• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Dun 40 imiz cikti sukurler olsun. Ve ben bugun itibariyle kendi kurallarimla yasamaya basladim. Ilk olarak kerem bebegi kendi yatagina alistirmaya calisiyorum. Cunku kolayima gelmisti bizimle uyumasi . Fazla alismadan vazgecelim. Cunku bu duruma bebekten cok biz alistik. Ayri yatkrinca ozluyorum birsey olacak saniyorum. Gozumun onunde dibimde yanimda kosemde olsun istiyorum hep. Gormemisin cocuu gibi =)
Vee gece rutinj uygulayacamm. Bu aksam basladim. Her aksam 9-10 gibi once banyo. Sonra masaj sonra emme.. ve uyku. Simdilik super 9 da yikamaya basladik 10 da tam olarak uyudu. 12 de emzirdim. Hem hic aglamadi hem kendi yatagnda. Oysa dun bu saatlerde cigiriyodu. Tavsiye ederim kizlar deneyin. Banyoyu aksam yaptirin..
Yanınızda nasıl cesaret ediyosunuz? Ben ezeriz filan diye korkuyorum. Yanıma bebeği aldığımda kasilmaktan uyuyamıyorum

Off kizlar off psikolojim darma dagin 2.ayimiza girdik aşıları vurunduk 5.800gr 58 cm boyumuz hersey cok guzel fakat hala bi duzenimiz yok cok bunaldim :KK43:(( aksam olunca bebege bi haller oluyo hizli hizli nefes almalar uyumamak icin naz yapip cigirmalar memeyi bile nazla aliyor sanki gunduzki bebek o deil aksam 7 den beri uyanigiz şuan hala salliyorum sabir cekiorum icimden artik kollaridma derman kalmiyor ya sürekli kucak ilgi bekliyor aksamlari yemek yemedigim zamanlar oluyor mecburen bisküviyle gecistiriyorum 62 ile hamile kalan ben 60a düştüm uykusuzluk moralsizlik mafedio boynum kopucak sanki :KK43:

Son düzenleme:
Bende öyle düşündüm ama ne emzige ne de eline alissin istemiyorum eldivenler eline olmazsa bir iki aya kadar artık çoraplarını geciricem boş kaldı mı asla affetmiyor
Canım dr bana 1. Ay bittiğinde artk eldvenleri çıkar elleri onun beyni olcak elleriyle keşfetcek dedi. Her zmn kapalı tutma istersen bnmki de bazen ellerini emiyor refleks olabilir belki de.bende emzik vermiyorum istemiyorum da vermek

Amiin canim benim :KK43: insan elinde olmadan cok uzuluyor ve ciddi sutume yansidi :KK43: bi an once toparlar insallah hem melegim hem ben :KK43: Allah bebeklerimizi butun kotuluklerden korusun

Amin canim cok tesekkur ederim
Cnm ya ne kdr zor olduğunu emin ol çok iyi anlıyoruz :KK43: sütün için uykusuz kalmaman kendini aç bırakmaman da önemli. Endişe ve üzüntü de etkiliyor:KK43:( bizler anneyiz bebeklerimiz için güçlü olmamız gerekiyor. Sen boza humana çay ve komposto bol bol iç, çorba ve kuzu eti ile öğünlerini güçlendir bunun gibi başka besinler de var süt artıran ben emin olduklarımı yazdım. Allah sana kuvvet versin bebişe de tekrar geçmiş olsun :KK43:

