Çok güzel yazmışsın canım Sağol deneyeceğim soylediklerini bir bir ilk çocuk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor emzik tutmadı zaten yada ben tutturamadim birde çok gazli bebekti bizimkisi inşallah git gide düzene girer uykuya dalıyor tekrar sicrayip uyaniyor15 aralıkta doğdu. Uykuya dalmada güçlük çekiyorsa kimyon çayı iç rezene çağlarında ana son var papatya çayı bunlar rahatlatır hem seni hem bebeğini. Ilk bebegimde çok normal insan çok telaşlı tedirgin oluyo hersey mükemmel kusursuz olsun istiyo. Uykusu yemesi içmesi düzenli olsun istiyo ama bunları isterken yaptiklarimiz bebeklerin hic hoşuna gitmiyo. Altı temiz olsun karni yok gazi çıkmış olsun uyku saati için. Öncesinde bol bol konuş oyna egzersiz yaptir dökün sev oksa. ellerimle yüzüne kasalarına saçlarına masaj yap sen rahat ve dingin ol ona yansır bunu. Uyusun diye başlama sevgi oyun saati diye başla sonra emzir veriyosan onu ver ağzına üstünü ört uzaklaş biraz. Ilk zaman çok anlayabilir pis pisla odökün geri çekil sen odasına ihtiyacı olduğunda yanindasin anlasın ama iletişim kurma.Eğer ağlaması seni bunaltiyosa tedirginliğin ona yansır uzaklaş mutfağa gidip su iç gel. Tuvalete git. Emzigin attıkça ağzına ver yada bi uyku arkadaşı edin dir. Besik gb hep aynı yerde uyut. Sonunda dalicaktir uykuya bunca şeyden sonra kimi 2 saat uyuyo kimi 5 dk. :) ama olsun uyumayı ogreniyo. Ama bebeğin komiktir tuvaletini yapamamistir karni agtiyodur böyle uykuya geçemez. Sağlamakta çare değil aslında 24 saat salladığımı bilirim ilk evladimi. yani onlar her istediğini yaptırıyorlar malesef bütün iş sükunet sakinlikte. Adam güneş pedegog onun yazılarını ses kayıtlarını dinlemeni tavsiye ederim. Güvenli bağlanma 0-2 yaş çok önemli bütün geri kalan yaşamımız için insallah suyunuz bol uykunuz çok olsun optum bebisi
Deryacim bade de aksamlari aynisini yapıyo, özellkle gün boyu uyumamıssa yorgunsauykuya dalma sürecinde basiyo çiğliği babası ewde dolaştiriyo saknleştriyo memeye geliyo yine cıgırıyo, bazen saknlesip memeyi aliyo bazen de aç aç uyuyo, yine de meme dişinda bişi vermiyrm walla. Acikınca kendi uyanip emiyo ztn Gecede bi kere daha uyanmiş oluyorum ama olsun napayım, anne sütü alsin da....Kızlar ne zamandır paylaşıcam ama beyzanin olayı abartmasini bekliyodum kızım sanki eskisi gibi emmiyor emzirmek için kucağıma yatirinca basıyor çığlığı oynata oynata emziriyorum ya da uyucagi zaman mayışık olunca sorunsuz alıyor memeyi bu bir süreç midir bilmiyorum ama ben 10 günde çöktüm emzirmek için savasiyorum resmen ödüm kopuyor memeyi birakicak diye çok mutsuzum çok
Bizde aynı durumdayız 2 martta 3 aylik olacağız ama yok kimyon dediler sevmeden içiyorum hiç care bulamadım ilaç falan kullanmıyorum artık bikaç tane denedim baktım olmuyor bıraktım şimdi sadece dua ediyorum allah tüm bebislerin yardımcısı olsun psikolojim bozuldu iyice onu çok seviyorum ama artık resmen anne olduğum için mutsuz olmaya başladım ilk iki ay 1 kilo üzeri aldı bu ay kilo alımı da düştü 600 gr aldı sancı olunca emmiyor memeyle kavga ediyor süt var aslında mama vermeye kesinlikle karşıyım tabi süt varsa karşıyım ki benim var napacagimi bilmiyorum sastim kaldımCanm biz evelsi gün acillik olduk 2 saat durmadan agladi 4 den gece 12 ye kadar emmedi o kadar caresiz kaldimki bende agladim bacaklarini ceke ceke inletti evi doktor muane etti kolik bebeklerde gayet normal bu durum dedi herseyi anlattim son ses sac kurutma makinasi sesinde uyuyoruz kucak istiyoruz uyumak istemiyoruz o ne istiyorsa yapicaksiniz allah sizide boyle imtihan ediyor caresi yok kolik bebeklerin dedi.Bebek fitili verdi o biraz rahatlatti gibi hastaneden geldigimizde uyudu son ses sac kurutma makinasi sesine uyuyan kizim oksurmeme uyaniyor anlamis deilim parmak ucunda yuruyoruz evde sabır canm yapcak birsey yok zor gunler geciriyoruz ama sabir.
