- 10 Mayıs 2011
- 1.189
- 1.302
- 333
geçmişler olsun canım umarım şidiki tedavinde iyi sonuçlar alırsın baya uzunmuş tedavin ..bana 21. günü başlanacak ilaçlar adet olunca da devam sonra yumurta toplama işlemi..rahimdeki kistin büyük müydü bana da kist var dendi ama önemli değil dendi şimdi endişelendim
Merhaba canim, tesekkurler...ben bilerek uzun bir tedavi istedim. Bahceciden agzim yandi...daha yavas ama emin adimlarla gitmek istiyorum. Malesef amerikada tup bebek cok pahali...eger dondurulmus embriyolarim olusmazsa tekrar denemem cok vakit alcak...bi de artik yumurtalar da yaslaniyor, kaliteleri iyiyken olabildigince fazla yumurta olsun ve dondurulsun istiyorum...Bu arada amerikada genelde buna benzer protokol uygulaniyor, cok nadir insalarin burda ayni ay icinde her islemi yaptirmalari...en az 3 ay onceden tup bebek hazirligina giriyorlar...basari oranlari da cok yuksek..insallah bizde de ise yarar...
benim kistim 2.5cm idi, yani amelyat icin dusuktu boyutu ama doktor hamile kalmakta zorlandigim icin alinmasi en iyi karar olur dedi.Hem ameliyatla karin boslugu, rahim cevresi ve tupler detayli incelendi.. Benim kistim rahme yapisikti, doktor rahme yapisik oldugu icin embriyonun tutunmasi zorlastirir, rahmin su an kendini koruma modunda, bebegi kolay kolay kabul etmez dedi.... Hamdolsun yumurtalik ve tupler de hicbir sey yoktu, yumurtalikta olunca yumurta kalitesini cok etkiliyormus...genelde yumurtalikta ise zorun olmaz diyorlar, belki seninki benimkinden farklidir...