2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar bakın ne buldum...Faydali
HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:
Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.
Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.
Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.
Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.
Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.
Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.
Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.
Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.
Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.
Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.
Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.
Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.
Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır
Hurmayı son aylarda yıyn dıyorlar amaa.

Kızlaaarrr sorum var :KK43: daha ovuslasyon geçeli 6-7 gün oldu dün akşamdan beri bagırsakmı yumurtalıkmı tam kestiremediğim yerlere kramplar girio :KK43: bu agrılar uyutmadı akşam... Sabah iidim işe geldim dolandım ettim gene başladı. Öğlen yemek yerken beynim bü döndü sersemledim.. Şimdi de acaip uyku bastırdı sizce bu yerleşme gibi bişi olabilir mi ? Yoksa her ay ıldugu gibi bu ay saçmalıyormuyummm.. Deneyimlerinize ihtiyacım var

Benim bildiğim kadarıyla hurma doğuma hazirliyormus bebeği ve anneyi ,o yüzden su ara yemek iyi gelmeyebilir.

Inşallah canım ben cumartesi günü 5+0 olucam inşallah karından görünür. Sağlıkla hayırla kucaklarımıza alalım inşallah. .

Cumartesı günü görürsün inşallah. Seninle tarihşerimiz aynı olduğu için sıkı takipteyim. Ben de pazartesi gitmeyi düşünüyorum doktora.
Sen en son ne zaman beta hcg baktırdın? Kaç çıkmıştı en son??

kızlar merhaba , ne kadar hızlısınız böyle 2 gün bakmadım neler olmuş burada:) yani gelen anneleri tebrik ediyorum,kesecikleri gören anneleri tebrik ediyorum kalp atışları için de sabır diliyorum :) ben daha gidemedim doktora. aradım ama acele etme haftaya gel anca zaten kesen görünür dedi.merakla bekliyorum. ama karnımın alt tarafı hala arada ağrıyor ve uyuyamıyorum.bazende böyle miğdem bulansam mı bulanmasam mı bi tuhafım ve kendimi çok şişman hissediyorum :KK43:

Cumartesı günü görürsün inşallah. Seninle tarihşerimiz aynı olduğu için sıkı takipteyim. Ben de pazartesi gitmeyi düşünüyorum doktora.
Sen en son ne zaman beta hcg baktırdın? Kaç çıkmıştı en son??
En son pazartesi günü yaptırdım 353 çıktı.
Senin en son kaçtı canım?

Kızlaaarrr sorum var :KK43: daha ovuslasyon geçeli 6-7 gün oldu dün akşamdan beri bagırsakmı yumurtalıkmı tam kestiremediğim yerlere kramplar girio :KK43: bu agrılar uyutmadı akşam... Sabah iidim işe geldim dolandım ettim gene başladı. Öğlen yemek yerken beynim bü döndü sersemledim.. Şimdi de acaip uyku bastırdı sizce bu yerleşme gibi bişi olabilir mi ? Yoksa her ay ıldugu gibi bu ay saçmalıyormuyummm.. Deneyimlerinize ihtiyacım var
metabolizman hızlı ise normalde mesela düzenli adet düzenli lavaboya çıkma vs. gibi metabolik faliyetlerin tam tıkırında ise ovulasyon tarihinden bir hafta sonra eğer varsa bebeğin çoktaaaan rahatça yerleşmiştir yerine.yok metabolizman yavaşsa yumurtada geç çatlayabilir onun sancısı vs de olabilir ama kolayı var, bir kan testi yaptır bence sonuc istediğin gibi olur umarım.Allah herkesin gönlüne göre versin..

hımm dr mu böyle tavsiye etti?çünkü gebelikte 400 mcg kullanılması gerekiyormuş buda günde 3 tablet alınca oluyor.
belki sizin kan tahlilinize göre böyle uygun görmüştür dr
ben foribol kullaniyordum doktoruma dozu yuksek sorun olur mu dedigimde istersen ikiye bol istersen tek kullanimlik olani yazim dedi bendehangisi iyiyse onu verin dedim bunu yazdi geneld onu sigorta karsiliyo diye yaziyoruz dedi

merhaba arkadaslarım...
ben de hamılelıgımı ogrendım ve kesemızı de gorduk
beta hsg de 2990 cıkmıstı
cok heyecanlıyız
ama ben de cook nadır batma oluyor.bu normal mı arkadaslarım
herkesın cok fazla mı batması oluyor??

Kizlar meme ultrasonu cektirdim kist cikti ama temiz. O kadar korktum ki anlatamam.. ultrasona gidrne kadar baygiblik gecirecektim. 2 arkadasimi meme kanserinden kaybettim. Sanirim bu etkili oldu. Aman deyim meme kontrolunuzu yaptirin mutlaka.. ihmal etmeyin. Allah birdaha o korkuyu yasatmasin.

Kizlar meme ultrasonu cektirdim kist cikti ama temiz. O kadar korktum ki anlatamam.. ultrasona gidrne kadar baygiblik gecirecektim. 2 arkadasimi meme kanserinden kaybettim. Sanirim bu etkili oldu. Aman deyim meme kontrolunuzu yaptirin mutlaka.. ihmal etmeyin. Allah birdaha o korkuyu yasatmasin.
geçmiş olsun canım

X