Slm kizlar ben kilolarimdan kurtuldum cok şükür hatta hamile kaldigim kilonunda altini düşmüşüm
Düşmüşüm diyorum cunku kilomdan haberim yoktu evde hic baskül bulundurmadigim icin bilmiyordum ve bugun saglik ocaginda tartildim.ve ben şok:KK57:
59 ile hamile kaldim 71 ile doguma gittim ve
şimdiki kilom 56:KK8: :rolleyes:
Ohh maşallahhh Gülayıma :nazar: ben deli gibi yiyorum artıkk var ya :(( tartılmıyorum o yüzden :KK70::KK70:
Bu kdr emzirmeyle böyle kalori yakılıyorken,yediklerimize azcık dikkat etsek kesin incecik olurız:KK71:

benim meme uçlarım da tekrara acımaya başladı hemen milkway sürdüm çok iyi geldi deniz ya benim hamileyken gögüsümü kahverengi kısmı kapkara olmuştu şimdide eski rengine dönmeye başladı resmen pembe oldu tekrar acaba süt mü etkilendi birşeymi oldu ya sende de varmı bu durum
Cnm bnm bazen acıyor uçları eğer çok çektiyse çok emdiyse fln ama geçiyor bir kaç saate.
Rengi bnm değişmedi aynı bilemedim o yüZden kremden etkilenmemiştir bence

Tebrikler canim bende 60 kalmıştım 72 yle girdim doğuma su an 61 im hedefim 58 ins emzirmek süper bisey
sagol canim.Bende seni tebrik ediyorum insallah istediğin kiloya kavuşursun ki az kalmiş:)

canım merak etme bence o kadardan bir şey olmaz ben markete bile gidiyorum sıkı sıkı sarıp hem bebekler göründükleri kadar narin değiller bence ama için rahat değile dr götür ne olduğu kesinleşir hemde tartıya çıkar oğluşun

ne oldu ki gülaycım neden uyuyamamış peki dr ne dedi nesi varmış küçük bıdığın
Dün dedim ya hasta gibi kizim iste sabah dahada artti gribi ama simdi daha iyi canim

Kızlar 3 sorum var.
:KK70::KK70::KK70:
1) Sms geldi. Doğum paramı yatırmışlar. Peki süt parasını nasıl alıyoruz?
2) Sezeryan doğumdan sonra 2.bebek için ne kadar beklemek gerekir? :anneadayı:
3) Genel anestezi ile sezaryen olanlar kimlerdi? Memnun musunuz?
1.soruyu bende bilmiyorum2.soru en az iki yil ara verilmeli diyor doktorlar
3.soru genel anestesi bogazda gicik yaptigindan öksürmekte zorlandigimdan biraz zor gecti benimki e birde birgün arayla iki kere ameliyat oldugum icin dahada zor oldu .off o günleri hatirlamak bile istemiyorum:KK43:
Ohh maşallahhh Gülayıma :nazar: ben deli gibi yiyorum artıkk var ya :KK43:( tartılmıyorum o yüzden :KK70::KK70:
Bu kdr emzirmeyle böyle kalori yakılıyorken,yediklerimize azcık dikkat etsek kesin incecik olurız:KK71:
ya bende çok yiyiyorum ve surekli tatli şeyler istiyor canim gece fare gibi daliyorum mutfağa ne bulursam yiyiyorum
Ben şimdilik emzirdiğim için böyleyim memeden kestiğim anda bebeği,gör bak nasil kilo aliyorum:KK17:

Benim kuzenim ortaokula başlayınca bırakmıştı elini emmeyi damak yapısı fln bi tuhaf o yüzden baş parmağı da geriye doğru yamuldu Allah korusun
Ben8m kuzenim üniversiteye gidiyor hala emiyor hemde dalınca eli gidiyor ister istemez bu yüzden emzik emmesi normal en fazla 6.ayda biraktiririz

Cnm genel anestezide yok toparlanılamaz yok ayaga kalkılamaz yok bebek çok etkilenir gbi bir şey yok.bebegi hemen 5 dk içinde çıkarıyolar etkilenmesin diye hurafeler olmasın :))

