• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Modelin adi var mi canim netten bakayim.
var tabi ben hatta bu siteden aldım yanlarında 1 tane fermuarlı yeri var bir tanede fermuarsız tam biberon mama kabı koymak için ideal çanta çok da hafif ben siyah olanını aldım
http://www.sporjinal.com/nike-all-access-fullfare-erkek-kirmizi-sirt-cantasi-ba4855-611.html
Benim son 3-4 gündür memelerimde değişik bir sızlama var. Çok süt dolu olduğu zamanlardaki gibi değil. Artık baya yumuşadı, terbiye olmuş gibi. Fakat özellikle yattığımda sağdan sola dönerken acıyor :KK43:
Sırt üstü yatınca acımıyor. Ama sürekli sırt üstü yatamıyorum.
bende sırt üstü yatınca acıyor patlayacak gibi bir his oluyor nedense, umarım terbiye olmuşlardır

Eki Görüntüle 1760271 Birilerinden duyup ya da burdaki ben verdimcilerden duyup lütfen DOKTORA danışmadan( sağlık ocağındaki hemşire değil Doktora çünkü çok önemli bir konu) bebeginize bir şey VERMEYİN LÜTFEN:KK43:
ben su verirken kırk defa düşündüm doktora sordum eşimle konuştuk ayy hepi topu bir çay kaşığıydı ama insan korkuyor birde zeytinyağı nasıl verilir asitli bir yağ hemde asit oranı diğer yağlardan daha fazla bizim bebeklermizin herşeyi pamuk kadar hassas parçalar tabi bebeğin boğazını yazık canım yaa çok üzüldüm annesi nasıl kötüdür şimdi hem içirdiği için hemde bebeği bu hale geldiği için

6 günlükken soothie emziği aldı. 1 aylık olana kadar kullandı. 1 aydan sonra almadı. Şimdi 47 günlük oldu. Ara ara deniyorum, kesinlikle almıyor :KK43:
Dün nuk emzik verdim. Onu da almadı :KK43:
Başka önereceğiniz marka var mı?

Doğumdan hemen sonra meme ucum olmadığı için silikon uç kullandım. Onunla canım çok daha fazla acıdı. Bugün yine slikon ucu denedim. Bu sefer kızım emzik sanıp emmedi. :KK43:
Ay canım ya wee baby aldim eczaneden emzik bide onu dene

süper bir yazı özellikle bu kısma bayıldım paylaşayım eldiven takmayı bırakmıştım şimdi ne kadar doğru yaptığımıdaha iyi anadım
BEBEĞİNİZ AŞIRI AĞLIYOR MU? HUZURSUZ MU?
* Sütünüz yetersiz DEĞİL. Ek besin vermeyin, mama-inek sütü vermeyin !
* Sağlıklı bebekler ilk 2 haftadan sonra 3 aya kadar GAZ sancısı çeker. GAZ özellikle erken doğan bebeklerde daha sıktır. Evinizdeki gerginliği, kalabalığı, gürültüyü azaltın. Her emzirmede bir memenin tamamını bitirsin, kucağınızda gezdirin, sırıtına masaj yapın, karnına sıcak havlu koyun, uzakta bir yerde fön makinesi-elektrik süpürgesi sesini dinletin, arabanızda turlayın, Siz ; turp-soğan-turunçgiller-sigara-kahveyi azaltın. Bu durum bebeğin gelişimini bozmaz, normaldir, bebeklerin yarısında görülür, geçicidir.
* Aşırı sıcakta-soğukta bebek ağlayabilir
* Kalın ve dar giysiler bebeği huzursuzlandırır
* Tırnakları yüzünü çizmesin diye giydirdiğiniz eldivenler nedeni ile elini ememeyen-izleyemeyen bebek huzursuzlanabilir
* Doğumdan sonra 3-6-8. haftalarda büyüme hızlanır bebek daha çok acıkır bunu ağlayarak belli eder. Bu dönemlerde anne iyi beslenir, bol su içer ve daha sık emzirirse süt yapımı 3 günde artar, bebek sakinleşir.
* Ağzında pamukçuk olan bebeğin canı yanar.
* Fazla çay kahve içen anne de emzirdiği bebeğide uyarılır, heycanlıdır, huzursuzdur.
* Tanısı koyulmayan bir hastalığı olabilir, bu nedenle ağlıyor olabilir.