İyi aslicim allaha şükür bi sıkınti yok şimdilk .saol cnm.. bade kız nasıl ? okuyamadım 1 aydır. herşey yolundadır inşallah
Ayy geçmiş olsun zuhalcim ya Allah kolaylık versinBizde de çıktı maalesefvucuttaki döküntülerden ve kulak arkası soyulmadan anlaşıldı zaten sıkıntılıydı emdikten sonra hep karnı gurul gurul olur kaka yapma isteģi duyardı tahmin ediyordum şimdilik süt ve ürünlerini kestik doktor da laktaz adında doģal bir damla verdi günde 8 kez 2 şer damla onu vereceğiz ayrıca ıkınmaktan ve çok kaka yapmaktan popoda çatlak oluşmuş bir de o sıkıntısı var yavrumun gelince hep birden geliyor bende 20 lik dişimi cektirdim ilaçta alamıyorum o ıkinıp aģlıyor ben hem ona hem diş ağrima ağlıyorum karşılıklı bol bol aģlaşıyoruz bu ara hafta ya bi de iş başı Allah yardımcımız olsun .senin bebişe de çok geçmiş olsun ama bu bir dönem geçecek elbet Allah başka sıkıntı vermesin.
Deryacim bade de aksamlari aynisini yapıyo, özellkle gün boyu uyumamıssa yorgunsauykuya dalma sürecinde basiyo çiğliği babası ewde dolaştiriyo saknleştriyo memeye geliyo yine cıgırıyo, bazen saknlesip memeyi aliyo bazen de aç aç uyuyo, yine de meme dişinda bişi vermiyrm walla. Acikınca kendi uyanip emiyo ztn Gecede bi kere daha uyanmiş oluyorum ama olsun napayım, anne sütü alsin da....
AynennnTıpkı bizimkini anlatmıssın canım. Daha bugün yıkandık, yine aynı şeyler... Sadece suyun yüzüne ve başına değmesinden hoşlanmıyor. Ama vücuduna değince bayılıyor. Çıkar çıkmaz da bir yaygara koparıyor. Duyan duymayan da bi sey oldu sanır..
Benimkinde yeni başladı. Bi de elleriKizlar sizin bebislerde de agzindan salya akan var mi
Ben primadan hıggies e geçtim. Gayet memnunumkızlar canbebe bebek bezi kullanan varmı. 3 numarasını aldım incecik cıktı.diğer marka kullananlar memnun mu bezlerden
Kesinlikle katılıyorum tek dezavantaj bizde emziği sadece uykuluyken alıyor yoksa itiyoröncelikle sakin olun birakacagini dusunup endiselenmeyin. cunku stres sutunuzden bebege gecer. emzirmeye devam. bizde de var ayni durum ayni saatlerde. bizimki uyumak istiyor ve gazı var. haliyle iki durumda zorluyor. once gazini aliyorum. sonra emzigi verip yatiriyorum. onbes dakika sonra kendi mizirdaniyor zaten o zaman da memeyi veriyorum. bazen de ac olunca almiyor sinirleniyor. emzigi veriyorum siniri geciyor caktirmadan emzigi alip memeyi veriyorum. bunu gozlemledigim ve rahat oldugum icin yapabiliyorum. o yuzden yaşasın emzirmekkkk...
