• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Şimdiden kullanmaya başladılar bile
:KK66:

Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Sana da kolay bir doğum diliyorum. Açıkçası ben havuzlara pek güvenmiyorum. Fakat gittiğim pilateste 15 günde bir havuz programı dolayısıyla havuza girdim. Olumsuz birşey yaşamadım. Yüzmek hamilelikte çok iyi oluyor. Keşke şansın olsa da denize girsen. Deniz için mevsim müsait değil ama :KK43:
9 ay boyunca normal doğum için hazırlandıktan sonra suyum gelip sancım, açılmam olmayınca suni sancı da işe yaramayınca sezaryen olmak zorunda kaldım. Kısmet böyleymiş. Senin hakkında da hayırlısı olsun.
Allah razı olsun, nasip kısmet hakkımızda hayırlısı olsun yavrunuzu da Rabbim hayırlı evlat eylesin

Sütün artması için önerisi olan var mı..herkes göğüs pedi kullanıyor kıyafete geçmesin diye. Benim sütüm az gelir oldu.. Rezene içiyorum 2 bardak günde.. 10 bardak su içiyorum ama fayda sı yok sanki :KK43:( başka önerisi olan var mı.. 45 günlük olduk bugün ne kadar emmesi lazım süt yetiyor mu bilmiyorum... Önerisi olan varsa acil yardım..
Rezene benim sütümü azalttı... Malt içeceği, boza ve çok bol su...

Evet cnm aradik doktoru korkulcak bisi yok hergun 1 ck su ver dedi fazla su vermek zateN bagirsaklara zarar cnm seninki sadece anne sutu aliyodu dimi?
artık tamamen anne sütü veriyorum mamaya son dedik çok şükür ben de su verdim b,ildiğin ishal oldu yaa demekki çok kaçırmışım bundan sonra bende senin gibi vereyim çok sağol

Sorma havluya sardığımız an hemen ağzı başlıyor meme aramaya :KK70:annem hemen emzir diyo da ben üşür diye hemen giydirelim önce diyorum ardndan emziriyorum.
Ya bnmki de tam su kuşu çok hoşuma gidiyo o halleri. İyi ki suyu seviyo annesi gibi :oops:
Baya büyüdüler bir de elde tutmak zorlaşıyor bacaklar güçlendi direniyor:KK70:
nil de çok seviyor banyoyu :KK46:aman çok şükür ben yaz geldiğinde denize yüzmeye gittiğimizde neler yapacak çok merak ediyorum
hehe bende önce giydiriyorum hatta öce kafasını kurulayıp bere takıyorum üşümesin diye anneme kalsa banyo öncesi emzirtecek sonra ne varsa hepsini kusacak yavrum ama ben banyodan sonra giydiriyorum sonra iki tel saçı var onu tarıyorum sonra karnımızı doyurup hemen uykuya geçiyoruz :KK36:

off ya file olmuyo bizim küvete ikeadan almıştık küveti uygun fileede bulamadık sünger almıştık. ama bebeği içine bırakamıyorum . delirmiş gibi sağa sola çırpınıyo çünkü..
vallahi aslıcım ben file ile çok rahat ettim benim küvetide arkadaşım verdi fileyi ben ayrı aldım kızım fileye bir yapışıyor elleriyle sıkı sıkı kendini güvene alıyor küvetin kaliteli olması önemli değil keşke yeni küvet alsan bu şekilde banyo yaptırmak çok güzel bence kaçırma bu dönemlerini hem de çok rahat oluyor

Sütün artması için önerisi olan var mı..herkes göğüs pedi kullanıyor kıyafete geçmesin diye. Benim sütüm az gelir oldu.. Rezene içiyorum 2 bardak günde.. 10 bardak su içiyorum ama fayda sı yok sanki :KK43:( başka önerisi olan var mı.. 45 günlük olduk bugün ne kadar emmesi lazım süt yetiyor mu bilmiyorum... Önerisi olan varsa acil yardım..
Cnm ben sarilik yuzunden 1 hafta araliksiz yarim saat arayla emzirdim inanilmaz arttirdi sutu sende sik sik emzir cnm su ic birde hosav eskiden inanmazdim ama etkiliymis valla arttiriyor birde yettimi deme birsk uzun uzun emsin nekadar sk emzirirsen okadar artmasini sagliyib

vallahi aslıcım ben file ile çok rahat ettim benim küvetide arkadaşım verdi fileyi ben ayrı aldım kızım fileye bir yapışıyor elleriyle sıkı sıkı kendini güvene alıyor küvetin kaliteli olması önemli değil keşke yeni küvet alsan bu şekilde banyo yaptırmak çok güzel bence kaçırma bu dönemlerini hem de çok rahat oluyor
Leyla yuzustu yatiriyotmusun fileye,ben tek elle tutma kismindan korkuyorum balik gibi kaygan elimden kayiyor

