2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bizde 3 ay kontrolünde 6900 kg 59 cm dik.. Gaz sancımız yok .. Akşam 9 da uyuyup gece 3 te uyanıyor..sonra sabah 6 da.. Tek sorunumuz tortikolis boyun egriliği.. Dualarınızı eksik etmeyin. Bu arada benim gögüste de mastitten kalan kitlem duruyor.. Doğum yapmak uykusuz kalmak kaba tabirle koymadı da. Kızımın boynu beni çok üzdü.. Bebişleriniz saglıklı olsun da gaz sancısı vs hepsi geçer inşallah
Gecmis olsun canim. Allah sifalar versin. Boyun egriligini nasil farkettiniz?

benımkı de hep sola yatıyordu. doktora söyledım'' kafasını avucunun içine al ve sağa sola cevır dedı
ben yapmadım, unuttum tabi.
ama biberonla sagdıgımda saga cevırıp verıyorum, oyun halısındakı sol taraftakı oyuncagı bıle iptal ettım. hep saga ve düz olarak yatırmaya calısıyorum. inşallah sorun cıkmaz.

tam cevıremıyor derken?
Çene omuz hisasında tam olmuyor.

Canım biz 3 ay 12 günlüğüz bugün azaldı çok çok azaldı aglamalarimiz agularimiz gulucuklerimiz arttı ama hala tüm bitmedi sanırım 4.ayi görmemiz gerek tüm bitmesi için
Canım inşallah biter bir an önce sen Nasıl uyutuyorsun peki bebeğini ya ben sallıyorum mecburen yoksa uyutamıyorum ağlama krizlerinde alıştı şimdide sallamadan yapamıyorum memede uyutmayıda denedim saatlerce gezerek emzirmem gerekiyor oda çok yorucu yatağında hiç yatmıyor hep benle yatıyor geceleri çok uyanıyor mu seninki de

Canım inşallah biter bir an önce sen Nasıl uyutuyorsun peki bebeğini ya ben sallıyorum mecburen yoksa uyutamıyorum ağlama krizlerinde alıştı şimdide sallamadan yapamıyorum memede uyutmayıda denedim saatlerce gezerek emzirmem gerekiyor oda çok yorucu yatağında hiç yatmıyor hep benle yatıyor geceleri çok uyanıyor mu seninki de
Canım benim bebeğim kolik ama sadece akşam saatlerinde gece sıkıntımız yok bizim 10 da yatıyor 3 de gözü kapalı emiyor 6 da tam kalkıyor gecemız böyle bunu oluşturmak için çok ugrastik ama hiç sallamadik çok ağlamasına rağmen geceleri doğduğu andan itibaren ışığı hep kapattık gece gündüzü bilsin diye geceleri hiç sevmedik konuşmadık ilk iki ay çok zordu 2 3 her saat kalıyordu 1 ayı geçğin süredir geceleri iyiyiz ama akşam saatlerinde ağlıyor genelde kendi uyuyor kucağımizda birde güdüzleri tam dalmadan yatağa koyuyorum kendi kendine uyumaya öğrensin diye kucakta gezmeye bu kolik yüzünden mecburen alıştırdik yani sallamadan kurtulşak da kucaktan kurtulamadik ☺

Kızlar yeni huyumuz memeyi almıyor arkaya atıyor kendini önce yatarak verdim sonra kucağıma aldım bu akşam emdi allahım şekilden şekle girdim valla
Biz de 2-3 gündür aynı durumdayız. ben fön makinesini açıyorum öyle yaptığında. Sakinleşiyo ve emmeye başlıyor o zaman. Çok ilginç, aç ama emmek istemiyo.

İyi akşamlar bayanlar. Aranıza yeni katıldım,çok tatsız bir şekilde:KK43: oğlum 27 aralık doğumlu bugün kanepeden halıya düştü. Hemde kanepeye bırakalı sadece 10 sn olmuştu. Takip ettik 4 saat inşallah bir şey olmaz yavruma. Allah evlatlarımızı korusun.
Cok gecmis olsun. Insallah bi sknti olmaz canim uzulme. Donmeyi mi ogrendi nasil dustu?