Herkes bildigini uygulasın örnek göstermedim paylastım , benim bebegim uykusu duzenli ve mutlu bir bebek , ilk bebekte ve ilk zamanlar anneler icin zor olabiliyor uyumadıgını yazan anneleri okudum ve kendi yöntemiminyazdım tepkiler adilce degil çalışan annelerde vardır eminim platformda herkes yawrusunu seviyor ve ona göre davranıyor herkes iyi anne . Bebek ilk zamanlarda gögsümü tam bosaltmayınca sagdım da verdim emzirmemin önemini herkes kadar biliyorum gece uyku ögünü olarak verdim . Ayrıca tepki vermek degil paylasmaktı amacımız dekaply ile baslayan yazılar ,oda yalancı emzik lafına alınmış , bu bir tabir , mecazi bir kullanım bebeği uzun süre memede tutmak çözümünü bulmuş bu da ona göre çözüm , ben de uyku düzeni için uyguladım gece öğününü , biberonu almış olmak emmesini azaltmadı . Sütümü de azaltmadı .cevap yazanlara yazıyorum çünkü cocugumu mamaya alıstırıp emmesini kesmek degil amacım . Siz bana tepki ben size tepki , kim kimi anlamıyor çözmüş degilim
Geçmiş olsun canım nasıl farkettinizAcilden geldik alt damagi şişmiş dişleri erken cikicak dedi Dr jel yazdı damagina surmem için inşallah düzelir
Canım gaz sanıyorum. Bazem bizimki de yapıyor. Ben sortoma pat pat ve altını açıp gazını çokarıp devam ediyorum. Bi de kimyom çayı. Anne içecek tabii. Çpl rahatlatıyor beneğimiKızlar ne zamandır paylaşıcam ama beyzanin olayı abartmasini bekliyodum kızım sanki eskisi gibi emmiyor emzirmek için kucağıma yatirinca basıyor çığlığı oynata oynata emziriyorum ya da uyucagi zaman mayışık olunca sorunsuz alıyor memeyi bu bir süreç midir bilmiyorum ama ben 10 günde çöktüm emzirmek için savasiyorum resmen ödüm kopuyor memeyi birakicak diye çok mutsuzum çok
Arkadaşım gönülden tebrik ederim seni. Geçmiş olsumGeçen perşembe gitmiştim ve olanları yazmıştım. Bu perşembe kontrole gittik. Bebeğine doktorun dediği gb bi emme bi mama vermedim ilk iki gun almadı birbirini zaten. Bende sadece gece uyku arasında verdim iki ölçek. Kusma onleyici ar mamadan. Bugün gittik 5100 du geçen hafta 5300 olmuş doktor gayet iyi dedi. Yine ilaç vereyim mi kusma için dedi istemedim kontrol ederek devam edelim dedim siz çok mama dediniz dedim. Sen iyi ayarlamissin dedi. Günde bir iki ver bu kilo alımı iyi dedi. Daha sık ve guzel emziriyorum. Dik yatırıyorum gazını çıkarıyorum dik tutuyorum bi süre sonra yatırıyorum. kucaklaşma kanguruyla gezdiriyorum mideye baskı yapmıyorum iyice yorup oynayıp emziriyorum sonra sağlamadan kendi uyuyabiliyo. Bu şekilde kendimce çözümler buldum manada nda ve çabalarımız iyi çıktı bu şekilde devam edicem.
