• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Slm kizlar benim kanamam biteli cok oldu dogumdan sonra,sanirim bir ay falan sürdü ara ara oluyodu kanamam.ondan sonra durdu
Ve 9 gun sonra iki ay olacak doğum yapali
Ama bugün çok acik pembe leke geldi sizce neden olabilir
Sizde böyle bisey oldumuo_O

Slm kizlar benim kanamam biteli cok oldu dogumdan sonra,sanirim bir ay falan sürdü ara ara oluyodu kanamam.ondan sonra durdu
bende olmadı gülaycım ben daha regl b,le olmadım, keşke dr gitsen regl bi,le olmuş olsan için rahat eder gülaycım

Canim emzirdigimiz süre boyunca adet olmayıp ara ara lekelenmeler yasayabiliriz. Tabi düzenli ya da düzensiz adet de olunabilir... hersey mümkün yani... :)

Ben sadece hastane ve sağlık ocağına gittim. :KK43:

Teşekkürler canım. Evet artık soothie yi verince midesi bulanıyor gibi oluyor. Önerin için teşekkürler. Onu da deneyeyim.

Okiedogu ben de incelemiştim. Çok güzel. Ama spor çantası daha kullanışlı olur bence. Okiedog alacaktım, vazgeçtim. Sırt çantası şeklinde olan spor çantası kullanacağım.

Benim de uçları çok hassas. Azıcık bir serinlikte sızlama gibi birşey oluyor.
Ben de nike victory gym fitness cantasi alacagim sanirim tesekkurler onerileriniz icin.

bende olmadı gülaycım ben daha regl b,le olmadım, keşke dr gitsen regl bi,le olmuş olsan için rahat eder gülaycım
Canim ilk doğumumda bir yila yakindi adet oldugumda ama bu adet değil sanirim hala ara
Kanamalar devam ediyor
Canim emzirdigimiz süre boyunca adet olmayıp ara ara lekelenmeler yasayabiliriz. Tabi düzenli ya da düzensiz adet de olunabilir... hersey mümkün yani... :)
sanirim öyle canim:)

Teşekkürler canım. Bir de suavinexi deneyeyim. İnşallah işe yarar. İnternetten şimdi baktım. Birkaç model var. Sen hangisini kullanıyorsun?

Canim ben suavinex olarak im trendy yazan bir onerim daha olucak benim minik bunuda cok seviyor soothie emzik minicik ve tam anne meme ucu gibi hic bir emzigi tutmadigi zaman ( cok ac olup banyo yaptirdigimizda ve ustunu giyinirken aglamasin diye ) hemen onu aliyo bunuda dene eminim ikisinide cok sevicek :) haberlerini bekliyorum

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    18 KB · Görüntüleme: 90
  • image.jpeg
    image.jpeg
    36 KB · Görüntüleme: 94
bence duru kalabalığı hiç seven bir bebek değil mevlüt bebeğe travma gibi gelmiş olabilir mi denizicm sonrasında da kalabalıktan korkar oldu sanki canım ya masum yavrum denizicm bence sen bahara kadar sık dişini duruyu kalabalık olayını unuttumu çıkar dışarıya o zaman iyice büyümüş de olur kendisi de dışarı çıkmak ister bir süre sonra
sizde baba dolaştırıyor sürekli bizde azıcık ağladımı bana geri geliyor babasından babamız susturamıyor maalesef
Aynen ssvmiyo kalabalığı :KK43: daha da sokmam uzun bir süre:KK43:
Sağolsun eşim gezdirdi sürekli ben dayanamıyodum ağlamasına :KK43:

ben su verirken kırk defa düşündüm doktora sordum eşimle konuştuk ayy hepi topu bir çay kaşığıydı ama insan korkuyor birde zeytinyağı nasıl verilir asitli bir yağ hemde asit oranı diğer yağlardan daha fazla bizim bebeklermizin herşeyi pamuk kadar hassas parçalar tabi bebeğin boğazını yazık canım yaa çok üzüldüm annesi nasıl kötüdür şimdi hem içirdiği için hemde bebeği bu hale geldiği için
Aynen cnm keşke herkes bunu düşünse o bebişler bize muhtaç ordan burdan duyduklarımızla olmaz:/ o paylaşımın altına yorum yazan birçok zeytinyağ verip acillik olan bebek anneleri yazmıştı.