Arkadaşlar benim bebisim elektrik Süpürge sesiyle resmen uyuşuyor... Bu kadar mı fark eder :KK57: huysuzlaniyor, internetten açıyorum Süpürge sesini; anında susuyor, hareketler yavaşlıyor, gözler yavaş yavaş gidiyor... sanki anestezi vermişim :KK57: ve uyurken de sesi açık bırakıyorum, bir süre sonra kapatıyorum. Kapatinca yine kipirdanip uyaniyor... tabi her uykusunu o sesle yapmıyorum da, sesi açınca uyuyor cidden...

Slm kızlar lütfen acil cevap e devlet şifresi olqnlar bakabilirler mi bu doğum parası için sizde de rapor bitim tarihi 31 aralık yazıp para yatmış mı.. Acil cvb verirseniz ona göre muhasebeyi arayacağım.. Acaba yıl bittiği için mi öyle oldu yoksa komple yanlışlıkla izn bitim terihi mi yaptı acil cvb efe keremin annesi efe keremin annesi meltemcivil meltemcivil
Cnm isyeri her ay rapor yazip sgk ya bildirecekler onlarda ayin 8 i ile 14 arasi yatiriyorlarmis bana oyle demislerdi o tarihlerde alicaksin yani sgk ya bagli firma giris yaptiktan sonra tabiki isyerini ara sor bakim rapor girisi yapmismi olaki yaptiysa sgk yo arayip bir sor

Sağol canm benm inş.

6 sa mi maşallah canm ya Her annenin rüyasi :))
Sadece 1 defa 6 saat uyudu canım. ;)

Basit olmasına çok sevindim canım beteeinden korusun allah bebislerimizi Ayy bende çok seviyorum valla hiç tiksinmiyorum hayret ediyorum kendime sende hamileyken çok korkuyodun boka püsüre bulasmaktan :))
Ben de pek tiksineceğimi düşünmemiştim. Ama hiç tiksinmiyorum. ;)

yok ya ben her sabah bulanıyorum meltem 2 günde bir çarşaf değiştiryordum şimdi kare alt açma bezi aldım sadece elim giriyor ayy meltem deselerdiki birinin gazını ve kakasını yapmasını dört gözle bekleyeceksin haha der gülerdim şimdi nasıl bekliyorum dört gözle kaka yapamadığı zaman da eh eh eh diye uykusunda bile sayıklıyor yavrum yaptığında nasıl mutlu oluyorum daha derin ve kaliteli uyuyor diye kızım

Gazı olduğunda cok kıvranıyolar, gaza nasil sewınmeyelim.
Gazlari olmasin kuzucuklarin ben boka bulanmaya raziyim walla

Slm kızlar lütfen acil cevap e devlet şifresi olqnlar bakabilirler mi bu doğum parası için sizde de rapor bitim tarihi 31 aralık yazıp para yatmış mı.. Acil cvb verirseniz ona göre muhasebeyi arayacağım.. Acaba yıl bittiği için mi öyle oldu yoksa komple yanlışlıkla izn bitim terihi mi yaptı acil cvb efe keremin annesi efe keremin annesi meltemcivil meltemcivil
Zeynepcim bende 112 tl lik emzirme odeneği dısında hiçbişey gözükmüyo

Benim son 3-4 gündür memelerimde değişik bir sızlama var. Çok süt dolu olduğu zamanlardaki gibi değil. Artık baya yumuşadı, terbiye olmuş gibi. Fakat özellikle yattığımda sağdan sola dönerken acıyor :KK43:
Sırt üstü yatınca acımıyor. Ama sürekli sırt üstü yatamıyorum.

Bende de yumusakken bile bi sızı var ama nedendir anlamadm

Arkadaslar ben hala bebekle dışarı çıkamadım ya :/ hava çok soğuk olduğu için açık havaya çıkamam. Avm ye de enfeksiyon kapat diye gidesim gelmiyor. Aslında avm ye gitsem ağlamaz. Evin içinde bile gezdirince susuyor. Ya etrafı izler ya da uyur. Ama ben cesaret edemedim bi türlü işte... siz ne düşünüyorsunuz? Yine de 1-2 saatlik gitsem mi. Eve kapandim resmen...

