2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Geçmiş olsun Allah sifa versin tez zamanda canım
Amin canım cok sağ ol...
Bizde de çıktı maalesef :KK43: vucuttaki döküntülerden ve kulak arkası soyulmadan anlaşıldı zaten sıkıntılıydı emdikten sonra hep karnı gurul gurul olur kaka yapma isteģi duyardı tahmin ediyordum şimdilik süt ve ürünlerini kestik doktor da laktaz adında doģal bir damla verdi günde 8 kez 2 şer damla onu vereceğiz ayrıca ıkınmaktan ve çok kaka yapmaktan popoda çatlak oluşmuş bir de o sıkıntısı var yavrumun gelince hep birden geliyor bende 20 lik dişimi cektirdim ilaçta alamıyorum o ıkinıp aģlıyor ben hem ona hem diş ağrima ağlıyorum karşılıklı bol bol aģlaşıyoruz bu ara hafta ya bi de iş başı Allah yardımcımız olsun .senin bebişe de çok geçmiş olsun ama bu bir dönem geçecek elbet Allah başka sıkıntı vermesin.
Sağ ol canım.. Senin işin de çok zor. Size de geçmiş olsun... Peki doktorunuz dana etiyle ilgili bir şey dedi mi? Bir iki arkadaşım süt alerjisi sebebiyle dana eti de yemediklerini söylediler ama saçma geldi. Doktoruma sordum yiyebilirsin, sadece süt ürünlerini diline bile değdirmeyeceksin dedi. Tabi bu inek sütü için... Keçi sütü içip keçi peyniri yiyebilir miyim diye de sormayı unuttum. Bununla ilgili bilgin var mı?

Kızlar ben doğum yaptım çok şükür darısı hamilelerin başına 38+0 da 2. Sezeryan ım oldu. Kızım 3 kilo 20 gram doğdu. Ilk 2 gün sütüm gelmedi bebiş 270 gr verdi yenidoğan sarılığı oldu test yaptırdık 9.0 çıktı sarılığı. Sütüm çok şükür yeni geldi . Sizler nasılsın ız
Allah bir ömür mutlu mesut etsin inşallah.... inşallah darısı benim başıma......:anneadayı:

kızlar merhabalar nasılsınız? baya zaman oldu giremedim umarım herkes iyidir. benim atanma durumum vardı. bi ara muhabbeti dönmüştü hatırlayan olursa. çok şükür atandım. istanbulda yaşıyorduk yozgata atandım. annem ve bebekle geldik dün göreve başladım. eşim istanbulda kaldı :S oğlusum 2,5aylık oldu. bizden haberler şimdilik bu kadar.
Hayırlı olsun canım. Çok sevindim. Bebeğin uğurlu geldi :KK66:
Öğretmendin değil mi? Branşın neydi?

Kizlar sizin bebislerde de agzindan salya akan var mi
Salya yok ama ağzından tükürükle baloncuk yapıyor :KK66:

Amin canım cok sağ ol...

Sağ ol canım.. Senin işin de çok zor. Size de geçmiş olsun... Peki doktorunuz dana etiyle ilgili bir şey dedi mi? Bir iki arkadaşım süt alerjisi sebebiyle dana eti de yemediklerini söylediler ama saçma geldi. Doktoruma sordum yiyebilirsin, sadece süt ürünlerini diline bile değdirmeyeceksin dedi. Tabi bu inek sütü için... Keçi sütü içip keçi peyniri yiyebilir miyim diye de sormayı unuttum. Bununla ilgili bilgin var mı?
Sağ ol canım ya inşallah geçer bebişlerimizi çok yıpratmadan :KK43: benim doktor süt ve süt ürünleri dedi danayı ve keçiyi sormak aklıma gelmedi zaten dişimden dolayı konusamıyordum eşim anlattı şikayetleri ama o dediklerini bende duydum face de alerji grubunu takip ediyordum şimdilik süt ürünlerini keserek başlayalım baktık ki bi değjşme yok ki benimkinde var yemediğim zaman vucudundaki döküntüler hemen kayboluyo ama diger belirtilerde azalma olmazsa aşıri gaz sindirememe hemen kaka yapma isteği gibi o zaman doktora da danışıp onları da keserim napıım.:KK43:( yeterki onlar huzurlu olsun anne sütü alsinlar.

@Benbirerkekannesiolarak ben alakasiz bisey sormak istiyorum. 2 aylik bebegim var, sadece anne sutu aliyor, gece 11 de uyuyup 5e 6ya kadar uyuyor, tabiki uyandirmiyorum bende. Sutum fazla, haliyle bebegin ve benim bunu tamamen bosaltmam cok zor oluyor, 1 ayda 2 kere mastit oldum. Suan iki mememde sisti ve 3.yu gecirmek uzereyim. Kizim her ne kadar gece uyusada ben bu sutu bosaltmak icin uyumamak zorunda kaliyorum. Sizin sutunuz birikmiyormu gece uyuyunca onu merak ettim?
birikiyor canim. benimki emmekle arasi olmayan bir bebek. sabah alti gibi sagip bosaltip biraz dolaba atiyorum biraz da iki yasindaki ogluma veriyorum.

