2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Ohh ne güzel valla, benmkının deliksiz 2 sa uyudugu cok az
Bnmki de uyumuyor dünür. Dün öğlen 11'den beri uykusuzum. Sadece gece 1 saat nasıl olduysa izin verdi de dalmışım. Hala ayaktayım. Uyumadığı gibi ağlamaktan da yorulmuyor.

evet benim dikişlerim atmaya başladı inşallah yakında hepsi gelir. Senin sütün akıyor maşallah benimkide öyle olsa için rahatlardı.
Bnmki de uyumuyor dünür. Dün öğlen 11'den beri uykusuzum. Sadece gece 1 saat nasıl olduysa izin verdi de dalmışım. Hala ayaktayım. Uyumadığı gibi ağlamaktan da yorulmuyor.
ben bu ağlama olayına emzikle çare buldum emerken kendini daha rahat hissediyormuş bebekler cunki simdi tek olayimiz inlemeler 3 gündür büyük tuvalet yapmıyor ondan sanırım :/

benim oğluşumunda değişik huyları var. kafasında şapka durmuo sivri kafa kendisi uyurken şapka kayınca gözüne değdimi basıo yaygarayı. ayrıca battaniyesi de yüzüne asla değmeyecek.. hele eller hiç inmio .. hep havada başının yanında yüzünde.. eldivenlere de uyuz oluyo ayrıca.. işim var benim bu oğlanla..

Gelmiş geçmiş olsun canım Allah başka dert, keder göstermesin. Tez zamanda ogluşunla vuslata erin inşallah :)

İnş tatlm, sennkı o düzene geçti mi şimdiden?

Geçtik canım yaa çok şükür 37 günlüğüz ama 20. Güne kadar biraz zorlandım şimdi şükür gaz sorunumuz olmadığı için belki de. Uyku saatlerimiz belli gece de max 2 kere kalkıyor emmeye o da gözü kapalı tekrar yatağına yatiriyorum inşallah senin de hemen düzene oturur

Valla oluyor cnm, damlattıktan sonra bir dakika kadar bekleyip öyle emziriyorum hırıltısı varsa.
Teşekkür ederim canım. Bir dahaki sefere ben de öyle deneyim. Aspiratörle sürekli çekmek zarar verir gibime geliyor.

Uyutuyoz kızı başlıyoz hemen zaten 2 saate bitiyo film en fazla. Kız da 2-3 saat uyuyı zaten
Deniz süpersiniz.
Biz de eşimle sinemaya gitme planları yapıyoruz. Tabii ki şimdilik sadece hayal.

Amin inşallah. Bütün masum bebekler hep iyi insanlarla karşılaşsın, hep mutlu olsunlar.
Ben yan yatış yastığı almadım. Uyurken arkasına destek yapıp yan yatırıyorum. Yan yatış yastığı alsam mı?

bir de bir memeyi sonuna dek bitirsin ki yagli süte ulassin eger bir memeyi iyice emmeden emmeyi keserse yeniden emzirdiginde yine o son emzirdigini emzirmek onemli. bunlara dikkat ediyorum ben artik
Öneriler için çok teşekkürler. Bana nst ye gittiğimde emzirme eğitimi verdiler. Senin dediğin şekilde söylediler. Fakat bir memeyi tam olarak emip emmediğini nasıl anlıyoruz?
Bana hastanede 15 dakika biri 15 dakika diğeri demişlerdi. Yani sadece süre ile mi anlaşılıyor?

Emziren anneler facebookta bir grup mu?
O sızlama olayı bende de var. Ne sebebini ne de çözümünü biliyorum.

Sagol canim daha iyiyim ama su ameliyat yeri uyuksukluğu cok fazla birde çabuk yoruluyorum onlarin dişinda iyiyim.
Siz nasilsiniz ana kiz bakalim
biz iyiyiz gülaycım da senin bu halsizlik normalmiymiş canım ya ne badireler atlattın bundan sonra sağlıkla geçsin günleriniz

Cnm yalnız kalıyorum ama bnde yemek fln yapamıyorum eşim akşam oyalayınca çorba fln yapıyorum bazen o kdr
ya sorma bazen eşimde olsan benden başkasında durmuyor ee ne yapalım yani açmı kalalım ben artık süt olsun diye besleniyorum yoksa yemek falan umurumda değil

ben yatış yastığı sayesinde gece rahatça uyuyorum acaba boğuldumu döndümü korkusu olmadan tavsiye edrim bence al
evet face bir grup emziren anneler diye ondan bahsediyorduk
sızlamay çözüm bulursan banada yaz açıkçası arada can yakıyor ama en çok da nedeninş merak ettim

Ben göğsü sağıyorum sızlama olmuyor sağıyor musunuz siz

pınarcım hala kaka yapmadımı bebeğin ben dün gece zeytinyağını sürdüm kızın poposuna işe yaradı tavsiye ederim
Gecen gun zeytinyagli kulak pamuguyla uyardik yapti ertesi gunde o sekilde yaptirdik ama emziren annelerde 10gune kadar normal oldugunu bu sekilde alistirmamak gerektigini okudum o yuzden mudahale etmeden bekliycem sadece karnina masaj yaptim bugun.bol bol alttan gaz cikartiyor ha yapti diyorum aciyorum bakiyorum yok

Selam kızlar nasılsınız
Biz bugün 30 gunluguz..
Gece uykularimiz dışında şükür herşey çok iyi. Pazartesi günü kontrol ve aşı var.
Sütüm yok derdine düşmeyin kızlar emzirdikçe sütünüz çoğalır.
Tomrisin notlarını okumanizi tavsiye ederim.
Bebeklerde emme refleksi olduğu için hep aranırlar bu bi açlık belirtisi değildir. Haftada 200 gram alıyorsa bez sayısı yeterliyse emdikten 2 saat sonra açlık ağlamasıyla uyaniyorsa sütünüz yetiyordur. Mama her zaman son seçenek olmalı.
Gaz konusunda sıcak su torbası tavsiyesi var ama daha ben denemedim
Deneyen var mı?

Büyük oğlumda hemşire 20 dk biri 20 dk biri demişti. Öyle yaptim ama meğer bizimkinin çenesi o kadar güçlü olmadığı için tam bitirmiyomus. Önceki sulu kısmı emiyomus sadece. Onu da şöyle anladım. Büyük çişini yaparken köpük köpük yapıyodu. Bildiğin sabun köpüğü nasılsa öyle. Ayrıca çok çabuk yapıyodu. Hemen emer emmez. Ve çok acıkıyodu. Gazı yoktu ama yarım saat olmadan ya da yarım saatte uyanıp kıtlıktan çıkmış gibi emiyodu. Sağlık ocağında ki hemşiremizi aradım köpürerek yapıyo diye. O söyledi. Eğer böyle yapmıyosa demek ki bebek yağlı kısmı da emiyodur. Ha bi de sütün bittiğini yutkunmasindan anlarsin dedi. Bak takip et hatta ilk emmeye başlayınca her cekiste yutkunuyo. Sonlara doğru bir kaç çekip öyle yutkunuyo ve yanakları içine çöküyo.

Bende okumuştum öyle bi yazı. Alışınca tuvaletini yapmak için sürekli ihtiyaç duyuyomus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…