hiç aklımd yokken, birgün tv de Canan Karatay'a denk geldim ve anne adaylarının vücutta bunu biraz depolaması gerektiğinden falan bahsediyordu, o kadında doğal sağlıklı beslenmeye önem verdiğinden söylediğini ciddiye aldım.
bakalım hakkımızda hayırlısı olsun
Canım öncelikle Hoşgeldin canım. Tüp bebeleri nerede yaptıracağını bağlı transfer sayıs. Devlette yaptıracaksan 1 tane, özelde yaptıracaksan 2 tane de olabilir. Neredesin bu arada?[/QUOTE]Mrblar
Canım öncelikle Hoşgeldin canım. Tüp bebeleri nerede yaptıracağını bağlı transfer sayıs. Devlette yaptıracaksan 1 tane, özelde yaptıracaksan 2 tane de olabilir. Neredesin bu arada?
Evet canım mesela ben 27 yaşındayım ve Mayıs Ayında iki embriyo transferi oldu, yani sana da olur canım. İstediğin her şeyi sorabilirsin, az çok yanıtlarım
Canım ben özelde yaptırmıştım denemeyi. 9 yumurtam toplanmıştı 2 tane iyi yumurtam kalmıştı zaten ikisini de transfer ettiler. Bir Say'ı kısıtlaması yoktu orada. Evet gebe kalmıştım, fakat 10 haftalıkken kalp atışı durunca alındı bebeğim. Bizde sorun pco ve kan pıhtılaşmaya ben iki aydir takip ediyorum tup bebek bolumunu ama ilk kez böyle birseyle karsilastim. hakkaten boyle bisey varsa ne iyi olur :) peki ne yapmam gerek iki embriyo transferi olmasi icin. sen ne yaptin iki embriyon da tutundu mu ne oldu???? bi de sizde sorun neydi ki?
Canım ben özelde yaptırmıştım denemeyi. 9 yumurtam toplanmıştı 2 tane iyi yumurtam kalmıştı zaten ikisini de transfer ettiler. Bir Say'ı kısıtlaması yoktu orada. Evet gebe kalmıştım, fakat 10 haftalıkken kalp atışı durunca alındı bebeğim. Bizde sorun pco ve kan pıhtılaşmaşimdi 3 . Deneme için bekliyoruz. Senin sorun ne? YAŞ kaç?
Dr sacmaligi tahlil bile yapmadan asilama olmaz malesf para ugruna yapiyorlar ya tutarsa, tip fakulteleri ve tup bebek merkezleri disinda asilama icin duzgun bisey yapan yer gormedim ben gercek anlamda birkez oldum asilama dr tutar dedi ama annecigim rahatsizlandi sonra daha uzucu kaybettim iste araya yillarda eklenince zaman doldu sanip hemen tup bebek merkezleri ve arastirma yapmak yok tabi tup bebekte kayipta cok oluyor 3un 2 kaybettim..simdi arkadaslar kusura bakmayinda biz kendimizin dr olmaliyiz benim guvatr vardi nodul ilac bile germiyorlardi kanda degerler normalmis her dr bakmiyor arastirin uzmanina gidin.malesef tutunmayida bebek kaybinida troit hormonu sagliyor her 3 kadindan 2sindede var yani mutlaka gidin nesil olsa tupe o kdar para veriyorsunuz once vucud onemli, siz saglikli olunki bebislerlde sahlikla gelsin....HAYIRLI CUMALAR HERKESE RABBIM HAYIRLAR VESILE DUALARIMIZI KABUL BUYURSUNbu değerlerle aşılama yapılması çok saçma değilmi ? bize doktor direk tüp bebek dedi benım eşimnde varikosel var hareketlılık yok fazla amelıyatta oldu ama pek bı değişim olmadı.o sebeple direk tüp bebeğe yönlendirdiler.inşallah üpik hayırlı gelir hepimize arka arkaya güzel haberler veririz :) bebişlerimizin hiç tanımasalarda güzel teyzoşları ve yeğenleri olur ne güzeeeelll :)
bu değerlerle aşılama yapılması çok saçma değilmi ? bize doktor direk tüp bebek dedi benım eşimnde varikosel var hareketlılık yok fazla amelıyatta oldu ama pek bı değişim olmadı.o sebeple direk tüp bebeğe yönlendirdiler.inşallah bu topik hayırlı gelir hepimize arka arkaya güzel haberler veririz :) bebişlerimizin hiç tanımasalarda güzel teyzoşları ve yeğenleri olur ne güzeeeelll :)
Canım ben de 2 kere aşılama yaptırdım ama boşa zaman kaybı olmuş bence bizde. ;(biz 2 asilamayi universite hastanesinde yaptirdik.doktorumuz prof tu.ve degerleri gorunce bu degerlerle tup bebek olmaz. asilama tutar dedi. iste biri kimyasalla sonyclandi oteki tutmadi.
3asilama sonrasi simdi tup bebek diyor... bakakim hayırlısı yaaa
m öncelikle Hoşgeldin canım. Tüp bebeleri nerede yaptıracağını bağlı transfer sayıs. Devlette yaptıracaksan 1 tane, özelde yaptıracaksan 2 tane de olabilir. Neredesin bu arada?[/QUOTE]Mrblar
Konyadayim. Yarin ilk muayenem. Bu sefer tutacak sanki coooook guzel rüya gördüm kimseye anlatmadim. 2 embriyo konulmasını isticez ins olur[/QUOTE]m öncelikle Hoşgeldin canım. Tüp bebeleri nerede yaptıracağını bağlı transfer sayıs. Devlette yaptıracaksan 1 tane, özelde yaptıracaksan 2 tane de olabilir. Neredesin bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?