Selam anneler. Alakasiz olacak belki ama uzuldugum icin size icimi dokmek istedim. Babam benim kizima ablamin cocklarina gosterdigi gibi ilgi gostermiyor. 1 hafta kalmak icin geldiler. Adam kucagna bile almiyor. Ablamin kizini anlatip duruyor. Ben de cok seviyorum yegenlerimi ama sanki babam torunlari arasinda ayrimcilik yapiyor gibi geliyor ben de buna cok uzuldum. Hatta laf arasinda soyledim obur dedesi daha cok seviyor vs diye. Takilmamaya calisiyorum ama elimde olmuyor. Daha minnacik melek bu, insan sevmez mi?

Biz de 2-3 gündür aynı durumdayız. ben fön makinesini açıyorum öyle yaptığında. Sakinleşiyo ve emmeye başlıyor o zaman. Çok ilginç, aç ama emmek istemiyo.
Kızlar bir haftadan fazladir bizde Böyleyiz. Ememiyor gazdan.karnındaki gazın sesini duyuyorum inanin.memeyi cenesiyle tutuyor Ememiyor seçiyor morariyor göğsümü yumrukluyor.mümkün değil Ememiyor .12 günde 200 gr almış kuzum=((
Tüm gün uymadığı içinde gece baygın düşüyor. Uyanmak istiyor ağlıyor ama uyanamiyor.zorluyorum Ememiyor .zaten sütum ne yaptıysam çok az .oda emmedigi için iyice azaldi=(
Şekilden şekile giriyorum emsin diye ayaktayken emiyor 5 dak filan birde sırtına yüksek yastıklar koyup yüzü koyun göğsümë yatiriyorum başı yukarda ayaklar daha asagida kalıyor .öyle emiyor birde

Canım benim bebeğim kolik ama sadece akşam saatlerinde gece sıkıntımız yok bizim 10 da yatıyor 3 de gözü kapalı emiyor 6 da tam kalkıyor gecemız böyle bunu oluşturmak için çok ugrastik ama hiç sallamadik çok ağlamasına rağmen geceleri doğduğu andan itibaren ışığı hep kapattık gece gündüzü bilsin diye geceleri hiç sevmedik konuşmadık ilk iki ay çok zordu 2 3 her saat kalıyordu 1 ayı geçğin süredir geceleri iyiyiz ama akşam saatlerinde ağlıyor genelde kendi uyuyor kucağımizda birde güdüzleri tam dalmadan yatağa koyuyorum kendi kendine uyumaya öğrensin diye kucakta gezmeye bu kolik yüzünden mecburen alıştırdik yani sallamadan kurtulşak da kucaktan kurtulamadik ☺
Maşallah canım :) geceleri bizdede çok sorun olmuyor akşam 9-10 gibi uyuyor gece 2 de kalkıyor gözü kapalı emip uyuyor sonra 4 te kalkiyo sonra 5 te ve 6 buçuk gibi tekrar kalkıyor ama gündüzleri emdikten donra çok uykusu olsada esnemekten ağzı yirtiliyor yine de sallamam an uyumuyor nasıl alistirayim sence gece saklamaya hiç gerek kalmıyor ama gündüzleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok gecmis olsun. Insallah bi sknti olmaz canim uzulme. Donmeyi mi ogrendi nasil dustu?
Teşekkür ederimm.maşallah çok hareketli ama tam dönemiyordu. O vakitten sonra dönebildiğini anladım acı bir tecrübe oldu şimdi bıraksam bile yanına yastık yığını yapıyorum. Sizler de dikkatli olun bayanlar vicdan azabı çok zor.