Ben aynı günün akşamı kendi kendime ayaklanıyodum 2.-3. Gün ağrım bile nerdeyse kalmadı.
Öksürük bende olmadı mesela belki bünyeye göre değişiyodur.
Spinalde omurilik felci rski olması ( düşük ihtimal dahi olsa) eşimi çok korkuttuğundan ve benim bel fıtığım olduğundan sorun yaşarım diye düşünüp geneli tercih ettik. Anestezi uzmanı da spinalde bel ve baş ağrıları olabiliyor demişti bazı kişilerde.
Tabi spinalde de bebegi hemen görmek paha biçilemez.
Sen hemen ikinciyi mi düşünüyosun? Hayırlısı olsun cnm, toplamda 2 yıl diyorlar rahmin toparlanması için ama bazıları da peşpeşe yapıyor çok da memnunlar huzurluvemutlu huzurluvemutlu

Gul_ay01 Gul_ay01 gülaycım ben eski kıyafetlerime giriyorum diye rahatım ama fazladan kilo vermek emzirmenin nimetlerinden faydalanmak fena olmazdı:KK70:ama bu kdr yerken kilo almamam bile mucize dünyaları yiyom seninle aynıyız tatlıya düştüm iyice:KK15::cool:
folik folik nerelerdesinnn yavrumm sende çok yiyo musun bu konuda neler düşünüyosunn öZledimmmm seniiii kııııızzz:KK60:

1.soruyu bilmiyorum. 2. Soru sezaryan-normal farketmez; anne vücudunun tekrardan bir gebeliği kaldirabilmesi için en ideali aradan 2 yıl geçmesi.(Bu arada hayırdır hemen 2. Bebeği mi düşünmeye başladın :KK48:) 3.soru; ben normal doğum için gittiğim halde bebek bi türlü cikmayinca acil sezaryan a alındım. Acil sezaryan da genel anestezi ile yapılıyor. Epidural, genelden çok daha iyi her açıdan. Genel anestezi de aldığın ilaç bebeğe de geçiyor. Genel anestezi de entube ediliyorsun (soluk boruna tüp takılıyor.) Entubasyondan dolayi yaklaşık 1 hafta filan -özellikle de ilk 3 gün- bogazimda gıcık hissettim. Gıcık gelince öksürmek istiyorsun ama öksürünce de dikislerin acıdığı için öksüremiyorsun. Çok kötü biseydi; böyle yazınca küçük bir problemmis gibi geliyor ama çok kötü bişey. Öksürmemek için sürekli su içtim, gözlerimden yaşlar geldi... Eğer sezaryan olacaksaniz; epidural ya da spinal anestezi... Genel çok kötü; ölüp geri dirilmek gibi...
Ayy o oksurugu unutmusum.. ne feci biseydi.. su dibimde yasiyodum ki gicik nerede gelceee belli degildi.. oksurememek ama bi kerecik oksursem rahatlicam diye gecen 3-5 gun..

Yanınızda nasıl cesaret ediyosunuz? Ben ezeriz filan diye korkuyorum. Yanıma bebeği aldığımda kasilmaktan uyuyamıyorum
Hastaneden geldigimizde daha yatirdik ... bilmem hic korkmadik. Cook uykulu oldugumuda reflu yatagina koyduk. Bolece aramizda ama bizden yuksekte kaldi. Bi de reflexleri guclu bi cocuk. Memeyi bile istemediginde ilk gunden gucle uten bi cocuk oldugundan onada guvendik. Tabii alah korusun ama dikkatli olmak lazkm esimde bende sakin yatan kisileriz. Ama en onemlisi de sezeryanliyken zaten donemiyordum o arada alistim

Kizlar bu arada aksam yazmistim gece rutini uygulamaya basladim diye. Iglusum 12 de yatip 4 te uyandi. Ilk defa bu kadar uzun uyudu. Simdi altini degistirdim emzirdim. Hoooop kendi yatagina. Gazi var sanirim yada kakayi yaparken zorlaniyor. Hafif soylenmeler ikkinmalar var ama bakmiyorum uyumasini bekliyorum. Insallah tutar bu is.. olirsa var ya super birsey.. hele 2. Ay bitiminde gece kalkmalar bire duserse daha da super..

