2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Geçen perşembe gitmiştim ve olanları yazmıştım. Bu perşembe kontrole gittik. Bebeğine doktorun dediği gb bi emme bi mama vermedim ilk iki gun almadı birbirini zaten. Bende sadece gece uyku arasında verdim iki ölçek. Kusma onleyici ar mamadan. Bugün gittik 5100 du geçen hafta 5300 olmuş doktor gayet iyi dedi. Yine ilaç vereyim mi kusma için dedi istemedim kontrol ederek devam edelim dedim siz çok mama dediniz dedim. Sen iyi ayarlamissin dedi. Günde bir iki ver bu kilo alımı iyi dedi. Daha sık ve guzel emziriyorum. Dik yatırıyorum gazını çıkarıyorum dik tutuyorum bi süre sonra yatırıyorum. kucaklaşma kanguruyla gezdiriyorum mideye baskı yapmıyorum iyice yorup oynayıp emziriyorum sonra sağlamadan kendi uyuyabiliyo. Bu şekilde kendimce çözümler buldum manada nda ve çabalarımız iyi çıktı bu şekilde devam edicem.

Asimizi olduk benim canim daha çok acıdı ki yaman kızıma. Ateş dürücü ver dedi vermedim. Kizim huzursuzda olmadi ateşinde çıkmadı. Daha çok sevdim daha çok optum kokladim daha çok emzirdim. En guzel ateş düşürücü ağrı kesici anne şutu şükürler olsun rabbime. Mahrum etmedin kuzumu

Kalça testi de olduk çok sukur sorun yok. Kizim utrasyonu çeken doktorla muhabbet etti sabah cilvesini ona yaptı doktor pek sevdi:)

Bizde haberler böyle rabbim hepimizin evladini korusun
Canım maşallah hersey yolunda bebis nekadarlik senin. Ben uyutana kadar baya çabalıyorm bide benimki sürekli emmek istiyor emme aralarını biraz uzatabilirsem tamam gündüz uyudugu zaman çok iyi uyanıkken sürekli memede yoksa ağlıyor

sanırım beyaz gürültü bebekleri sakinleştiriyor ayşecim aşı galiba huy değişikliği sebebi çoğu bebekte
bizde 100. gündeyiz abla olduk hatta :)
sac kurutma sesiyle sakinlesiyor ama son ses olmasi lazim esim cocugun kafasi ambale oluyor bu sesten ondan uyuyodur diyo ne bileyim kötü mü yapiyorum diyorum bilemedim

Merhaba arkadaşlar...
Dün gece bebeğim kanlı balgamsı bir kaka yaptı ve inanılmaz telaşlandım. Doktorumuza bezinin resmini gönderdim. Bebeğimin inek sütüne alerjisi varmış :KK43: sıkı bir diyete giriyoruz dedi. Süt ve süt ürünlerini bana tamamen yasakladılar. 10 gün daha ara ara kakamız böyle devam edebilirmiş. Sonra düzelirmiş. Ama süt ürünleri hep yasak... Genellikle 1 yaşında çoğu bebekte geçiyormuş... Üzüldüm :KK43:
Geçmiş olsun Allah sifa versin tez zamanda canım

3 ay bitti bizim gaz sorunu büyük kısmını atlattık canım çok şükür.az daha sabret bakalım inşallah geçer :KK43: bazı haftalarda büyüme atağı geçiriyolar normalden daha asi huysuz oluyolar malesef :KK43: yavaş yavaş makine sesini kıs bakalım ninni söylesen tepkisi nasıl olur gibi
Ninniyi biraz dinler gibi oluyor sonra yine ciglik cigliga pispis sesini seviyor ama surekli ses olucak oyle yapiyorum sesi kisiyorum bakiyorum kipirdanmalar başlıyor biraz sonrada aglayarak uyanıyor bizim ki yuz ustu yatiyor bi de diger turlu elleri kollari durmadigi icin uyanıyor sarmaya gelmiyor hic onuda denedim bi gece guzel uyuyodu asidan beri gecede agliyor onceden ben uykusunda alir emzirirdim oylece uyumaya devam ederdi inşallah düzene girer yeniden : /