Kızlar bir haftadan fazladir bizde Böyleyiz. Ememiyor gazdan.karnındaki gazın sesini duyuyorum inanin.memeyi cenesiyle tutuyor Ememiyor seçiyor morariyor göğsümü yumrukluyor.mümkün değil Ememiyor .12 günde 200 gr almış kuzum=((
Tüm gün uymadığı içinde gece baygın düşüyor. Uyanmak istiyor ağlıyor ama uyanamiyor.zorluyorum Ememiyor .zaten sütum ne yaptıysam çok az .oda emmedigi için iyice azaldi=(
Şekilden şekile giriyorum emsin diye ayaktayken emiyor 5 dak filan birde sırtına yüksek yastıklar koyup yüzü koyun göğsümë yatiriyorum başı yukarda ayaklar daha asagida kalıyor .öyle emiyor birde
Çok geçmiş olsun zor bir durum biz de yaşadık. Telefonuma baby sleep proğramı indirdim oradaki müziklerle emziriyordum zorla. Önce sakinlaştirmeye çalışıp sonra emziriyordm. Ayaklarına topuğuna elma yağıyla masaj yapıyordum rahatlıyordu. Sütün için endişe etme emmiyorsa sağmayı dene bol bol. Boza benim sütümü artırmıştı. Nacizane tavsiyem.

Bende yatarken verdim sonra kucağa aldım işe yaradı

Bebeklerin sallanarak uyutulmalarına, bilim adamları 'vestibular uyan' adını veriyorlar. Gerçi anneler binlerce yıldır bebeklerini sallıyorlar ama konu araştırmacıların daha yeni ilgisini çekiyor. Anneler sallamanın bebeği sakinleştirdiğinden ve uyuttuğundan eminler ancak uzmanlar bunun ayrıca bebeğin gelişimine de çok faydalı olduğu hususunda dikkati çekiyorlar.
İç kulak, işitme ve denge organlarını içeren iki bölümden oluşur, işitmede hiçbir rol oynamayan ikinci bölüm yalnızca dengeyle ilgilidir. İçi sıvı dolu yarım daire biçiminde üç kanaldan oluşan bu bölüme 'vestibular labirent' denilir.

Buradaki hücreler, başın en küçük hareketi ile çalkalanan iç-kulak sıvısının çırpıntılarıyla uyarılarak başın açısal hareketini anında beyne iletirler. Görme duyusunun da yardımıyla dengenin sağlanmasına yardımcı olurlar. Çok hızla dönüp aniden durduğumuz zaman, iç kulak kanallarındaki sıvı hala dönmekte olduğundan baş dönmesi denilen durum meydana gelir.

Vücut sallanırken gözler sabit bir noktaya baktığında onlardan beyine hareket olmadığı sinyali gider. Bu iki sinyal arasındaki fark, araba tutmasında olduğu gibi bir çeşit baş dönmesi yaratır ve uyku getirir. Uykunun gelmesi vücut ihtiyacı olarak değil tamamen beyinde oluşur. Devamlı hareket halinde olan, başka şeyle meşgul olan bebeğin sallanarak uyutulması zordur.

Araştırmalar iç kulak vestibular sistemi düzenli olarak uyarılan bebeklerin daha hızlı geliştiklerini, daha erken oturup, ayakta durabildiklerini gösterdiler. Salıncakta, kucakta veya ayakta sallanan bebeklerdeki reflekslerin uyarı almayan bebeklerden daha hızlı gelişmeleri araştırmacıları bir başka yöne, önemli bir çocuk sorununa yöneltti.
Hiperaktif denilen aşırı hareketli, sürekli hayal gören ve yeteneklerini geliştiremeyen çocukların vestibular sistemlerinde bazı bozukluklara rastlandı. Yapılan çalışmalar, mongoloid olan veya beyin felci geçirmiş olan çocukların vestibular uyarı ile daha iyi gelişebildiklerini gösterdiler.

Araştırmacıların daha yeni farkına vardıkları bebekleri sallayarak büyütmenin faydalarını anneler insanlığın ilk günlerinden itibaren annelik içgüdüleri ile hissetmişlerdi. Tabii burada bebeğin annesinin kucağında sallanırken, onun sesi ve kokusu ile duyduğu mutluluğun etkisini de unutmamak gerekir.

Zor gerçekten. Bu dönemde bebekler memeyi reddedebiliyomuş ne yazık ki :KK43: fazla uzamaz umarım.

X