ben baby me nin pamuklarından stokladım. bi de termosa sıcak su koyuyuoruz. bi de kabımız var. her alt değiştirmede 40 parçayla uğraşıyorum zor olsada yapabildiğim kadar böle gidecek..
Aynen ben de baby me nin pamuklarını kullanıyorum. Termos iyi fikirmiş. Her seferinde mutfağa gidip sıcak su almaktan daha pratik. ;)

unibaby sebamed trosyd ve şuan sudocrem.. denedim hepsini.. ama çözümü zeytinyağında buldum 2 kere sürünce geçiyor..
Sadece pişik olduğunda da mı zeytinyağı sürüyorsun yoksa her alt açmada mı?

Göğüs kalkaninda biriken sütü napayım sizce? Göğüslerime krem sürdüğüm için stok amaçlı kullanamıyorum. Lavaboya dökmek de uygun olur mu bilmiyorum... Evde biriktirip bi ağacın filan dibine mi döksem? Ona da üşeniyorum... göğsümden süt gelmiyor diyen arkadaşlar, süt gelince de böyle dertler oluyor işte :) bi de böyle süt geldiği için hep nemli kalıyor göğüs ucum, o yüzden de hala canım acıyor emzirirken. Kuru kalsa acimazdi belki...
Bem lavaboya döküyorum canım.

40 çıkana kadar eve tıktılar beni. sadece hastane ve sağlık ocağına çıktık. o zamanda unibaby ıslak mendili atıyorum çantaya.1 kere kullandım şimdiye kadar..
Senin yazdıklarını okuyunca kendim yazdım sandım. Ben de unibaby aldım ve 1 defa hastanede kullandım.

Kızlar Bebekleriniz uyurken yutkunma sorunu yaşıyorum sanki boğazında bişey var gibi gıcık olmuşgibi benimki dalgın uyku uyuyamadı bugün sürekli bu yüzden uyanıyor
Uyurken de uyanıkken de bazen oluyor. Sanki balgam var da çıkarmaya çalışıyor gibi.

Ya kızlar bu bebeklerin kakası zaten cıvık gibi olmuyormu sizinkiler sert mi anlamadım ben
Sadece süt içtikleri için cıvık olur diye düşünüyorum. Benim kızımın da cıvık.

sezeryan olanlar ağda yaptıran var mı hiç? ya da bilgisi olan ne zaman ağda yapabiliriz?
Henüz yapmadım. Cesaret edemiyorum. Sanırım jilet kullanacağım.

kızlar bu saat oldu bebeğim mışıl mışıl uyuyor ama bende gram:KK14: uyku yok yarın ikinci ay kontrol ve aşılarımız var ateş yapacak stresiyle uyuyamıyorum lütfen dua edin bebeklerimiz ateş olmadan atlatsın aşılarını
Canım ben mesajları geriden takip ediyorum. Aşınızı olmuşsunuzdur. Nasıl oldu Nil? Ateşi çıktı mı? Aynı endişeyi ben de yaşıyorum. Daha 40 ımız çıkmadı, ben 2.ay aşısını düşünüyorum.

Slm arkadaşlar bende 14 aralıkta anne oldum
Baktım benim cimcime uyutmuyor dahil olayım aranıza dedim
Hepimizin hayırlı olsun bebisleri
Benim cadı gündüz uyuyor gece mesaide
Sizinkiler de öyle mi Allah askına
Yok mu bunu değiştirmenin bir yolu o_O
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Aramıza katıl tabi, burası çok eğlenceli ;) Bu arada ben de 14 aralıkta doğum yaptım.