süper bir yazı özellikle bu kısma bayıldım paylaşayım eldiven takmayı bırakmıştım şimdi ne kadar doğru yaptığımıdaha iyi anadım
BEBEĞİNİZ AŞIRI AĞLIYOR MU? HUZURSUZ MU?
* Sütünüz yetersiz DEĞİL. Ek besin vermeyin, mama-inek sütü vermeyin !
* Sağlıklı bebekler ilk 2 haftadan sonra 3 aya kadar GAZ sancısı çeker. GAZ özellikle erken doğan bebeklerde daha sıktır. Evinizdeki gerginliği, kalabalığı, gürültüyü azaltın. Her emzirmede bir memenin tamamını bitirsin, kucağınızda gezdirin, sırıtına masaj yapın, karnına sıcak havlu koyun, uzakta bir yerde fön makinesi-elektrik süpürgesi sesini dinletin, arabanızda turlayın, Siz ; turp-soğan-turunçgiller-sigara-kahveyi azaltın. Bu durum bebeğin gelişimini bozmaz, normaldir, bebeklerin yarısında görülür, geçicidir.
* Aşırı sıcakta-soğukta bebek ağlayabilir
* Kalın ve dar giysiler bebeği huzursuzlandırır
* Tırnakları yüzünü çizmesin diye giydirdiğiniz eldivenler nedeni ile elini ememeyen-izleyemeyen bebek huzursuzlanabilir
* Doğumdan sonra 3-6-8. haftalarda büyüme hızlanır bebek daha çok acıkır bunu ağlayarak belli eder. Bu dönemlerde anne iyi beslenir, bol su içer ve daha sık emzirirse süt yapımı 3 günde artar, bebek sakinleşir.
* Ağzında pamukçuk olan bebeğin canı yanar.
* Fazla çay kahve içen anne de emzirdiği bebeğide uyarılır, heycanlıdır, huzursuzdur.
* Tanısı koyulmayan bir hastalığı olabilir, bu nedenle ağlıyor olabilir.
Süpersin leyloşum linke bakmayanlar için harika paylaşım. Bize dr 1. Ay onun beyni elleri olcak keşfetcek artk eldiven takmayın demişti ama annem üşüyo elleri diyip takıyo bende çareyi gece uyurken takıp gündüzleri uyanıkken çıkarmakta buldum:))))

aslında çıkmak lazım ama çok salgın var dışarıda ve ben de sıkıldım artık
Bende çok sıkılmıştım duru uyurken eşimle kahve içmeye gittik anneme bırakkıp, o kdr garip geldi ki her şey. Kızımı da çok özledim 2 saat zor durdum

Bnde olmadım regl iyi böyle ya :KK70:

Kizlar bir gogusumden 20 ml geliyor ne onerebilirsiniz
Humana
Galactago
Rezene
Hepsini deniyorum :KK43: ama olmuyor tekrar artar mi :KK43:
Sağmakla bebeğin çekmesi bir değil yani 20 ml diye düşünmücen. Ayrıca pompaya göre değişiyor aldığın verim blki pompadandır. Birde mola vererek sağmak gerekiyomuş.diyelim 20 dk sağdın 10 dk mola
Bu saydıkların süte faydalı ama sütünü asıl artıran EMZİRMEK. Bol bol emzir cnm

