2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Canim göğüs Pedi kullanman gerekmiyor olması sütünün yetmediği anlamına gelmez. Bebek yeterince ciş kaka yapıyorsa ve kilo alımı iyiyse sütün yetiyordur.
Aynen bendede sızma falan yok ama son 8 günde günlük 50 gr almış sağdığın zaman ne kadar geliyor sütünüz hedef 2016

file kullanıyorum aslıcım son banyosunda suyuda kendim döktüm ve annem sadece izledi kızımda saf saf bakındı suyu çok seviypr yoksa asla yaptıramazdım
off ya file olmuyo bizim küvete ikeadan almıştık küveti uygun fileede bulamadık sünger almıştık. ama bebeği içine bırakamıyorum . delirmiş gibi sağa sola çırpınıyo çünkü..

göğüslerim yumuşaktı kaçgündür. bende sütüm az diye hiç sağma gereği duymadım bile. eyvah sütüm azalıyo die panik yaptım. hemen humana boza bol su ve helvaya yüklendim. ilk günlerdeki gibi semsert oldu göğüslerim.. sağmazsam rahatsız ediyo o kdar arttırdı yani.. ama artık sütüm baya sulu geliyor.. yağı çok azaldı

Anasonun uyusturdugunu duydum ama rezene ilgili öyle bişey duymadım... ikisini kullanmış değilim yalnız...

Selamlar kizlar oglum 2 aylik oldu. Oksuruk ve hizli soluk alma sikayetiyle 2 gundur hastanede kaliyoruz. Soguk alginligi teshisi koyuldu. Ama bir dr geliyor antibiyotik uygulansin diyo bir digeri geliyor uygulanmasin diyor. Artik cok bunaldim. Delirmek uzereyim. Oksurukte azalma yok, burnu surekli dolu, solugu hala hizli..bu tarz bir durum yasayaniniz var mi?

Merhaba güzel anneler. Öncelikle hasta bebeklerimize Rabbim şifa versin, annelerine de dayanma gücü versin ki bakımlarını tam yapabilsinler inşallah. Ben de 3. bebeğimi aralık ayında kucağıma aldım. 2. bebeğimle aralarında 13 ay var, yani ard arda hamilelik geçirdim. Genel olarak sizlere deneyimlerimi aktarmak isterim. İki bebeğimde de gaz sorunları için biogaia kullandım ve faydasını gördüm. Yine de ağladıkları ve gazın sıkıştırdığı zamanlar oldu. O zamanlarda da elime bebeyağı ve acı elma yağı karıştırarak karınlarına saat yönünde masaj ve bacaklarını karınlarına çektirerek gaz çıkarmalarına yardım ettim. Kendim için rezeneyi hergün içtim. Uyku sorunlarını onları gözlemleyerek çözdüm. Mesela kızım gazını ve kakasını yapmadan uyumayı sevmiyor. Bu işleri hallettikten sonra hafif sallanarak uyumayı seviyor. Gündüz sessiz ortamdan hoşlanmıyorlar, gündelik gürültülerin içinde uyumayı tercih ediyorlar. Sımsıkı kundağa ben de karşıyım. Ama sadece kollarını sararak uyuttuğum zaman daha çabuk uykuya dalıyor yenidoğan bebeğim ve daha uzun uyuyor, çünkü uyku esnasında elleri hareket edince irkiliyor minikler. Aklıma şimdilik bu kadar geldi hanımlar. Umarım sizler için faydalı olur. Sağlıkla büyüsün bebeklerimiz 

Bol emzir anne sütüyle iyileşcek dedi dr. Bol bol emzirdim burnu için serum fizyolojik kullandım. Çok geçmiş olsun

Cnm emziren anneler grubunda işi bilenler hep yumuşak meme=terbiye olmuş meme diyorlar. Yani bebegin ihtiyacı kadarını üreten bol sütlü meme oluyormuş. Benim de yumuşak ve sadece anne sütü alıyor bebegim bence sütüm azaldı diye düşünme yumuşak olunca. Belki yediklerinle beraber ihtiyaçtan fazla doldu memelerin ondan çok sulu hissediyorsun bilemedim ki o kısmını. Bir de orda ihtiyaç olmadıkça sağmayın diyorlar. Bebegin beslenmesine göre üretim oluırmuş zaten. Mesela diyelim çok emdi ona göre emdikçe süt üretiyormuş süt yani sütüm bitti çok emdi diye bir şey yokmuş:))

