- 15 Kasım 2014
- 1.698
- 1.541
- 83
- 34
Iyiymis o canim yaa insallah bende oyle birine denk gelirimBna hastanedeki dr telefonunu vrrdi bir sorun olursa whatsaptan yaz dedi daha tam dr karar vrrmedim ama iyi oldu şimdilik
Benimkide isilik oldu sanirim,emerken mememe temas ediyor terliyor yanaklari ondan oldugunu dusunuyorumKızlar sizin de bebislerin yüzünde küçük kırmızı lekeler var mı özellikle yikandiktan sonra kabarip artıyor gibi sonra birkaç saate geçiyor sütüm den sürDüm iyi geldi ama var yine de yarın kontrolumuzz var Dr a sorayim ne dicek
Cnm şimdi yeni moda herkes annenin yedikleri bebege gaz yapmaz yiyin diyolar da bana daha hastane çıkarken liste verdi gaz yapan yiyecekleri. Ve gerçekten de ben yediklerime dikkat etmediğim günler bebegim gaz sancısı çekiyor bunu tecrübe ettim :/ ama grip fln geçmiyo sütleAslında eskiler hep annenin yediklerinin bebeği etkilediğini söyler. Anne üşütürse bebeğe sütünden geçer ve bebek sancılanır denirdi. Fakat geçen gün internette bir yazı okudum. Annenin yedikleri bebeği etkilemez diyordu. Gaz yapan yiyecekler anneye gaz yapar, anne üşütürse kendisi sancılanır diyordu. Hangisi doğru bilemedim şimdi.
Geçer canım. Merak etme. Biraz sabret.
Benim de en büyük korkum oydu. Hem suni sancı çekip hem de sezaryen olmak. Maalesef öyle oldu
Bnde ilk haftalar yara olunca hep böyle yapmıştım sonra yara derdi kalmadı zaten çok şükürHer ne kadar kafaya takmıyorum desen de aslında etkilenmişsindir.
Peki bebeğine mama mı veriyorsun?
Benim bir göğsüm yara olunca vermeye korktum. Ama vermesem de sütüm azalır diye endişelendim. O yüzden sağlamı 2 defa yaralıyı 1 defa vererek emzirdim. Sonra sağlam olan yara oldu
Bu sefer de tam tersini yapıp yara olanın da iyileşmesini sağladım.
Sabret cnm kirkin ciktiktan sonra bide kv gittikten sonra rahatlarsin şuan evde duruyorsun bi anda bi değişiklik oldu hayatinda bebeginle yanliz kaldigin zaman esinle birlik ins.herşey yoluna girecek bebiste şöyle 2aylik falan olsun onunla uğraşmaktan sıkılmaya vaktin kalmicakHungur hungur aglamak geliyor icimden,cok kotuyum bugun cok sıkildim herseyden evde durmaktan
Ozamn çok emdiginden fazlasimi cikiyo acabaYa aslinda gazı cikartiyor ama fazla bir gegirti oluyor gegirtinin arkasindan kusuyor.