@fani2606 kızlar dr dan ve aşıdan geldik canı çok yandı ama şimdilik uyuyor aşıyo geçtim artık kzımın kalça usg si çekildi off problem varmış şimdi pedatrik ortopedi dr arıyoruz bu arada bugün bi r tane ağızdan iki bacak tan 3 aşı olduk perşembe gü nü de verem aşısı varmış umarım oda sıkıntı yaşatmaz
Çok geçmiş olsun canım. Kalçasında neden problem varmış? Sebebi belli mi? Allah şifa versin. Ortopedi doktoru buldun mu canım?

Amann 3 tane + bir de verem mi ya toplmda 3 degilmiydi bunlar bizimde haftaya leylacım ince giydir de yavrun ateşlenmesin minicikler daha kalça için de çok geçmiş olsun canim benim ne dediler genelde çift bez kullanın diyorlar
Ben de 3 aşı diye biliyorum :(

Benimde esime msj gelmis yarin bende gidecegim almaya allah bereket versin :) rapor parasini nezaman alicaz acaba..15 subatta raporum doluyor ama ben hemen calismak istemiyorum ucretsiz izni nerden alicaz isyerindenmi yoksa hastanedenmi 6 aya kadar alabiliyormusuz galiba bilgisi olup cevaplayan olursa memnun olurum...
Ücretsiz izin işyerinden alınmalı. Yani devlette öyle. Özelde de öyle olmalı. Ayrıca 1 yıl olması lazım.

xuhalcim rotavirüs aşısıda var onu sen parayla alacaksın isteğe bağlı bir aşı bizim dr yaptır dedi karma aşı , zatürre aşısı ve rota bugün perşembede verem aşısı vurulacak
bizim sorunumuz kalça çıkığı değil kalçadaki oynar kemikte bir sorun var aynısı annemde var genetik hastalık belli bi,r yaşta sonra çıkıyor umarım yanlış bakmıştır dr diye dua ediyorm
Rotavirüsü aşısı 2 ile 6.ay arası yapılıyormuş. 2.ay zaten 3 tane aşı olduğu için hemşire bana 3.ayı tavsiye etti.

ya bide kizlar lohusa kanamalariniz kacinci gun bitti biz 25 gunluk olduk dikislerim dustu ama kanama azar azar devam ediyo
39.günündeyim. 2-3 gündür kanama yok ama sarı bir akıntı var.

Arkadaşlar emzirme konusunda cok sıkıntılıyım bir aydır geçmedi yaralarım acidan emziremiyorum doğru düzgün sutum Bi ara artmıştı ama simdi gittikçe azalıyor mama takviyesi yapıyorum ne olur bana moral verin bişey söyleyin ne yapacagım tamamen kesilirse
Sizin göğüs yaranız geçti mi
Söyle keyifle emzirmeyecek miyim ben :KK43:
Ahhhh o yaralar yüzünden neredeyse sütten kesilecektim :(
Canım moral çok önemli. Sütünün olduğunda inan. Emin ol ki sen de keyifle emzireceksin. ;)
Daha önce ayrıntılı olarak yazmıştım. Okudun mu bilmiyorum. Seni o yazdığım yazıya etiketleyim. Onu oku canım. Benim için acı bir tecrübe oldu.

Sadece anne sütü alan bebeklere su verilmiyor diye biliyordum vermek mi gerekiyormuş doktor mu dedi cajim sana bende veririm öyleyse
Doktorlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Ben de sadece anne sütü veriyorum ve su vermiyorum.

Denedim canim onunla da aynı acıyı hatta daha fazlasını cekiyorum
Doğru emziremiyor muyum acaba :KK43:
Ben doğum yaptığım gün ucu olmadığı için silikon uç kullandım. Ama çok fazla acıdı. Bir daha da kullanmadım.

İnternetten doğru emzirme tekniklerini oku canım. Bebeğin dudakları içe değil dışa doğru dönük olmalı. Sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını bebek kavramalı. Bazen bilsem bile uygulamakta zorlanıyorum. O zamam hem canım çok acıyor, hem yara oluyor, hem de bebeğim yeterince ememiyor. :(

Back