sac kurutma sesiyle sakinlesiyor ama son ses olmasi lazim esim cocugun kafasi ambale oluyor bu sesten ondan uyuyodur diyo ne bileyim kötü mü yapiyorum diyorum bilemedim
ayşecim dr sordunmu bu durumu bilemedim yaa bence bazı çocuklar uykuyu sevmiyor belki senin bebeğinde öyledir
yalnız şunu belirteyim 3. ayımız bitti ve bizim emme süremiz azaldı memeyi tam boşaltıyor artık ve uyku sürsi azaldı dikkatinde ki yoğunluk arttı sanırım zaman la onlarda kendilerini keşfedecekler biraz daha sabırla öğreneceğiz huylarını

ayşecim dr sordunmu bu durumu bilemedim yaa bence bazı çocuklar uykuyu sevmiyor belki senin bebeğinde öyledir
yalnız şunu belirteyim 3. ayımız bitti ve bizim emme süremiz azaldı memeyi tam boşaltıyor artık ve uyku sürsi azaldı dikkatinde ki yoğunluk arttı sanırım zaman la onlarda kendilerini keşfedecekler biraz daha sabırla öğreneceğiz huylarını
Doktora sormadim bunu hic etraftan hep normal olur diyolar gazli bi bebek bizim ki cunki bi de dogru durust bi doktorda bulamadim hala doktor boyuna kilosuna bakip iyi diyor cunki ilgilenen dinleyen bi doktor bulmam lazim

Canm bizim kizda ayni ninniyle falan uyuyamiyor illaki sac kurutma makinasi sesi olucak 3 aylik olduk ama vazgecemiyor son sesde istiyor sesini kisinca agliyor kafamiz sisiyor uyuturken nasil hoslarina gidiyor anlayamiyorum basim zonkluo :))

Doktora sormadim bunu hic etraftan hep normal olur diyolar gazli bi bebek bizim ki cunki bi de dogru durust bi doktorda bulamadim hala doktor boyuna kilosuna bakip iyi diyor cunki ilgilenen dinleyen bi doktor bulmam lazim
Canm biz evelsi gün acillik olduk 2 saat durmadan agladi 4 den gece 12 ye kadar emmedi o kadar caresiz kaldimki bende agladim bacaklarini ceke ceke inletti evi doktor muane etti kolik bebeklerde gayet normal bu durum dedi herseyi anlattim son ses sac kurutma makinasi sesinde uyuyoruz kucak istiyoruz uyumak istemiyoruz o ne istiyorsa yapicaksiniz allah sizide boyle imtihan ediyor caresi yok kolik bebeklerin dedi.Bebek fitili verdi o biraz rahatlatti gibi hastaneden geldigimizde uyudu son ses sac kurutma makinasi sesine uyuyan kizim oksurmeme uyaniyor anlamis deilim parmak ucunda yuruyoruz evde sabır canm yapcak birsey yok zor gunler geciriyoruz ama sabir.

Canm bizim kizda ayni ninniyle falan uyuyamiyor illaki sac kurutma makinasi sesi olucak 3 aylik olduk ama vazgecemiyor son sesde istiyor sesini kisinca agliyor kafamiz sisiyor uyuturken nasil hoslarina gidiyor anlayamiyorum basim zonkluo :))
Benim için sorun degil ama onun için de bir kötülüğü var mı yok mu o takılıyor kafama :/