Cnm emziren anneler grubunda işi bilenler hep yumuşak meme=terbiye olmuş meme diyorlar. Yani bebegin ihtiyacı kadarını üreten bol sütlü meme oluyormuş. Benim de yumuşak ve sadece anne sütü alıyor bebegim bence sütüm azaldı diye düşünme yumuşak olunca. Belki yediklerinle beraber ihtiyaçtan fazla doldu memelerin ondan çok sulu hissediyorsun bilemedim ki o kısmını. Bir de orda ihtiyaç olmadıkça sağmayın diyorlar. Bebegin beslenmesine göre üretim oluırmuş zaten. Mesela diyelim çok emdi ona göre emdikçe süt üretiyormuş süt yani sütüm bitti çok emdi diye bir şey yokmuş:))
memelerinde bir beyni varmış ve süt üretimini ona göre yapıyormuş benimde yumuşak memişler bu arada deniz be sağmaya başladım günde birke sağıyprum yoksa benim memeler bebeğe yetmeyecek derecede süt üretiyordu şimdi normal ama ben korkudan birdefa sağıyuporum

Leyla yuzustu yatiriyotmusun fileye,ben tek elle tutma kismindan korkuyorum balik gibi kaygan elimden kayiyor
canım ön tarafını yıkarkende arka tarafını yıkarkende bileğimde yatırıyorum ve parmaklarıma yakın alıyorum ki kaymasın ama bebeğin arkasını yıkarken ayakları ve dizlerini kendi koyuyor fileye ön tarafını yıkarken de poposunu koyuyor fileye yani ben tutup fileye azıcık bırakınca kendi pozisyonunu belirliyor bende ona göre hareket ediyorum bu arada bende ilk başta sadece ön tarafını yıkadım arkasını anneme bıraktım kademe kademe gitti tek seferde başaramadım yani yavaş yavaş yavaş yaparak öğrendim yaklaşık olarak 4 yada 5 denemeden sonra başarabildim pınar bir anda olmadı

Genel olarak iyiyiz canım ama kilo alma sorunumuz var. 3710 gram doğduk, hastaneden çıkarken 3350 gramdık. Eve gelince göğüslerim şişti, uçları taş gibi oldu tutturamadık, sağdım gelen sütü verdim ama o arada mama da vermek zorunda kaldık. Altıncı gün kontrolde 3410 gram çıktı, o gün memeyi tekrar tutunca mamayı bıraktık ama on üç günlükken 3310 gram çıktı. On altı günlükken 3400 gram oldu tekrar. Bu üç günde bazı emzirmelerde doktorun söylediği ölçüde yine mama verdim. Bugün yirmi günlük olacak yine kilo kontrolüne gideceğiz ama bana hiç kilo almış gibi gelmiyor. Gün boyu sürekli emziriyorum, süt için humana ve lactamil içiyorum. Su da elimden düşmüyor. Bugün yine kiloda problem çıkarsa kafayı yiyeceğim sanırım.

Her ağladığında babam mama yada emzik verin diyip duruyor, annem sürekli yorum yapıp duruyor, kavga etmemek için zor tutuyorum kendimi. Kendi ailemin beni böyle deli edeceğini hiç düşünmemiştim. Seviyorum ama bu süreçte en çok onlar yıprattı beni. Kırk gün dolsa diye gün sayar oldum.
ayy nilaycım yaa bana da annem yaptı aynısını sütün az yetmiyor yetmiyor yazık diye diye en çok beni çıldırttı vallahi gelinleri olsak nasıl kızacak tık sen düşün ayyy ne sinir oldum bende anneme en kısa zamanda kendi işlerimi halletmeye çalıştım kşi herkes rahat bıraksın beni sende öyle yap ve takma kafana odana kapan ve kimseyi umursama bven öyle yaptım ohhh kimsede yatağa girip kızı kucağımdan alamadı

kızlar bebeğim 54 günlük boyu 5 cm uzamış normal mi sizce..evde ölçtüm 47 cm doğdu şu an 52 cm:KK42: ..sizlerin bebişleri kaç günlük kaç cm uzadı:110:

Biz yasadik cnm mecbur antibiyotik kullandik ve 5 gunde iyilesti iyilesir sizinkide merak etme yeni doganlarda bu nefes sorunu olabiliyomus ama bizimki hem hizli nefes aliyodu hem hiriltisi vardi hem oksuruyodu cok uzuluyodumm ya minik seyler hasts olmasin onlarr:KK43:
Bizde de ayni sikayetler vardi. Ama antibiyotige baslama karari gec alindi. Bos yere yattik hastanede:KK34: gunlerdir kolunda serum ve baska baska kablolarla onu beslemek, oyalamak, uyutmak cok zor oluyo. Allah kimseyi hastanelere dusurmesin..

Bu hizlı soluk alma bizde de var doktorlar yenidoganda normal diyorlar zamanla gecermiş ama yine de takıyor insan kafaya aynı nedenlerle bizde antibiyotik kullandık :KK43: birde boğaz kızarıklığımız vardı:KK43:
Kac gunlukken kullandiniz antibiyotigi? Bir de hastane de yatarak damar yolundan mi verdiler yoksa oral yolla evden mi?

vallahi birazdan banyo yaptırıcam annem aradı beni bekle dedi gelmese de olur yani bence artık siz yıkayın kızlar hadi bir cesaret gerçekten çok zevkli bebek banyosu
Aynen çok zevkli bide suyu sevince daha güzel oluyo ben kendim yikiyom sorun olmuyo benim kiz su dönünce güzel dönmeyince ufak ufak avlanmaya basliyo hep su dokcez :)

Kizlar bisi sorcam kizimin isal olduğunu nasil anlarim bazen kakasini biraz sivil yapiyo gibi 2defa öyle yapiyosa sonra duzeliyo sonra yine oyle niye anlamıyorum yediklerimle alkasi alabilir mi

Back