Benimkide isilik oldu sanirim,emerken mememe temas ediyor terliyor yanaklari ondan oldugunu dusunuyorum
Cnm eşinle konuş bi hava alın dışarı çıkın 2 saat fln bırakamaz mısın kmseyeHungur hungur aglamak geliyor icimden,cok kotuyum bugun cok sıkildim herseyden evde durmaktan
Bizm de oluyo cnm sütümden sürüyorum hafif geçiyo hemen normal bnce her bebekte oluyodurKızlar sizin de bebislerin yüzünde küçük kırmızı lekeler var mı özellikle yikandiktan sonra kabarip artıyor gibi sonra birkaç saate geçiyor sütüm den sürDüm iyi geldi ama var yine de yarın kontrolumuzz var Dr a sorayim ne dicek
Kızlar bizim oğlana bişey oldu bu gece akşam8 den 11 e kadar bi türlü dalamadı uykuya beni emdi ağladı yetmedi diye sağdığım sütten 80 cc içti anlamadım ne oldu,gazıda yok bi sinir yaptı memeyi koparacak sandım lastik yaptı mübarek
Yok cnmcım arada uyanık kaldığı bi dilim oluyo 5-6 saat boyunca o sürede cingöz cingöz takılıyobi de uyurken diyelim ağladı hafif pışpış yapınca yine dalıyo. Bi de bazı uyanmalarda sadece emmiyo biraz ilgi de istiyo
Hungur hungur aglamak geliyor icimden,cok kotuyum bugun cok sıkildim herseyden evde durmaktan
Hasta gibiyim canim o yuzden cikamam bugun kv bakar bebege ama ben cikamiyorumCnm eşinle konuş bi hava alın dışarı çıkın 2 saat fln bırakamaz mısın kmseyegerçekten morale en çok ihtiyacımız olan dönemlerdeyiz eşime geçiyo bnm de naz'ım. Kendini üzme (
Hungur hungur aglamak geliyor icimden,cok kotuyum bugun cok sıkildim herseyden evde durmaktan
Hadiyaa :)) oyy cok tatli bu bebisler benimkide banyo ettirdikten sonra ustunu kurularken isiyo :))Ya hissetmedi heralde ameliyathaneye bizi almadılar video çektirdim çok az ağlamış sonrasında ne çiş yaparken ne altını alırken hiç ağlamadı iyiki yaptırmışım tek sorun altını temizlerrken çiş yapıyorlarya bazen bu resmen fışkırtıyor fiskiye gibi çok acele altını alıyorum üçlü koltuktan tv ünitesine kadar fışkırıyor
Saol cnm bade nasil sen nasilsin dikisler dusmeye basladimi?Gecmiş olsun minik kuzusa
Bu kür yumurta catlatma kürü değilmiydi ibrahim saracoglununcanım incir havuç kürünü denedin mi?
yarım saatte sütü artırıyor. ben çok faydasını gördüm. 1 hafta boyunca her gün iç. 1 hafta ara ver, sütün yine azalırsa yine yap ve iç. normalde 21 gün diyor ama ben 1 haftada faydasını gördüm o yüzden bir hafta yazdım.
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine sekiz - dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.
@sermin79
bir de hem senin bağırsakların için hem bebeğin gaz sorunu yaşamaması için yemeklerinize bol bol kimyon serpin. sindirim sistemini çok rahatlatıyor.
Senin isin cok daha zor tabi.bir tarsftan bebek,bir taraftan cocuk.cogumuz bebekle zor basa cikiyoruz Allah yardimciniz olsun.benim esimde gecen gun bu biraz buyusun 2.yi yapalim diyodu heee dedim olduBen ağlıyorum bile. Yorgunluktan başım dönüyo. Büyük oğlum çok hasta fırsat buldukça onunla ilgilenmeye çalışıyorum ağzı burnu hep yara içinde yavrumun yemek yiyemiyo midesi bulanıyo öksürük uyutmuyo. Ufaklık uyuduğunda bile gece uyuyamiyorum o yüzden. Bi yandan yemek bi yandan ev.. Kahvaltidan beri anca yemek yedim. Sadece bebeği emzirmek için oturabiliyorum. Buna rağmen benim odun kocama çorbası pilavı yemeği 3 çeşit yemek hazırlıyorum ama hala ne yapıyosun ki diyo çıldırıyorum. Dün misafir geldi yemeği sofrayı hazırladım mutfağa koydum o da ocaktan alıp tabağına koydu. Neymiş tabağına koymamisim. Eniştesi saat gece 10da ben acıktım dedi. Bende tepsiye yemek koydum getirdim. Napim git mutfaktan al mi diyeyim. Benimkinin yüzü düştü hemen. Noldu dedim ben yemeği kendim alıyorum ona tepsiyle getiriyosun diyo. Zaten tek başıma yapiyorum her şeyi bi de üstüne ne yapıyosun ki zaten diye laf yiyorum. Beyefendi sabah iki saat büyük oğlumla kahvaltı hazırlayıp yediya onun acısını çıkaracak. Lohusa olan benim depresyona giren o. Zorla beni de sokuyo depresyona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?