Canm biz evelsi gün acillik olduk 2 saat durmadan agladi 4 den gece 12 ye kadar emmedi o kadar caresiz kaldimki bende agladim bacaklarini ceke ceke inletti evi doktor muane etti kolik bebeklerde gayet normal bu durum dedi herseyi anlattim son ses sac kurutma makinasi sesinde uyuyoruz kucak istiyoruz uyumak istemiyoruz o ne istiyorsa yapicaksiniz allah sizide boyle imtihan ediyor caresi yok kolik bebeklerin dedi.Bebek fitili verdi o biraz rahatlatti gibi hastaneden geldigimizde uyudu son ses sac kurutma makinasi sesine uyuyan kizim oksurmeme uyaniyor anlamis deilim parmak ucunda yuruyoruz evde sabır canm yapcak birsey yok zor gunler geciriyoruz ama sabir.
Geçmiş olsun canım cok iyi anliyorum halini aynen aynı anlattığın gibi bizde de durum tvnin sesini açayım diyorum yok anında kıpırdanıyor o gürültüden nasil ayırt ediyor anlamak mumkun değil neyse içimi rahatlattin canım Allah razi olsun :) en azından vicdan azabı cekmicem uykuyada ihtiyacı var çünki

anne karnindaki sesleri tekrar istemeleri gayet normal ve guzel. bence sac kurutma makinesiyle yattigi icin sukredin. benim kizimda işe yaramiyor ne sac kurutma makinesi ne elektrik supurgesi ne de araba icinde olmak. allahtan ucak motoru guclu oldugundan orda yatti.

Cok sevindim canim iyi olmanıza allah yuvamizida evlatlarimizida korusun. Seytanin şerrinden nefsimizden korusun. Inşallah o guzel günleri hepimiz görebiliriz. Hiç plan yapmıyorum hic hayal kurmuyorum sadece dua ederken gelecek var. Yoksa sadece su an su dakika deyip seviyorum korkuyorum seviyorum sığındı ayse sarenin limanına başka ne yapılır ki. Hamdolsun. Hasbinallah. Allah bize yeter. O sabredenlerle birliktedir sende sabret hersey guzel olur.
inşallah canim inşallah.

Canım ya 4 gündür aynı öyleyiz gündüz pek değil ama gece uyumadan önce bizimkine çok ağlıyor almıyor memeyi biraz ana kucaginda mayışıyor sonra hemen memeye alıyorum inşallah bırakma gibi bişey değildir

Acilden geldik alt damagi şişmiş dişleri erken cikicak dedi Dr jel yazdı damagina surmem için inşallah düzelir

B Benbirerkekannesiolarak ben alakasiz bisey sormak istiyorum. 2 aylik bebegim var, sadece anne sutu aliyor, gece 11 de uyuyup 5e 6ya kadar uyuyor, tabiki uyandirmiyorum bende. Sutum fazla, haliyle bebegin ve benim bunu tamamen bosaltmam cok zor oluyor, 1 ayda 2 kere mastit oldum. Suan iki mememde sisti ve 3.yu gecirmek uzereyim. Kizim her ne kadar gece uyusada ben bu sutu bosaltmak icin uyumamak zorunda kaliyorum. Sizin sutunuz birikmiyormu gece uyuyunca onu merak ettim?

B Benbirerkekannesiolarak ben alakasiz bisey sormak istiyorum. 2 aylik bebegim var, sadece anne sutu aliyor, gece 11 de uyuyup 5e 6ya kadar uyuyor, tabiki uyandirmiyorum bende. Sutum fazla, haliyle bebegin ve benim bunu tamamen bosaltmam cok zor oluyor, 1 ayda 2 kere mastit oldum. Suan iki mememde sisti ve 3.yu gecirmek uzereyim. Kizim her ne kadar gece uyusada ben bu sutu bosaltmak icin uyumamak zorunda kaliyorum. Sizin sutunuz birikmiyormu gece uyuyunca onu merak ettim?
Slm canım ornegin bu gece den ornek vereyim , bu gun saat 19:30 gibi mama verdim ,aksam 21:30 da emerek uyudu tek gogsumu ,gece 12:00 gibi de diğer göğsümü , gecenin 4:00 U biraz önce emzirdm artık 6:30 gibi tekrar uyanır meme ister , geceleri genelde bu saat aralıklarında emziriyorum . Bir göğsümü emerken diğer göğsüm akıyor genelde bastırıyorum
bebek daha küçükten sağdım sütümü , çünkü anne icin acı verici sut dolu kanallar
Benim bebeğim bu sekilde aman maşallah diyelim seninkide gece uykusunu uyuyor. Buradaki paylaşımları görünce gercekten uyumayan bebekler , sancılı bebekler (yakın arkadasımda yasamıştı gercekten zor , en sonunda sutu bitti ve bebegin açlıktan uymadığı ortaya çıktı ). Zor bir süreç Allah kolaylık versin diğer annelere .