Ben de hıc cıkmadm canm, sadece hastane :((
Dr kontrolu de ayda bire düştü, iyice evdeyim yani :(

Canim sadece jokerde satilan suavinex var ben suan onu kullaniyorum emzik olarak aventi kullaniyodum daha once artik onu almiyor bu hem hafif hem daha kucuk agzinda bi bak istersen

Aynen oyle canim doktor kendi soyledi bana bi sure sonra seni emzik yerine kullanir hem oyle diyo hem emzik verme diyo cok garipler

Oglen nasil uyutuyosun yada nasil oyaliyosun meltemcim

Herseyi denedim bide onu deniyim insallah faydasi olur :KK43: bi gogusumden sadece 30 geliyo :KK43:
Teşekkürler canım. Bir de suavinexi deneyeyim. İnşallah işe yarar. İnternetten şimdi baktım. Birkaç model var. Sen hangisini kullanıyorsun?

umarım zuhalcim sen yine ev ortamı dışında bir yerlere gitmişsin ben daha aileler ,aşağıdaki market , birde hastane dışında pek bir yere gitmedik yaa zaten gidemem de sürekli emmek isteyen bir bebekle nereye gidebilirim ki zaten
Ben sadece hastane ve sağlık ocağına gittim. :(

Cnm soothie bizimki almıyor kusar gibi oluyor.. Ama zorlayınca alıyor sonra hemen çıkarıyor.. Biz şu an ekteki emziği kullanıyoruz hem kolay alıyor hem de hemen çıkarmıyor. Doğmqdwn önce almıştım..
Teşekkürler canım. Evet artık soothie yi verince midesi bulanıyor gibi oluyor. Önerin için teşekkürler. Onu da deneyeyim.

Selam kizlar. Bebek bakim cantasi almak istiyorum. Kullanip memnun kaldiginiz, tavsiye edebileceginiz bir marka ve model var mi? Aklimdaki marka okiedog sumo ama nike in spor cantasini alip daha sonra da mi kullansam diye kararsiz kaldim. Yardim lutfen:))
Okiedogu ben de incelemiştim. Çok güzel. Ama spor çantası daha kullanışlı olur bence. Okiedog alacaktım, vazgeçtim. Sırt çantası şeklinde olan spor çantası kullanacağım.

Evet cnm biraz fark var. Ayy bi de duru nefes verince meme ucuma resmen havayı hissediyorum hiç oldu mu sana da?

Ya leyloşum sorma 4. Kez kalabalık ortama girdik ve ardından yine ağlamalı uykusuz gün geçirdik. O kdr çok ağladı ki babasıyla sürekli evde dolaştık ayakta:KK43:( içli içli ağladı ya:KK43: dolaşınca susuyo. Gazı yok karnı tok anlamadık gitti. kalabalık ortamdan sonrası 2-3 gün böyle eziyet:KK43: daha şimdi uyudu korkuyorum uyancak diye çok yoruldum. Yorgunluk uykjsuzluk hepsini çekerim de ağlamasına dayanamıyorum:KK43:
Benim de uçları çok hassas. Azıcık bir serinlikte sızlama gibi birşey oluyor.

Kizlar bebeklerinize zeka gelişimi için bi oyun yapiyor musunuz yada herhangi hi oyuncak
ben yaşına uygun oyuncak aldım ve sürekli konuşuyorum birde kısa hecelerler çıkarıyprum taklit etmeye çalışıyor aa aa , hu hu, gibi birde an ne an ne diyorum ilk kelimesi anne olsun diye:KK48::KK45:

Ben sadece hastane ve sağlık ocağına gittim. :KK43:

Teşekkürler canım. Evet artık soothie yi verince midesi bulanıyor gibi oluyor. Önerin için teşekkürler. Onu da deneyeyim.

Okiedogu ben de incelemiştim. Çok güzel. Ama spor çantası daha kullanışlı olur bence. Okiedog alacaktım, vazgeçtim. Sırt çantası şeklinde olan spor çantası kullanacağım.

Benim de uçları çok hassas. Azıcık bir serinlikte sızlama gibi birşey oluyor.
aslında çıkmak lazım ama çok salgın var dışarıda ve ben de sıkıldım artık

meltemcivil meltemcivil hahah yaaa meltem geldin mi lafımıza göZünün içine bakıyoruz resmen bebişin gaz çıkarsın kaka yapsın diye :))) bzimki de bazen kaka yapmamış oluyo ama nasıl bir gaz çıkardıysa resmen bezi b.k kokuyo:KK70:
aynı şey bizde de oluyor yanılıp altını açıyorum ee aynı bezi bağlamaya içim elvermiyor yeni bez bağlıyorum haımın poposuna

Back