selamlar kızlar..uzun süredir giremiyorum buraya fırsatını bulmuşken yazayım dedim..sütü yetmeyen anneler bu yazdıklarım size..eşimin memleketinde yaşıyorum bulunduğum ilde hiç akrabam yok eşimin akrabalıyla .. haliyle çok yanlızım..bebeğim 68 günlük oldu doğumdan ititbaren sütüm çok azdı sağdığımda günlük 30-40 anca çıkardı ..çok üzüldüm kendimi yetersiz hissettim mama takviyesi yapıyordum mama verdikçe bebeğim beni emmiyordu olmayan sütüm tamamen azalmaya başlamıştı..mama stokları yaptım..süt için yemediğim içmedğim yoktu ..geçen hafta annem babam ablam ve yeğenlerim geldi o günün sabahı sütümü sağdım inanır mısınız 120 ml çıktı bendeki şaşkınlığı anlatamam nasıl oldu da birden sütüm arttı..geldiklei akşam mamayı kestim çünkü bebeğime sütüm yetti 10 gündür bebeğim mama yemiyor rabbime şükürler olsun ..sütü artmasını sağlayan en önemli etken moral moral moral..stresten uzak durun moralinizi iyi olsun ,emzirin bol bol,uyuyun,bir de yemenize dikkat edin kızlar..ben önceden bebekten yapamadığım için öğle yemeklerini geçiştirirdim o da bir etken diye düşünüyorum..süt içn de günlük rezene çayı ,mil tea bol bol s içiyorum ,marul salatasın da bende etkisi çok oldu ..umarım bir anneye faydam olur çünkü o sıkıntıları ben yaşadım inş ibr daha yaşamam bol sütlü günleriniz olsun inş anneler

Humana
Galactago
Rezene
Artar canim olumlu düşün bide bazı günler azalıp bazı günler artabilir su ic bol bol bide petibor biskuviler bana acayip süt yapıyor dene istersen benim yediğim günün akşamına taş gibi oluyor

Günaydin kizlar bnde uzun zamandir yoktum hepiniI cok ozledim vol sutlu gunleriniz olsun biz bugun 58 gunluk olduk dun doktor kontrolumuz vardi tam 5 kilo olmusuz ortalama gidiyor ve sadece anne sutu aliyoruz

sedef21 sedef21 yazdiklarini okuyunca bende soylemek istedm bnmde burda kimsem yok esim ve kardesi ile ayni evde yasiyoruz bebegimin huzursuz olsfu bir gun sutumu sagdim 2 gogusten 60 cc anca.cikti ve toparlanip anneme gitme karari aldim gittigim ertesi gunu tek memeden 150 cc sut cikti bu nasil oluyor bnde anlamadim ama annem bana cok iyi bakiyor yemek temizlik camasir derdi yok paso bebekle ilgileniyrm bu yuzden sutum bollasiyoe herhalde ayda 1 hafta annemde kalma karari aldim imkani olan deneain isi gucu biraksin sadece bebekle ilgilensin farki gorecekler

Bebekte bende duzene girdik esim evde durmk istemiyor bnde gittigm yerde rahat edemiyrm cunku bi odaya ceikilip emzirip geri donuyrm bi bok anlamyrm evde en azindan rahat oluyrm bide milletin cenesi cabasi ac bu cocuk kucaga alma emzik verme diyip emzigi agzindan almalar sanane ya sananeeee bunaltiyolar adami saglikli gazi olmayan uyuyup kalkan normal emen bir bebege sahibim cok sukurr ama millete gore bnm bebegim emzik.emdigi icin ac bide ellerini kesfedip yalamaya basladi onuda.gorduler acliktn oluyomus bnm bebem hasi...... neysee opuyrm.hepinizi :)))

Humana
Galactago
Rezene
yapacagin sey basit bol emzirmek. bebek surekli memede olsun.uyku, su ve kafa rahatligi. ilk bebegimde ikinci aydan sonra artmisti sutum. o yuzden azalacagini dusunme artacagini dusun.

Kizlar biraz moralim bozuk dün kızım 3 aşı birden oldu bir kol iki bacaktan canı çok yandı bir kaç saat sonra da ateslendi büyük insanlar gibi inim inim inledi yavrum kahroldum yaa yarım fitil verdik iyi geldi ama sabah yine aynı şimdi de fitil iyi geldi gibi görünüyor tekrarlarsa doktora gidicez inş gerek kalmaz

Back