Bende uyuyamam ( ahh oo süt kokulu nefeslerine bin can feda. Çok şükür bugünlerimize

Sorma havluya sardığımız an hemen ağzı başlıyor meme aramaya annem hemen emzir diyo da ben üşür diye hemen giydirelim önce diyorum ardndan emziriyorum.
Ya bnmki de tam su kuşu çok hoşuma gidiyo o halleri. İyi ki suyu seviyo annesi gibi
Baya büyüdüler bir de elde tutmak zorlaşıyor bacaklar güçlendi direniyor

Aminn tatlım cumlemiz inşallah Gökay bebis napiyor yoruyor mu annesini

Genel olarak iyiyiz canım ama kilo alma sorunumuz var. 3710 gram doğduk, hastaneden çıkarken 3350 gramdık. Eve gelince göğüslerim şişti, uçları taş gibi oldu tutturamadık, sağdım gelen sütü verdim ama o arada mama da vermek zorunda kaldık. Altıncı gün kontrolde 3410 gram çıktı, o gün memeyi tekrar tutunca mamayı bıraktık ama on üç günlükken 3310 gram çıktı. On altı günlükken 3400 gram oldu tekrar. Bu üç günde bazı emzirmelerde doktorun söylediği ölçüde yine mama verdim. Bugün yirmi günlük olacak yine kilo kontrolüne gideceğiz ama bana hiç kilo almış gibi gelmiyor. Gün boyu sürekli emziriyorum, süt için humana ve lactamil içiyorum. Su da elimden düşmüyor. Bugün yine kiloda problem çıkarsa kafayı yiyeceğim sanırım.

Her ağladığında babam mama yada emzik verin diyip duruyor, annem sürekli yorum yapıp duruyor, kavga etmemek için zor tutuyorum kendimi. Kendi ailemin beni böyle deli edeceğini hiç düşünmemiştim. Seviyorum ama bu süreçte en çok onlar yıprattı beni. Kırk gün dolsa diye gün sayar oldum.

Geçmiş olsun canım, inşallah en kısa sürede iyileşirsiniz.

Kv haftaya gidiyor. Bebişle başbaşa kalabilcem sonunda :) bu gece de 'artık yalnız bakmaya alışmam lazim' diyerekten aglamasini kendim teselli ettim. Karnına bebe yağı ile masaj yaptım, cok etkili oldu :) mest oldu resmen

Evet cnm aradik doktoru korkulcak bisi yok hergun 1 ck su ver dedi fazla su vermek zateN bagirsaklara zarar cnm seninki sadece anne sutu aliyodu dimi?

Benim dr her emzirme sonrasi ver dedi bende su icin mimik biberon wldim gunde 15-20 cc kadar iciyor
Cnm sen sadece anne sutu veriyodun dimi. Anne sutu bebek emdikden sonra agiz icinde kaliyor disardan gelen mikroplara karsi agiz icini koruyo su verdiginde de haliyle süt gidiyo oyuzden sadece anne sutu alan bebeklere su vermeyi kesinlikle önermiyolar aklinda bulunsun cnm

Biz yasadik cnm mecbur antibiyotik kullandik ve 5 gunde iyilesti iyilesir sizinkide merak etme yeni doganlarda bu nefes sorunu olabiliyomus ama bizimki hem hizli nefes aliyodu hem hiriltisi vardi hem oksuruyodu cok uzuluyodumm ya minik seyler hasts olmasin onlarr

Bu hizlı soluk alma bizde de var doktorlar yenidoganda normal diyorlar zamanla gecermiş ama yine de takıyor insan kafaya aynı nedenlerle bizde antibiyotik kullandık birde boğaz kızarıklığımız vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…