Slm canım ornegin bu gece den ornek vereyim , bu gun saat 19:30 gibi mama verdim ,aksam 21:30 da emerek uyudu tek gogsumu ,gece 12:00 gibi de diğer göğsümü , gecenin 4:00 U biraz önce emzirdm artık 6:30 gibi tekrar uyanır meme ister , geceleri genelde bu saat aralıklarında emziriyorum . Bir göğsümü emerken diğer göğsüm akıyor genelde bastırıyorum
bebek daha küçükten sağdım sütümü , çünkü anne icin acı verici sut dolu kanallar
Benim bebeğim bu sekilde aman maşallah diyelim seninkide gece uykusunu uyuyor. Buradaki paylaşımları görünce gercekten uyumayan bebekler , sancılı bebekler (yakın arkadasımda yasamıştı gercekten zor , en sonunda sutu bitti ve bebegin açlıktan uymadığı ortaya çıktı ). Zor bir süreç Allah kolaylık versin diğer annelere .
canim sutun coksa neden mama veriyorsun. ayrica sagip dolaba atarsan ( gunde bir kere ) hem goguslerin boşalır hem stokta sutun olur hem de akma derdiyle ugrasmazsin ve sütun artar.

Sağ ol canım ya inşallah geçer bebişlerimizi çok yıpratmadan :KK43: benim doktor süt ve süt ürünleri dedi danayı ve keçiyi sormak aklıma gelmedi zaten dişimden dolayı konusamıyordum eşim anlattı şikayetleri ama o dediklerini bende duydum face de alerji grubunu takip ediyordum şimdilik süt ürünlerini keserek başlayalım baktık ki bi değjşme yok ki benimkinde var yemediğim zaman vucudundaki döküntüler hemen kayboluyo ama diger belirtilerde azalma olmazsa aşıri gaz sindirememe hemen kaka yapma isteği gibi o zaman doktora da danışıp onları da keserim napıım.:KK43:( yeterki onlar huzurlu olsun anne sütü alsinlar.
Bizimkinin de kakadaki kan gitti artık. Ama hala sümüksü geliyor :KK43: 10 güne geçmesini bekliyoruz bakalım... Neyse ya Allah beterinden korusun... Öğrendiğin bir şeyler olursa paylaşır mısın benimle de...

Saat 10 da başlayan mücadele sanırım.şimdi bitti umarim uyanmaz miniğim ağlamasına kıyamıyorum uykusu var ama dalamiyor bir türlü 4 5 defa sıçrıyor rüyasında ağlıyor ondan sonra dalıyor napıcaz kızlar

Saat 10 da başlayan mücadele sanırım.şimdi bitti umarim uyanmaz miniğim ağlamasına kıyamıyorum uykusu var ama dalamiyor bir türlü 4 5 defa sıçrıyor rüyasında ağlıyor ondan sonra dalıyor napıcaz kızlar
Bizde sabah 8 de kalktik gece 11 de zor uyuduk. Gun icinde de toplam 1 saat uyumamistir. Surekli mememde uyuyor ayiriyorum yatagina koyuyorum gozler acilmis.

Emme durumunuz nasıl canım bizimki hala meme yerine parmağını emme derdinde kucağıma emzirmek için yatiriyorum yirtiyor kendini çok zor yaaa çok Allah bebeklerimize sıhhat versin

Sıçrama bende de vardı. Battaniyesini kundak gibi iki yandan altına sıkıştırıp kolları içeri sabitleyince biraz rahatladı artık daha az uyanıyor...

Tıpkı bizimkini anlatmıssın canım. Daha bugün yıkandık, yine aynı şeyler... Sadece suyun yüzüne ve başına değmesinden hoşlanmıyor. Ama vücuduna değince bayılıyor. Çıkar çıkmaz da bir yaygara koparıyor. Duyan duymayan da bi sey oldu sanır..
Çıkınca ısıtılmış havluya iyice sarın ısı farkından olabiliyormuş denedim ben işe yaradı

kızlar bebeklerin elleri ayakları vücuduna göre soğuk olur diye biliyorum. ama bazen oğlumun elleri resmen morarıyor. bazen durup dururken bazende ağladığında oluyor. bununla ilgili bir şey bilen ya da yaşayanınız var mı?

Gaz sıkıştırıyor olabilir ya da kaka yapma istegi ben karnina masaj yaparak düzelttim bu durumu youtube da ayse isimli yaslica bi kadin anlatiyodu soyadını unuttum gaz masaji diye ararsan bulabilirsin

kızlar canbebe bebek bezi kullanan varmı. 3 numarasını aldım incecik cıktı.diğer marka kullananlar memnun mu bezlerden
Canım prima premium care kullanıyorum. Önce kullandıklarım güzeldi. Şimdi yapısını değiştirmişler, çok tuhaf gaz yağı gibi kokuyor. Bimin bezini önermişlerdi. Bir paket aldım. Fiyatı ucuz. Ama kalitesini beğenmedim. Ayrca kızım pişik oldu. Ondan mı oldu emin değilim ama bir daha almadım. Şimdi de prima yeni bebek aldım. Premium care e göre daha ince. Ama bunda da tuhaf bir koku var. Dün aldım. Biraz kullanınca daha net yorum yapayabilirim.

Anladım bende hamilelikte çok içtim sutu sevmeme rağmen icemiyorum gaz yapar diye bakalım bende deneyeceğim çünkü gece emzirdikten sonra müthiş acikiyorum belki tok tutar :21:
Geceleri ben de çok acıkıyorum. Kızımı emzirdikten sonra kendimi doyuruyorum.
:kk77::KK70:

Benim kizda öyle sicriyo agliyo baya baya agliyo iç çekiyor bol bol oluyorum nas felak aytel kursi bide nazar dualari ha bide büyüklerden bebeğin yatagin altina küçük bicak koy dediler bas ucunda kuran var zaten valla dinledim yaptim azalma var aglamalarinda bazen hic aglamiyo istersen sende bi dene ben bicagi meyva bicagindan basucuna yatagin alyina koydum

X