L
Lansinoh. Pompa kullandım sadece 10 dakika sağıyordum , oncesinde duş alıp.

Merhaba arkadaşlar...
Dün gece bebeğim kanlı balgamsı bir kaka yaptı ve inanılmaz telaşlandım. Doktorumuza bezinin resmini gönderdim. Bebeğimin inek sütüne alerjisi varmış :KK43: sıkı bir diyete giriyoruz dedi. Süt ve süt ürünlerini bana tamamen yasakladılar. 10 gün daha ara ara kakamız böyle devam edebilirmiş. Sonra düzelirmiş. Ama süt ürünleri hep yasak... Genellikle 1 yaşında çoğu bebekte geçiyormuş... Üzüldüm :KK43:
Bizde de çıktı maalesef :KK43: vucuttaki döküntülerden ve kulak arkası soyulmadan anlaşıldı zaten sıkıntılıydı emdikten sonra hep karnı gurul gurul olur kaka yapma isteģi duyardı tahmin ediyordum şimdilik süt ve ürünlerini kestik doktor da laktaz adında doģal bir damla verdi günde 8 kez 2 şer damla onu vereceğiz ayrıca ıkınmaktan ve çok kaka yapmaktan popoda çatlak oluşmuş bir de o sıkıntısı var yavrumun gelince hep birden geliyor bende 20 lik dişimi cektirdim ilaçta alamıyorum o ıkinıp aģlıyor ben hem ona hem diş ağrima ağlıyorum karşılıklı bol bol aģlaşıyoruz bu ara hafta ya bi de iş başı Allah yardımcımız olsun .senin bebişe de çok geçmiş olsun ama bu bir dönem geçecek elbet Allah başka sıkıntı vermesin.

Canım maşallah hersey yolunda bebis nekadarlik senin. Ben uyutana kadar baya çabalıyorm bide benimki sürekli emmek istiyor emme aralarını biraz uzatabilirsem tamam gündüz uyudugu zaman çok iyi uyanıkken sürekli memede yoksa ağlıyor

15 aralıkta doğdu. Uykuya dalmada güçlük çekiyorsa kimyon çayı iç rezene çağlarında ana son var papatya çayı bunlar rahatlatır hem seni hem bebeğini. Ilk bebegimde çok normal insan çok telaşlı tedirgin oluyo hersey mükemmel kusursuz olsun istiyo. Uykusu yemesi içmesi düzenli olsun istiyo ama bunları isterken yaptiklarimiz bebeklerin hic hoşuna gitmiyo. Altı temiz olsun karni yok gazi çıkmış olsun uyku saati için. Öncesinde bol bol konuş oyna egzersiz yaptir dökün sev oksa. ellerimle yüzüne kasalarına saçlarına masaj yap sen rahat ve dingin ol ona yansır bunu. Uyusun diye başlama sevgi oyun saati diye başla sonra emzir veriyosan onu ver ağzına üstünü ört uzaklaş biraz. Ilk zaman çok anlayabilir pis pisla odökün geri çekil sen odasına ihtiyacı olduğunda yanindasin anlasın ama iletişim kurma.Eğer ağlaması seni bunaltiyosa tedirginliğin ona yansır uzaklaş mutfağa gidip su iç gel. Tuvalete git. Emzigin attıkça ağzına ver yada bi uyku arkadaşı edin dir. Besik gb hep aynı yerde uyut. Sonunda dalicaktir uykuya bunca şeyden sonra kimi 2 saat uyuyo kimi 5 dk. :) ama olsun uyumayı ogreniyo. Ama bebeğin komiktir tuvaletini yapamamistir karni agtiyodur böyle uykuya geçemez. Sağlamakta çare değil aslında 24 saat salladığımı bilirim ilk evladimi. yani onlar her istediğini yaptırıyorlar malesef bütün iş sükunet sakinlikte. Adam güneş pedegog onun yazılarını ses kayıtlarını dinlemeni tavsiye ederim. Güvenli bağlanma 0-2 yaş çok önemli bütün geri kalan yaşamımız için insallah suyunuz bol uykunuz çok olsun optum bebisi