Asimizi olduk benim canim daha çok acıdı ki yaman kızıma. Ateş dürücü ver dedi vermedim. Kizim huzursuzda olmadi ateşinde çıkmadı. Daha çok sevdim daha çok optum kokladim daha çok emzirdim. En guzel ateş düşürücü ağrı kesici anne şutu şükürler olsun rabbime. Mahrum etmedin kuzumu
Kalça testi de olduk çok sukur sorun yok. Kizim utrasyonu çeken doktorla muhabbet etti sabah cilvesini ona yaptı doktor pek sevdi:)
Bizde haberler böyle rabbim hepimizin evladini korusun
Geçmiş olsun canım nasıl farkettiniz
Çok güzel yazmışsın canım Sağol deneyeceğim soylediklerini bir bir ilk çocuk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor emzik tutmadı zaten yada ben tutturamadim birde çok gazli bebekti bizimkisi inşallah git gide düzene girer uykuya dalıyor tekrar sicrayip uyaniyor
Sağol canım saatlerce emmeyip aglayinca acile götürdük Dr alt damaginin biraz kabardigini söyledi jel verdi kullanıyorum ama sonuç bugün yine aynı uykuluyken ya da derin uykudan sadece emmeye kalkmissa o zaman alıyor memeyi
Amin canm ya napalim yavrularimiz iyi olsun yeterki kafaya takma takinca dahada bunalio insan gecicek gbi düşün herseyi onlarin emrine gore idare edicez allah sabir veriyor kollarimiz kopsada yaza kadar sabir insallah duzelirler.Bizde aynı durumdayız 2 martta 3 aylik olacağız ama yok kimyon dediler sevmeden içiyorum hiç care bulamadım ilaç falan kullanmıyorum artık bikaç tane denedim baktım olmuyor bıraktım şimdi sadece dua ediyorum allah tüm bebislerin yardımcısı olsun psikolojim bozuldu iyice onu çok seviyorum ama artık resmen anne olduğum için mutsuz olmaya başladım ilk iki ay 1 kilo üzeri aldı bu ay kilo alımı da düştü 600 gr aldı sancı olunca emmiyor memeyle kavga ediyor süt var aslında mama vermeye kesinlikle karşıyım tabi süt varsa karşıyım ki benim var napacagimi bilmiyorum sastim kaldım(((
Kundak yapiyo musun canim ırkın kendini uyandırması sıkı sıkı değil ürken pattaniye yapıp kollarını göğsünde sabit le sar ben bide sapka takiyorum uyurken gözlerine indiriyoruz çoğu cocuk sevmez bizimki böyle alıştı dene istersen apkasiz yatirirsam gözünü aciyo dalamiyo;:)sapkayla uyku maskesi gb. Bizimki kel olduğu için şapkalı belki seninki saklıdır yerler bilemiyorum tabi her anne kendi metodunu bulur en iyisini sen bulacaksın deneye deneye :)
Görünce yazmak istedim. Dışı çıkıyormuş yavrunun erkenden allah kolaylik versin. Hurma ve sirkenin ağrı kesici özelliği var. Sirke belki rahatsız eder çok küçük hurma surup den esen insallah sifa olur. O jellerdense bu daha iyi bi yok olabilir. Arkadaşım inşa kızı erken çıkar iyi malesef ellerinde dis kasiyici tutamiyolarki az rahatladım yavrucaklar çok zor allah yardim etsin
İnşallah canım inşallah bazen dayanamıyorum bende onla Ağlıyorum geçsin artık kıyamiyorum küçücük nelerle mücadele ediyorAmin canm ya napalim yavrularimiz iyi olsun yeterki kafaya takma takinca dahada bunalio insan gecicek gbi düşün herseyi onlarin emrine gore idare edicez allah sabir veriyor kollarimiz kopsada yaza kadar sabir insallah duzelirler.
O aglama bendede var ya dayanamiyorum caresiz kalincaİnşallah canım inşallah bazen dayanamıyorum bende onla Ağlıyorum geçsin artık kıyamiyorum küçücük nelerle mücadele ediyor
Bende anne sütü dışında hiçbişey vermedim dün 10 saat emmedi akşam 5 den gece 3 e kadar ilk defa bu kadar uzun sürdü sütü mü sagdim biberonla da almadı kaşığı da reddetti oturdum ağladım onla beraber dr damaklari şişmiş erken diş cikaricak dedi bakalım inşallah tek sebep odur canım