Rica ederim :) hurmayı bilmiyorum. Ancak normal yemek yapmamı doktorumuz tavsiye etti. Prof. Dr. Esra Önal'a gidiyoruz. Kendisine güveniyorum ve onun tavsiyelerine uymaya çalışıyorum. Tuz ve şeker kesinlikle yok. Kimi zaman yemek pişiriyorum kimi zaman da yine sebze haşlıyorum. Her gün 1 yumurta sarısı verdi doktorumuz ancak bizim minik nefret ediyor. Ben de pişirdiğim yemeği yedirirken içine ufalıyorum çaktırmadan :) zeytinyağını haşladığım sebzelerin içine hep sonradan koyuyorum, ama yemek pişirirken yağı yakmadan soğanla aynı anda koyuyorum kavuruyorum soğanı. Domatesi de doktorumuz tavsiye etti. Sabahları kahvaltıya doğradığım domatesin suyunu bile veriyorum ben. Yalnızca 1 yaşına kadar ıspanak yasak. İçindeki nitritin nitrata dönüşüp böbrekleri yorması sebebiyle... Onun dışında kısıtlama yok. Nacizane tavsiyem, avokadonun faydalarını okumanızı tavsiye ederim. Ben ara sıra günde yarım avokadoyu ezip üzerine de zeytinyağı koyuyorum. Severek yiyor. Artık günde 1 öğün yemek, 1-2 öğün meyve, 1 öğün de tarhana çorbası veriyorum. Emmeye de devam ediyor, mama da alıyor ama günde 2'ye düşürdük mamayı. Başka merak ettiğiniz sorular varsa cevabını bildiklerimi seve seve cevaplarım.Verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım:)
Sormak istediğim soğanı yağda kavurup içine domates ekleyip yemek pisirmeyi doktormu tavsiye etti domates 10cu aydan verilmez diye duydum şuan yurt dışındayim bütün zamanım internette aradtirmakla geçiyor fakat hicbir bilgi birbiriyle tutmuyor malesef sastim kaldim
Mesela kızıma hurma vermek istiyorum acaba uygun olurmu 27 Kasım doğumlu daha yumurta sarisina baslamadim yarın başlayayım bari bu arada zeytin yağı ni yemek pistikten sonra katiyorum gunde 2 öğün yediriyorum azmi acaba 1 yemek birde akşam meyve
Neocate kullanıyoruz biz. Ancak ek gıdaya 4. Ayda geçtiğimiz için sanki artık biberonla tam içemiyor gibi. Valla mama içerken biberonla savaşıyor mu içiyor mu belli değil. Suyu bile kaşıkla veriyorum. Tam beceremiyor artık biberonla içmeyi. Tıkanıyor hep. Kendine getirip toparlayana kadar ödüm kopuyor. Onun için de kaşıkla veriyorum.Alerjik bebegi olan arkadaslar hangi mamayi veriyorsunuz