B Benbirerkekannesiolarak valla iyiymis memenin bosalmasi, bendede lansinoh elektrikli pompa var, ve bende dogdugundan beri sagmak zorunda kaldim, 3 saatten fazla emzirmez yada sagmazsam halip harap oluyor. Bebegim uyusada ben kalkip sagmak Zorundayim yani. Mesai gibi, gunluk 8-10 saat meme ile isim var toplamda. Bu arada sancili gazli uyuymayan bebekler demissiniz, her ne kadar gece uyusada gunduz bizde boyleyiz, ikinkarak uyaniyor 6 gibi. Bugun 7yi buldu mesela... Tam uyuyacakken sut-gaz-ikinma-kusma olarak gece 11e kadar devam ediyoruz. Gece baya baya kalkiyo ama bebeginiz o kadar uyaniyosa mama vermenize gerek yok aslinda, tabi herkesin kendi bilecegi is, sonucta hepimizin kendi bebegi. Benimki sadece anne sutu aldigi halde uyanmiyo, mamayla alakasi yoktur bence... Zaten her bebegin huyu suyu bambaska. Kilo alimi gelisimi iyi ise, sutum var ise, hic gerek yok. Sey gibi biraz bu, bahcemde domatesim var kendim yetistirmisim kendi topragimda, ama gidip marketten alip yiyiyorum :KK48:

B Benbirerkekannesiolarak valla iyiymis memenin bosalmasi, bendede lansinoh elektrikli pompa var, ve bende dogdugundan beri sagmak zorunda kaldim, 3 saatten fazla emzirmez yada sagmazsam halip harap oluyor. Bebegim uyusada ben kalkip sagmak Zorundayim yani. Mesai gibi, gunluk 8-10 saat meme ile isim var toplamda. Bu arada sancili gazli uyuymayan bebekler demissiniz, her ne kadar gece uyusada gunduz bizde boyleyiz, ikinkarak uyaniyor 6 gibi. Bugun 7yi buldu mesela... Tam uyuyacakken sut-gaz-ikinma-kusma olarak gece 11e kadar devam ediyoruz. Gece baya baya kalkiyo ama bebeginiz o kadar uyaniyosa mama vermenize gerek yok aslinda, tabi herkesin kendi bilecegi is, sonucta hepimizin kendi bebegi. Benimki sadece anne sutu aldigi halde uyanmiyo, mamayla alakasi yoktur bence... Zaten her bebegin huyu suyu bambaska. Kilo alimi gelisimi iyi ise, sutum var ise, hic gerek yok. Sey gibi biraz bu, bahcemde domatesim var kendim yetistirmisim kendi topragimda, ama gidip marketten alip yiyiyorum :KK48:
Günaydın evet anlattığın sorunları hiç yasamadım Allah kolaylık versin canım gercekten zor .her anne kendine bebeğine gore çözümler buluyor , hepimiz farkliyiz bebeklerin huylari davranislari da farkli , gecirilen hamilelik sureci de onemli , guzel yorumun icin teşekkür ederim :KK28::KK24:

X